Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serta2

25 Haziran 30 Temmuz tarihleri arasi Amerika bati yakasi seyahatim icin 5 kisilik (4 kisi + 1 ogrenci) ucak bileti bakiyorum.
    Uygun fiyata alabilecegim adres veya kampanya bilgisi paylasirmisiniz?

Los Angeles - San Francisco - Las Vegas gidis ve donus bu sehirlerden olacak.

Donanım haber ucuz bilet fırsatları bölümüne yaz arkadaşlar yardım eder.
  • Çok güzel bir bölüm elinize sağlık,ancak ülke ülke ayırabilsek muhteşem olacak
  • Selam arkadaşlar,

6 günlük İtalya gezisinden yeni döndüm, çok fazla detaya girmeden bilgiler vereyim, sonraki giden arkadaşlara faydamız olsun. (Mayıs 2015 Tarihli gezi notlarıdır)

Öncelikle internet kullanımı her zaman olmayacağından dolayı MAPS.ME uygulamasını telefona indirdim, GPS uygulaması. Bu uygulamayı internetiniz kapalı iken kullanabiliyorsunuz, internette detaylı bilgi bulabilirsiniz. 800 MB lık İtalya haritasını da indirdim. Kalacağım otelleri ve bir çok gezi noktasını burada işaretledim gitmeden. Orada otelleri elimle koymuş gibi buldum, internet harcamamış olduk bu sayede.

3,5 yaşında oğlumla gittim, 200 m yürüyünce yoruldum, kucağına al dediği ve öğlen uykusuna devam ettiği için bebek arabası da yanımızda geldi. otellerde bu sebeple 3 kişilik oda olan veya 4 yaş altı ücretsizlerden seçildi. otellerin tamamı seturdan Adios puan kullanılarak alındı.

Geçen sene Barcelona gezimde çok aç kaldığım için, bu gezide yanımda çok hazırlıklı idim. Çerez, cips, bisküvi, tarhana, sarma bile götürdüm 

Bu arada İtalyada aşk çeşmesi tadilatta, yakın zamanda gidecek arkadaş varsa, sizde benim gibi gidince susuz ve her yeri inşaat iskeleleriyle görürseniz şaşırmayın :)

Romadan Fuimiciono havalimanından pegasusla iniş yaptık, havaalanında pasaport kontrolü çok kalabalıktı en az 45 dk -1 saat bekleriz diye düşündüm. 10-15 dk beklemiştik ki İtalyan bir görevli, "çocuklu aileler ve Amerikalılar" diye bağırıyordu. Hemen onu takip ettik, ayrı bir kontrol noktasına soktu bizi, orda nerdeyse hiç beklemeden geçtik (bunu neden söylüyorum kalabalığa denk gelirseniz görevlinin çocuklu aileler vs şeklinde seslenebileceğini unutmayınız). Pasaport kontrolünden sonra bir telefon operatörü stand kurmuş, internet paketli sim kartlardan satıyordu, ben almadım, genel olarak vodafone günlük pasaport kullandım. Çünkü telefon numaram lazımdı bana gelen çağrılar için. Roma havaalanında hoş geldiniz anlamında bir wifi var, sanırım 3-5 mb internete ücretsiz girmenize izin veriyor.

havaalanından çıktıktan sonra hemen sağ tarafta minibüs- otobüs vs var, burada 3 tane otobüs firmasının bilet ofisi var. Sanırım 30-40 dk bir her biri otobüs kaldırıyor Termini istasyonuna. Terravision denen firmadan aldım 5 € kişibaşı, çocuk ücretsiz, otobüs full doluyor. Aynı şekilde trende varmış Terminiye giden ama ben otobüsü kullandım. Otobüs sanırım yarım saat filan sürdü.

Terminiye varınca mutlaka RomaPassi alın, oradaki gazete bayilerinde satılıyor. Çünkü şehrin içinde bulmak çok zor, sanki ilk defa duymuş gibi bakıyorlar. 48 saatlik ve 72 saatlik olarak 2 tane var, ben 72 saatlik aldım, 36€ ve 2 müze hediye ediyor. 48 saatlik olan 1 müze hediye ediyor, tam emin değilim ama 26 veya 28 € idi. Metro ve otobüsler ücretsiz bu kadar saat boyunca, Çocukta ücretsiz.

