Şimdi Ara

GİDERİLEMEYEN RÜZGAR SESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda çeşitli markaların alt başlıklarında arkadaşların yazılarını okudum. Beni çok rahatsız eden, uykularımı kaçıran sorunla ilgili sizlerden yardım bekliyorum. Chevrolet epica marka aracımı aldığımdan beri beni rahatsız eden her iki ön camdan gelen 50 km/h 'den itibaren başlayan rüzgar sesi ile ilgili servisin çeşitli yalıtım çabaları oldu. En sonunda her iki ön kapı fitili değişti. Ama fitil değişikliğinden sonra şikayetler daha da arttı. Özellikle 100 km/h üstü hızlarda aracın içinde yüksek müzik sesine rağmen oturmak mümkün olmuyor. Bununla ilgili yönledirmenizi, deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Ses aynı model başka arabalarda yoksa muhtemelen bir montaj hatası var.

Cam fitilinin, camın arka dik kısmıyla olan birleşmesine/aralığına özellikle dikkat edin derim. Bir de aynaların birleşme boşluklarına dikkat edilmeli.
  • oturduğum ilde satılan epica sayısı bir elin parmaklarını geçmediği için maalesef kıyaslama imkanımız yok
  • bildiğim kadar ile aynı hatadan 3 defa olursa size ya o malın yenisi veriyorlar yada parasını veriyorlar.

yoksa ben yanlış mı biliyorum. bu işi bir araştırın derim
  • bu hata ile tüketici mahkemesine başvurun. eğer aracı iade edebilirseniz tavsiyem etmenizdir. ancak uğraşmak istemiyorum derseniz kapı ayarlarını yaptırıp fitillerin için akvaryum hortumu vs gibi fitili kalınlaştırıcı maddelerde taktırabilirsiniz. bir nebze sesi kesecektir.
  • tüketici mahkemesi ile sorunun 2-3 yıl süreceğini tahmin ediyorum. bu süre zarfında seyir halinde içinde oturmakta bile zorlandığım bir aracı sürmeye mahkum kalmak yerine teknik açıdan akut önerilere ihtiyacım var
  • bende seat leon aracın kapı gıcırtısı iiçin 2 kez gittim yagliyip geri gonderiyorlar 3.kez gidince yeni araba mı vericekler sanki.Ulkemizde oyle kurallar boyle tok satıcalara işlemiyor malesef.
  • abi bence senin araçta sorun var bende öyle bir sorun yok anca 160 170 ten sonra geliyor kaldıki oda müzik sesini engellicek kadar değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: semin1907

bende seat leon aracın kapı gıcırtısı iiçin 2 kez gittim yagliyip geri gonderiyorlar 3.kez gidince yeni araba mı vericekler sanki.Ulkemizde oyle kurallar boyle tok satıcalara işlemiyor malesef.

hocam işi buraya bildirmeyeceksin ki. direk ana merkeze bildireceksin yani. seat'ın bulunduğu ülkedeki merkeze. veya chevrolet.

fiestalarda boya dökülme sorunu vardı. bu şekilde yaptılar. davayı kazandılar ve otosan paralarını seve seve(!) verdi. bu işler türkiyede olmaz ama yurtdışında olur.
    evet uzun sürdüğü doğrudur. iste bu noktada insanın karar vermesi gerekiyor.

ekleme; ayrıca sadece senin aracında olan birşeyi neden tüm chevroletlerde varmış gibi gösteriyorsun (gösteriyorlar) bunuda anlamış değilim. bu sadece chevrolet için geçerli değil. diğer modeller içinde geçerli. sanırım türk halkında böyle bir sorun var. sadece kendi aracında oluşan bir hatayı tüm aynı model araçlarda vamış gibi konuşmak.

ayrıca; troyrun arabasına bende bindim ses falan yoktu sağlam gidiyor yüksek hızda başlıyor ses. kendisi ile aynı şehirde ikametgah ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 12 Mayıs 2011; 22:34:56 >

• hundaı h 100 kapalı kasa kamyonet vardı her yerı kapalıken aracı kullanırken sol kulakgıma hep ruzgar gelırdı nasıl olur anlayamazdık sadece benım kullagım degıl kım kullanırsa buz keserdı...))) yanı bır kulak arkamız vardı onuda ufledıler...))
  • Mademki servis yapamadı, sende kapı fitillerine serum lastiği geçir. En azından denemeye değer.
  • Bir çok araçta var bu sorun. Bugüne kadar kesin bir çözüm bulanıda görmedim. Örneğin Astra J 120 km/h itibarı ile ıslık şeklinde rüzgar sesi alıyor. Bakalım bilen çıkacakmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: radik
    Forumda çeşitli markaların alt başlıklarında arkadaşların yazılarını okudum. Beni çok rahatsız eden, uykularımı kaçıran sorunla ilgili sizlerden yardım bekliyorum. Chevrolet epica marka aracımı aldığımdan beri beni rahatsız eden her iki ön camdan gelen 50 km/h 'den itibaren başlayan rüzgar sesi ile ilgili servisin çeşitli yalıtım çabaları oldu. En sonunda her iki ön kapı fitili değişti. Ama fitil değişikliğinden sonra şikayetler daha da arttı. Özellikle 100 km/h üstü hızlarda aracın içinde yüksek müzik sesine rağmen oturmak mümkün olmuyor. Bununla ilgili yönledirmenizi, deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam bariz bir hata varsa 3 kez ayni sikayetten servise git. Servis kagitlarini sakla, sonra davani ac.
    Tahmini 1 yil dava 1 yil da yargitay asamasi surer.
    d sinifi arabada o ses duzeyi normal degil.
    Bu arada epicalarda cok sikayet var sanirim

• Rüzgar sesinden rahatsız olanların sanırım iç yalıtımları çok iyi, motor sesini yüksek hızlarda çok az duydukları için rüzgar sesinden rahatsız oluyorlar.
    Doğru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kjj

hundaı h 100 kapalı kasa kamyonet vardı her yerı kapalıken aracı kullanırken sol kulakgıma hep ruzgar gelırdı nasıl olur anlayamazdık sadece benım kullagım degıl kım kullanırsa buz keserdı...))) yanı bır kulak arkamız vardı onuda ufledıler...))

Rüzgar sesi için arabayı degiştireceklerini sanmıyorum.Yine en iyisi sürekli servise gidip yeni çözümleri denemek gibi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyildiz2

quote:

Orijinalden alıntı: radik
    Forumda çeşitli markaların alt başlıklarında arkadaşların yazılarını okudum. Beni çok rahatsız eden, uykularımı kaçıran sorunla ilgili sizlerden yardım bekliyorum. Chevrolet epica marka aracımı aldığımdan beri beni rahatsız eden her iki ön camdan gelen 50 km/h 'den itibaren başlayan rüzgar sesi ile ilgili servisin çeşitli yalıtım çabaları oldu. En sonunda her iki ön kapı fitili değişti. Ama fitil değişikliğinden sonra şikayetler daha da arttı. Özellikle 100 km/h üstü hızlarda aracın içinde yüksek müzik sesine rağmen oturmak mümkün olmuyor. Bununla ilgili yönledirmenizi, deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam bariz bir hata varsa 3 kez ayni sikayetten servise git. Servis kagitlarini sakla, sonra davani ac.
    Tahmini 1 yil dava 1 yil da yargitay asamasi surer.
    d sinifi arabada o ses duzeyi normal degil.
    Bu arada epicalarda cok sikayet var sanirim

sanırım deme...

• aynı şikayetle aynı servise gidip giderilemeyen 3 şikayet olayı gerçekten bu davalarda kriter mi arkadaşlar?
  • Küçük bir öneri.

Yağmursuz bir günde tüm kapıları açın. Aşağıda resmini verdiğim Würth silikon spreyi üstünde yazdığı gibi tüm kapı fitillerine uygulayın (20-25 TL bişeydir). Aşağı yukarı 1 uygulamada bir kutu bitiyor.

Eğer kapı fitilinden gelen rüzgar sesi varsa, bu uygulama büyük oranda kesiyor. Veya en azından bizim Cmaxlerde keserdi. Tek kötü tarafı 5-6 ayda bir tekrar etmek gerekiyor. Bir kere deneyin işe yaramazsa 25 TLyi sokağa atmış olursunuz işe yararsa bana dua edersiniz.

GİDERİLEMEYEN RÜZGAR SESİ

• rüzgar sesinin en muhtemel nedeni aynalardır.
    aynanızda ya tasarımda bir hata var ya da normalden fazla bir açıklık var.
    fitil değiştiğine göre o konuya değinmiyorum.
  • Aynalar otomatik kapanır aynalar, hareket halinde iken kapattığımda ses azalmasa da karakter değiştiriyor. Sorun aynadan öte, servis 1 hafta daha süre istedi. Yine sorun çözülmezse kademe kademe üst mercilere yansıtılacak.Buradan sizleri haberdar edeceğim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.