Ahci modunda windowsu kurmustum. 2 sata diskim var.
dvd-writerimi taktigimda ( haliyle ide portuna ), pio moduna kilitleniyor ve udma kullanamiyorum. Sizde bilirsiniz ki bu modda neredeyse kullanilamaz oluyor.
bu adreste, pio diye aratirsaniz direk sorunuma ulasirsiniz. biostan tüm ahci ya da raidleri ide ye alsam da bir sey degismiyor. windowsu bastan kurarsam ve ahci ya da raid modunu kullanmazsam bir sey degismeyebilir. Bunun yanisira cok fazla vakit kaybedecegim.
ide - sata cevirici aldim gittigidiyor dan, o da bozuk cikti.. son kalem de yikildi.
Ayni dertten muzdarip olanlar, olup da sorunu cozenler, olmayip da sorunun cozumunu bilen ve tecrube edenler, lutfen tecrubelerinizi benden esirgemeyin.
Simdiden tesekkurler :/
Bios Setup da iki menü var. Bunlardan biri ICH8R için (Bu menüdeki en üstteki seçenektir.) Diğeri Gigabyte Sata2 için. menüde Onboard SATA/IDE Device olarak isimlendirilmiş. Bu ikisinin ayrı ayrı ayarlanabiliyor olması bir avantaj. Anakart üzerinde disklerini SATA olarak yanına not düşülmüş portlara takıp (Sata dedim çünkü bunlar ICH8R tarafından denetleniyor.) DVD cihazını da normal ide portuna takarsan (ki bu GSATA portları Gigabyte'ın SATA2 denetleyicisi üzerindedir) Bios Setup'a girip Disklerin için en üst menüde olan SATA RAID/AHCI Mode seçeneğini AHCI ayarlayığ, aşağıdaki Onboard SATA/IDE Ctrl Mode seçeneğini IDE olarak bırakırsan herhangi bir sorun olmadan kullanabilirsin diye düşünüyorum.