< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (345. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Doktoranin zor kismi dersleri degildir, insani inim inim inleten doktora yeterlilik sinavi/mulakati ve daha sonrasinda insani Tik’en tikleri, jurileri ve hocalari tatmin edecek seviyede (sci) ve adette yayin cikarmaktir… Bir de ahlaksiz hocalara denk gelirseniz (savunma jurinizde, tik jurinizde veya kendi danismaninizda fark etmez) daha da ayvayi yediniz. Bu hocalarin bir adedi uyku kacirir, 2 adedi unutkanlik yapar, 3 adedi ve fazlasi beyin olumunuzu gerceklestirir.. En kolayi ders asamasidir… Yuksek lisansin zorluk derecesi x ise, doktoranin zorluk derecesi denk gelinecek kisilere gore degismekle birlikte 4-10x arasi denebilir…
Bosuna PhD icin Permanent Head Damage demiyorlar…
Tabi dogustan sansli olup hayatta her isi rast giden insanlar da var on numara hocalara denk gelen… Ama genelde azinlik…
Genelde hem is/teknik bilmeyen, hem yardimci olacagina yapacaginiza engel olan, yol gosteren olacagina yaptiginiza burun kiviran, seni asagilamak icin her turlu firsati degerlendiren hocalar dolu ortalik…
Bu olayin psikolojik faktoru tum dunyada bu sekilde bu arada; her sene sanirim Nature dergisi bir analiz yapiyordu, cok yuksek oranda doktora ogrencisinin psikolojik bunalimda/cokuntude oldugunu tespit edip duruyordu…
Bir de bu isin bugi var diye duyuyorum, ingilterede cogu dandik universiteden koftiden phd aliniyor diye duyuyorum… Yayin bile olmadan veriyorlar diyolla.. PhD takintisi olan varsa azicik da oradaki universitelerin istedigi hava paralarini vs. odeyecek durumu olan varsa ingilteredeki universiteleri/hocalari arada yoklayabilir…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Phd olayını burada bir eleman gündeme getirip duruyor. Özel sektörde yöneticilik dahil kimse phd ye bakmıyor. Deneyim tecrübe tek gerçek budur özel sektörde. Günlerdir iş teklifi alıyorum, en sonuncusunu sizinle paylaşayım, bir yazılım ekibine yöneticilik için teklif ile geliyorlar, sebebi ise Türkiye de bu alanda düzgün tecrübesi olan kimse yok. Ben bu alanda birşeyler yaptım, bunuda görmüşler teklifle geliyorlar. Yüksek lisansım yok. Üniversitem normal bir üniversite top 10 içinde bile değil. Özetle burada boş beleş phd herşeydir saçmalığı kasan ergenler birgün normal bir üniversiteden mezun adamların altında emir kulu olacaksınız :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Beyler,
SGK Prim Gün sayısı 0 olan insanlara, iş hayatına dair gerçekleri ikna etmekle enerjinizi harcamayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
phd cutting-edge alanlarda lazım zaten sen anlamazsın.
-
Doktora ozel sektorde calisayim diye yapilmaz yalniz, akademik calisma odakli, bilime ek bir sey katabilmek icin yapilir…
Fakat… Ozel sektorde sizin salladiginiz durumu degerlendirelim…
O isler tepe yoneticilige tirmanirken oyle degil yalniz, phd varsa her sey cok cok daha kolay…
Phd varken de phd olmayan kisilerin oldugu yerde standart calisan olarak girmek cok cok daha zor.. Cunku korkuyor ve kiskaniyorlar, beni yerimden eder diye bakiyorlar…
Phd demek sadece title demek degil, muthis bir azmin, kararliligin, direncin, calismanin o kiside var oldugunun kaniti… Dusundugunuz gibi sadece title olsaydi dunyada bu kadar saygın bir unvan olmazdi…
Evet haklisiniz kariyerlerimizin ilk 10-15 yilinda is bilmek her seyden degerli, fakat son 10-15 yilinizda reklam yapabilmek her seyden daha degerli… Mudur, Direktor veya Gmy olma sansi bu unvan ile artiyor…
PhD her sey degildir ama cok seydir…
Ozetle burada dandik universite dandik unvan ile de olsa ben dunyadaki en zeki ve iradeli kisileri dahi yonetirim algisini bos kasanlar bilsin ki: yarin bir gun sizin alaninizda hic bir sey bilmeyen ama PhD unvanli bir mudurun altinda emir kulu olacaksiniz simdiden soylemesi…
-
Hangi şehir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Akademik çalışma için yapılır evet o noktada size katılıyorum, fakat diğer bahsettikleriniz hikayedir. Bırak iyi üniversite mezununu okumamış paradan ve ticaretten anlayan kişilerin altında emir kulu oluyorsunuz zaten phdli olarak. Sektörde örnekleri bolca mevcut.
Özetle buraya bakan sektöre yeni girecek gençler kendinizi geleceği olan bir alanda üçe beşe bakmadan geliştirin, sonrasında zaten belli bir gelirin üstüne çıkıp rahat bir hayat yaşarsınız.
Kocaeli-dilovası
Konun amacından saptığının farkındayım ama çevremde danışabilecek kimsem olmadığından fikrinizi almak istiyorum.
Akdeniz yönetim bilişim sistemleri 3. sınıf öğrencisiyim. 21 yaşındayım ve ingilizcem var. Okulda aldığım eğitimden memnun değilim aşırı yüzeysel ve rekabeti teşvik edecek ortam yok.
Geçen yıl da bu bilinçteydim. Bu yüzden burslu sabancı kazanmak icin tekrar üniversite sınavına girdim. En efektif ve optimum seçenek ea puan türünden dereceyle girmekti. İlk 400'e yerleşmem gerekiyordu. 2 bin civarı bir sıralama yaptım ve giremedim. Maalesef yıl içinde risk alıp kendimi sınava veremedim. Mühendislik istediğimden tercih yapmadım; zaten ea sıralamasıyla bu mümkün değildi.
Son yıllarda özellikle backend kısmında çeşit çeşit projelerle kendimi iyice geliştirdim. Fakat bu alanda ilerlemek istemiyorum. Yukarıda belirttiğim gibi mühendislikten temellerimi almak istiyorum. Sonrasında da gömülü sistemlerden ilerlemek istiyorum. Bu alana zamanında rasberry pi picoyu kurcalarken hevesim kabarmıştı. Dahilinde kendi pcb'mi tasarlamak üzerine komponentleri dizip o mikrodenetleyiciyi programlamak gibi şeyler de ilgi çekici geliyor.
Alaylı bir şekilde elektronik temellerinden başlayıp gömülüden ilerleyebilirim. Fakat her ne kadar kendimi geliştirsem de ybs'nin bir mühendislik bölümü olmadığından ileride pürüz olacağını düşünüyorum. En azından linkedIn gömülü ilanlarına bakınca bunu görüyorum, çoğunlukla eee ya da bilgisayar mezunu aranıyor.
Yol yakınken tekrar sınava girmek kafamı kurcalıyor. Tamamen sınavın üstüne düştüğümde sabanciya girebilecegimi düşünüyorum. Bu senaryoda hem eee okumuş oluyor hem de projeler, eğitim/staj ve teknofest gibi etkinlikler için 4 yıl daha manevra alanı sağlıyor. 4 yıl zarfında aileme yük olmayacağım, bildiğim backend teknolojilerinin ekmeğini yiyebilirim. Ancak, eğer kazanamazsam zamanım çöpe gitmiş olacak. 500-600 sıralama dahi yapsam ea sırlaması olduğundan sıralama boşa gidebilir. Yazılabilecek bölüm olmadığından tercih vermeyebilirim. Kazan ya da kaybet.
Görece hızlı öğreniyorum, alaylı bir şekilde en baştan temel atıp dahilinde projeler geliştirebilirim. Sabancı senaryosunda 25'imde mezunum, diğeri de belli zaten. Sizce ne yapmalıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutdarici -- 3 Şubat 2025; 11:15:8 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yaşın çok genç. İçinde sürekli ukte kalacağına tekrar hazırlanıp hedefine odaklan. Ben de 29 yaşında kariyer değiştirip bilgisayar mühendisliğine başladım. 34 yaşında mezun olup iş buldum. Yaşımdan ötürü iş bulamam korkusu olmuştu ama lafı bile olmadı. O yüzden istediğin bölümü kazanana dek sınava gir ama okulu da bırakma. İki bölümden de mezun olmuş olursun. Benim de iki lisans diplomam var. Artısı oluyor muhakkak.
-
Geçen hafta performans zammı alınca tekrar yazayım dedim. Yeni zamla birlikte 4 yıl tecrübeli bir yazılım mühendisi olarak ekler dahil yaklaşık aylık net 4000$ alıyorum. ABD'deki bir şirkete uzaktan çalışıyorum tam zamanlı olarak, Türkiye'de ofisleri olduğu için sigortayı normalde olduğu gibi onlar hallediyor, en yüksekten yatacak şekilde. Şu an ilk 5kda olan bir üniversitenin bilgisayar mühendisliği mezunuyum.
-
Yaşı boşver, gidebildiğin en iyi üniye gitmeye odaklan, madem hevesin ve ilgin de var devamı gelir. Bu ybs'lere de gençleri hangi motivasyonla yolluyorlar anlamıyorum.
ahahhsa dostum bu nasıl bir mesaj mahvetmişsin cocugu.
simdi gelir der ben ortaokuldan beri çalışıyorum,şöyle olimpiyatçıyım böyle projeler yaptım, sanki biz çalışmıyoruz...
Sektör: Savunma
Pozisyon: Mekanik Tasarım Mühendisi
Tecrübe: 2.5 yıl
Maaş: 2025 Ocak zammı ile 45bin TL net.
0-5 yıl arası tecrübedeki mühendis arkadaşlar bilgi paylaşımı yapabilir mi kıyaslama açısından?
-
İyi çalışın aklımda bomba projeler var sağlam yazılımcılar alacağım
Hocam ben de 2,5 yıl tecrübeli arge mühendisiyim. Kendi yazdığımı birkaç mesaj yukarda görebilirsin. İnanılmaz düşük değil mi bu rakam? En düşük alan arkadaşımdan bile daha düşük alıyorsunuz, bir de savunma sanayii. Kaç kişilik firmadasınız?
Ben olsam hemen iş bakmaya başlardım. Çoğu şirket yeni mezuna bile bundan fazlasını veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heidinindedesi -- 4 Şubat 2025; 19:8:34 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X