Şimdi Ara

Gigabayte Anakart Bios Guncellemden Sonra Acilmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar Gigabyte G41M combo anakartima windows uzerinden bios update yaptim. Ancak simdi bilgisayar normal acilmaya basliyor. Daha sonra windows sembolu ciktigi ekranda kaliyor ve ilerleme olmuyor. Bios pilini cikardim taktim. Cmos clear da yaptim ama sonuc degismedi. Yardimci olacak arkadaslara teşekkur ederim simdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu anakartın 1.3 - 1.4 ve 2.0 olmak üzere 3 revizyonu var.

Yanlış revizyon BIOS'u atmış olabilir misiniz ?
  • Yanlış revizyonu BIOS kabul etmez diye biliyorum, BIOS güncellemesinde yaşanabilir böyle şeyler, kaybedecek bir şeyiniz yoksa format atın, düzelir sanırım.

• Merhabalar, gigabyte in kendi sitesinde yer alan programla guncelleme yaptim. Tek bir oneri verdi bende evet dedim sadece. Guncelleme basarili yeniden baslat dedi ve hata almays basladim. Anakart Rev2.0 olan. Format ta atamiyorum pc ye. Format isleminde de windows logosunda takili kaliyor ilerlemiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cool_ice45

Merhabalar, gigabyte in kendi sitesinde yer alan programla guncelleme yaptim. Tek bir oneri verdi bende evet dedim sadece. Guncelleme basarili yeniden baslat dedi ve hata almays basladim. Anakart Rev2.0 olan. Format ta atamiyorum pc ye. Format isleminde de windows logosunda takili kaliyor ilerlemiyor

Eski bios kurulumunu bul. Onu kur tekrardan. Bios güncellemesi bazen riskli bir iştir. Zira Elektrik kesilse veya yanlış birşey olsa bu gibi sorunlar ile karşılaşılabiliniyor. Çok sık olmaz ama yaşayanlar var.

Dediğim gibi ilk aldığın zamanki sürümü nedir bulursun çok zor olmaz. Onu yükle dene derim.
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    format biosu düzeltemez tekrar bios rom yüklemesi lazım bildiğim kadarıyla bios pilini çıkarıncada sıfırlayamıyor
  • Overclockmanyagı O kullanıcısına yanıt
    Formatın BIOS'la işi yok, güncelleme esnasında işletim sistemini tanımada sorun yaşıyordur, temiz kurulum denenebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bios guncelleme sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Eğer bios'a rahatça girebiliyor, rami, hdd'yi görüyorsa bios sağlamdır. biosla uğraşmayın. eğer windows ilk açılışta başlar gibi yapıp sonra hata veriyorsa, master boot record da veya oralarda bir sorun var demektir. windows 10 kurulum usb'sini takıp oradan boot edin. kurulum kısmının altında repair diye birşey olması lazım ona tıklayın. advanced kısmından command prompt olmalı komut satırı oraya gelin.

BOOTREC / FIXMBR yazıp entere basın. bu satır master boot record düzeltmesi için.
    BOOTREC / FIXBOOT enter. bu da boot için. eğer hala düzelmezse o zaman format atıp temiz kurulum yapın.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullahors84

quote:

Merhabalar, gigabyte in kendi sitesinde yer alan programla guncelleme yaptim. Tek bir oneri verdi bende evet dedim sadece. Guncelleme basarili yeniden baslat dedi ve hata almays basladim. Anakart Rev2.0 olan. Format ta atamiyorum pc ye. Format isleminde de windows logosunda takili kaliyor ilerlemiyor

Eski bios kurulumunu bul. Onu kur tekrardan. Bios güncellemesi bazen riskli bir iştir. Zira Elektrik kesilse veya yanlış birşey olsa bu gibi sorunlar ile karşılaşılabiliniyor. Çok sık olmaz ama yaşayanlar var.

Dediğim gibi ilk aldığın zamanki sürümü nedir bulursun çok zor olmaz. Onu yükle dene derim.

Bunu anakartin q flash özelligi ile yapabilir miyim sizce. İlk surumu sitesinden buldum anakartin

Merhabalar. Temiz kurulum da da sorun yasiyorum. Flash bellekten boot yapiyorum ancak ekrana yine windows simgesi gelince takili kaliyor.

• bakkalamca14 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, dediğiniz gibi bios a sorunsuz giriyorum ve tüm donanımlarımı orada görüyorum. bilgisayarı açtığım zaman herhangi bir hata mesajı falan almıyorum. Bazen sadece windows simgesi takılı kalıyor. Bazen de başlangıç onarma için hazırlanıyor diyor öyle takılı kalıyor. Format için USB takıyorum usb yi de hiç okumuyor. Yada zorla olursa bile yine windows simgesi çıkıyor ve öyle takılı kalıyor
  • quote:

Merhabalar, dediğiniz gibi bios a sorunsuz giriyorum ve tüm donanımlarımı orada görüyorum. bilgisayarı açtığım zaman herhangi bir hata mesajı falan almıyorum. Bazen sadece windows simgesi takılı kalıyor. Bazen de başlangıç onarma için hazırlanıyor diyor öyle takılı kalıyor. Format için USB takıyorum usb yi de hiç okumuyor. Yada zorla olursa bile yine windows simgesi çıkıyor ve öyle takılı kalıyor

