Merhabalar 2004 model fiat-stilo marka aracım geri geri giderken aniden vites boşa atıyor ve baya bir ses çıkıyor tak diye. Birkaç yere sordum şanzıman inmesi lazım büyük ihtimalle geri vites dişlisi değişmesi gerekir dediler, başka birisi ise sorunun Şanzıman yada motor kulaklarına baktır vites kutusunu açtırma dedi, birde stilo aracımda geri vites dişlisinin alt tarafta bir kutu var onu açınca içinde olabileceğini, şanzımanı indirmeden dişli değişebiliceğini söyledi ve geri vites dişlisi değişirken karşısındaki 5 nci vites dişlisininde değiştirmemin daha iyi olacağını söyledi, birde bu dişlilerin yan sanayisi yok sanırım orjinalide pahalı epeyce, fifirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
GERI VITES DISLISI NIN BI DISI VEYA BIRKACI KIRILMIS OLABILIR ILERLEYEN ZAMANLARDA İLERI VITESLERDEDE AYNISINI YAPA BILIR BUYUK IHTIMAL SANZUMAN INECEK ARACTA DİŞLİ DEGISCEK BAZI ARACLARDA GERI VITES İLE 1, VITES AYNIDİŞLİ UZERINDE CAISIYO SENIN ARACININ SANZUMANINI TAM BILMIYORUM AMA 1, VITESTE YAPIOMU?
Yok hayır sadece geri viteste yapıyor, fakat parçacının söylediğine göre, geri vites dişlisinin karşısında 5 nci vites dişlisi varmış.
Bu fiat arabalari adami hakikaten muhendis yapiyor hocam...
quote:
Orjinalden alıntı: seyfu
Yok hayır sadece geri viteste yapıyor, fakat parçacının söylediğine göre, geri vites dişlisinin karşısında 5 nci vites dişlisi varmış.
Negüzel işte, yok yok hakkını yemeyelim, 98 den bu yana fiat grubundayım, daha öncede tipo vardı, ufak tefek sorunlar her araçta olur kullanıma bağlı olarak.
kardes nerede oturuon!!! stilon tek kapimi merak ettim!! bendede varda!! anadolu yakasinda oturuosan sana yardimci olurum!! baski balata degisdim!! servisde 530+iscilik dediler! sanayide ise 450+iscilik dediler!! ama stilonun motorunda cogu parcalar marea bravo ile ayni!! marea 1600 baski balatasi aldim 160 ytl stiloya taktirdim!! birebir aynisi!! ama stilo diyince 530 marea diyince 160 lira oluoo!! anadolu yakasinda oturuosan ulas bana sana yardimci olum
Kardeş benimki çift kapılı, evet baskı balatası değiştirdim, parçacı bana marea olabilir dedi ama riske giremedim, orjinal aldım, demekki aynıymış, bundan sonra olursa onu taktırırım, ben izmirde oturuyorum, dişli sordum geri vites dişlisi 186 ytl dediler stilonun, ben adresimi vereyim msn den yazışalım sevinirim, seyfullah.ilhan@carlsberg.com.tr
böyle dişli problemleri olabiliyor ama fazla umursamamazlık yapma bir an evvel göster sonra başını ağrıtabilir trafikte tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalabilirsin dikkatli ol
Geri vites senkromeçleri tek başına çalışır. 1ve2 3ve4 5ve6 gibi kardeş senkromeçlere bağlı değildir. Geri vitese debriyaja basmadan (sen veya birbaşkasıda olabilir) veya araba tam durmadan geri vitese garç diye takıldıysa büyük bi ihtimal dişliler sıyrılmış olabilir. Ama fazla pahalı bişey olduğunu tahmin etmiyorum en fazla 200ytl gibi bişey olması lazım.
Sordum 180 ytl dediler, fakat tereddüt ettiğim nokta acaba şanzıman indirilmeden tamiri mümkünmü, yani geri vites dişlisi bazı model araçlarda alttan şanzımanın yanında biryerden açılıp değiştiriliyomuş bizim tamirci söyledi, o zaman şanzıman indirmeye gerek kalmaz dedi, fakat şanzıman yağı boşalacak sadece dedi, ben şimdi onu anlamaya çalışıyorum, acaba stilolarda geri vites dişlisi nerede ?
beyler benim Saab'da da var aynı problem... Tabii araba Saab oldugu icin disli Bulunamadı. Ama ben Amerika'da buldum oldukca ucuza... Simdi sorun su: Sanzumanın inmesi icin motorun da inmesi gerekiyor... Bu iscilik olarak bana kaca patlar? Bir fikriniz var mı??
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme