o tecrübeyle senior business analyst olunuyor genelde, bankadan bankaya değişmekle tanıdıklarımdan 150k civarı alan var. garanti, intertech ve vakıf bildiğim en yüksekleri bankalar arasında, ama yine uzun süre aynı firmada maaş çok değişmez. expert business analystte 200 üstü alındığını duymuştum. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (348. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Konunun başlığı gereği soruyorum. Gerçekçi mühendis maaşları konusunda.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3 yıl tecrübe
yazılım
startup firma , remote
pozisyon senior backend engineer.
%25 zam ile maaş 90k oldu, dolar endeksli maaş.
senior için az bir maaş fakat bende zaten 3 yıl tecrübeyle ne kadar senior sayılırım, çokta sayılmam, çalıştığım yerde senior olma eşiği düşük.
aynı tecrübe seviyesinde olan arkadaşlarımda bu seviyede alıyor genelde. bilgim yok ama bankalarda çalışan arkadaşlar daha fazla alıyor sanırım.
birde maaş dolar olduğu için firma çok zam yapmamıştı ve 2024 son 6 ayında düşük maaş almış olduk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey b0ss -- 7 Şubat 2025; 12:10:57 > -
TR şartlarında yine çok iyi maaş alıyorum tecrübeme göre fakat dolarla kazananlar olarak kötü bir dönemdeyiz. ilk başladığımda dengim birinin 3 katı maaş alırken dolar sabit + mevcut zamlarla bu oran 2 katına düştü.
-
Title firmaya gore cok degistiginden tecrube yil sayisiyla yaklasiyorum ben genelde. Bankalarda tanidik calisan yazilimci arkadaslar var 5-6 yil deneyim araligi genelde zamli olarak 140- 150 k civari. Analistlerin maasi genelde yazilimcilardan dusuk olur ayni deneyimde. Ya tanidiklariniz iyi pazarlik yapan ve oldukca kalifiye alanda is deneyimi olan kisiler ya da sans. Expert 10 yıl uzeri icin diyorsaniz mumkundür evet. Ama bana 5-6 yıl icin 150 k epey yüksek geldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
analist yazılımcı farkının da o kadar yüksek olmadığını düşünüyordum. mesela intertech’te bu makas baya az. bazı firmalarda yazılımcı analist dengesi de çok farklı olabiliyor bir önceki ekibim 20-80 gibiydi şu anki ekibim 50-50, belki farklı bankaların analist yazılımcı farkına bakış açısı aradaki makasla alakalıdır.
ayrıca data science tarafına kayan analyst de gördüm. o alanda maaşlar daha yüksek, bilgisayar mühendisliği altyapınız varsa bu alanda da şansınızı denemekte fayda olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Alexander Volg Zangiefanalist yazılımcı farkının da o kadar yüksek olmadığını düşünüyordum. mesela intertech’te bu makas baya az. bazı firmalarda yazılımcı analist dengesi de çok farklı olabiliyor bir önceki ekibim 20-80 gibiydi şu anki ekibim 50-50, belki farklı bankaların analist yazılımcı farkına bakış açısı aradaki makasla alakalıdır.
ayrıca data science tarafına kayan analyst de gördüm. o alanda maaşlar daha yüksek, bilgisayar mühendisliği altyapınız varsa bu alanda da şansınızı denemekte fayda olabilir.
Evet o yüzden dedim belki o dediğiniz maaşlar data science tarafında çalışanlardır olabilir mi?
-
Hocam brut 80k oldu nasıl sizce? Pazarlığa girişmek lazım mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
muhtemelen ilgisi vardır, iş tanımlark ekipten ekibe göre bile değişiyor.
5 yılın üzerinde tecrübe varsa eğer brüt değil de net olsa yerinde olurdu.
Analog digital gömülü hepsi birlikte hocam
quote:
Orijinalden alıntı: .Statistics.29 Ocak 2025 Edit :
Buraya yazmayı unuttuğum ancak ara dönemde ekip arkadaşımın ayrılıp yanlız kalmam + lisansı da bitirmem sebebiyle aldığım güzel bir ara zam olmuştu. 35K'dan 55K'ya yükselmişti. Yemek aynı, yol yok prim yok.
2025 zammını hala bilmiyorum öğrendiğimde buraya yazacağım.
2025'te yemek ücreti günlük 400 liraya yükseldi. Ayda 8800 civarı yatıyor. 2025 zam beklendim %25 - 30 arası. 70 - 75k arası olmasını bekliyorum.
