Şimdi Ara

Gerçekten Aynalı ve Aynasız Fotoğraf Makinaları Arasında Kalite farkı Varmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
3
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağzınıza sağlık, araba ev sevdası gibi bizim foto makine işi. 2 kişi 4+1 ev alır, sedan olsun bagajı büyük diye, millet GÖRSÜN diye arabanın daha pahalısını alayım diye diye ölüyoruz... Halbuki al o evi içini çocuk doldur, al o arabayı dol içine çoluk çocuk bagajı da şişir ve al o en pahalı makineyi ve en keskin lensleri ve nolur kardeşim FOTOĞRAF Çek!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon ve nikon un stratejisi, vasat aynasız modeller çıkartarak aynasızların kötü olduğu algısı yaratıyorlar ve bunda da başarılı oluyorlar.

Sony ise aynalı makinelerinin satılıp satılmama gibi bir derde düşmüyor, hem aynasız tarafta çok iyi makineler yapıyor aynı samanda aynalı sistemden de vazgeçmiyor.Sony daha yeni a68 ve a77 m2 modelllerini duyurmuştu,bunlar daha satışa sunulmadan sony a6300 ü duyurdu. canon ve nikon bunu yapmaz işte. ama sony için hava hoş sensör satışından parayı kırıyor, çoğu fotoğraf makinesi ve cep telefonu markasına sony sensör satıyor.

Fujifilm eski eski analog makinelere poz film üreticisi,sonunun Kodak gibi olmaması için teknolojiye ayak uydurdu ve aynasızlara ciddi yatırım yapan marka,Fujifilmin saha çalışmaları sayesinde azda olsa aynasızlara önyargılı bakışı kırmayı başarıyor.

olympus ve panasonic ortak boyonetli makinelerle fotoğrafçılık pazarına gimeleri en doğru hamledir. olympus ve panasonic kullanıcıları bu yüzden lens sıkıntısı çekmiyorlar.

samsung ise aynasız pazarında iyi işler yapıyordu,ama ne hikmetse fotoğraf pazarından çekilme kararı aldılar madem bu işi beceremiyoorsun çekileceğine makine bölümünü başka bir markaya sat gitsin. samsung tarihi hatayı yaptı bence. bu ilk hataları da değil üstelik bir aralar pentax ile ortak boyonetli makineler üretiyorlardı o işten vazgeçmeyip ortak boyoney aynasız makineler çıkarsaydılar bugün pentax ve samsung un pazardaki konumu bambaşka olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

makineyle sensör arasındaki mesefenin kısalması fotoğraf kalitesine olumsuz etki yapmaz aksine artı yönde olumlu etki yapar çünkü sensöre ulaşacak ışık fazla kırılmadan ulaşır. bu da iyi bir şeydir.

Aynen :) Buna bağlı olarak da optik yapı daha az lens miktarıyla daha şukela optikler yapılabilir :)
    O zaman iki makine de aynı sensör aynı işlemci olsa bile aralarında imaj kalitesi farkı ufak da olsa olacaktır.
  • şu açıdan bakarsak

dslr modellerde çok geliştirilecek bir şey kalmadı daha ne yapabilir ler ki.

aynasızlar ise geliştirilmeye daha müsait duruyor.

Aynasızları ön plana çıkaran en önemli özellik taşınılabilirlik.
    dslr leri öne çıkaran ise lens çeşitliliği gibi etkenler duruyor şu an.

şimdi canon makinen olsa arkadaşından ödünç lens alırsın ama aynasızlarda tüm lensleri kendin almak durumundasın.
  • Birazda fotoğraf görelim artık

• Aynasız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barahirr -- 5 Mart 2016; 7:56:33 >
  • Olmamış çünkü makinan aynasız :)...
    Şaka bitarafa harika elinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: freelyman_1980

Olmamış çünkü makinan aynasız :)...
    Şaka bitarafa harika elinize sağlık.

Sadece yazdığınız bu yazı ile bu başlık infilak etmeli.

Amacınız fun boyluktan öte geçmez.

