Şimdi Ara

GEZI REHBERI (TUM DUNYA GEZI YAZILARINIZ-SEYAHAT IPUCLARINIZ) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
188
Favori
139.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar rynair bagaj sınırı 55*40*20 ben 62*28*27 lik bir cantayla gitsem olmaz mı? ağzını doldurmasam?

tecrubesi olanlar paylaşabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

Palawan - El Nido rotası yapmayı planlıyoruz, tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum.

Hocam benim de en çok gitmek istediğim rotalardan birisi. Kaç kişi gidiyorsunuz ve maliyet hesabı olarak ne çıkardınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

Palawan - El Nido rotası yapmayı planlıyoruz, tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa çok memnun olurum.

Hocam benim de en çok gitmek istediğim rotalardan birisi. Kaç kişi gidiyorsunuz ve maliyet hesabı olarak ne çıkardınız ?

biz iki kişi gideceğiz, eşimle ben.
    Maliyet hesabı çıkarmadım henüz ama limitler belli.
    overseas uçak biletleri adios puanlarla, iç hat uçuşları ise gitmeden 2-3 ay önce normal kredi kartıyla alırım.
    iç hatlara totalde 2 kişi 500-600 TL para verebilirim. Birden fazla iç hat planım var.
    Oteller 40 - 60 usd bandında olur, otel dediğim bungalow tarzı basit işletmeler. beachfront tarzı.
    Palawan'da gidilecek 4 tane tekne turu var, fiyatlarını hatırlamıyorum. 1 tur 2 kişi 150 TL olsa, buna da 600 TL gider.
    yanımıza da 1000 usd alırız, genelde 400 usd ile geri dönüyoruz ama bu sefer 1000 usd hepsini ezebiliriz, filipinler garip biryer sadece palawan'da kalırsak para harcamayız ama başka yerlere de gitmeye planımız var o zaman eli cebe daha fazla atacağız demektir.
    çok kabaca yazdım, fazla detaylandırıp da kafa bulandırmaya gerek yok.
    iyi tatiller.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PAN-TURK

quote:

biz iki kişi gideceğiz, eşimle ben.
    Maliyet hesabı çıkarmadım henüz ama limitler belli.
    overseas uçak biletleri adios puanlarla, iç hat uçuşları ise gitmeden 2-3 ay önce normal kredi kartıyla alırım.
    iç hatlara totalde 2 kişi 500-600 TL para verebilirim. Birden fazla iç hat planım var.
    Oteller 40 - 60 usd bandında olur, otel dediğim bungalow tarzı basit işletmeler. beachfront tarzı.
    Palawan'da gidilecek 4 tane tekne turu var, fiyatlarını hatırlamıyorum. 1 tur 2 kişi 150 TL olsa, buna da 600 TL gider.
    yanımıza da 1000 usd alırız, genelde 400 usd ile geri dönüyoruz ama bu sefer 1000 usd hepsini ezebiliriz, filipinler garip biryer sadece palawan'da kalırsak para harcamayız ama başka yerlere de gitmeye planımız var o zaman eli cebe daha fazla atacağız demektir.
    çok kabaca yazdım, fazla detaylandırıp da kafa bulandırmaya gerek yok.
    iyi tatiller.

Aslında bekar adam için palawan kamp için çok uygun. Kamp olmasa bile hostelleri çok uygun fiyatlara yakalamak mümkün.
    Kesinlikle haklısınız, Filipinler ve bir çok güney asya ülkesi plana sadık kalınabilecek yerler değil, cennetten parça görülmeye değer çok fazla bölgelere sahipler.
    Umarım iyi bir tatil yaparsınız, dönüşünüzde deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Merhaba
    Cruise ile Adriyatik turu yapan arkadaş varsa bilgilerini paylaşabilirmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk defa aeroflot'la ucarak Moskova aktramali Kuba Havana gezime basladim , gidiste 21 saat aktarma alarak o gun icinde moskova'yi da gezme imkani buldum . Aeroflot'la ilgili tuyolar zamaninda kalkip iniyor kesinlikle tek bagaj 23 kg kuralina hassas bicimde uyuyor , yemekleri fena degil , alkol servisi yok , yemek arasinda atistirmalik vermiyor, uzun yol icin verdikleri set cok yetersiz tek keyifli yani hostesleri ;) .
    Istanbul'dan zamaninda kalkan ucagimiz Moskova'ya saat 16:00 da indi pasaporta kisa bir kuyruk olmasina ragmen is uzun surdu devlet memuru zihniyeti ile calisanlar yuzunden ! pasaport kontroldan sonra disari cikiyorsun o an birinci kattasiniz ben hizlica sehre gitmek istedigimden iki yol vardi birincisi aeroexpress (hizli tren ) internetten gitmeden aplikasyonu indirirseniz hem saatlerini gorebilirsiniz hemde 50 ruble indirimle alabilirsiniz . Korsan taksilerde hemen cikista sizi bekliyor 1500 rubleden kapi acip 1000 e razi oldular oncelikle cok cok aceleniz yoksa taksiye binmeyin Aeoexpressden hizli goturecegiz diyorlar ve yolculuk sirasinda kadran siklikla 140 -160 km gosteriyordu . Eger aeroexpressi secerseniz 3. kata cikip 30 dk yakin yuruyeceksiniz 100 ruble bedelle sizi tasiyacak golf arabalari var eger yurumek istemezseniz . Bu arada havalimanindan cikmadan cok fazla doviz bozdurmayin sehir merkezinde kur daha iyi.
    Eski sovyet ulkelerinde eger 5 yildizli otellerde kalmiyorsaniz taksinin faydasi oluyor yapilarin bize gore garipligi adres bulmayi zorlastiriyor kaldigim Mayakovka house da oyle bir yerdi 6 tane giris kapisi olan sadece bir tanesi benim otele cikan bir binada idi sadece 1 gece kalacagim icin uygun fiyatli olsun demistim yeri iyi olsada kizil meydana 10dk yuruyus mesafesi bana gore biraz basit bir oteldi bir daha gidersem kalmam tek iyi yani guvenligin yuksek olmasi idi her yer kameralarla donatilmis kapi girisi zile basilip giriliyor yabancinin girmesi zor .

