Şimdi Ara

Getz mi, Sirion mu, 107 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ÖTV indirimiyle birlikte aracımı yenilemek istiyorum.
    107 ve Sirion 21 milyarlık fiyatlarıyla gerçekten çok cazip. Otomatik vites düşünüyorum.
    Yalnızca şehir içinde kullanacağım. Yılda en fazla 12 bin km yaparım.
    Sirion tam otomatik, 107 otomatikleştirilmiş düz şanzıman Getz tam otomatik şanzıman.
    Yorumlarınızı bekliyorum.
    Ayrıntılı ve bilgilendirici cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    Bu iki araç haricinde 21 milyara kadar sıfır otomatik araç tavsiyesinde de bulunabilirsiniz.

http://www.daihatsu.com.tr/sirion.asp
    http://www.peugeot.com.tr/kesfet/107/

Ek: Listeye Getz'i de ekledim. fiyatlar çok uygun: 20-22 civarında ABS'li modeller var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 17 Mart 2009; 22:07:34 >

• Sirion B, 107 ise A segmenti, yani Sirion 107'den daha üstte yer alıyor.

İkinci el kaygınız varsa ikisini de önermem, piyasaları pek yok çünkü. 107'yi bilmiyorum ama Sirion f/p bakımından iyi bir araba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Sirion B, 107 ise A segmenti, yani Sirion 107'den daha üstte yer alıyor.

İkinci el kaygınız varsa ikisini de önermem, piyasaları pek yok çünkü. 107'yi bilmiyorum ama Sirion f/p bakımından iyi bir araba.

Haklısınız. İkisi farklı segmentte. Ama insan ister istemez karşılaştırıyor.
    Çok fazla ikinci el kaygım yok açıkçası. İçinde bulunduğumuz durumda (hem kriz, hem de ÖTV indirimi) tüm araçların ikinci elleri öldü maalesef.
    21 milyara otomatik olarak alabileceğim en iyi arabayı (f/p olarak) bulmaya çalışıyorum. O yüzden bu forumdan aldığım yorumlar benim için çok önemli.
    Çok teşekkür ederim.
  • ikiside japon;

biri aslında toyota aygo olan 107 diğeride gene bir toyota firması daihatsu sirion.

iki toyota arasında sınıfı büyük olan toyota daha iyidir elbet.

ayrıca iç hacim olarak ve yol tutuş olarak daha büyük ölçülere sahip sirion daha avantajlı.

caramurat fiyatları ile colt amt yi de beklemenizini öneririm 21000 olmasa bile en fazla 23000 olacak gibime geliyor.

4 havayastığı, abs ebd, alaşım jant, cruise control standartları arasında.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 17 Mart 2009; 11:41:39 >
  • Dostum 107 yukarıda arkadaşın da bahsettiği gibi bir alt segmentte bir araç!!Bu yüzden karşılaştırmak pek doğru olmaz!Zaten iç hacim noktasında gerek tavan yüksekliği ve gerekse diğer açılardan Sirion BARiZ bir biçimde farklı!Üstelik 107 otomatik vites ve benzinli olarak sadece 1,0 motor seçeneğiyle sunulurken Sirion ise 1298 cc olarak sunuluyor!Yani vergi avantajı yönünden birebir aynı vergiyi öderken daha üst düzey ve kullanışlı bir araç sahibi olursun Sirion düşünürsen!2008 de Tr stokları biraz fazla yüklü geldi..Son dönemdeki kriz yüzünden 2008 stokları istenildiği gibi eritilemediği için bu farklılık var!!Tabii ki kesinlikle 2008 alman doğru olur bu durumda!!Sirion la ilgili bir kasa yenilenmesi resmi olarak yok!!!Zaten kısa süre içerisinde bu tarz bir durum öngörülmüyor..2007 model yılından 2008 model yılına geçilirken bir dizi makyaj-donanım değişikliği yapılmıştı araçta!Bunlarda şöyle: 4 beygirlik bir motor gücü artışı (87 den 91 beygire); yenilenen tampon tasarımı, devir göstergesinin aracın gösterge takımının içine alınması!Havayastığı standartta iki iken dörde çıkarılması; anlık ve ortalama yakıt tüketim verilerini gösteren yol bilgisayarı;yenilenen gösterge tablosu...Beniim hatırladıklarım bunlar..2009 da belki bir ufak makyaj olabilir dedikodusu kulağıma geldi ama ne derece doğrudur o bilinmez!Fakat bu kesinlikle bir kasa yenilemesi değil!Bundan eminiz!Ben de 3 yıllık bir Sirion kullanıcısıyım;Japon sorunsuzluğu v.s. zaten malumunuz!Pratikde de bahsettiğiniz 8,6 rakamından ortalamada daha fazla yakmaz bahsi geçen araç!!Bu konuda yalnız benim size acizane bir tavsiyem olacak o da şu ki MUTLAKA bir Daihatsu galerisine gidip aracı test edin!Bu esnada uzun soluklu bir test yapın ve teste çıkmadan önce de araçta zaten standartta bulunan yakıt tüketim göstergesini bir sıfırlayın, sizin kullanımınızla ne yakacak araç bir izleyin bakalım!Testi bitirip geri dönüp parkettiğinizde size ne rakam verdiğini görün!Hem uzun yol kullanın hem de şehir içi!!Buna göre ortalamaya bir bakın!!Bu şekilde en kesin rakama ulaşırsınız!!Tabii yaptığınız hızı da kontrol altında tutmayı unutmayın!!