Bir çok arkadaş bende dahil makinenin o kadar önemli olmadığını anlattık. Siz hala anlamamışsınız. Aynalı aynasızdan öteye gitmeyecek olan fotoğraf maceranız olacak.

Beğendiğiniz fotoda güzel bir çekim değil. Arkadaşın emeğine sağlık lakin pozlama hatalı" - ev" yapılarak düzeltilmeli. Omzu aşırı parlamış. Detay kaybı olmuş. Anlamadıysanız resmini koyuyorum

Bu mesaja eklenen görseller:

Gerçekten Aynalı ve Aynasız Fotoğraf Makinaları Arasında Kalite farkı Varmı

• serseri sirin kullanıcısına yanıt
    gün ortasinda günesin bol isikli oldugu zamanda çekmis. bunu aynali ile de çekseydi ayni sonuç çikardi ortaya. ama polarize filtre ile çekim yapilmis olsay o asiri parlama olmazdi.
    yukaridaki fotografin RAW halini varsa gönderin o asiri parlamis yerleri yumusatip soft bir hale getirebilirim.
    yani RAW çekin kusur varsa da o kusuru kapatmak kolay.
  • İmaj kalitesi olarak arada bir fark olmaz. Çünkü kullanılan sensör teknolojileri aynı. Fakat yapısı gereği ergonomi açıdan bazı farklar bulunuyor. Aynalılar ele çok daha güzel oturur ve tutuş hisleri daha sağlamdır.

Öncelikle aynasızların ısrarla taşınabilir olduğunu vurgulayan arkadaşlar makineyi kot cebinde mi taşıyorlar çok merak ediyorum? Ya da sabit objektif ile montun bir cebine gövdeyi diğer cebine objektifi mi koyuyorlar? Amacım iğnelemek değil. Keza herhangi bir fotoğraf makinesi çantası ile kullanılıyorsa ne anlamı kalıyor?

Hafiflik konusunda ise evet başarılılar, iki eş seviyede aynalı ve aynasızı tartıya koyduğumuzda aynalı daha ağır basacaktır.

Konuya farklı bir bakış açısı getireyim. Kullandığımız makineler ve görüntüleme biçimimiz tamamen dijital. Fotoğrafı dijital olarak çekiyor ve dijital ekranlarda bakıyoruz. Bunun kolaylığı tartışılmaz. Aynalı makinelerde elimizde yalnızca optik bakaç kaldı. En azından çektiğim kareyi canlı kanlı görüyor deklanşöre basıyoruz. Aynasızlar da bu da yok. Bakaç elektronik, tamamen dijital bir ekran. Kimseye gidip analog makine kullanın dediğim yok. Buradan lafı cımbızla alıp başka yerlere çekmeyin lütfen.

O yüzden iki sistem arasında kalan arkadaşlar gidin ikisininde bakacından bakın hangisi sararsa onu tercih edersiniz.

Bunların dışında aynasızların boyutları itibari ile pilleri küçüktür, tek bir pil ile çekeceğiniz kare sayısı da azdır. Canon ve Nikon'un objektif çeşitliğini, fiyat avantajlarını hiç saymıyorum bile.

• serseri sirin kullanıcısına yanıt
    Bakın konuyu tam anlatamadım galiba.Ben NX300 kullanıyorum ve alırkende +,- ve bana getirdiği avantaj ve dezavantajlarına göre değerlendirip aldım.Hiçbir firma kişi yada kuruluşla yada makina sahipleri ile alıp veremediğim de yok.

Benim karşı olduğum piyasada tekelleşme olmaması ve ürünleri kullanıcılara daha ucuz daha ulaşabilir bir hale gelememesi. Bununda sebepleri tabikide doğak olarak profesyonellerin ve 3. kişilerin''para harcadığı makinayı aşırı savunmaları'' bunları da forumlarda azarlar gibi dile getirip tırnak içinde enayi gibi gidip onlara para vermeyin gibi bir tavır sergilemeleri.

