Şimdi Ara

Gerçekten Artık Delirmek Üzereyim Cidden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler sistem topladım RX 7800 Pulse MSI B40 anakart 7600 Ryzen ama saçma bir şekilde oyun oynarken ekrar kararıyor ve oyunlar gidiyor CS Forza ne oynarsam oynayayım sürekli oyunlar böyle oluyor driverlar güncel BIOS güncelledim sıcaklık değerleri işlemci maksimum 65 61 arası ekran kartı sıcaklıgı maksimum 71 gördüm 2K oynarken sürekli oluyor 1080 yapıyorum 1 el yapmıyorsa 2. el kesin yapıyor. 3 Defa format attım format isosunu orginal windows ile attım.

sistem bu :

AMD Ryzen 5 7600 3.80 Ghz

MSI B840 Gaming Plus WIFI 8000Mhz(OC) M.2 AM5

Sapphire Radeon RX 7800 XT Pulse 16GB GDDR6 256 Bit

Kingston 32GB(2x16) Beast RGB EXPO 6000mhz CL36 DDR5

ASUS ROG STRIX XG27ACS 27

Steel Series EcoSystem

• Türkiyede kaliteli psu alan her kişi için kalitesiz psu hazır sistem alan 500 kişi vardır. Maalesef bu psuların hepsi yabancı forumlarda AVOID başlığı altında geçiyor. Redditte bizim psuları alanlarla dalga geçiyorlar yangın sigortası yaptır diye.

AMD ekran kartları yıllardır nvidia ile aşağı yukarı eşit ilerliyor driver kalitesi konusunda. Aradaki fark nvidia kartlı bir sistemde sorun çıkınca suç psuya anakarta, amdde sorun çıkınca ekran kartına atılıyor.

Tipik radeon sorunları diyince aklıma wattman penceresi geliyor, bir sorun olduğunu söyleyen bir pencere. Sorun ekran kartında demek değil. Nvidia tarafı yıllardır bir şey demeden direkt çöktüğünden belki de hep amdye suç atılıyor.

Ha benim şu an ana ekran kartım da nvidia, 3090ti. İş için el mecbur almak zorundasın. Şu anda çektiğim kronik sorunlar:

-Nvidia penceresinin(alt+z) popupları rastgele ekranda kalıyor, restart gerekiyor

-Nvidia broadcast donuyor

-Nvidia broadcast oyunun ortasında devasa bir bildiri çıkarıyor çok güç kullanıyorsun diye

-Unity 2D bazlı oyunlar birkaç saatten sonra korkunç takılmaya başlıyor

-Nadiren bütün pc yavaş çekime giriyor

Bu sorunların hepsini çeken sürüyle adam bulabilirsin.

• Ekran kararıyor ve oyunlar gidiyor olayını tam anlayamadım hep olan bir şey ise videoya çek bir neye benziyor.Reset mi atıyor pc güç olarak çüküyormu monitörde mi sorun var ben oyumu güç kaynağından yana kullanıyorum.

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Hocam örnek veriyorum cs oynuyorum ya ekran donuyor ses geliyor arkadan veya bazen sesler takılıp oyunu kapatıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psu dan kaynakli olabilir

• Katılıyorum güç kaynağından olabilir.

@wierenjua BIOS ayarlarıyla oynadıysanız varsayılana dönüp deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 11 Mart 2025; 21:59:4 >
  • 99% ekran kartından.

psu'dan olsa sistem direkt kapanır, ses falan da gelmez; ama görüntü gidip/donup sesler gelip bir süre sonra çöküyorsa çok büyük ihtimalle sorun ekran kartından kaynaklı.

tipik radeon sorunları.

• W10 kuruyor hatadan bıkanlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • speedyrazors kullanıcısına yanıt

psu kasayla gelen psulardan zaten kapatırken pc cıt diye ses gelip öyle kapanıyor bende yeni psu istedim

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

w10 dan cok memnundum ama bu anakart yeni bir model w10 driverları yok olsa yemin ederim asla bu w11 i kullanmam

• shruikan kullanıcısına yanıt

hayatım boyunca 4 defa pc topladım hem amd kullandım ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.

ekran kararıyor fakat sistem çalışıyorsa %90 güç kaynağından kaynaklıdır 1 hattan çift pin takılınca olur genelde özellikle amd kartlarda olur

Gerçekten Artık Delirmek Üzereyim Cidden
  • rocky_balbao kullanıcısına yanıt

Doğrudur hocam çift pin ve kasa psu su kasayla gelen sadece 80 + var o da doğru mu bilmiyorum pc kapatırken falan çıt diye ses gelip kapanıyor zaten yeni psu istedim ekran kararıp hata veriyor amd software

• https://www.asus.com/tr/support/faq/1045548//

Bu makaledeki adımları uygula. Sonra msi afterburner kur gpu core saat hızını -100(eksi) mhz azaltıp o şekilde oyun oynamayı dene.

Eğer fayda etmezse ekran kartını ya da güç kaynağını değiştireceksin gibi görünüyor.

• Başka monitör başka psu dene dostum

bana en mantıklı çözüm önerisi bu gibi geldi evvela bu ihtimali elimine etmelisin kardeşim güç kaynağından ekran kartına giden kabloları tek tek kontrol et, eğer güç kaynağı eski veya kapasitesi düşük ise değiştir, veya kablolar eskiyse kabloları da değiştirmeyi düşünebilirsin (yeni bir güç kaynağı zaten yeni kablolarla gelecektir)

Ondan sonra ekran kartı sürücü bazlı bakılabilir örneğin DDU ile ekran kartı sürücünüzü windows güvenli modda temiz silip son sürücüyü tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

• 5000 serisi çıktığında bu sorun başıma gelmişti ve ben görüntü kablosunu değiştirerek çözmüştüm sorunu. adam gibi bir hdmı ya da dp kablo almadan gereksiz masraf edilmemeli. sonrasında psu değişimi gelir.

• Arkadaşlar sanırım çözdüm ama bu ekran kartımın sorunlu olduğunu gösteriiyor msi afterburberden mhz hızını 100 azaltıp çalıştırdım çalıştı

PSU'dan çıkan tek 8 pin güç kablosunu ekran kartına 2'ye bölecek şekilde, NVIDIA karta da takılsa yine sorun yaratır. Konu sahibi PSU modelini paylaşırsa, daha net bir yorum yapılabilir.

Announcing GeForce Hotfix Driver 572 | NVIDIA GeForce Forums [GeForce RTX 50 series] GeForce RTX 50 series GPUs crashes with black screen  [5120886]

New Nvidia App GPU Driver update causes Black Screen : r/GeForceExperience

Nvidia App, oyunlarda ciddi performans kayıplarına yol açıyor | DonanımHaber

MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation

tipik geforce sorunları mı demek gerekiyor? Yoksa sorun neden kaynaklı olabilir diye fikir yürütüp forumda yardımlaşmak mı gerekiyor?

Güç kaynağı ve ayrık pci-e güç kablosu bağlanmadığı için olabilir. Eğer undervolt yapmışsa ondan kaynaklı olabilir.

Alıntı

metni:
    Arkadaşlar sanırım çözdüm ama bu ekran kartımın sorunlu olduğunu gösteriiyor msi afterburberden mhz hızını 100 azaltıp çalıştırdım çalıştı

Ekran kartına yeterli güç gelmediği için olduğunu düşünüyorum. Ayrık pci-e kabloları takılı mı? Görüntüsü güzel dursun diye Y kablo kullanımı yaygın.

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

hocam 2 ayrı pcı e kablosu var 2sini de taktım tek kabloyu 2 ye bölmedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.