Güncel kullandığım teknolojiler : Python, SQL, PowerBI, Apache spark, ETL işleri için microsoft fabric.
Alıntıları Göster9 Şubat 2025 Edit :
Cuma günü maaşlar yattı zam oranım da ~%27 olduğu belli oldu. 55k'dan 70k'ya yükseldi.
Son güncel durumu özetlersek,
Tecrübe : 3 yıl
Mevcut çalıştığım firmada : 2.5 yıl
Bölüm : İstatistik
Pozisyon seviyesi : Girdiğimden beri title olayı olmadı ama mid level gibi.
Sektör : Finans, Müşteri Sadakati
Pozisyon : Veri bilimci
Kullandığım Teknolojiler : Python, SQL, PowerBI, Apache spark, ETL işleri için microsoft fabric. (Konuya ilk yazdığım zamanlardan bugüne kadar kendime büyük veri işleme / analiz etme gibi yetenekler kattım. Onun haricinde bişey yok)
Lokasyon / Çalışma şekli : İstanbul/Hibrit(2e-3o)
Maaş zammı öncesi : 55k
Maaş zammı sonrası : 70k
Yemek : Günlük 400 multinet
Prim vs hiç birşey yok.
Bakalım bir sonraki zamlarda 6 haneye ulaşacağız gibi duruyor ama bu enflasyonun olduğu ortamda aldığım zamma sevinemiyorum. Bir de yine ve yine bana şirket ortalamasından az zam yaptılar. Bu mevzuyu hiç anlayamıyorum. Gece / gündüz, hafta içi/sonu demeden çalışıyorum sonuç hep ortalama altı zam olarak geri dönüyor. Bakalım 2025 için hedefim güzel bir firmada çalışmak. Trendyol ya da Yapı Kredi olmasını istiyorum. Olursa yine güncelleme yapacağım. Herkese sağlıklı günler
-
Umarım senin için hayırlı olur. İş değiştirmeden belli bir noktadan sonra maaş artmıyor. Bunun da genelde ideal süresi 2-2,5. Yıl.
-
Dostlar iş ararken firma yetkilisi iş değişiklik sebebini sorduğunda maaş tatminsizliği demek ne kadar doğru sizce? Bu ters teper mi ? Siz genelde ne söylüyorsunuz? Ne söylemek gerekir veya?
-
Önceki mesajınızdaki güzel dilekleriniz için teşekkürler hocam. Umarım hepimiz için hayırlısı olur.
Sorunuz içinse benim iş görüşmelerinde en takıldığım soru oluyor :D Çok ucu açık ve istediğin yere çekebileceğin bir soru. Bir kaç kere farklı şekilde cevaplamaya çalıştım ancak cevabınız ne olursa size "Peki bizde de söylediğiniz xxxx durumu olsa buradan da gitmeyi düşünecek misiniz ? " olarak geri döndü. O yüzden genelde kaçamak cevap olması açısından "sizin firmanız çok büyük ben zaten sizi çok seviyorum takip ediyorum yaptığınız işleri beğeniyorum o yüzden sizinle çalışmak istiyorum yoksa şuanki çalıştığım yerde keyfim yerinde" tarzı cevaplar verip geçiştiriyorum
-
Hocam, iş değişikliğinin temel motivasyonu genellikle maaş artışı sağlamak, ancak bu herkesin bildiği fakat üç maymunu oynadığı bir konu. Bana göre, bu tür sorulara verdiğiniz ilk yanıt maaş olmamalı. Bunun yerine, mesleki tatminsizlik gibi daha genel ve kabul gören sebepler belirtmeniz daha yerinde olur. Maaşı doğrudan dile getirirseniz, ik tarafından bir red flag olarak algılanabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xkeshin -- 9 Şubat 2025; 16:18:59 >
Gerçekten zaman içerisinde maaş hariç her şeyin konuşulduğu bir konu haline gelmiş. Buraları benim gibi merakla okuyan, sektör ortalamalarını merak eden, hakkını alıp almadığından emin olamayan mühendisler için ben de kendi bilgilerimi paylaşmak isterim.
- Diploma: Elektrik-Elektronik Mühendisliği
- Pozisyon: Servis/Saha Mühendisi
- Tecrübe: 7 Ay
- Net Maaş: 55.000₺
Mesai saatleri yoğun, seyahatlerle birlikte haftada 50-60 saat arası gibi bir rakama denk geliyor.
-
SS şirketi mi ? değilse ortalama kaç çalışanlı bir şirket
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X