Şimdi Ara

Gıbırnet (Ana Konu) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.938
Cevap
144
Favori
644.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende geçiş işlemleri uygulamadim 2 gün sonra hizmeti alacağım :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tema themeforestten alınma 59$ lık tema. Bir site bir domain arayüz editle.

Bukadar kolaymı iss açmak! Kaç para ulen bir iss açmak.
    Gıbırnet (Ana Konu)
  • Ben yorum yapmak istemiyorum müsteri hizmetleri cana yakin gibi duruyor ama. Ping politikasini begenmedim.
  • Ben geçiş için sabırsızlanıyorum. Geçiş formunu elektronik ortamdan mı ileteceğiz yoksa kargo ile mi göndereceğiz? (varsa anlaşmalı :) )
    Gıbırnet (Ana Konu)

Bu değerlerle sanırım 100mbps kullanabilirim.
  • yurdakull kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Merak ettiğiniz adımları burdan takip edebilirsiniz:
    www.btk.gov.tr
    Yetkilendirme İçin Başvuru Adımları - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    https://www.btk.gov.tr/yetkilendirme-icin-basvuru-adimlari

1 Milyon sermayeyi peşin ödedikten ve diğer gerekli teknik ve zorunlu şartlara ek olarak istihdam sağlayacak güçte olduğunuza inanıyorsanız hem Ülkemize faydanız olması hemde rekabet açısından halkımıza faydanızın dokunacağınız düşünüyorsanız sizleride sahada görmek isteriz :)

Bu arada tema vakitinde Kurumsal (Enterprise) versiyonu alınmış olup, herhangi bir telif hakkını es geçmemektedir.

İlginiz ve yorumlarınız için teşekkür eder.

iyi günler dileriz.

• Chile_Mix kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Modem değerleriniz 100 Mbps uygun gözüküyor. Geçiş formunu, elektronik olarak bize iletebilirsiniz, sonrasında izleyeceğiniz adımları Müşteri Hizmetlerimizden destek alarak ilerleyebilirsiniz.
    https://gibir.net.tr/

+908505500332

numaralı hattan bize ulaşabilirsiniz :)

iyi günler dileriz.
  • KaanDE34 K kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Ping / Latency politikası hakkında nasıl yardımcı olabiliriz? Beklentilerinize göre kendimizi geliştirebiliriz.

iyi günler dileriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GIBIRNET

Merhabalar,

Ping / Latency politikası hakkında nasıl yardımcı olabiliriz? Beklentilerinize göre kendimizi geliştirebiliriz.

iyi günler dileriz.
    Simdi efendim ben İstanbul da 75 mbps vdsl vae abonesiyim ben cs go viyana server lerine vdsl bağlantı ile 24 27 arası alabiliyorum fakat siz kendinlze 30 geldiğini söylüyorsunuz ve kullanıcının göreceği 40 ms civarı bu biraz sacma

Yapabiliyorsaniz Bulgaristan çıkışı kullanıp İstanbul sofya 8 9 ms yaparak viyana a direk ulaşabilirse tüm bağlantılarla daha az ping olur yada turktelekomint (euro Web sa Romanya) bunlar daha iyi dağılım a sahip durumdalar ttnin dandik altyapısına kalırsanız Bulgaristan 80 Almanya 50 gelir

Ping olayına doğru düzgün bir çözüm ama tüm kullanıcılar için bireysel degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanDE34 -- 27 Haziran 2020; 19:55:33 >

quote:

ben İstanbul da 75 mbps vdsl vae abonesiyim ben cs go viyana server lerine vdsl bağlantı ile 24 27 arası alabiliyorum

24ms şu anda teknik olarak imkansız. VDSL abonesi 27ms'de alamaz. Bahsettiğiniz skor tablosunda görünen ping değerleridir. O ben de 19 göründüğü bile oluyor. Doğru sonuçlar oyundaki net_graph göstergesinde görünür. Ya da komut isteminden tracert vie.valve.net yoluyla öğrenebilirsiniz.

Sofia'ya da min. 9ms. Ben santral içerisinden 1ms veya daha düşük gecikmeyle çıkıp zar zor 9ms alıyorum.

GIBIRNET'te cevap verecektir. İsterseniz onların cevabında da benzer yanıtları bekleyebilirsiniz.
    Merhabalar,

Aslında TT bizim tek peerimiz değil, bahsetmiş olduğumuz 30ms latency, vie.valve.net yapılan traceroute üzeri çıkan sonuçlardır. Oyun içerisinde bu süre prediction sistemleri vb. ile iyileştirilerek size daha düşük olarak yansıyabilir veya CDN üzerindeki bir sunucudan kaynaklı daha düşük bir latency görebilirsiniz. 146.66.155.1 ip adresine traceroute atıp bizimle paylaşırsanız inceleme yapabilir gerekli düzenlemeleri bizde sağlayabiliriz.

ilginiz için teşekkür ederiz :)

iyi günler dileriz.
  • Merhabalar,

ilgilendiğiniz için teşekkür ederiz :)