Ben Deseo Homeda kaldım, terminiye 1-1.5 km filan mesafede sanırım. Romada dikkat edilecek bir nokta, ben booking.comda bakarken gördüm. Otel diye gördüğünüz bir çok tesis aslında misafirhane gibi bir şey. Bir binada 2-3 daireyi adamlar otele çevirmiş, burada odaları kiraya veriyor. Resepsiyonda 24 saat eleman olmuyor, anahtarları veriyorlar size, siz eve giriyormuş gibi girip çıkabiliyorsunuz. Deseo homeda checkin yapan görevli inanılmaz iyi, hemen harita verdi bize. Romayı detaylı anlattı, Gezi noktalarını gün gün grupladı. Sonra hangi otobüs hangi metro nasıl gidip geleceğimizi anlattı. Bir problem olursada arayın beni dedi. Bu arada romada bütün otobüs duraklarında, durakta duran hattı ve o hattın güzergahını yazıyorlar. Biz eşyaları bıraktık, hemen gezmeye başladık. Deseo homeda internet çok iyi değildi, odanın bazı noktalarında çekmiyordu. Odaların temizliği, duş malzemeleri vs sıkıntısızdı. Penceresi iyi, kliması iyi. Mini buzdolabı var, otele yakın bir Bangladeş marketindende alışveriş yaptık, su ve içecek ağırlıklı. Otelin kahvaltısı fena değildi, kruvasan, kaşar, meyvalı yoğurt, nutella, bal reçel, ekmek, meyve suları, corn flaks, kek vs. bookingte puanı 8 küsür. Kesinlikle iyi bir yer, rahatlıkla kalınabilir ama fiyatı makul olursa. İnsanlar fiyata göre değerlendirdiği için puanı yüksek. İnternet dışında bence hiç sorunu yok.

Romada termininin (sanırım 300-400 m) kuzey tarafında carrefour market var, onun dışında ben romada hiç normal veya discount market görmedim. Çeşme olayı doğru, romada bir çok yerde çeşme var. suların tadı çok iyi olmasada içilebiliyor. Herkes dolduruyor şişesini.

Kolezyumun dışında uzun bir sıra var, daha önce giden arkadaşlar roma passle sıra beklemiyorsunuz dediler. Bende onlara güvenip görevliyle inatlaştım. Adam artık en son bana tabelayı gösterdi ve geç yerine der gibi bakış attı Kolezyumun dışında ki kalabalığı kim olursanız olun, ne kartınız olursa olun bekliyorsunuz. Sonra o sıra sona yaklaştığında, Roma pass ve müze bileti olanlar için 2 ye ayrılıyor anlamsız şekilde, içerde tekrar birleşiyor. Ama ardından içerde bir sıra daha vardı, daha önceki yorumlarda kastedilende belki budur, burada bilet kuyruğu var. bilet almak için bir daha sıraya giriliyor. İşte burada roma pass için bir geçiş var, 10-15 dklık bir sıradan kurtulduk 

Kolezyumdan çıkınca hemen karşısında Roma Forumu var, Palatino ve roma forumunun girişi ortak. Burada 2 sıra var, biri bilet almak için, biriside bileti alanlar ve roma pass vs olanlar için, buna dikkat etmek lazım. İçerde 2-3 tane çeşme var, şişeleri doldurabilirsiniz, dışarda küçük suya 1,5 € vermeyin boşuna 

Bu kısımda ve kolezyumda bebek arabası yanındaysa yaşadınız, çok güzel bir zorluk sizi bekliyor. İnanılmaz yoruldum ve terledim. Çocukla hiç sıkıntı yok diyorlar ama bence bebek arabası varsa yanınızda çok zor. Ben yine gitsem oğlumu götürürüm ama kesinlikle çocukla bir zorluk yok diye iddiam yok. Metrolarda da keza hep merdiven var, otobüslerin kalabalığı istanbuldan farksız. Kimi durakta 3-4 otobüs geçmesini bekledim, inanılmaz kalabalıktı otobüsler, bebek arabasıyla binsem geri atarlardı beni  bu arada otobüslerin kapılarında giriş ve çıkış işaretleri var. kimi otobüslerin 3 kapısından da biniliyor, kimisinin sadece ön ve arka kapısı, kapıdaki işaretlere dikkat edin derim. İtalyanlar her yerden biniyor ama ben dikkat ettim açıkçası. Birde otobüse binince makine var içerde, mutlaka kartı okutunuz, Roma pass kartınızı. Otobüste hiç bilet kontrolü vs denk gelmedim.

Vatikan için arkadaşların yorumu vardı, mutlaka sabah erken gidin diye. Gerçekten erken gitmek lazım ama sanırım 7 gibi filan. Ben kahvaltı ettim çıktım, 9 da ordaydım hayatımda gördüğüm en uzun kuyruk vardı. Orada tur firmaları geldi, Türkçe konuşanlarda vardı. 50 € dan kapı açıyorlar, Son fiyat 40 € dedi. Biz almadık, bu fiyata dahil olanlar, Venedik girişi, müze girişi, ayrıca İngilizce rehberlik hizmeti, ayrıca nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama hiç sıra beklemeden içeri aldıklarını iddia ediyorlar. Hem müzede hemde vatikanda.

Bunun yanında, aşk çeşmesi, İspanyol merdivenler, pantheon tapınağı, önemli meydanlar, castle sant Angelo yu gezdik, fakat çok detaylandıracak bir durum yok.

Bu arada restoranların çoğunda kapıda fiyatlar yazıyor. Ben çoğunlukla margharita pizza yedim, domates sos + peynirli, Gayet lezzetliydi. Fiyatlar 6-10 € arasında. İçecekler 3,5-4 €dan aşağı olmuyor. ayrıca oturduğunuz takdirde %10-20 ilave bir ücret geliyor. Restoran kapısında turist menüleri oluyor, pizza+wine+ profiterol 14,90 € mesela. Bunlarda bazılarında adisyon, hizmet bedeli vs dahil gibi açıklama var, bunada dikkat edin. Böyle olunca o %10-20 fazlayı almıyorlar.

Roma floransa arasını hızlı tren ile gittim. Hızlı tren için 2 firma olduğunu unutmayın. Tüm bloglarda trenitalia dan bahsediyor. Bunun rakibi italo firması var, onun trenlerine de bakmayı unutmayın. Hızlı trenlerde çocuk için açıklama var, yaş sınırını unuttum ama koltuk işgal edecekse çocuğa bilet almak gerekiyor. Trenitaliada 3 tane hızlı tren var, ben roma-floransa (Firenze) arasını 2. Trenden almışım. Sanırım hızı 280 km/saat. Trende giderken 245 km/s gösteriyordu. 1,5 saatten biraz fazla sürdü. Bileti gitmeden internetten aldım, 2 yetişkin+ 1 çocuk 73 €. Bunun çıktısının yanınızda olması yeterli, makineye filan okutmanıza gerek yok, çünkü hangi saatteki trene aldığınız belli, hangi vagon hangi koltukta oturacağınız yazılı. Regional trenlerde bilete bakarsanız herhangi bir saat tarih bilgisi yok, fi tarihine kadar geçerli diyor. Bu biletleri mutlaka trene binmeden istasyondaki makineye okutuyorsunuz, makineye okutunca bip ses veriyor. Ben 3 defa hızlı trene, 3 defa da normal trenlere bindim, 4 ünde kontrole denk geldim.

Floransa da saat 21.30 gibi trenden indim, Firenze SM Novella floransanın merkez istasyonunun adı. Otel Enza konakladığımız yer. 2 yıldızlı, 3 kişilik oda aldık. Temizlik, kahvaltı gayet iyi. Duş havlu şampuan vs sıkıntı yok. 3 kişilik oda biraz garip, 2 katlı yapmışlar. Pencere üstte. Oda biraz havasız gibi, bize gelen oda biraz arada kalıyordu, Genel olarak kalınabilecek bir yer, Ama bana sorarsanız ben bir daha kalmam, otelin girişi filan çok itici, sanki taksimdeki battaniyeli oteller gibi duruyor ama interneti mükemmel. Otelde 4-5 tane ayrı internet var, hepsinin şifresi aynı, hangisi oluyorsa onu kullan modundalar, birinin modemi kapımın hemen karşısında idi. Klima vs var, asansör yok, oda 2. Katta idi. Otel enzada buzdolabı yoktu. Tekrar gitsem kalmam burada ama başka alternatif yoksa, fiyat uygunsa da kalınır.

Floransadan SM Novella pisaya gidiyoruz. Treni makinelerden alın, biglettia filan yazan atm tarzı makineler. Biletçiden alırsanız çok sıra var, sıra olmayanlarda satıyor ama hiç söylemeden 2 € komisyon çakıyor bilet başına. Pisa diye bir tren yok, Livorno trenine biniyorsunuz. Pisa durağında iniyorsunuz. Ben pisa deyip bilet aldım ama biletin üzerinden pisa hariç hiçbir şey yazmıyor, daha önce internette okuduğum için Livorno trenine binmem gerektiğini biliyordum. Yolculuk yaklaşık 50-60 dk, Çocuğa bilet almadım.

Pisa durağında inince ben Pisa kulesine yürüdüm, yolda hiç tabela filan görmedim. Bebek arabası ile 15-20 dk lık bir yürüyüş, yol güzel, dönerkende yürüdüm. Pisa kulesinin olduğu komplekse giriş ücretsiz.
    Dönerkende trene yürüdüm, aynı trenle Floransaya döndüm. Floransada gezilecek yerler aşağı yukarı belli, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Duomo Meydanı ve birkaç nokta daha. Floransada hiç toplu taşıma kullanmadık.

Tren istasyonlarında hep mc donalds var, ben mc donaldstan hep hamburger alıp trene bindim. Markettende cola, süt vs içecek aldım. Hızlı trenlerde genelde boştu, rahat yolculuk yaptık. Mc donaldsda menüsüz hamburger, chicken burger, cheesburger, 1- 1,60€ arasında değişiyor. Etin beef veya bacon olduğunu teyit ettirip paket aldım yanıma.

Floransadan Venedike geçiş, Venedik adadaki tren istasyonu venezia S. Lucia. Burda yine hızlı tren en hızlı 2. Olan, 73 €, Venedikte kaldığım otel Il Mercante di Venezia, trene yürüyerek 5 dk. Daracık bir sokakta ama otel paraya göre bence çok çok iyi. Benim kaldığım oda sokağa bakıyor, içi çok temiz, resepsiyon inanılmaz ilgili hemen harita verdi, anlattı. Yemek yiyebileceğimiz yerlerden bahsetti, Vapurettoyu anlattı. İnternet sorunsuz, otelde asansör yok. Odamız hemen 1. Katta idi, Kahvaltısı fena değildi, Yine gitsem hiç tereddütsüz kalırım 

Dönüşüm Milano Malpensa Havalimanı, pegasus ile. Bu sebepten tekrar venezia S. Lucia dan hızlı trenle Milan Centrale stationa yola koyulduk (2 yetişkin+1 çocuk 48 €). Bu sefer hızlı trenlerin 3. Sündeyim, beyaz seri sanırım. Süre 2:20 saat, en yavaş olanı yani.. Milan central statioandan malpensa havalimanına tren bileti aldık makineden. Kişibaşı 12 €, 2kişi toplam 24 €. Malpensa trenleri hep 1 ve 2 nolu perondan kalkıyormuş. Biletleri trenitalia makinesinden aldık, trenlerin üzerinde başka marka yazıyor, makine okumadı, kondüktör sorun yok dedi bindik. Kontrole tabi tutulduk, sorun çıkmadı. Süre 50 dk. Havaalanına vardık.