Otele esyalari biraktiktan sonra hemen kizil meydana dogru yurudum buyuk ve genis caddeler etrafta luks magazalar yol boyunca oyaliyor insani kzil meydanda hediyelik esyacilar biraz fiyatli alacaklarinizi alt gecitten alin .

Etraf kalabalik ama rahatsiz eden olmuyor sansima dunya bandolar gosterisi vardi bolsov balesininn yemen yanindaki acik gosteri alaninda fiyatlar ucuz degildi ama hic yer yoktu sansima bir kisinin arkadasi gelmemisti onun biletini aldim . Bana gore guzel bir showdu ama gece 7 derece olunca showun tamamini seyredemeden ayrildim iceride alkol satisi yoktu ve isin garibi yolda ugradim bakkal tarzi cogu yerde de alkol yoktu . Ana caddenin yan sokaklari ile barlarla dolu icerde sigara icmek yasak oldugundan herkes disarida , 2 euroya degisik biralar tadabilirsiniz gece sokaklar dolasmak icin bir sorun teskil etmedi .

Donuste aero expressi kullanmaya karar verdim metro ile bir durak gittikten sonra aeroexpresse vardim metro ile ilgili tuyomuz butun yazilar krill alfabesi oldugundan ruslarda cokca ingilizce bilmediginden ya gitmeden yandex metro haritasini indirin telefonunuza ya da metro ya bindiginizde sehir merkezine gidecekseniz anonslari dinleyin metro sehir merkezinden uzaklasiyorsa anonslari bayan yapiyor sehir merkezine gidiyorsa erkek yapiyor .metro 50 ruble aeroexpress 470 ruble (eger gelmeden kendi sitesinden alirsaniz gidis donus 840 ruble ) aeroepress cok rahat free wifi ile seyahat edebilirsiniz ama unutmayin indikten sonra 30 dk yuruyus olacak . YIne zamaninda kalkisla kuba havana yolculugumuz basladi .

Kuba vizenizi taksimde eski bakirkoy dolmuslarinin kaltigi yerde kapisinda kuba kultur merkezi yazan guantenemara turizmden 35 euro karsiligi hic bir belge olmadan 2 dakika icinde alabilirsiniz en ucuz ve en hizli vize burada idi diger firmalara actigim telefonlarda aldigim bilgiler ile .

Kuba havalimanina inince bagajim olmadigindan hemen pasaport kuyruguna girdim az sira vardi insanlar tek bir tane olan bagaj bandinda beklemeye baslamislari o gun ekranlarda gun icin toplam 6 ucak bilgisi vardi havalimani o kadar yogun yani :) pasaport yine memur zihniyeti ile calisiyordu neyse tam is bitti iceriye dogru ilerlerken bir bayan yine durdurdu sacma sorular sormaya basladi yahu 2 dakika evvel bu isi yapmistik dedim israrla devam etti burasi can sikici idi hazirlikli olun basiniza gelebilir otel rezevasyon ciktilarina baktiktan sonra izin verdi ama gereksiz 5 dakika gecti neyse disari cikinca mecbur sehire taksi ile inmeniz gerekiyor yasal taksiler 25 - 3o cuc tan kapi aciyor biraz yururseniz yerel halktan birileri yaniza gelip pazarliga basliyor 15 cuc fiyatla sehire rahatlikla iniliyor havalimaninda kur cok az daha dusuk 1 euro 1.07 cuc sehirde ise 1.09 butun her yer devletin oldugundan bosa dolasmayin fiyatlar ayni ama en dikkatli olmaniz gereken doviz burosu onunde elden is yapanlar daha yuksek kur veriyorlar bu arada yerel halkin kullandigi cup turistlerin kullandigi cuc a benziyor cok cok dikkat edin sonra elinizde cup ile verdiginiz paranin yuzde 5 ni geri almis olabilirsiniz 1 cuc 24 cup .yaninizda Us goturmeyin %10 ceza ila bozuluyor zarar edersiniz canada dolari ya da euro tercih edin . Bir de havalimaninda kesinlikle kredi karti kullanmayin makinalar us diye yuzde 10 bozdurma kuru ve kotu bir degisim kuru ekliyorlar cok fazla zarar oluyor .

Sehir merkezinde Hotel Inglaterra da kaldim ve hem temizlik hemde kahvaltidan memnum kaldim kubaya gore luks bir otel idi banyoda sabun ve sampuan vardi. Herkes ucuz olmasindan casa lari onersede rezervasyon yaptigniz casa ya (pansiyon ) baska biri nakit para ile gelirse sizin rezervasyon copte ama hemen size baska arkasini oneriyor tabi orasi sizin istediginiz yer olmuyor .Otelin giris katindaki cafe de ve roof'da ki barda ogleden sonra baslayip gece 2 de biten muzik var muzik icin gidip para harcamak istemezseniz degerlendirisiniz . Otelin guvenligi ihtiyaciniz olan herseyi temin eder tabii sahte bir puroya para odemek isterseniz , gercek satis magazalari ve fabrikalar haric kim ne derse inanmayin % 99 sahte puro satiliyor kimi cok iyi taklitte olsa bir mali onda bir fiyatina aliyorsaniz dusunun karsidaki mi kandiriliyor . Bu arada puro fabrikalari ogleden sonra 13:30 'a kadar acik .

Havalimaninda sehre gelene kadar kenar mahallelerde geciyorsunuz her ne kadar ulke tek bir yerden yonetilsede bariz yasama standarti farki var bazilari icin kaldiklari evlerden arabalarindan anliyorsunuz yeni arabalar daha sik gozukmeye basladi etrafta amerikanin eli degiyor en kotusude meydana cok yakin bir avm yapiliyor yakinda abd ile yasaklar tam kalkinca buyusu bozulur Kuba'nin o yuzden gidecekseniz acele edin .
    Otel meydanda oldugundan cogu yere yakindi geceleri guvenli cogu yerde polis ve askerler var su ana en moda sey goruntulu konusma orada onun icinde wifi kullaniyor genelde otellerin onu dolu insanlar baska yerden aldiklari wifi kartlari ile otelin agindan nete giriyorlar kubada internet hizi sikintili ben whats uptan konusma yapamadim neyse ki wifi kartlar biraz ucuzlamis eskiden 8 cuc olan kartlar otelde (bulabilirseniz hemen bitiyor) 2 cuc disarda karaborsada 3 -4 cuc tabi baska otelelerde yine 6 ve 8 cuc fiyati gordum . kartlar genelde 60 dakikalik, alirken dikkatli bakin 30 dk ya o parayi vermeyin birde mutlaka isiniz bitince log out yapin yoksa kalan sure isliyor . Havalimaninda ise 30 dk kart 3 euro idi yaninizda kart goturuseniz internete girebilirsniz daha ucuza .

Otelin hemen karsisinda Kosede meshur tiyatro var ama ben gittgimde kapali idi tipki tamiratta olan fidelin beyaz sarayi gibi. Yine otelin hemen karsisinda hop on hop off bus duragi var sehir turu yapan sabah 9 aksam 6 arasi istediginiz kadar inip binebilirsiniz 5 cuc sadece hotel melia cohiba da inerseniz tekrar bindiginizde tum turu tamamlamaniz lazim ya da 1 durak sonra inip karsi tarafa gecip donus duragindan binmelisiniz turu erken bitirmek isterseniz bu turda cogu yerden hizlica gecliyor ispanyolca ve ingizlizce ananoslar olsada cok anlasilir gibi degil Devrim meydani burada inip resim cekebilirsiniz eski sivil meydani olarak bilinen yer Casto tarafindan Devrim meydani olarak degistirilmistir tum gezi boyunca hissetigim Che'nin geri planda birakilmasi bir tek bu meydanda yok dev bir che rolyefi goreceksiniz

ayrica bu meydanda gorecegeniz Jose marti anitinin cevresinde ucan kuslara dikkat verin bunlar tam halkin tursitlere bakisini anlatan (El Condor) kuslar

ve Cristopbal Colon mezarliginda inip gezebilirisiniz ozellikle mezarlik dunyadaki 4 meshur mezarliktan biri ve bunu hak ediyor digerleri Pere Lachaise Paris , Staglieno Cenova ve recoleta Buenos Aires. Kesinlikle muhtesem bir yer mezar iscilikleri cok iyi ayrica burayi unlu yapan MIlagrosa mezarinida ziyaret ederseniz mezar basinda bulunan heykele sirtinizi donup cikmayin geri geri giderek cikin bu sekilde davranmanizi istiyorlar .

Yine hop on hop off otobuslerinin kalktigi yerde plajada giden otobus var o da 5 cuc 40 dakikada bir kalkiyor, taksiler pazarlikla gidiyor tum dertleri alabilecekleri kadar para almak , dolmuslar bile turistsiniz diye normal fiyatinin 10 katini istiyor .

Taksi saatlik kira 20 cuc dan basliyor ama duzgun ve temiz dolmuslar var eski araba merakinizi gidermek icin onlarla pazarlik yapin ben saati 10 cuc a anlastim ayni arabalari meydanda kiralarsaniz saatine 35 cuc istiyorlar

Hediyelik esyayi hemen almayin cafe floridanin yanindan asagiya inen yolda bir el sanatlari pazari var en hesaplisi orasi oradan alabilirsiniz .Ayrica yine bu yol uzerinde onlarca cafe var canli muzik dinlemek ve yemek yemek icin ideal istakoz menusu 1 icki tatli ve kahveden olusan menu 10 cuc ben memnun kaldim .

