Şimdi Ara

GIGABYTE DQ6 kullananlar buraya... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar,bu anakartn rev3.3 nü kullanıyorum.ama anlamadığım birkaç konu var.bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
    1.)benim 2 tane HDD var.bunları hangi renkli SATA girişlerine bağlamalıyım.(RAID istemiyorum)bir arkadaş mor renkliye bağlanırsa HDD daha hızlı lacağını okumuştum.2 HDD yide mor renkli SATA girişine bağlarsam SATA BIOS da ki ayarları nasıl olacak?
    2.)HDD leri sarı renkli SATA girişlerine bağlarsam SATA BIOS ayarları nasıl olacak?
    3.)birisini sarıya ,diğerini mor renkli SATA giişlerine bağlarsam SATA BIOS ayarları nasıl olacak?
    aygıt özelliklerine baktığımda HDD nin birisini PATA olarak görüyorum.ama 2 HDD de SATA özelikli,bu nasıl oluyor anlamadım.bu değişik SATA bağlantıları hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsim.inanıyorum ki bir çok arkadaş bu konu hakkında fazla bilgisi yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

arkadaşlar,bu anakartn rev3.3 nü kullanıyorum.ama anlamadığım birkaç konu var.bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim
    1.)benim 2 tane HDD var.bunları hangi renkli SATA girişlerine bağlamalıyım.(RAID istemiyorum)bir arkadaş mor renkliye bağlanırsa HDD daha hızlı lacağını okumuştum.2 HDD yide mor renkli SATA girişine bağlarsam SATA BIOS da ki ayarları nasıl olacak?
    2.)HDD leri sarı renkli SATA girişlerine bağlarsam SATA BIOS ayarları nasıl olacak?
    3.)birisini sarıya ,diğerini mor renkli SATA giişlerine bağlarsam SATA BIOS ayarları nasıl olacak?
    aygıt özelliklerine baktığımda HDD nin birisini PATA olarak görüyorum.ama 2 HDD de SATA özelikli,bu nasıl oluyor anlamadım.bu değişik SATA bağlantıları hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardım etsim.inanıyorum ki bir çok arkadaş bu konu hakkında fazla bilgisi yok

Bende inşallah haftaya sistemi kuracam benim de 2 tane sata2 hdd var, sorunun cevabını bende merak ediyorum?

• ya beyler bu rev.3.3 ile 1 arasında ne fark var. bendeki 1 mişte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydemir52 -- 27 Mart 2007; 1:03:44 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maydemir52

ya beyler bu rev.3.3 ile 1 arasında ne fark var. bendeki 1 mişte.

rev 1 1066mhz desteklerken.rev 3.3de yenı cıkacak olan dort cekırdeklı 1333mhz lık ıslemcılerı desteklıyor.tek fark bu yanı.rev 3.3 alman daha mantıklı tabi
  • Evet yeni sistemi kurdum, seste bir problemim vardı onu da sonunda halletim. Ses tek kelimeyle harika çıkıyor (8 kanal olunca ) Alanlara hayırlı olsun, herkesin kandilini kutluyorum.
  • ds3 p ye göre ne artıları var bu kartın?
    teşekkürler
  • Başka bir sitede (thgtr) DQ6'nın Crazy Cool soğutma sistemi yüzünden bazı kart ve sistemlerin takılamadığı yazılıyor (""Crazy Cool" özelliğinin kötü yanı işlemci soğutucusu destek plakalarının takılmasına engel oluşturması. Yani pek çok "ileri seviye" soğutucunun takılabilmesi için bu "ileri seviye" anakartın "ileri seviye" özelliğinin çıkarılması gerekiyor"). Ayrıca x16 yuvaları ilede zorlanma olduğunu yazıyorlar. Kimse zorlanmadı mı bu konularda?

quote:

Orjinalden alıntı: SysEdit

Topiğimiz hayırlı olsun! Sanırım DQ6 çok iyi bir kart olduğundan şimdiye kadar böyle bir konu açılmadı...Sorunu olan pek yok galiba. QX6700 işlemci ve @3200 overclockla kullanıyorum... CPU ısısı 33-36 derecelerde seyrediyor...Gayet memnunum...

