Şimdi Ara

GETİR FİNANS - %52 günlük faiz - Aidatsız kk - 350 getirpara (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
745
Cevap
88
Favori
95.091
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İslam'a uygun olan paran varsa harcamaktır.
    Bu ve benzeri kuruluşlara bulaşmamaktir.

Sorunuz; faiz karpayi olayına benzemiş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • murattekno kullanıcısına yanıt
    Zorunlu karşılık mekanizması, mevduat ve katılım bankalarının toplamış oldukları TL ve döviz fonlarının bir kısmının Merkez Bankası’nda tutulmasını zorunlu kılan bir sistem olup tarafların özgür iradesiyle kurulan bir kredi sözleşmesine dayanmamaktadır. Bununla birlikte Merkez Bankası’nın sisteminin faizli olması, zorunlu karşılık alırken baştan ilgili taraflara faiz ödeyeceğini ilan etmesi ve tarafların bunu bilmesi sebebiyle zorunlu karşılıklar için ödenen miktarın enflasyon oranının üstünde kalan kısmının faiz olduğu değerlendirilmekte, bu miktarın enflasyon oranının altında kalması durumunda ise faiz niteliği taşımadığı düşünülmektedir. 

Zorunlu karşılıklarda enflasyon oranının üzerindeki tutarın sosyal projelere ve faaliyetlere harcanmak üzere ceza havuzuna aktarılması gerekli olup katılım bankasının doğrudan veya dolaylı olarak bundan istifade etmesi doğru değildir. 

Zorunlu karşılık için ödenen miktarın, enflasyon oranını aşmadığı sürece “telafi ödemesi” olarak isimlendirilmesinde bir mahzur yoktur.

En doğrusunu Yüce Allah bilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• shutterbug kullanıcısına yanıt
    Anladıkta daha iyisini veren var mı sürekli olarak? Diğer bankalar "hoşgeldin faizi" adı altında %55 lere varan faizi veriyor ama 2 veya 3 ay sonra hoşgeldin faizi bitince %40 - %45 aralıklarına çekiyorlar. Getirfinans da şuan hoşgeldin faizi gibi belirli süreden yüksek faiz bitince faiz düşürme yok ve diğer bankalara nispeten yüksek faiz var.

• Konu sahibinin başlığı düzeltmesi lazım zira artık getirfinans %52 değil %50 faiz veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_23

Anladıkta daha iyisini veren var mı sürekli olarak? Diğer bankalar "hoşgeldin faizi" adı altında %55 lere varan faizi veriyor ama 2 veya 3 ay sonra hoşgeldin faizi bitince %40 - %45 aralıklarına çekiyorlar. Getirfinans da şuan hoşgeldin faizi gibi belirli süreden yüksek faiz bitince faiz düşürme yok ve diğer bankalara nispeten yüksek faiz var.
    OrtakApp var. Para piyasası fonları var. Daha iyisi olmasa niye yazalım? Boş yapacak halimiz yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Can851

Konu sahibinin başlığı düzeltmesi lazım zira artık getirfinans %52 değil %50 faiz veriyor
    51'e düştüğünde de düzenlemedi ki konuyu.

Ortakapp gibi ne idüğü belirsiz bir yere ben güvenemem. Ortakapp bir banka değil. Güvenip güvenmemek kişiyi bağlar tabi ki. Bu konuda şikayetvarda yüzlerce şikayet var. Banka bazında bakılınca yine getirfinans avantajlı kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem_23

Ortakapp gibi ne idüğü belirsiz bir yere ben güvenemem. Ortakapp bir banka değil. Güvenip güvenmemek kişiyi bağlar tabi ki. Bu konuda şikayetvarda yüzlerce şikayet var. Banka bazında bakılınca yine getirfinans avantajlı kalıyor.
    Arkadaşa fikrimi belirttim. Kimseye tavsiye vermedim,yönlendirmedim. Hiçbir kurumu da ne idüğü belirsiz diye aşağılamam. Siz bilirsiniz. Para piyasası fonlarına bakmayan adam para kaybeder. İş güvene bakıyorsa Türkiye'nin en büyük bankaları şu an en düşük faizi verenler. Neyse herkesin aklı kendine. İyi forumlar.

Ben zaten tavsiye verdiniz, yönlendirdiniz demedim. Ben de bu konuda kendi fikrimi belirttim. Tabi ki herkes burada güvene bakacak. Paramızı emanet ediyoruz. TMSF kapsamında olmayan bir yer için daha doğrusu bu kuruluş bir "banka" olmadığı için benim veya bir başkasının güvenmemesi gayet doğaldır. Para kaybedip kaybetmeme meselesi değil bu. Size de iyi forumlar.

• cem_23 C kullanıcısına yanıt

Yüzlerce şikayetmi? 61 tane şikayet var o da abudik gubidik sebeplerden. Sallamasyon yapıyosun  Ayrıca YTM güvencesi var. Gayet yeterli bir güvence  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 27 Aralık 2024; 19:19:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dark Territory kullanıcısına yanıt
    Öncelikle üslubuna dikkat edersen sevinirim. Benim için ortak veya herhangi bir kurumun önemi yok. Bu tür kurumlar babamın bankası veya kurumu değil. İsterseniz bütün paranızı yatırın ortakapp e. İstersen 2 milyon paranı yatır. Bu beni ilgilendirmiyor. Kendi fikrim olarak güvenmiyorum.

Şikayetvar ı tek bir kaynak olarak da kabul etmemiz doğru olmaz. Şikayetvarda dahil olmayan daha nice şikayet var. Bununla ilgili herhangi bir kaynak paylaşımında bulunmayacağım. İsteyen bu konuda araştırmada bulunabilir. Sadece şunu söyleyeyim senin "abudik gubidik" sebep saydığın çok ağır kayıplar yaşayan insanlar var. Ben kimseyi yönlendirmiyorum. İsteyen yatırabilir. Güvenmek istemeyende güvenmez, fazla uzatmanın anlamı yok.

• cem_23 C kullanıcısına yanıt

Hocam çok garip bir arkadaşsınız gerçekten :) Size Ortak'sız iyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johny Constantine kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum sizi hocam :)) Size de bol ortak'lı günler iyi forumlar.

• arkadaşlar hesabı olan varmı getirfinansta? para transferi esnasında fibabanka üzerinden mi yapıldığı gözüküyor işlem geçmişinde?

ayrıca hala devam ediyor mu bu kampanya?

• murattekno kullanıcısına yanıt

eft/havale transferlerde banka aciklamasında getirfinans adı altında mı gozukuyor? nasıl gozukuyor acaba ekran resmi paylasabilir misiniz

• güncel olmayan şu yanıltıcı başlığı biri düzenlese mi artık?

• Themida46 kullanıcısına yanıt
    Fibabank olarak görünüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.