selam arkadaşlar benim problemim büyük hemde dağlardan daha büyük. şimdi bende bir laptop war imajını aldım yanlıoz laptop çok eskidi bende içindeki bilgileri almak istiyorum tabii tamamını yeni bir masaüstübilgisayar toplatıp laptopun imajını atsam çipsetler aynıysa acaba laptoptaki sistem açarmı yani laptopun imajını açabilirmiyim bu benim için çok önemli yardımcı olursanız sevinirim imaj programım norton ghost yani onla açacam
bilgisayarına ghost explorer kur ghost 2003 içinde de var, onu da kursan olur ghost explorer ile imajın içini görebilir ve dosyaları alabilirsin.
ya ben laptoptaki ghostu olduğu gibi masaüstüne aktarıp o windowsla çalışmak istiyorum olurmu
yani laptoptaki ghost imajını yeni toplatacağım masaüstü bilgisayarının D sine atıp ordan açmak o laptoptaki sistemi olduğu gibi masaüstü bilgisayarında kullanmak istiyorum olurmu normal de masaüstündeki bir bilgisayarın ghostunu başka bir masaüstü bilgisayarında açabiliyom tabii eğer çpsetler aynıysa ama ben laptoptaki imajı masaüstü bilgisayarına aktarıp açmak istiyorum olurmu arkadaşlar
söylediğin olayı yapabilmen için donanımların birebir uyumlu olması lazım. senin laptop unla masaüstü bilgisayarların donanımları aynı olmadığından sistemi masaüstü bilgisayarda açamazsın. ama sen yinede bi dene olursa buraya yazarsın.
ben konuyu biraz yanlış anlamışım. kusura bakma. sisem bileşenleri aynı olamayacağı için çalışmayacak, çalışsa bile bir sürü hatalarla çalışacaktır. tavsiyem yeni windows kurmanız yönünde olur.
iyide bidaha kuramayacağım bi ton program war laptopta kesinlikle bi daha şifresini dahi vermeyecekleri programlar onun için bu kadar önemsiyorum yoksa baştan kurardım windowsu o daha mantıklı ama sistemi kesin açmam lazım çipsetler uyarsa açmazmı diyosunuz arkadaşlar sadece çipsetler uysa yetmezmi diğer donanımlarındamı aynı olması lazım mesela ben masaüstünde sadece çpsetlere bakarak yapıyorum ve gayet sorunsuz açıyorum masaüstünde olmazmı diyosunuz bu şekilde
valla net bişey söyleyemem. bir dene bakalım ben de merak ettim şimdi.
walla deneyecem ama olmassa masaüstü bilgisayarını boşuna almış olacağım keşke önce bi neticeye varsaydıkta öyle deneseydim yoksa elimde kalacak masaüstü yazık olacak :((
İmaj programı olarak True İmage yi tavsiye ederim daha güzel programdır, Yazılım bölümünden programı ve detaylı anlatımına ulaşabilirsin.
Arkadaşlar, Arkadaşımın problemi bir nevi XP de anakart değiştirmekle aynı. Bunun için sana 2 yöntem söyleyeceğim, ikiside kesin ve sorunsuz sistemini 0 hata ile çalıştıracaktır. 1'ncisi Driver magichan programı ile sistemdeki senin göremediklerin dahil tüm (chipset vs.) driverleri profesyonel bir şekilde klasör halinde yedekleyerek, yeni kurduğun sistemde çalıştırmanı sağlar. Tabi işletim sistemlerini XP varsayıyorum. 2 nci çözüm ise; Windows XP cdsinin içinde yeralan support klasöründeki sysprep dosyasıdır. Bu dosya XP'nin zaten sadece bu iş için hazırlamış olduğu bir yazılımdır. Yazılım yada dosya diyim, Mevcut bulunan tüm driver vs system dosyalarını sıfırlar. Bu şekilde sıfırladığın sistemi yeni komponentlerini kurana kadar açmayacaksın. yeni komponentleri monte edilmiş pc üzerinde işletim sistemini çalıştırdığında xp ilk açılışta mevcut driverleri yeniden yukleyecek ve müteakip restartlarda eskisi gibi kullanmanı sağlayacaktır. Senin yapman gereken sysprep dosyasını kullanarak driverleri sıfırlamak, daha sonra bu şekilde bilgisayarı kapayarak ghost ile boot edip image'i o şekilde yeni desktop pc'ne çaktığında istediğin şekilde HATASIZ bir şekilde XP'yi kullanabileceksin. sysprerpin kullanım detaylarını microsoftun sitesinde kb298491 dökümanı altında bulabilirsin. İyi çalışmalar..
akılma bi şey geldi bir dene istarsen sen imajı al. vmware kur bilgisayarına sanal makinada bi dene bakalım imajı açacak mı? ben de şu an kendi bilgisayarımda deneyecem. eğer çalışırsa yeni aldığın pc ye kurarsın sanak makinayı imajı gösterip sistemi çalıştırırsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme