Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (346. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kullanıcı9999 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 23 Misafir (8 Mobil) - 16 Masaüstü8 Mobil
5 sn
6.971
Cevap
250
Favori
1.714.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

teknokent firmalarında bile zamsız başlangıç maaşı 30-45 arasıydı. zamlı 35-55 arasıdır şuan. 40'ın altında alan olduğunu sanmıyorum. 2.5 yıl için çok düşük bir ücret. hangi tasarım programını kullanıyorsunuz nerden mezunsunuz acaba

• SporcuPc S kullanıcısına yanıt
    Amerika’ya uzaktan çalışan biri için düşük ama daha yolun başında biri için iyi bir ücret. Ben de amerika’ya çalışıyorum, senin iki katını alıyorum ama kontratlı benimki. O yüzden benimki de pek iyi sayılmaz amerika için.

Ne yazılımcısısın?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • umutdarici kullanıcısına yanıt
    İçinde kaldıysa bilg müh oku. Ama yazılımcı için diploma çok önemli değil. Tekrar başlayıp bilg müh bitirene kadar uzman olursun. Benimki 2 yıllık bilg prog. Ve buna rağmen iki yurtdışı kontratım var. Maalesef senin bölümde derslerin çok yüzeysel olduğu doğru. Böte de aynı şekilde çok yüzeysel.

• jungleboogie92 J kullanıcısına yanıt
    İşin eğlencesi orda zaten. kaçtı kaç oldu maaşın? Nedir mesleğin?

• BCG, Bain and Company tarzı danışmanlık firmalarına girmek top tier ünilerden mezun olmadıkça imkansız mı birkaç yıl tecrübe de olsa meşhur firmalarda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Falsoluserttop F kullanıcısına yanıt

imkansız değil ortalama bir özel üniversiteden mezun olup harvardda mba yapıp giren görmüştüm

• Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

harvardda mba yapsam trye dönüp niye buraya girim

• Yeğen Altunizadede bir firmada bilg mühendisi net maaş 60 bin tl.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dayı haklı burada maaş hariç her muhabbet dönüyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • capo di capi kullanıcısına yanıt

Olabilir

• Otomotiv-

Ürün Geliştirme-Mekanik Tasarım-

5yıl-

Net 96k-

+Yıl sonu bir maaş prim ve bayram ıvır zıvırları-

Gebze-

Benim gördüğüm bu çevrede OEM ve Ar-Ge merkezlerinde yaklaşık bu tecrübede otomotiv özelinde skala böyle gibi.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam,

Ben bu şirkete gireli neredeyse 1 yıl olacak. Şirkete girmeden önce dolar daha çok yükselir diye umuyordum ama öyle olmadı 

Önceden Türkiye'de bir bankada çalışıyordum. Bana da yüksek maaşlı kontratlı teklifler geliyor ama cesaret edemiyorum, geçende Microsoft'un Skype ekibinden contract pozisyon üzerine görüşme teklifi almıştım ama istemedim contract olduğu için. ABD'de ve Avrupa'da yaşayan arkadaşlarımdan daha az çalışıp daha çok biriktiriyorum en azından.

Olduğum yerde tam zamanlı çalışıyorum, haftada max 30 saat harcıyorum, kafam rahat, ailemle yaşadığım için kira giderim de yok. 25 yaşındayım, zamlar böyle giderse 30 yaşına gelmeden maaşım aylık net 10bin dolara yaklaşır diye düşünüyorum, ayrıca hisse opsiyonu da var. Şirket büyük bir şirkete satılırsa yüklü bir para almam mümkün. Ama tabi aynı şartları sağlayıp mevcut maaşımdan %50 fazla veren bir yerden teklif alsam geçerim. Backendciyim.

Sizin alanınız nedir hocam? Nasıl bir kariyeriniz oldu? Kaç yıl tecrübeniz var?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SporcuPc -- 5 Şubat 2025; 14:29:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Falsoluserttop

harvardda mba yapsam trye dönüp niye buraya girim

vizyon meselesi. bu şirketlerdeki adamların hedefi ya senior partner olmak ya da clientlarından birine ceo, gm, gmy olarak girmek. bunu da en iyi türkiye'de yapabilirler, bir şirket en tepede kendi vatandaşının olmasını yeğler. ki zaten mckinseye girdikten sonra dünyanın neresinde çalışmak istiyorsan o ofiste çalışmakta serbestsin.

evet, maalesef döviz uzun bir zamandır baskılanıyor. gitgide TR maaşları benim gelirime yaklaşıyor, resmen şoktayım (bunda avrupa'ya gidenlerin etkisi büyük, yazılımcı kalmadı resmen ülkede).

ben microsoft'a kontratlı çalıştım. microsoft kontratlarının şöyle bir sıkıntısı var; 6 aylık kontratlar yapıyorlar, en fazla 3 kere yenileyebiliyorlar senden çok memnun olsalar bile. 6 ay ara vermen gerekiyor sana teklif yapmak isteseler bile.