Romayı beğendim, Floransa benim için gidilsede olur gidilmesede. Pisayı görmek lazım, Venedikte aslında çok anlamlı değil ama bir defa görmek istiyor insan. Çok farklı bir şehir sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmutti -- 25 Mayıs 2015; 11:03:13 >

• xmutti X kullanıcısına yanıt
    Peki toplamda ne kadara mal oldu size bu yolculuk ?
  • Palawan - El Nido rotası yapmayı planlıyoruz, tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum.
  • mericbey kullanıcısına yanıt
    hocam ben biletleri 4-5 ay önce pegasus ile aldım, 3 kişi gidiş dönüş 1050 TL ye almıştım. (Vakıfbank milplus ile 350 tl puan karşılığında aldım)

oteller 5 gece, 2 yetişkin + 4 yaş çocuk. toplam 3000 TL civarı tuttu. (adios ile 1170 TL worldpuan karşılığında aldım)

oradaki harcamamızda toplam 1000 € civarında oldu.
  • ingiltere vizesi başvuru çok zor malesef o yüzden danışmanlık hizmetleriyle beraber işlemlerinizi yürütmeniz daha sağlıklı ve güvenli.
  • ecmfdn E kullanıcısına yanıt
    3 Aylık vize aldım ve hatta gidip gelmiş bulunmaktayım :)
  • Kasımda tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı arkadaşlar 2-3 haftalık rota hava durumu olarak iyi olsun ama soğuk olmasın.İspanya var kafamda.Başka nereleri olabilir pahalı olmayan
  • Blizzard Days kullanıcısına yanıt
    İspanya düşünüyorsan Endülüs turu yap bence. Hava soğuk olmaz ama belki yağmur yağabilir.
    Onun dışında süper bir gezi olur. Biz güzergahı Malaga, Ronda, Sevilla, Cordoba, Granada ve tekrar Malaga olarak bir haftadan tamamlamıştık.
    Muhteşem yerler, tavsiye ederim. Bunlar haricinde de Porto'ya gidilebilir, orası da harika bir yer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemocem

İspanya düşünüyorsan Endülüs turu yap bence. Hava soğuk olmaz ama belki yağmur yağabilir.
    Onun dışında süper bir gezi olur. Biz güzergahı Malaga, Ronda, Sevilla, Cordoba, Granada ve tekrar Malaga olarak bir haftadan tamamlamıştık.
    Muhteşem yerler, tavsiye ederim. Bunlar haricinde de Porto'ya gidilebilir, orası da harika bir yer.

Bende öyle düşünüyorum barcelona madridide ekleyip.Ama ispanyadan başka neresi olabilir.Baltık ülkeleri(estonya letonya litvanya) gitmek istiyorum ama soğuktan çok korkuyorum.Hava 8-9 derece oluyormuş.
  • Yurtdışına ilk kez çıkacaklar için "İngiltere" ve dahası ingilizce seviyesi vasat konuşması düşük olanlar için ilk zamanlarda yardımcı olmak da açısından önerebileceğiniz kitap falan var mıdır ? Günlük konuşmaların olduğu ? Hiç kullanan faydasını gören oldu mu ?

"gerçi kitap da fayda etmez ki çoğu durumda adama öyle böyle söyledik cevabını anlamadıktan sonra ...."
  • xmutti X kullanıcısına yanıt
    Eline sağlık arkadaşım ben turla italya turu yapmıştım Roma'yı ve Venediği çok beğenmiştim Siena'yı da keşke planlarına dahil etseydin görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum ömrüm yeterse bir kere daha gezip dolaşmak isterim tursuz olarak buraları.
    Floransa dediğin gibi çok bişey ifade etmiyor pek bir numara yok.
  • Amerika bati yakasi seyahatinden bugun dondum. Sorusu olan arkadaslara yardimci olabilirim.

Amerika: Los Angeles - San Diego - Las Vegas - San Francisco

Meksika : Tijuana

Yukaridaki sehirleri gezdim. Otel-Ulasim-Alisveris hakkinda sorusu olanlar ozelden ya da buradan yazabilir.
  • quote:

Amerika bati yakasi seyahatinden bugun dondum. Sorusu olan arkadaslara yardimci olabilirim.