• quote:

Orjinalden alıntı: mert2004

arkadaşlar,bu anakartn rev3.3 nü kullanıyorum.ama anlamadığım birkaç konu var.bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim

sari olan sata girişleri intelin ich8r güney köprüsü tarafından, mor renkli sata girişleri ise gigabyte ın kendi sata kontrolörü tarafından kontrol edilmektedir. Raid istemiyorsan hangisine taktığın çok da önemli değil. ( sari olanlara takmanı tavsiye ederim_1 ve 2 no lu sata girişlerini kullan).

rev.3.3 ü ben de uzun süredir kullanıyorum. şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım. ich8r üzerinden raid 0 yapmaktayım.

• arkadaşlar bende DQ6 ANAKARTI yeni aldım.yalnız revizyonunun kaç olduğunu anlayamadım.nasıl anlayacağım.şimdiden teşekkür ederim.
  • Kartın üzerine dikkatlice bak bi kosesinde yazıo olcak..
  • Bende e6600 DQ6 kullanıyıcısıym tek derdım su an ıslemcıyı 3.4 yada 3.5 ghzde gunluk calıstırmak ve bu konu hakkında sıstemı aldıgım gunden berı 1 allahın kulu yardım etmedı.Acaba bu donanımhaber sıtesınden ben cok sey mı ıstıorum.?

Tek ıstedıgım sey bıosdan 3.5 ghz de calıstırabılmek ıcın nerde neyın nasıl yapılacagının anlatılmasını(hıc oc bılmeyen bırıne anlatır gıbı)ıstıyorum.

Fsb kac olacak?
    3.4 ghz yada 3.5 ghz e gore ıslemcı ve ram voltajları ne olmalı?
    FSB:DRAM 1:1 nasıl yapılabılır? ( bende 4:5)
    FSB ye gore ram tımınglerı kac olmalı (bende 5-5-5-15)
    Bunları bana cvplandırıcak bı yardımsever arkadas cıkarmı bu konu baslıgından acaba?

Yardımlarınız ıcın sımdıden tsekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathburn -- 2 Nisan 2007; 23:19:38 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Haşmet

Bende e6600 DQ6 kullanıyıcısıym tek derdım su an ıslemcıyı 3.4 yada 3.5 ghzde gunluk calıstırmak ve bu konu hakkında sıstemı aldıgım gunden berı 1 allahın kulu yardım etmedı.Acaba bu donanımhaber sıtesınden ben cok sey mı ıstıorum.?

Tek ıstedıgım sey bıosdan 3.5 ghz de calıstırabılmek ıcın nerde neyın nasıl yapılacagının anlatılmasını(hıc oc bılmeyen bırıne anlatır gıbı)ıstıyorum.

Fsb kac olacak?
    Bunları bana cvplandırıcak bı yardımsever arkadas cıkarmı bu konu baslıgından acaba?

kardeş bildiğim kadarıyla dq6 ve e6600 iyi bir ikili değil.Keşke p5b deluxe alsaydın..

• Sana yardımcı olmaya çalışayım bayağıdır nete giremememiştim mesajını görmedim. Kendi sistemimin bios ayar resmini yolluyorum.Burdaki FSB değerini kendi sistemine göre değtirebilirsin.Ben Max. 450 değerini gördüm, ama senin günlük kullanımın için 450*9=4050 Mhz olur buda biraz riskli olur.Sen FSB yi 400 yaparsan sanırım sorun olmaz....
    Orjinalden alıntı: Haşmet

Bende e6600 DQ6 kullanıyıcısıym tek derdım su an ıslemcıyı 3.4 yada 3.5 ghzde gunluk calıstırmak ve bu konu hakkında sıstemı aldıgım gunden berı 1 allahın kulu yardım etmedı.Acaba bu donanımhaber sıtesınden ben cok sey mı ıstıorum.?

