Şimdi Ara

Gigabit Ağ Konusunda yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşyerimizde bir kurmak istiyoruz ama veri hızı için istiyoruz bunu. Nasıl diyeceksiniz?
    Şöyle bir durum var işyerinde bir makine var ve tüm verilerimiz o makine içinde diğer makineler o makineden veri kopyalayacak ve gerektiğinde o makine üstünden verileri kullanarak kendi makinesinde cd yazdırabilciek. Bunun içinde Gigabit ağ düşünüyorum kendimce ama önerilerinizi almak istedim. Bu ara fiber ağı inceledim biraz sanırım baya bi uğraştırıcak o bizi. Ama gigabit ağ işini görür derseniz onunla yoluma devam edicem.

Konu hakkında önerilerinizi bekliyorum. Hangi markayı modeli hangi kabloyu vs. kullanmalıyım. Şimdiden teşekkürler...

• Merhaba,
    Ağda bağlı bulunacak bilgisayar sayısı konusunda bilgi vermemişsiniz. Yapılacak network alt yapısı için bilgisayar sayısı ve özellikle ağda gidip-gelecek anlık data miktarı önemlidir. Buna göre planlama yapmak gerekir.
    Ağda sürekli ve yüksek boyutlu datalar gidip gelecekse gigabit ağ kaçınılmazdır. Tabi bunun için tüm ağ alt yapsının ve kullanılan elemanların (ethernet kartı, switch vs.) gigabit olması gerekir.
    Fiber altyapı işi biraz pahalıya patlar.
  • Maximum 6 bilgisayar hocam en uzak mesafe 13 mt. diğerleri hemen hemen yanyana makinaların
  • 6 bilgisayar için fiber altyapı ile uğraşmaya gerek yok.
    Bir sunucu ve 6 bilgisayar olacağına göre altyapıyı 1 gbps yapmanız yeterlidir. Ama önceki mesajımda da dediğim gibi anlık olarak gidip gelecek data miktarı önemlidir.
    8 veya 16 portluk tüm portları gigabit olan switch alın. Markalı bir switch almaya özen gösterin. Hatta alcağınız switchin anlık işlem müktarının yüksek olup olmadığını kontrol edin. Tüm bilgisayarlarda ethernet portlarının gigabit olmasını sağlayın. Kablolama henüz yok ise CAT6 kablolama yapın. Kablolama varsa eğer en az CAT5E olup olmadığını kontrol edin. Kablo uçlarında konnektörleri gigabit olacak şekilde hazırlayın.
    Bu şekildeki bir altyapı işinizi fazlası ile görebileceği kanaatindeyim.
  • Peki tembellik yapıp hangi marka model istesem sizden?
    Switch için marka model? ethernet kartları için marka model?
  • HP Procurve, 3Com, Linksys switch olabilir..port sayısı da ihtiyacınıza göre 8~24 portlu bir sw olabilir.
    ekstra özelliklere ihtiyaç duymayacaksanız, yönetilemeyen tak çalıştır bir gigabit sw daha ucuz olur ve işinizi görür. Şimdi aklıma gelen Procurve 1400G var..

Ethernet Kartları da 3Com, USR, Linksys vs olabilir.

Kablo olarak Cat6, Cat5e tipi HCS, AMP marka alıp yaptırabilirsiniz, daha ucuza da düzgün kablo bulunabilir ama dandik kablolar ve jack'ler kullanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shebumi
    HP Procurve, 3Com, Linksys switch olabilir..port sayısı da ihtiyacınıza göre 8~24 portlu bir sw olabilir.
    Ethernet Kartları da 3Com, USR, Linksys vs olabilir.

+1
    Mevcut bilgisayar sayısı ve bulunacağı ortam gözönüne alındığında iyi marka donanımlarla istenen altyapı maliyeti ~ 200-300 TL tutar. Daha ucuza bile maledilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 26 Eylül 2009; 19:22:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler doğrultusunda ürünleri temin edeceğim. Hepinize teşekkür ediyorum.
  • Rica ederiz, kolay gelsin.
    Sistemi kurduktan sonra yorumlarını bekleriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.