Tabiki büyük firmalar deneyimli firmalar köklü firmalar sorun şurda; Neden lensler ucuz değil neden daha compact olmasın makinalar neden evde herkes çocuğunun fotoğrafını çekemesin muhakkak bi profesyonel çağırıp onamı çektirelim. Bugün aşikardır bir düğün fotoğraf maliyeti 1000-5000 arasında değişmekte ve adama sorduğunda cevap hazır ''abi makina çok pahalı'' , bu uzar gider

iNANIN BAŞLIKTAKİ AMACIM TÜM İYİ NİYETİMLE SÖYLÜYORUM GERÇEKTEN AYNASIZ ÇÖP MÜ? yOKSA ORTA KULLANIM İÇİN İDARE EDERMİ .çÜNKÜ BU MAKİNA BENİM İÇİN GEÇİCİ YARIN BAŞKA MAKİNA ALACAM NE ALMALIYIM VE BENİM DURUMUMDAKİLER NE ALMALI..! Biraz faydası olursa ne mutlu hepimize değilmi

• Evet haklısınız taşınabilirlik de çok fark yok hatta küçük olması ve makinayı tam kavrayamama titreşime yol açtığını hissettim buda avantaj değil dezavantaj gibi gedi bana.
    Lens çeşitliliğinde şuan haklısınız ama yarın? Zaten dönüştürücüler ile her lens her makinaya olabiliyor artık.
  • Bu konu yıllar önce konuşuldu. Günümüzde ister para ile satılmış deyin, ister gerçekten de görndüğü gibi deyip kabul edin Dünya çapında yüzlerce profesyonel fotoğrafçı m43 olsun, APS-C olsun, FF olsun ayasızlar ile çalışıyorlar. Mesleklerini yapıyor, para kazanıyorlar. Bu kişilerin ürettiklerine para ödeyenlerde bir sorun olsa idi herhalde bugüne kadar çoktaaan aynasızlar yükselmez ve tam aksi gerilerdi. Buradaki 1 başlıkta, şu saatte 20-30 kişinin veya 1 kişinin ne dediğine kalmamıştır bunun açıklaması bence. Yani demem şu ki, konu gereksiz ve de artık bu tartışmanın zamanı çoktaaan geçti. Boşuna birbirinizi incitecek laflar etmeyin. Boşaltın bu mekanı derim ben
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Ozaman sürüye uyalım ben gidip 5d markIII alayım ozaman.Herkes mutlu ben mutlu kdrajlar fotoğraflar herşeyde aynı olsun hatta belediyeler hazır triport yerleştirsin meydanlara makinasını takan çeksin sonra diğeri.
    Şaka bitarafa ben canon ve nikona para vermek istemiyorum.Profesyonellerin bu konuda nasıl para kazandıklarıda bellidir açın belgeselleri boyunlarda koca koca canon nikon yazılarıyla dolaşıyorlar.sanıyormusunuzki onlar lense makinaya para veriyorlar
  • Hocam tartışılacak yada anlaşılacak bir konu yok. @jiddi nin söylediği gibi.

Aynasız kötü aynalı iyi yada tam tersi durum yok.

En iyi makine elinde bulunan makinedir.

Fotoğraf konuşalım. Siz paylaşın eksik noktası varsa belirtelim. Burada bir çok arkadaş. Fotoğraf nedir iyi bilir.

Mesela ilk fotoda perde hızı düşük gelmiş. Ondan kötü çıkmış.

Son fotoda pozlama olmamış. Eksi pozlanması gerek. Bunun gibi şeyler.