Boot seçeneklerinden USB görünmüyor diyorsan USB'yi kontrol et, görmesi gerek, görürse ilk sıraya al öyle dene.
    USB yi falan görüyorum ancak bir türlü USB boot olmuyor ve format başlamıyor. Bir de Şu anda durum farklı bir boyut aldı. Ben işlemci değişikliği yapmıştım. PC açılmıştı. sonra Bios güncelledim yeniden başlat yaptım ve başlığı açtığım hatayı aldım. Bugün biosun eski sürümünü yükledim sorun yine düzelmedi. Bende yeni taktığım işlemciyi çıkardım ve Eski kullandığım işlemciyi geri taktım ve PC çalıştı. Sonra eskiyi söküp tekrar yeni işlemciyi taktım ve şu anda PC çalışıyor. Peki benim aldığım bu hatanın tam olarak nedeni ne olabilir. İkinci bir sorum da bios ekranında yeni işlemciyi görüyorum ancak Windows da bilgisayarıma sağ tık özellikler yaptığımda hala eski işlemcinin bilgileri görünüyor. bu nasıl düzeltilir ve bana bir zararı var mıdır. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool_ice45 -- 7 Haziran 2017; 22:38:42 >
  • quote:

USB yi falan görüyorum ancak bir türlü USB boot olmuyor ve format başlamıyor. Bir de Şu anda durum farklı bir boyut aldı. Ben işlemci değişikliği yapmıştım. PC açılmıştı. sonra Bios güncelledim yeniden başlat yaptım ve başlığı açtığım hatayı aldım. Bugün biosun eski sürümünü yükledim sorun yine düzelmedi. Bende yeni taktığım işlemciyi çıkardım ve Eski kullandığım işlemciyi geri taktım ve PC çalıştı. Sonra eskiyi söküp tekrar yeni işlemciyi taktım ve şu anda PC çalışıyor. Peki benim aldığım bu hatanın tam olarak nedeni ne olabilir. İkinci bir sorum da bios ekranında yeni işlemciyi görüyorum ancak Windows da bilgisayarıma sağ tık özellikler yaptığımda hala eski işlemcinin bilgileri görünüyor. bu nasıl düzeltilir ve bana bir zararı var mıdır. Teşekkürler.

Bunlar çok yaşandı, işlemci vb gibi bileşenlerin değişiminde işletim sistemi, BIOS ve bileşen arasındaki köprü, algılama sorunu yaşayabiliyor. Bu yüzden bileşen değişimlerinde temiz format atılması öneriliyor. Eski işlemcinin görünmesi problem teşkil etmez, BIOS'un işletim sistemi üzerinde o bilgiyi kodladığını anlıyoruz. Yine de format atılsın diyoruz. Fakat sorun yaşıyorsun, USB ile format nasıl atılır şeklinde YouTube'a yazarsan sorununa çözüm bulabilirsin. Burada kuru yazıyla yardımcı olmak zor.

Çok teşekkürler yazı ile bile çok yardımcı oldunuz. Eski işlemcim İntel quad core q8400 dü. Senelerce de sorunsuz çalıştı. Yeni aldığım işlemci çinden ikinc el İntel Xeon E5450. Benim anakartımla uyumlu olduğu için aldım ama işlemci bir uyum problemi mi var yada işlemci ikinci el olduğu için arızalı olma durumu mu var
  • quote:

Çok teşekkürler yazı ile bile çok yardımcı oldunuz. Eski işlemcim İntel quad core q8400 dü. Senelerce de sorunsuz çalıştı. Yeni aldığım işlemci çinden ikinc el İntel Xeon E5450. Benim anakartımla uyumlu olduğu için aldım ama işlemci bir uyum problemi mi var yada işlemci ikinci el olduğu için arızalı olma durumu mu var

XEON E5450 mod olmadan doğru düzgün çalışmaz, modlu mu?

sipariş vermeden önce satıcıya anakartımın marka modelini revizyon numarasına kadar verdim ve anakartıma uygun şekilde modlamalarını istedim. Ancak satıcı bunu yaptı mı yapmadı onu anlayacak kadar teknik bilgim yok. modlu olup olmadığını nasıl anlarım. ve modlu değilse ben modlama yapabilir miyim?
  • quote:

sipariş vermeden önce satıcıya anakartımın marka modelini revizyon numarasına kadar verdim ve anakartıma uygun şekilde modlamalarını istedim. Ancak satıcı bunu yaptı mı yapmadı onu anlayacak kadar teknik bilgim yok. modlu olup olmadığını nasıl anlarım. ve modlu değilse ben modlama yapabilir miyim?

Mod için ufak bir sticker var, pinleri kapatıyor. Mod sticker yazarsan göreceksin.

Modlama yapilmis sanirim. Kendi islemcimi sokemedim ama satin adigim saticidan bir resim yukledim. Resimde ki pinlerde ayni islem benim islemci de de yapilmis. Acaba islemciyi sokete tam oturtamamis olabilir miyim. Bazi sitelerde anakarttaki sokette plastik centikleri kesin falan yaziyordu.

• quote:

Modlama yapilmis sanirim. Kendi islemcimi sokemedim ama satin adigim saticidan bir resim yukledim. Resimde ki pinlerde ayni islem benim islemci de de yapilmis. Acaba islemciyi sokete tam oturtamamis olabilir miyim. Bazi sitelerde anakarttaki sokette plastik centikleri kesin falan yaziyordu.

Olabilir, bir bak derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.