Şimdi Ara

gigabit internette 940mbps sınırını aşmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar, geçen gün aklıma takıldı ve bu gigabit interneti tam kullanmak yani 940mbps limitini aşmak için gerekenler aşağıdaki gibi mi oluyor?

- ont cihazlarında bir limit/darboğaz var mı anlayamadım. burada bir limitleme olmadığını varsayarak diğer maddeye geçiyorum. bu arada bana gelen cihaz: https://e.huawei.com/tr/products/enterprise-transmission-access/terminal/ont/optixstar-eg8010hv6

- ont'den çıkan ethernet kablosu cat6 veya üstü olmalı

- router wan giriş hızı en az 2.5gbps olmalı.

eğer wireless kullanılacaksa;

- router'dan çıkan wireless hızı wifi6e olmalı ve bunu kullanabilecek wifi6e kullanan bir cihazınız olmalı

eğer kablolu kullanılacaksa;

- router'dan çıkan ethernet portu en az 2.5gbps olmalı, ethernet kablosu cat6+ olmalı ve cihazınızda 2.5gbps veya üstünde ethernet girişi olmalı. (veya şöyle bir aparata sahip olmalısınız.

https://www.amazon.com/Plugable-Ethernet-Adapter-Compatible-Thunderbolt/dp/B084L4JL9K/ref=sr_1_3?keywords=2.5g+adapter&qid=1661749106&sprefix=%2Caps%2C170&sr=8-3

)

• Evet ideal durumda evdeki ONU/ONT, router, client hepsinin portlarının 1 Gbps üstü (2.5G, 5G, 10G vs) olması lazım. Ama 940Mbps limitli olmasının tek nedeni port hızı da değil aslında. Overhead, TCP/IP, maximum segment size, PPPoE, MTU bir çok farklı etmen var. Size bağlantı 1000 Mbps tanımlanıyor ama bu tür teknik limitler yüzünden 940 Mbps civarına geliyor.

• önceden internet hızlarımız yavaştı cihazlar/giriş-çıkışlar/kablolar darboğaz yapmıyordu şimdi birazcık tersine döndü bu konu :)

• algkmn kullanıcısına yanıt

Evet haklısınız. Aslında farklı bir açıdan bakınca sevindirici bir durum, artık ülkemiz internet hızlarında cihaz limitlerini zorlama seviyesine geldik geç de olsa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.