Museo De La Revoulacion gimeniz gereken yerlerden icinde cokca resim olsada Tavan suslemeleri ve resimler gercekten guzeller ,

Malecon gideceginiz yerlerden biri burada Kadetral De San Christobal buranin her ne kadar Chrisphoer Colomb icin yapildigi soylensede dogrulugu teyid edilememktedir bu muhtesem eserin hemen yaninda O meshur puro icen teyzeler var 1 cuc karsiligi sizinle resim cektiriyorlar

hemen karsisinda ise diger bir muze Museo De La Ciudad var eski ispanyol esintilerini gorebilirsiniz muzede balkonundan guzel bir Catedral resmi cekebilirsiniz . Meydandan biraz yuruseniz yola cikip sola dogru Meshur insanlarin bustlerini goreceksiniz merkezdeki parklarda da var bu bustler tabi bizim icin en onemli olan Buyuk Atamizin bustunu burada gorebilirsiniz . Buraya plaza de armas da deniyor ama sanki katedralede cok yakin geldi bana .

Tabi ki gitmisken Che muzesine gidin giris 6 cuc uzakta ve kucuk (?) ama bence degerdi Chenin bazi esyalarini gorebilirsiniz icerde ayrica gitmisken hemen yanidaki El Cristo The la habana heykelinide gorebilirsiniz ve sehirin guzel manzarasini seyredebilirsiniz buradan .

Yine buraya yakin olan Hotel Nacional'a ugrayip Churcill yada Hemingway'in ictigi mojitoya da cuban libreyi deneyin ve God Father 2 'de yer alan otelin tarihini icinize cekin .

YIne vedado'da 5. cadde var konsolosluklar caddeside diyebiliriz luks magazlar olsa beverly hillsden farki yok diyebilirim burada guzel restoratlar var ben size Casa De Esponolaya onerecegim istakoz tabagi 18 cuc aksam yemeginde etrafinizda diplomatlar olabilir istreseniz bahcesinde 2 cuc bedelle daha ucuz secenekleride var .

Gidipte Buena vista Social club dinlemeden gelinir mi derseniz grup kuruldugundan beri cok fazla degsiklik oldugundan artik cok buyuk bir fark diyebilirim baska yerde cikan iyi gruplarla birde hesabin gereksiz kabarik olmasi yuzunden tercih etmedim .
    Meshur Casa de musica ise de artik bir disco gibi caliyor giris 10 cuc ve ickiler pahali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modakartalı -- 26 Aralık 2015; 9:32:17 >

• 23 günlük bolivya-peru-brezilya gezimden döndüm

http://gezifirsatlari.blogspot.com.tr/2015/10/guney-amerika-gezisi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacikemal -- 16 Ekim 2015; 17:42:53 >
  • iyi akşamlar gezgin dostlarım :) yapmayı planladığım bir gezi hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum. şubat ayında 2 haftalık ispanya turu planlıyorum 1 arkadaşımla beraber. interrail yapmayı planlamıyoruz . her ne kadar interrail'ın özgür kafasını çok sevsem de , maliyet olarak en düşüğünü ayarlamaya çalışıyoruz ve interrail biletleri daha pahalıya gelecek gibi. interrail yapmadığımız için biletlerimizi önceden alacağız ve gezimiz planlı olacak . bu nedenle istediğim tavsiyeler ve soracağım sorularım var ;

1-ispanya'da şehirlerarası kullanabileceğimiz tren , otobüs , uçak ulaşım yollarından en uygun hangisidir ? veya otostop ispanya'da rahat mıdır ? ( şehirlerarası otostop tecrübemiz = 0 )

2-biletleri önceden alacağımızdan şehirlerimiz belli olmalı ancak daha bir karara varamadık :) biletimiz valencia gidiş-dönüş o yüzden orası garanti , barcelona da garanti ; ama porto lizbon , sevilla , granada , cordoba ve granada şehirleri arasından , tüm geziyi 15 güne rahatlıkla sığdırabilecek şekilde birkaç şehir seçeceğiz bu konuda çok kararsızız. sizin ekleyebileceğiniz diğer önerilere de açığım. yardımlarınızı bekliyorum :)

3-her ne kadar hostelde de kalmayı düşünsek de , konaklamayı ağırlıklı olarak couchsurfing ve mümkünse dışarıda kalma olarak düşünüyoruz. couch'dan benim 0 ama arkadaşımın 5-6 tane güzel ref'i var , o zamana kadar ben de birkaç ref alabilirim , o yüzden pek bel bağlamayalım oraya diyoruz :) dışarıda kalma konusunda ise , güzel bir uyku tulumu arıyoruz , bu konuda da oldukça bilgisiziz , bi arkadaşımdan aldığım tavsiye üzerine trimm marka tulumları araştırdım ve "-3" derece konfora sahip "trimm arktis" modeli hoşuma gitti. nasıldır acaba ? ayrıca evolite marka tulumlar çok gözüme çarpıyor , diğer markalara göre güzel özellikte tulumlar çok uygun fiyata satılıyor , ancak marka hakkında en ufak bilgiye sahip değilim . ayrıca güzel bir uyku tulumu alıp dışarda kalacaksak , güzel kalma yeri önerilerinizi bekliyorum . bilgilerinizi esirgemeyin :)

bunların dışında da her türlü tavsiyenizi bekliyorum , teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xmutti