Fsb kac olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedatkerem -- 6 Nisan 2007; 23:20:52 >

• arkadaşlar bu resimlerden koyun da bizde bir bakakılm deneme yapmadan

direkt kullanalım yani DQ6 için en ideal bios ayarını herkes screen olarak görmüş olur

şimdiden teşekkür ederizzz

• 6300 ile overclock yapan varmi acaba aramizda..? varsa yardimci olursa sevinirim ...Ayrica kendi verdigi OC programinda CI2 de benimki sadece CRUISE de calisiyor digerlerini deneyemedim bile ,kitleniyor makina biostan yapica surekli reset atiyo bazen win ekranina kadar geliyor orda kitleniyor..
  • Dizdonyus Kardeşim Aşşıgı Yukarı aynı alar bende şu 2.5 çalışıyor amam 1.5 voltaj verdim bende analamadım el normal voltajla 450 mhz yapyıro ben 400 mhz kaldım gerisinde pc sürekli res çekiyor helade bu işlecide ek özellikleri kapataca bende onalrı bulamadım
  • up up

kimsenin sorunu yok ne sorunsuz kart yaw
  • Bu kartta aslında alırken iyi bir özellik olarak gördüğüm üstteki bakır borular ve işlemcinin tam arkasındaki bakır soğutma plaka CPU soğutucu takarken tam bir kabus oluyor.

1. ön taraftaki işlemciyi çeviren bakır borular yüzünden her CPU soğutucusunu takamıyorsunuz

2. CPU soğutucu takmak için olan deliklerden ikitanesi arkadaki bakır plakanın tam yanında en fazla bir kaç mm mesafe var. Kullanacağınız soğutucu ya vidasız orjinal intel gibi olmalı yada arkaya taktığınız somunlar çok çok küçük olmalı. Cooler Master Mars soğutucuyu hafta sonu takmaya çalıştığımda bu problem beni deli etti tüm gün uğraştıktan sonra nalburdan minicik somun bularak zor bela taktım...
  • Kartın arkasında 4 USB giriş var. Şahsen bunlar bana yetmiyor en az 8 veya 10 olmalıydı, çünkü neredeyse sisteme takılan herşey artık USB girişini kullanıyor benim kullanığım girişler

1-Klavye maus seti
    2-Yazıcı
    3-Wabcam
    4-Sürekli takılı olan Blutout
    5- Logitec kablosuz oyun kolu 1
    6- Logitec kablosuz oyun kolu 2

İhtiyaç olabilecek

7- USB bağlatılı modem
    8- Klavye ve maus ayrı ayrı olabilir
    9- Harici bir harddik takılı durması gerekebilir
    10- Fotoğraf makinesi için kablo takılması
    11- Palm bağlı kalması gerekebilir

Gerçi bunlardan bazıları kablo söküp takmak daha mantıklı olsada kasanızın önünde USB girişi yoksa ve kasa arkasıda uzanılması kolay değilse sıkıntı yaratıyor.

ben arkaya PCI girişine 4 port USB ek taktım rahatladım.. her fotoğraf yüklemede yada harici harddiski her takmak istediğimde kablolar üzerinde durduğu için sök takla uğraşmıyorum

• Kartın üzerinde;
    SYS fan - CPU fan - Power Fan yazan üç yer var, Ben fan dönüş devirlerini görmek istediğim için PSUfan çıkışını Powerfan'a - CPU fanını zaten kendi yerine - Arka egsoz fanınıda SYSfan yazan yere bağladım.. Hepsini şu an görüyorum.. Peki ama yan kapakta ve önde bulunan fanlar ne olacak
    Soğutmanın bu kadar önem verildiği bir dönemde Ekfan1 - 2 - 3 gibi minumum kart üztünde 6 fan girişi bulunmalıydı bence.. bölece tüm fanların dönüş hızlarını ayrı ayrı görebilirdim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.