VDSL bahsetmiş olduğunuz gibi, 5-6 ms civarında Ev - DSLAM - Santral arasında geçen süre oluyor ki, bu süre toplam yolun sadece %5 lik ve en verimsiz kısmı diyebiliriz.

teşekkür eder iyi günler dileriz.
  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Aslında arkadaşın önerdiği İstanbul - Sofia - Vienna bağlantısı mantıklı. Fakat ne kadar gerek var, o tartışılır. Çünkü daha önceden vie.valve.net bağlantıları İstanbul - Sofia - Frankfurt - Vienna olarak gidiyordu. Aylar önce Türk Telekom bu yönlendirmeyi İstanbul - Vienna olarak yapılandırdı. Yani gereksiz olan Sofia ve Frankfurt bağlantıları aradan çıkartıldı. Benzer işlem Turkcell/Superonline tarafından da gerçekleştirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 27 Haziran 2020; 23:8:52 >
  • Merhabalar,

Evet bahsetmiş olduğunuz güzergah extra bir gecikmeye sebep oluyordu fakat, Türktelekom İle peer olduğumuzdan dolayı, bu mesafe otomatikmen bizdede düşmüş oluyor ki TT'nin şuan kurmamış olduğu peer lerden olan NetIX ve TelecomItalia ile ayrıca valve sunucularına bağlıyız herhangi bir aksaklık halinde trafiği yönlendirebiliriz. Aslında şuanda bile TT gayrettepe LG'si üzeri 34-37ms aralığında bir gecikme süresi alırken bizde bu süre 30ms düzeylerinde.

iyi akşamlar dileriz.

• Tracing route to vie.valve.net [146.66.155.1]
    over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
    2 11 ms 11 ms 11 ms 217.65.186.148
    3 11 ms 11 ms 11 ms 10.60.160.58
    4 139 ms 208 ms 198 ms 217.65.186.148
    5 12 ms 12 ms 14 ms 176.236.124.25
    6 14 ms 13 ms 13 ms 10.34.9.9
    7 14 ms 13 ms 12 ms 10.38.218.201
    8 13 ms 13 ms 14 ms 10.40.132.78
    9 13 ms 13 ms 12 ms 10.36.6.37
    10 14 ms 13 ms 12 ms 10.38.211.206
    11 13 ms 12 ms 13 ms 10.38.211.205
    12 14 ms 14 ms 13 ms 10.36.6.38
    13 * * * Request timed out.
    14 49 ms 49 ms 49 ms vie.valve.net [146.66.155.1]

Trace complete.

C:\Users\Emre>

Bende bu şekilde çıkıyor sonuç kötü sanırım.

• emre845 E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Değerler, İl, ilçe ve alt yapı türünüz fiber / VDSL olmasına göre değişeceği için sizi yanıltmak istemeyiz fakat İstanbul içi bir adres için yüksek (negatif) diyebiliriz.

Iyi günler dileriz :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Altyapı sorgularında binamızda altyapı yok görünüyor.
    https://kapsamaharitasi.turktelekom.com.tr/ adresinden binamızı kontrol ettiğimde ise fiber internet hizmeti alabileceğim yazıyor.

Binamızın girişinde Türk Telekom fiber internet kutusu mevcut. Hatta Cumartesi günü bir daireye girişteki kutudan kablo çekmek için gelmişler.

Binada henüz oturum başlamadı, önümüzdeki hafta başlıyor.

Sorgularda altyapı görünmediği için hizmet veremiyoruz diyor tüm servis sağlayıcılar.

Sizin bu durumdaki bir bina için abonelik başlatma imkanınız var mıdır?
  • asafated kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Adresinizi özelden paylaşabilir misiniz? Kontrol sağlayıp size dönüş yapabiliriz.

iyi günler dileriz.
  • GIBIRNET kullanıcısına yanıt
    Eve kadar Türk telekom fiber cam kablo geliyor. Hizmet verebiliyormusunuz yoksa sadece bakır kablodamı hizmet verebiliyorsunuz?

Bir de modem kiralama vs durumlarınız varmı?
  • Merhabalar
    Mevcut operatörümden aldığım hız, modem arayüzü ve test sonuçları bunlardır.
    Gıbırnet (Ana Konu) Gıbırnet (Ana Konu)Gıbırnet (Ana Konu)
    hat değerlerime göre zannedersem 80 üstü görebilme şansım var mı yoksa telekomun iss'lere kalıp olarak verdiği 75D/4U tanımlarsınız?
    10 Temmuz da 2 hane olarak geçiş yapacağız. başvuru formunu ve churn belgesini elektronik ortamda iletilme şansımız var mı?

• yurdakull kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Evet fiber alt yapı üzeri hizmet verebiliyoruz. Fiber alt yapılarda modem kirası sizin adınıza Türktelekom'a ödemek üzere mevcut paket ücretine + 10 ₺ (vergiler dahil) olarak alıyoruz.

ilginiz için teşekkür ederiz.

iyi günler dileriz.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.