• Bu arada 2008 modeller tükenmiş en azından merkez için... Bugün ya da yarın bir test sürüşü yapacağım. Colt fiyatları açıklandı bu arada:

YENİ COLT 3 KAPI
    1.3 INVITE AMT 26.200 24.110

YENİ COLT 5 KAPI
    1.3 INVITE MT 26.200 24.110
    1.3 INVITE AMT 27.060 24.972

24,5 a bırakırlar... Ama bütçemi aşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 17 Mart 2009; 12:45:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sofokles2000

Bu arada 2008 modeller tükenmiş en azından merkez için... Bugün ya da yarın bir test sürüşü yapacağım. Colt fiyatları açıklandı bu arada:

YENİ COLT 3 KAPI

YENİ COLT 5 KAPI

heryere yazmaktan yoruldum okuyanlarda yorulmuştur herhalde; ama caramurat arkadaş daha özel indirimli fiyatlarını açıklamadı.

onu bekleyiniz colt fiyatları için.

hayırlı günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Jazz mı Getz mi Yaris mi?
    2 ay önce açıldı
    Colt mu ,clio mu?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

Bu arada 2008 modeller tükenmiş en azından merkez için... Bugün ya da yarın bir test sürüşü yapacağım. Colt fiyatları açıklandı bu arada:

YENİ COLT 3 KAPI

YENİ COLT 5 KAPI

heryere yazmaktan yoruldum okuyanlarda yorulmuştur herhalde; ama caramurat arkadaş daha özel indirimli fiyatlarını açıklamadı.

onu bekleyiniz colt fiyatları için.

hayırlı günler.

tasshelhoff, Caramurat kim? Yabancı kaldım konuya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 17 Mart 2009; 13:08:24 >

• Mitsubishi bayisiydi galiba Lancer konusunda yazılarına denk gelirsin sonlarına bak.Col çok çok daha iyi bir tercih olacaktır sizin için...
  • O araçları alacağına o paraya 2. el çok güzel araçlar bulabilirsin.
    Sizi bilmiyorum ama ben o tip araca 21 bin lira bağlamam şahsen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BmCpRo827

O araçları alacağına o paraya 2. el çok güzel araçlar bulabilirsin.
    Sizi bilmiyorum ama ben o tip araca 21 bin lira bağlamam şahsen.

Cevabınız için teşekkür ederim ama ikinci el düşünmüyorum.
  • Arkadaşlar,
    Listeye Getz'i de ekledim. Fiyatlar çok uygun. 20-22 civarında ABS'li modeller var. En üst paketi 23.

Ne dersiniz Sirion'la karşılaştırınca?
  • quote:

Arkadaşlar,
    Listeye Getz'i de ekledim. Fiyatlar çok uygun. 20-22 civarında ABS'li modeller var. En üst paketi 23.

Ne dersiniz Sirion'la karşılaştırınca?

Getz otomatik yakıtta biraz üzebilir. Onun dışında sağlam güzel bir araba. Ama onun da yenisi geliyor yakında (i20)
  • Yılda en fazla 10 bin km yapacağım için yakıt tüketimi sorun olmaz diye düşünüyorum. i20 geliyor evet ama büyük ihtimalle Getz'in şu andaki fiyatlarından 5 milyar daha pahalıya geleceğini düşünüyorum. o gelene kadar ÖTV indirimi de biterse fark daha fazla olabiliir.
    Getz'de hem i20'nin gelişi yaklaştığı için hem de ÖTV indirimden dolayı ciddi bir indirim var.
    Örneğin evrakların arasından 2007 haziran ayına ait fiyat listesini buldum. 23 milyarlık model o zaman 30 milyarmış.
    Bir de ÖTV indirimini olduğu gibi yansıtan ender firmalardan biri olarak gösteriliyor Hyundai.
  • Bence hem Getz'i hem Sirion'u bir görün, öyle karar verirsiniz.
  • İkisi arasında kalsaydınız sizin tercihiniz hangisi olurdu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 18 Mart 2009; 8:02:56 >
  • getz tabiki çok daha ferah ve geniş
  • Sirion'un iç hacmi daha geniş gibi sanki...
  • Getz tabiki, ama dizel...
  • Getz sadece dizel olması halinde önde bir otomobil olur!Benzinli de Sirion (her iki aracı da tanıdığım için söylüyorum) her anlamda daha önde bir otomobil..! Gerek yakıt tüketimi açısından; gerek daha düşük silindir hacmine sahip bir motor olmasına rağmen daha yüksek hızlanma verisi sunabilmesi açısından; gerekse de yine silindir hacmi yüzünden daha düşük vergi dilimine sahip olması açısından Sirion önde!! (Şu anki vergi sistemimizle Sirion un yıllık vergisi 1300 cc altında olduğu için 393 TL iken;Getz in yıllık vergisi bu aşamanın üstünde olduğu için 628 TL dir! Arada ki 235 Tl fark acizane benim 2 aylık benzin param..) Ayrıca iç hacim noktasında da Sirion cidden ilginç bir otomobildir!!Dıştan bakılınca cüssesinden beklenmeyen ferahlığı her anlamda sunar!! Tamamen Japon olması açısından da sorunsuzluk zaten malum..
    Tüm bunlara rağmen siz MUTLAKA her iki aracı da yerinde görün; test edin! MUTLAKA!!!!!!

Sonuç olarak şahsi kanaatim araba aşk işidir!Aşık olmadığınızla evlenmeyiniz!!!

Mutlu günler!

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.