Selam arkadaşlar,

6 günlük İtalya gezisinden yeni döndüm, çok fazla detaya girmeden bilgiler vereyim, sonraki giden arkadaşlara faydamız olsun. (Mayıs 2015 Tarihli gezi notlarıdır)

Öncelikle internet kullanımı her zaman olmayacağından dolayı MAPS.ME uygulamasını telefona indirdim, GPS uygulaması. Bu uygulamayı internetiniz kapalı iken kullanabiliyorsunuz, internette detaylı bilgi bulabilirsiniz. 800 MB lık İtalya haritasını da indirdim. Kalacağım otelleri ve bir çok gezi noktasını burada işaretledim gitmeden. Orada otelleri elimle koymuş gibi buldum, internet harcamamış olduk bu sayede.

3,5 yaşında oğlumla gittim, 200 m yürüyünce yoruldum, kucağına al dediği ve öğlen uykusuna devam ettiği için bebek arabası da yanımızda geldi. otellerde bu sebeple 3 kişilik oda olan veya 4 yaş altı ücretsizlerden seçildi. otellerin tamamı seturdan Adios puan kullanılarak alındı.

Geçen sene Barcelona gezimde çok aç kaldığım için, bu gezide yanımda çok hazırlıklı idim. Çerez, cips, bisküvi, tarhana, sarma bile götürdüm 

Bu arada İtalyada aşk çeşmesi tadilatta, yakın zamanda gidecek arkadaş varsa, sizde benim gibi gidince susuz ve her yeri inşaat iskeleleriyle görürseniz şaşırmayın :)

Romadan Fuimiciono havalimanından pegasusla iniş yaptık, havaalanında pasaport kontrolü çok kalabalıktı en az 45 dk -1 saat bekleriz diye düşündüm. 10-15 dk beklemiştik ki İtalyan bir görevli, "çocuklu aileler ve Amerikalılar" diye bağırıyordu. Hemen onu takip ettik, ayrı bir kontrol noktasına soktu bizi, orda nerdeyse hiç beklemeden geçtik (bunu neden söylüyorum kalabalığa denk gelirseniz görevlinin çocuklu aileler vs şeklinde seslenebileceğini unutmayınız). Pasaport kontrolünden sonra bir telefon operatörü stand kurmuş, internet paketli sim kartlardan satıyordu, ben almadım, genel olarak vodafone günlük pasaport kullandım. Çünkü telefon numaram lazımdı bana gelen çağrılar için. Roma havaalanında hoş geldiniz anlamında bir wifi var, sanırım 3-5 mb internete ücretsiz girmenize izin veriyor.

havaalanından çıktıktan sonra hemen sağ tarafta minibüs- otobüs vs var, burada 3 tane otobüs firmasının bilet ofisi var. Sanırım 30-40 dk bir her biri otobüs kaldırıyor Termini istasyonuna. Terravision denen firmadan aldım 5 € kişibaşı, çocuk ücretsiz, otobüs full doluyor. Aynı şekilde trende varmış Terminiye giden ama ben otobüsü kullandım. Otobüs sanırım yarım saat filan sürdü.

Terminiye varınca mutlaka RomaPassi alın, oradaki gazete bayilerinde satılıyor. Çünkü şehrin içinde bulmak çok zor, sanki ilk defa duymuş gibi bakıyorlar. 48 saatlik ve 72 saatlik olarak 2 tane var, ben 72 saatlik aldım, 36€ ve 2 müze hediye ediyor. 48 saatlik olan 1 müze hediye ediyor, tam emin değilim ama 26 veya 28 € idi. Metro ve otobüsler ücretsiz bu kadar saat boyunca, Çocukta ücretsiz.

Ben Deseo Homeda kaldım, terminiye 1-1.5 km filan mesafede sanırım. Romada dikkat edilecek bir nokta, ben booking.comda bakarken gördüm. Otel diye gördüğünüz bir çok tesis aslında misafirhane gibi bir şey. Bir binada 2-3 daireyi adamlar otele çevirmiş, burada odaları kiraya veriyor. Resepsiyonda 24 saat eleman olmuyor, anahtarları veriyorlar size, siz eve giriyormuş gibi girip çıkabiliyorsunuz. Deseo homeda checkin yapan görevli inanılmaz iyi, hemen harita verdi bize. Romayı detaylı anlattı, Gezi noktalarını gün gün grupladı. Sonra hangi otobüs hangi metro nasıl gidip geleceğimizi anlattı. Bir problem olursada arayın beni dedi. Bu arada romada bütün otobüs duraklarında, durakta duran hattı ve o hattın güzergahını yazıyorlar. Biz eşyaları bıraktık, hemen gezmeye başladık. Deseo homeda internet çok iyi değildi, odanın bazı noktalarında çekmiyordu. Odaların temizliği, duş malzemeleri vs sıkıntısızdı. Penceresi iyi, kliması iyi. Mini buzdolabı var, otele yakın bir Bangladeş marketindende alışveriş yaptık, su ve içecek ağırlıklı. Otelin kahvaltısı fena değildi, kruvasan, kaşar, meyvalı yoğurt, nutella, bal reçel, ekmek, meyve suları, corn flaks, kek vs. bookingte puanı 8 küsür. Kesinlikle iyi bir yer, rahatlıkla kalınabilir ama fiyatı makul olursa. İnsanlar fiyata göre değerlendirdiği için puanı yüksek. İnternet dışında bence hiç sorunu yok.

Romada termininin (sanırım 300-400 m) kuzey tarafında carrefour market var, onun dışında ben romada hiç normal veya discount market görmedim. Çeşme olayı doğru, romada bir çok yerde çeşme var. suların tadı çok iyi olmasada içilebiliyor. Herkes dolduruyor şişesini.

Kolezyumun dışında uzun bir sıra var, daha önce giden arkadaşlar roma passle sıra beklemiyorsunuz dediler. Bende onlara güvenip görevliyle inatlaştım. Adam artık en son bana tabelayı gösterdi ve geç yerine der gibi bakış attı Kolezyumun dışında ki kalabalığı kim olursanız olun, ne kartınız olursa olun bekliyorsunuz. Sonra o sıra sona yaklaştığında, Roma pass ve müze bileti olanlar için 2 ye ayrılıyor anlamsız şekilde, içerde tekrar birleşiyor. Ama ardından içerde bir sıra daha vardı, daha önceki yorumlarda kastedilende belki budur, burada bilet kuyruğu var. bilet almak için bir daha sıraya giriliyor. İşte burada roma pass için bir geçiş var, 10-15 dklık bir sıradan kurtulduk 

Kolezyumdan çıkınca hemen karşısında Roma Forumu var, Palatino ve roma forumunun girişi ortak. Burada 2 sıra var, biri bilet almak için, biriside bileti alanlar ve roma pass vs olanlar için, buna dikkat etmek lazım. İçerde 2-3 tane çeşme var, şişeleri doldurabilirsiniz, dışarda küçük suya 1,5 € vermeyin boşuna 

Bu kısımda ve kolezyumda bebek arabası yanındaysa yaşadınız, çok güzel bir zorluk sizi bekliyor. İnanılmaz yoruldum ve terledim. Çocukla hiç sıkıntı yok diyorlar ama bence bebek arabası varsa yanınızda çok zor. Ben yine gitsem oğlumu götürürüm ama kesinlikle çocukla bir zorluk yok diye iddiam yok. Metrolarda da keza hep merdiven var, otobüslerin kalabalığı istanbuldan farksız. Kimi durakta 3-4 otobüs geçmesini bekledim, inanılmaz kalabalıktı otobüsler, bebek arabasıyla binsem geri atarlardı beni  bu arada otobüslerin kapılarında giriş ve çıkış işaretleri var. kimi otobüslerin 3 kapısından da biniliyor, kimisinin sadece ön ve arka kapısı, kapıdaki işaretlere dikkat edin derim. İtalyanlar her yerden biniyor ama ben dikkat ettim açıkçası. Birde otobüse binince makine var içerde, mutlaka kartı okutunuz, Roma pass kartınızı. Otobüste hiç bilet kontrolü vs denk gelmedim.

Vatikan için arkadaşların yorumu vardı, mutlaka sabah erken gidin diye. Gerçekten erken gitmek lazım ama sanırım 7 gibi filan. Ben kahvaltı ettim çıktım, 9 da ordaydım hayatımda gördüğüm en uzun kuyruk vardı. Orada tur firmaları geldi, Türkçe konuşanlarda vardı. 50 € dan kapı açıyorlar, Son fiyat 40 € dedi. Biz almadık, bu fiyata dahil olanlar, Venedik girişi, müze girişi, ayrıca İngilizce rehberlik hizmeti, ayrıca nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama hiç sıra beklemeden içeri aldıklarını iddia ediyorlar. Hem müzede hemde vatikanda.

Bunun yanında, aşk çeşmesi, İspanyol merdivenler, pantheon tapınağı, önemli meydanlar, castle sant Angelo yu gezdik, fakat çok detaylandıracak bir durum yok.

Bu arada restoranların çoğunda kapıda fiyatlar yazıyor. Ben çoğunlukla margharita pizza yedim, domates sos + peynirli, Gayet lezzetliydi. Fiyatlar 6-10 € arasında. İçecekler 3,5-4 €dan aşağı olmuyor. ayrıca oturduğunuz takdirde %10-20 ilave bir ücret geliyor. Restoran kapısında turist menüleri oluyor, pizza+wine+ profiterol 14,90 € mesela. Bunlarda bazılarında adisyon, hizmet bedeli vs dahil gibi açıklama var, bunada dikkat edin. Böyle olunca o %10-20 fazlayı almıyorlar.

