Şimdi Ara

Gigabit bağlantı sağlayamıyorum. Ağdan anlayan bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nas sürücüsü için 1gbit bağlantıya ihtiyacım var. Aşağıdaki şemada olduğu gibi bir bağlantım mevcut. Duvardaki cat 5e 24awg kablo bir odadan diğerine bağlantı taşıyor. Bu kablo daha önce uçlarında jack varken gigabit bağlantı sağlıyordu. Sonra uçlarındaki jackları kesip kabloyu da duvardan geçirerek şemadaki bağlantıya geçtim. Ama en fazla 100mbit oluyor nedense.

Routerdan prize ve prizden pc ye giden kablolar da pressli routerların kutusundan çıkan 1 metre gigabit kablolar. Routeran tek kabloyla direkt pc ye bağladığımda gigabit bağlantı veriyor. Ama araya iki tane priz girince hız 100 oluyor.

Sorunun kaynağı ne olabilir?

-Prizlerdeki bağlantı tellerin bir veya bir kaçı tam oturmadığında bağlantı hiç mi olmaz yoksa 1gbit den 100 mbite düşme durumu olabilir mi?
    -Ya da prizlerde voltaj kaybı olduğu için mi böyle oluyor?

Elimde voltaj ölçüm cihazı var. Gelen voltajı ölçebilirim. Dün konuştuğum bilgisayarcı da kablo test cihazını ödünç verebileceğini söyledi. Bunları ne şekilde kullanabilirim. Almam gereken değer vs var mı?

Duvarı kırmadan yeni kablo çekmek gibi bir imkanım yok. Ama olmazsa son çare olarak dışardan yeni kablo çekebilirim. Adamlar koskoca binanın içinde bir sürü cihaza ağ dağıtıyor ben bir odadan diğerine taşıyamadım yav

Prizlerin içi de böyle. Üzerinde cat5e yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Kasım 2015; 9:31:55 >

• Gigabit kablolarda tellerin etrafında yalıtım (ekranlama) var.

Takarken bunlar zedelendi ise ve hatta parazit giriyorsa hız düşer.
    O dediğin ölçüm cihazı ile sinyal/parazit oranına bak.
  • Bağlantıyı pc-switch(gigabit)-pc şeklinde yapmıyorsan uçlardan birinde cross kablo kullanman gerekir. Cross kablo olmadığı için mdi/mdx otomatik olarak logic cross yapıp bağlantıyı 100mbit'e çekiyordur.
  • Kablo test cihazı ile test ettim 4 ve 6 numaralı tellerde sorun var. Prizleri söktüm tekrar bağladım yine aynı. Duvarın dışındaki başka kablo ile test ettim sorun yok. Sorun kabloda Mecburen kablo değişecek artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Kasım 2015; 11:50:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

Gigabit kablolarda tellerin etrafında yalıtım (ekranlama) var.

Takarken bunlar zedelendi ise ve hatta parazit giriyorsa hız düşer.
    O dediğin ölçüm cihazı ile sinyal/parazit oranına bak.

Böyle bir durum ne yazık ki daima geçerli değildir. Temel olarak kablolar (CAT5 veya CAT6 olmasına bakılmaksızın) UTP, FTP ve STP olmak üzere üçe ayrılır.
    UTP tipi kablolarda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ekranlama yoktur.

FTP tipi kablolarda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi tüm hatları kapsayan bir ekranlama vardır.

STP ya da F-STP tipi kablolarda aşağıdaki resimde görüldüğü gibi her ikili hat kendi ekranlamasına sahiptir.

Duvar içinden geçen kablo herhangi bir güç hattına yakın ise parazit oluşuyor olabilir. Kablo da kırık da olabilir. En güzeli CAT6 kablo kullanmak. Başınız ağrımaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 25 Kasım 2015; 1:04:56 >

• Yeni kablo da işe yaramadı. En fazla 100 oluyor. O da zorla. Kısa kablo ile direkt routera bağlandığımda hemen gigabit olarak bağlanıyor. Ama kablo uzadığında çok geç bağlandığı gibi beklemeye aldığımda, pcyi kapattığımda bağlantı kopuyor ve ethernet kablosunu çekip takmadan tekrar gelmiyor.

Resimde gördüğünüz beyaz parçalar data prizinin içi. Bu hali iki yerinden ek yapılmış bildiğimiz 3m lik cat5 kablo. Bunu kullandığımda sorunsuz gigabit olarak bağlanıyor. Ama ortadaki sarı kablo yerine 12m lik uzun kablo kullandığımda 100de kalıyorum. Ve yukarda yazdığım bağlantı sorunları da aynen sürüyor. Sanırım uzun olan kablonun direnci yüksek olduğu için oluyor bu.

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Kullandığınız 12m'lik kablo acaba gerçekten üstünde yazan standartları sağlıyor mu bilemiyorum. imkan varsa CAT 6 kablo çekin.Zaten tesisatın içinde bir kablo varsa onun ucuna bağlayarak çekebilirsiniz. Ev tadilata girdiğinde ben komple CAT 6 çektirmiştim. Hiçbir problem yaşamadım bugüne kadar. Tüm sistem gigabit bağlantı ile birbirine bağlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aeronics kullanıcısına yanıt
    Mahalle bilgisayarcısından cat6 kablo aldım. Başta gösterdiğim şekilde bağladım 100 le bağlandı. Sonra gittim Prizleri devre dışı bıraktım uçlarına rj45 çaktırdım artık nasıl adi birşeyse yine olmadı. Sonra ulustan 23awg cat6 kablo aldım. Aslında Reçber ya da Hes alacaktım ama bulamadım. Başka bir marka aldım neyseki kablo iyi çıktı ve sorun çözüldü.

Daha önceden ses, enstrüman, usb kablosu yüzünden başım ağrımıştı bayağı. Şimdi de ethernet kablosu eklendi bunlara. Kablo deyip geçmemek lazım. Basit bir usb şarj kablosunun bile öz direnci yüksek olduğundan bayağı fazla akım kaybı oluyor. Ucuza kaçmamak lazım.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Ethernet kablolarında aslında birçok etken var.
    Kullanılan bakırın kalitesi önemli bir etken. Tel çapı diğer bir etken ve de pek dikkate alınmayan burgu miktarı başka bir etken. İyi kalite bakır ve uygun spir ile 24 AWG'lik bir kablo ile de gigabit bağlantı kurulabilir. Tabii bu kalitede bir kablo bulmak biraz şans işi. Ancak EIA/TIA standartlarına göre CAT6 kablo 23 AWG olmalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.