Bende aynasız kullanıyorum. Daha önce aynalı vardı ikisinin tadı ayrı. Ha çok param olursa iki türden de set düzerim o ayrı.
    ama imkansız :)

• quote:

Orijinalden alıntı: freelyman_1980

Ozaman sürüye uyalım ben gidip 5d markIII alayım ozaman.Herkes mutlu ben mutlu kdrajlar fotoğraflar herşeyde aynı olsun hatta belediyeler hazır triport yerleştirsin meydanlara makinasını takan çeksin sonra diğeri.
    Şaka bitarafa ben canon ve nikona para vermek istemiyorum.Profesyonellerin bu konuda nasıl para kazandıklarıda bellidir açın belgeselleri boyunlarda koca koca canon nikon yazılarıyla dolaşıyorlar.sanıyormusunuzki onlar lense makinaya para veriyorlar

Öyle bir mana çıkamaz dediklerimden... Siz de demek ki öyle profesyonelleri görmüşsünüz hep. Ben de m43'ten tut türlü aynasız kullanan bir sürü profesyonel gördüm, görüyorum. O nedenle demek ki siz beni öyle anladınız :) Hatta birisi sırf bu aynalılara 1 çift lafım var diye video çekmişti. E tabi benim işim-gücüm de bunları takip etmek değil. O yüzden ben 1 tane, 10 tane gördüm ise o muhakak çok çok daha fazladır.

Ayrıca şu da var. Profesyonel olan işi bildiğinden parayı kazanıyor, yani çok süper fotoğrafçı olduğundan değil. Para kazanmak ayrı bir beceridir. O nedenle sırf iyi para kazanıyor olması sebebi ile bir fotoğrafçıyı bu alanda başarılı veya iyi bir sanatçı da kabul etmemek lazım.

Misal birkaç pro, resmi siteleri, kullandığı ekipmanlar, çektikleri fotolar herşey ortada burada.http://www.getolympus.com/us/en/visionaries
    Satılmış Pro'lar ! Bizden başka herkes satılmış. Biz ne müthiş üyeleriz böyle . İnceleme siteleri satılmış, profesyoneller satılmış. Arkadaş demek ki hakikaten bir değerimiz yok ki bi bizi satın almak isteyen çıkmadı şu herşeyin mangır olduğu günümüz dünyasında

Geçen yıl ortaları idi sanırım Cenk Gençdiş profesyonel, yılların fotoğrafçısı Canon 6D tam kare gövdeyi sattı. Olympus m43 sistem kullanıyor. Bu durumu ditek 6D kötü m43 daha iyi diye gören ancak fanfirik boy olabilir. Bu profesyonelin çalışma alanına uygun olan sistem budur ve pro işinde daha verimli olmasını sağlayan sisteme/ekipmana yönelmiştir. Dolayısı ile o hep bilip ve de söyleyip yazdığımız "Fotoğrafı makina değil fotoğrafçı çeker" lafının ta kendisidir olay bence burada. Adam kendini biliyor, fotoğrafı biliyor, güveniyor ve m43 sistem ile profesyonel iş hayatını sürdürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Mart 2016; 22:09:28 >

• jiddi kullanıcısına yanıt
    Konu fotoğraf paylaşmak ve üzerinde konuşmak.Ayrıca makina alacak olanlara fazla para vermeden yada fazla para vermesi gerektiğini anlatmak
  • aynasız makinelerin taşınabilirliği sorgulamış bir arkadaş, evet kot cebe sığmıyor olabilir,fakat ben şahsen sony a6000 makinemi 16-50mm kit lensiyle rahatlıkla bel çantanda taşıyorum, ben nereye makinem oraya. aynasıza geçmeden önce pentax k-5 kullanıyordum. o makineyi kit lensiyle bel çantamda taşıyabilir miydim? hayır.
    Ayrıca elektronik vizör kötü değil tam aksine çok iyi bir şey. mesela ben pentax k-5 ile fotoğraf çekeren vizörden güzel gözüken bir kare çektikten sonra bambaşka gözüküyordı, aşırı pozlanmış veyahut karanlık olarak çıkıyordu. fotoğraf beğenmeyip ayaları değiştirip tekrar tekrar çekmek durumunda kalıyordum,ama a6000 in vizöründen ne gözüküyorsa çektinten sonrada o çıkıyor fotoğrafa yani çekmeden önce neyin nasıl çıkacağını gördüğün için baştan uygun ayarı yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 3 Mart 2016; 22:53:50 >
  • Örnek fotograf atabilirmisiniz

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.