Roma floransa arasını hızlı tren ile gittim. Hızlı tren için 2 firma olduğunu unutmayın. Tüm bloglarda trenitalia dan bahsediyor. Bunun rakibi italo firması var, onun trenlerine de bakmayı unutmayın. Hızlı trenlerde çocuk için açıklama var, yaş sınırını unuttum ama koltuk işgal edecekse çocuğa bilet almak gerekiyor. Trenitaliada 3 tane hızlı tren var, ben roma-floransa (Firenze) arasını 2. Trenden almışım. Sanırım hızı 280 km/saat. Trende giderken 245 km/s gösteriyordu. 1,5 saatten biraz fazla sürdü. Bileti gitmeden internetten aldım, 2 yetişkin+ 1 çocuk 73 €. Bunun çıktısının yanınızda olması yeterli, makineye filan okutmanıza gerek yok, çünkü hangi saatteki trene aldığınız belli, hangi vagon hangi koltukta oturacağınız yazılı. Regional trenlerde bilete bakarsanız herhangi bir saat tarih bilgisi yok, fi tarihine kadar geçerli diyor. Bu biletleri mutlaka trene binmeden istasyondaki makineye okutuyorsunuz, makineye okutunca bip ses veriyor. Ben 3 defa hızlı trene, 3 defa da normal trenlere bindim, 4 ünde kontrole denk geldim.

Floransa da saat 21.30 gibi trenden indim, Firenze SM Novella floransanın merkez istasyonunun adı. Otel Enza konakladığımız yer. 2 yıldızlı, 3 kişilik oda aldık. Temizlik, kahvaltı gayet iyi. Duş havlu şampuan vs sıkıntı yok. 3 kişilik oda biraz garip, 2 katlı yapmışlar. Pencere üstte. Oda biraz havasız gibi, bize gelen oda biraz arada kalıyordu, Genel olarak kalınabilecek bir yer, Ama bana sorarsanız ben bir daha kalmam, otelin girişi filan çok itici, sanki taksimdeki battaniyeli oteller gibi duruyor ama interneti mükemmel. Otelde 4-5 tane ayrı internet var, hepsinin şifresi aynı, hangisi oluyorsa onu kullan modundalar, birinin modemi kapımın hemen karşısında idi. Klima vs var, asansör yok, oda 2. Katta idi. Otel enzada buzdolabı yoktu. Tekrar gitsem kalmam burada ama başka alternatif yoksa, fiyat uygunsa da kalınır.

Floransadan SM Novella pisaya gidiyoruz. Treni makinelerden alın, biglettia filan yazan atm tarzı makineler. Biletçiden alırsanız çok sıra var, sıra olmayanlarda satıyor ama hiç söylemeden 2 € komisyon çakıyor bilet başına. Pisa diye bir tren yok, Livorno trenine biniyorsunuz. Pisa durağında iniyorsunuz. Ben pisa deyip bilet aldım ama biletin üzerinden pisa hariç hiçbir şey yazmıyor, daha önce internette okuduğum için Livorno trenine binmem gerektiğini biliyordum. Yolculuk yaklaşık 50-60 dk, Çocuğa bilet almadım.

Pisa durağında inince ben Pisa kulesine yürüdüm, yolda hiç tabela filan görmedim. Bebek arabası ile 15-20 dk lık bir yürüyüş, yol güzel, dönerkende yürüdüm. Pisa kulesinin olduğu komplekse giriş ücretsiz.
    Dönerkende trene yürüdüm, aynı trenle Floransaya döndüm. Floransada gezilecek yerler aşağı yukarı belli, Piazza della Signoria, Ponte Vecchio, Duomo Meydanı ve birkaç nokta daha. Floransada hiç toplu taşıma kullanmadık.

Tren istasyonlarında hep mc donalds var, ben mc donaldstan hep hamburger alıp trene bindim. Markettende cola, süt vs içecek aldım. Hızlı trenlerde genelde boştu, rahat yolculuk yaptık. Mc donaldsda menüsüz hamburger, chicken burger, cheesburger, 1- 1,60€ arasında değişiyor. Etin beef veya bacon olduğunu teyit ettirip paket aldım yanıma.

Floransadan Venedike geçiş, Venedik adadaki tren istasyonu venezia S. Lucia. Burda yine hızlı tren en hızlı 2. Olan, 73 €, Venedikte kaldığım otel Il Mercante di Venezia, trene yürüyerek 5 dk. Daracık bir sokakta ama otel paraya göre bence çok çok iyi. Benim kaldığım oda sokağa bakıyor, içi çok temiz, resepsiyon inanılmaz ilgili hemen harita verdi, anlattı. Yemek yiyebileceğimiz yerlerden bahsetti, Vapurettoyu anlattı. İnternet sorunsuz, otelde asansör yok. Odamız hemen 1. Katta idi, Kahvaltısı fena değildi, Yine gitsem hiç tereddütsüz kalırım 

Dönüşüm Milano Malpensa Havalimanı, pegasus ile. Bu sebepten tekrar venezia S. Lucia dan hızlı trenle Milan Centrale stationa yola koyulduk (2 yetişkin+1 çocuk 48 €). Bu sefer hızlı trenlerin 3. Sündeyim, beyaz seri sanırım. Süre 2:20 saat, en yavaş olanı yani.. Milan central statioandan malpensa havalimanına tren bileti aldık makineden. Kişibaşı 12 €, 2kişi toplam 24 €. Malpensa trenleri hep 1 ve 2 nolu perondan kalkıyormuş. Biletleri trenitalia makinesinden aldık, trenlerin üzerinde başka marka yazıyor, makine okumadı, kondüktör sorun yok dedi bindik. Kontrole tabi tutulduk, sorun çıkmadı. Süre 50 dk. Havaalanına vardık.