Yukaridaki sehirleri gezdim. Otel-Ulasim-Alisveris hakkinda sorusu olanlar ozelden ya da buradan yazabilir.

vaaayyy direk aradığım adamı buldum aynı turu ben de yapıcam arkadaşım benimki san fr- los Angeles - las vegas şeklinde olacak pm atıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GKHN1905 -- 2 Temmuz 2015; 11:27:39 >
  • quote:

Amerika bati yakasi seyahatinden bugun dondum. Sorusu olan arkadaslara yardimci olabilirim.

hocam pm'den değilde buraya detaylı bir yazı paylaşsan daha iyi olmazmı hepimiz faydalanırız.
  • Alman konsoloslugudan schengen vizesi alma arifesindeyim evrakları hazırlıyorum birkaç güne randevu için başvuruda bulunacagim.
    Seyehat planımız çek,avusturya ,liechtenstein,almanya. Dün Arkadaşımdan aldığım bilgiye göre,bir arkadaşı almanya dan schengen vizesi almıs.ilk giriş ülkesi benimde programimdaki gibi çek cumhuriyeti olmuş ancak havaalanında bekletilip geri turkiye ye gönderilmiş.böyle bir şey olabilir mi?idata'nin sitesindede schengen vizesi alacaklar için şöyle bir paragraf var "Asıl seyahat etmek istediğiniz ülke Almanya ise, başvuru evrakınızı iDATA´nın herhangi bir şubesine verebilirsiniz. iDATA başvuruları otomatik olarak ikamet ettiğiniz yere göre sizin için yetkili olan Vize Bölümüne teslim eder. Şayet asıl gideceğiniz ülke Almanya dışında başka bir Schengen ülkesi ise, o ülkenin yetkili temsilciliğine başvurmanız gerekmektedir." almanyadan otel ve uçak rezervasyonu yaptırıp öyle basvuracaktim,vizeyi alincada prag biletimi almayı planliyordum.illaki ilk giriş ülkesi almanya mi olmalı,konuyla alakali tecrübelerinizi ,izlemem gereken yolu paylasirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bedfellow

Alman konsoloslugudan schengen vizesi alma arifesindeyim evrakları hazırlıyorum birkaç güne randevu için başvuruda bulunacagim.
    Seyehat planımız çek,avusturya ,liechtenstein,almanya. Dün Arkadaşımdan aldığım bilgiye göre,bir arkadaşı almanya dan schengen vizesi almıs.ilk giriş ülkesi benimde programimdaki gibi çek cumhuriyeti olmuş ancak havaalanında bekletilip geri turkiye ye gönderilmiş.böyle bir şey olabilir mi?idata'nin sitesindede schengen vizesi alacaklar için şöyle bir paragraf var "Asıl seyahat etmek istediğiniz ülke Almanya ise, başvuru evrakınızı iDATA´nın herhangi bir şubesine verebilirsiniz. iDATA başvuruları otomatik olarak ikamet ettiğiniz yere göre sizin için yetkili olan Vize Bölümüne teslim eder. Şayet asıl gideceğiniz ülke Almanya dışında başka bir Schengen ülkesi ise, o ülkenin yetkili temsilciliğine başvurmanız gerekmektedir." almanyadan otel ve uçak rezervasyonu yaptırıp öyle basvuracaktim,vizeyi alincada prag biletimi almayı planliyordum.illaki ilk giriş ülkesi almanya mi olmalı,konuyla alakali tecrübelerinizi ,izlemem gereken yolu paylasirmisiniz

Schengen vizesi ilk girisi vizeyi veren ulkeye olmali. Ilk giris vize alinan ulke disinda olursa ulkeye giremezsiniz. Bu cok kati bir kuraldir.

• serta2 kullanıcısına yanıt
    Az önce idata ile görüştüm 15 günlük tatil planımin oldugunu 2gun çek 2gun avusturya 1 gün liechtenstein 10gun almanya oldugunu söyledim.en çok kalacağınız ülke almanya olduğu için sorun olmaz dedi.ancak günler eşit olsaydı ilk giriş yapacağınız ulkeden almaniz gerekirdi dedi.tabiki planiniza ilişkin her ülkededen otel rezervasyonu yaptırmış olmaniz ve bunu gerekirse prag da havalanında beyan etmeniz gerekebilir böyle olursa sorun çikmaz merak etmeyin dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Allah nasip ederse Şubat tatilinde Nice(Cannes Cote'd Azur belki Marsilya)-Lyon-Paris 8 gece 9 gün uçak biletini aldım. Eşimle kendimiz turu yapacağız. Bu bölgeyi gezen ve bu rotayı bilen birisi yardımcı olabilir mi? Sormak istediğim bir kaç soru var.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.