yurtdışına çalışmam durumunda elime geçecek net parayı hesaplamama yarayan bir araç var mı? 3500 euro brüt alacak olsam (vergi kaçırmadığım durumda) elime net ne kalır tahmini? |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2024 (17. sayfa)
-
-
Maas bekletiniz ne idi hocam? Ve hangi alan icin basvurular yapmistiniz?
-
Toplamda 6 aylık tecrübeyle mi 25k alıyor yoksa daha fazla mı deneyimi var, orada senior maaşları 28k civarıydı, 6 ay deneyimi olana nasıl 25k verdiler anlamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgisayar Mühendisi
13.5k remote
1 yıl tecrübe
ne zamanın bilgisi bu? sadece bizim şirket bile yüzde 25 zam yaptı Mart ayında. Temmuz'da yine yapacak.
-
Bu sene ocaktan sonrası için hocam temmuza kadar geçen süredeki güncellemeyi bilmiyorum, bu arkadaşın toplamda sadece 6 aylık tecrübeyle mi gitti oraya, benimde şuan 6 ay oldu zam dönemim geldi sizce en az kaç olmalı, kaç istemek lazım piyasa çok değişken?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cictatanga -- 25 Haziran 2022; 10:9:13 >
Ben de yeni mezun maaşlarını merak ediyorum. 13-14 civarı demiştim ama bu aralık düşük mü bilemedim. Arkadaşım ben olsam 16-17 isterdim dedi.
16 Maaş dahil dediğiniz 13k*16 mı yoksa. X/16=13k mı? Kısaca yıllık ne kadar net alıyorlar? Kendim iyi bir okuldan çap ile mezun oldum. Aynı zamanda alanda masterımda var. Bana girişin bir üstü pozisyonu önerdiler verdikleride sizin dediğiniz kadardı, iş bulamadığım için kabul etmek zorunda kaldım. Nisan gibi başlayacaktım, yurt dışı fully funded doktoradan kabul alınca vazgectım. Dediğiniz doğruysa adamlar resmen beleşe getirmişler beni. SCI indeksli yayınlarım var birde. Adamlar hiç takmamışlar bile yayını, kolay sanıyorlar sanki SCI yayını, hepsi toplansan 1 tane çıkarırlar senede anca, gıcık oldum şuan :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 25 Haziran 2022; 12:27:10 > -
Hocam ss ve benzeri kurumlar çok kötü yönetiliyor. Sonra da yöneticileri çıkıp yurtdışından çalışanlarımıza gerçek olamayacak paralar teklif ediliyor diye açıklama yapıyor. Benim gözlemim, kaç senedir buralara emek vermiş, takım liderliği yapmış, proje yöneticiliği yapmış insanlar hep ayrılıyor. Kimisi dolar endeksli kazanmak istediğinden kimisi de ben burada 10 15 yıldır görev alıyorum, kurumda yönetici boşluğu oluyor gidip dışardan adam koyuyorlar, ne işten anlıyor gelen kişi ne şirketi tanıyor falan diye memnun değiller. Ha bu kurumların yaptığı iyi bir şey var mı, gerçekten var. Yöneticileri buluşup çok iyiyiz diye birbirlerini iyi gazlıyor.
Geçen bu kurumlardan birinde çalışan ee ci bir arkadaşla konuştum, unide iş bulur muyuz diye hep aklımızda bir yerlerde sıkıntılar vardı, şimdi bir mühendis olarak çalışabileceğim en iyi yerlerden birindeyim simdi de ya ev nasil alacagim araba nasil alacagim diye yine gelecek kaygısı var diyor. Bir de bunları cumartesi pazar da çok çalıştırıyorlarmış hayat da yok adam da. Hoşnutsuzdu kısaca.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Vala şu aşamada kendi kariyerimdeki biri 30 dan aşağı almamalı zaten. Evler olmuş 2 milyon. arabalar 500 bin. Enfasyon sıfır olsa bile 10 yıl boyunca 1 araba 1 tane ev alırsın 30k maaşşla bile... Ülkede alım gücü çok kötü durumda. Yurt dışına gitmekde o kadar kolay değil. 4 5 yıllık ss çalışanlarınıın kolay bir şekilde gidebileceğini düşünmüyorum. Gidenlerin bir çoğunun çift vatandaşlıkları oldugunu dusunuyorum açıkcası. PhD ye kabul almakda bile çok zorlandım ben iş başvuruları daha çok yıpratıcıdır. Şimdiki aklım olsa lisans falan okumazdım türkiyede, polonya bile olsa burslu okumaya giderdim kesinlikle, insanların emeği üzerinden geçiniyor ülke. Bizden bir 10 yıl önceki nesil ne kadar da şanslıymış ucuzdan eğitim alıp yurt dışşında hepsi şuanda. Kabak bizim başımıza patladı...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masa70 -- 25 Haziran 2022; 14:14:0 > -
Hocam benim arkadaşım Almanya'daki bir start uptan kabul aldı gitti. Aynı şekilde SS şirketlerindeki bir arkadaşım da Avrupa'ya gidiyor. Bence yurt dışında çok büyük mühendis açığı var ve bizim gibi ülkeler bunun kaynağı şuanda.
Vala bir 3 4 ay bende denedim bir çok yere başvurdum tezimle alakalı olan. Hiç biri olumlu dönüş yapmadı. Mezun arkadaşlarımdanda pek giden yok. 200 kişiden 10 kişiyizdir en fazla iş+akademik dahil... Ama çift vatantaşlığı olan arkadaşlarım özellikle bulgar vatandaşı olup giden fazla grüyorum nedense... Bu arada ne kadar maaş alıyorlar bilgin var mı? Deneyimleri ne? Hepsi yazılımcı mı?
-
3000-4000 Euro arası. Birisi 1 yıl öbürü de 2.5-3 yıl arası olmalı. İkisi de Javacı.
tr de yasayıp yurtdısında 180 gun uzerınde kaliyorsan vergi odemezsin hocam 2017 den beri expat olarak çalışıyorum sadecec swift ucreti cıkar
-
16 maaş dahil aylık ortalama ele geçen net miktar bu. (Teklif edilen Maaş *16)/12
-
Junior ve mid seviye İş Analistleri ve Scrum Master'ların ortalama maaşları hakkında bilgisi olan var mıdır arkadaşlar?
-
Manisada Mutfak ocakları yapan bir yerle AR-GE Mühendisliği(Elektrik Elektronik) için görüştürm
Teknik açıdan 1 saat görüştük beğendiler sonra mevzu maaşa gelince 9,5k isterim dedim çok dediler.
2020 mezunuyum 1 sene işsiz kalıp askere gittim yeni geldim
-
TSKGV firmalarının temmuz zam oranını bilen varsa yazabilir mi?
Arhaus hocam bilir
Ben en az yüzde 40 bekliyorum
Önceki zam oranı kamu ile aynı mıydı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X