Romayı beğendim, Floransa benim için gidilsede olur gidilmesede. Pisayı görmek lazım, Venedikte aslında çok anlamlı değil ama bir defa görmek istiyor insan. Çok farklı bir şehir sonuçta.

Hocam yazın çok iyi oldu teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yaz hayatımda ilk kez yurt dışına çıkacağım galiba. Ama şimdilik nereye olduğuna dair bir fikrim yok. Singapur veya Malezya düşünüyorum şimdilik. 3-4 gün kalıcam. Seyahat tecrübesi olanlar bana ucuz otel ve uçak biletini nasıl ayarlayabileceğime dair bilgi verirse sevinirim. Adios kart varmış galiba seyahat için. Nasıl kullanabilirim bunu? Teşekkürler.
  • eftalit kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun :/
    jonturk@gmail.com adresine gönderip, benimlede paylaşabilirseniz sevinirim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba 1 gün sonra barcelona ve colombia bogota aktarmalı San salvadora uçuşum var.Bogota'da 12 saat aktarma sürem var.Bu süre zarfında bir nebze dolaşmak istiyorum.Giden varsa havaalanina yakin nereleri gezmemi tavsiye edersiniz..

• serta2 kullanıcısına yanıt
    Serta2 kardesim merhaba. Tam soyledigin guzergahta bir seyahat planina sahibim. Yardimci olurmusun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgrcaglayan -- 8 Aralık 2015; 9:56:46 >
  • cgrcaglayan C kullanıcısına yanıt
    Tabiki buradan yada ozelden mesaj atabilirsin.
  • Arkadaşlar Kopenhag gidipte yardımcı olabilecek var mı ?
  • Arkadaşlar ben de 5 günlüğüne Paris'e gideceğim uçak biletini hallettim şimdi otel bakıyorum. Bir otel buldum kendi sitesinden alınca diğer sitelerden daha ucuza geliyor hem de otelde ödeme seçeneği ile. Yalnız ben biraz işkillendim son dakikada iptal etme gibi bir durum olmaz değil mi ortada kalmayalım sonra? Sizce güvenilir olur mu bu şekilde ayırtsam?
  • kvadankpakal kullanıcısına yanıt
    Mesaja biraz geç gördüm ama aynı rotayı 1 dolara aldığım cebu pacific airlines biletimin makatide geç uyanmam sebebiyle yanmıştı ama bayaa araştırmıştım oyüzden yazmak istedim...
    1. alternatif : Manila veya cebudan coron uçuşu orada dalış yapıp oradan 8 saat ferry ile el nido burada turlarla gezip sonra 5 saat otobüs yolculuğu ile puerta prinsea daki underground river ve honda bay ile puerta prinsea (pps) den cebu veya manila ya uçmak şeklinde olmalı.
    2.alternatif :Manila veya cebudan puerta prinsea gidip underground river ve honda bay yapıp ertesi gün el nidoya otobüsle yolculuk yapıp oradaki turları yapıp geri dönmek olmalı..

A ve C turlarına el nidodaki katılın.Coron batık tekne dalışını övmüşlerdi.Puerta Prinsea dan el nido ya mutlaka van ile gidin otobüs çilesi çekilmiyor 5 usd için..

Boracay ve Manila ile ilgili sorusu olan varsa cevaplıyabilirim..Bunlara ek endonezya , malezya , tayland , singapur ,filipinler ile ilgili sorulara cevap yazabilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: demonictir

Mesaja biraz geç gördüm ama aynı rotayı 1 dolara aldığım cebu pacific airlines biletimin makatide geç uyanmam sebebiyle yanmıştı ama bayaa araştırmıştım oyüzden yazmak istedim...
    1. alternatif : Manila veya cebudan coron uçuşu orada dalış yapıp oradan 8 saat ferry ile el nido burada turlarla gezip sonra 5 saat otobüs yolculuğu ile puerta prinsea daki underground river ve honda bay ile puerta prinsea (pps) den cebu veya manila ya uçmak şeklinde olmalı.
    2.alternatif :Manila veya cebudan puerta prinsea gidip underground river ve honda bay yapıp ertesi gün el nidoya otobüsle yolculuk yapıp oradaki turları yapıp geri dönmek olmalı..

A ve C turlarına el nidodaki katılın.Coron batık tekne dalışını övmüşlerdi.Puerta Prinsea dan el nido ya mutlaka van ile gidin otobüs çilesi çekilmiyor 5 usd için..

Boracay ve Manila ile ilgili sorusu olan varsa cevaplıyabilirim..Bunlara ek endonezya , malezya , tayland , singapur ,filipinler ile ilgili sorulara cevap yazabilirim..

Teşekkürler, çok makbule geçti :) henüz yapamasakta birgün gideceğiz ve yazdıgınız gibi rota çizebiliriz, 1. alternatif uygun gibi duruyor..

• www.rotasenin.com

Takip edebilirsiniz, neticede seyahat herkesin ortak hakkı.
  • Arkadaşlar 9 Mart'ta Krabi Ao Nang Beach'ten Phuket Patong Beach'e geçeceğim, aynı tarihte geçmeyi planlayan varsa ücreti bölüşüp aynı minibüs ile gidebiliriz.

Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.