kontrat aslında çok güzel bir şey ama türkiye'den kontratlı çalışmak tabii biraz riskli. avrupa-amerika'da olsam mesela bir günde yeni kontrat bulabilirim ama buradan biraz zor oluyor. uzaktan çalışma ilanlarda bile avrupa-amerika'da ikamet istiyor çoğu. o yüzden evet, zorlu bir süreç. ben şu anki avrupa kontratımı bulana kadar 5-6 ay aramıştım. o yüzden microsoft kontratım bittiğinde mecbur bir kaç ay türkiye'ye çalışmıştım. öyle bir sıkıntı var tabii, ama kazanç da daha büyük. 1000-1.500$ için geçilmez ama benimki gibi iki katı bir kontrata geçilir bence. mesela geçen bana mercedes'ten teklif geldi. mercedes linkedin profilimde iyi dururdu, parası da daha iyiydi ama çok daha iyi değildi ve sadece 6 aydı. mevcut kontratım fulltime ve süresiz gibi (benden çok memnunlar, böyle gider yani).

yani kontrat çok kısaysa veya ücret farkı azsa mevcut işin daha iyi her türlü tabii. ama risk olmadan da kazanç olmaz işte.  

25 yaşında biri için süper bu tabii. hatta türkiye'deki her yaştan çoğu yazılımcı için süper. ben 20 yaşımda amerika'dan gelen teklifi reddettim zamanında (gençlik hatası), bir daha 50 yaşıma kadar böyle fırsatlar gelmedi. daha doğrusu geldi ama hep ingilizceden elendim. oturdum cambly aldım 2 sene de öyle çözebildim bu işi.

memnun kalırlarsa 2-3 seneye amerika'ya çağırabilirler seni. benim gençliğimdeki gibi kolay değil eleman getirmek oraya, daha zor şimdi (kura falan var) ama yine de bir şansın olabilir. avrupa çok kolay eğer düşünürsen (15 günde çalışma vizesi veren ülkeler var, iş arkadaşlarımın çoğu gitti) ama amerika'daki maaşlar yok oralarda.

ben x++ programcısıyım. microsoft'un erp'si 365 f&o'nun dili. 30 yılı geçtim. son 15 senem bu erp ile geçti. biraz niş bir alan, bileni az ve yetişmesi çok uzun sürüyor (sadece dili bilmek yetmiyor, erp'yi tanımak, modüllerini bilmek, classlarını tanımak ve farklı teknolojileri öğrenmek gerekiyor ve microsoft maalesef durmadan bir yenilik ekliyor, öğren babam öğren bitmiyor).

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Çok iyiymiş hocam. X++ kullanan birini ilk defa görüyorum. Şu an ABD'de yaşıyorsanız orada yaşamayı önerir misiniz? Kariyer tavsiyeniz var mı biz gençler için?

Bizim şirkette uzun süre çalışanlar ABD'ye çağırılıyor dediğiniz gibi ama o en az 5 seneyi bulur bence ve o zamana kadar belki daha iyi bir teklif gelir bilemiyorum. Şimdilik ABD'de yaşamak gibi bir arzum yok, zaten Türkiye'de askerliği yapıp arabamı çektim borcum da yok gayet iyi yaşıyorum. Kardeşim zaten ABD'de doktora yapıyor. Mezun olduktan sonra eğer oturum izni alırsa benim de işimi kolaylaştırmış olur ama ben muhtemelen 30 yaşına kadar burada birini bulup evlenmiş olurum. Evlendikten sonra da başka bir yere taşınmak ne kadar olası olur bilemedim. Bu yaşta Türkiye'de bu maaşı aldığım için çok şükrediyorum çünkü dediğiniz gibi Türkiye'de bu maaşlar biraz nadir.

Allah'a emanet olun

yok ben de buradayım. almanya'dan teklif aldım ama dediğin gibi buradan çalışmak daha karlı.

backend güzel, eleman çok ama iş de çok. java'ya kayabilirsen daha iyi kazançlar var orada ama tabii kolay değil alan değiştirmek, bence buradan devam et. kariyerinin başında olsan java, x++ ya da abap tavsiye ederdim ama şimdi sıfırdan başladığında harcadığın süreyi backend'de harcadığında gelirin ona göre artacak zaten. böyle devam et bence. sen zaten o işi çözmüşsün ama gençlere tavsiyem ingilizce. çok önemli. bütün kapıları açıyor. ben bu yaşta teklif alabiliyorum avrupa'dan ingilizce sayesinde. yoksa işim işti.

amin, bilmukabele.

• 2.5 yıl tecrübe Dynamics ax ve İş zekası geliştirici olarak çalışıyorum.
    Zamlı maaş ikramiye ile aylık ort alınca 50

• 
Sayfa: önceki 344345346347348
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.