Sanırım anakartları hakkında topic açıp bilgi alış-verişi yapmayan bir tek biz dq6'cılar kalmışız, bu işe ön ayak olayım dedim. Bu topic altında anakartımız hakkındaki her tür sorun ve önerileri, yeni bioslar ve farkları, vb gibi konuları tartışıp paylaşırsak faydalı olur görüşündeyim. Katılacaklara şimdiden teşekkürler...
Hadi İnşallah güzel bi topic olur hyperborian...
teşekkürler topic için,
peki ilk konuyu ben başlatıyım.. hangi cpu kullanıyorsunuz ve overclock yaptınız mı ?
cpu 6400 kullanıyorum, şu an 2400mhz de stabil çalışıyor, 3dmark2006(v1.1) skorum 5800-5900 arası. Ekran kartı default.
Geldim bende buradayım biraz geliştirmemiz gerek topici..
Evet arkadaşlar daha fazla katılım bekliyoruz. Bu arada ben de E6600 kullanıyorum, 380 fsb ve 3420 mhz'de, fakat bu hızda pek test yapamadım ve oyun fazla oynayamadım, yani stabil mi değil mi henüz çok emin değilim. Bir de benim öğrenmek istediğim tr'de bu kartın hangi revizyonları bulunuyor? Ben kartı yeni almama rağmen rev 1.0 çıktı. Var mı rev 2.0 veya 3.3 kullanan ? Fsb 1333 mhz desteği sadece rev 3.3'ler de mi olacak, yoksa yeni bioslarla bu destek düşük revizyonlara da gelebilir mi?
Topiğimiz hayırlı olsun! Sanırım DQ6 çok iyi bir kart olduğundan şimdiye kadar böyle bir konu açılmadı...Sorunu olan pek yok galiba. QX6700 işlemci ve @3200 overclockla kullanıyorum... CPU ısısı 33-36 derecelerde seyrediyor...Gayet memnunum...
Çok geç açılalı baya oldu arkadaşlar sizce olmaması gibi ihtimal varmıydı
adoni selam, öncelikle niye667mhz kullanıyorsun merak ettim.. Birde konfigürasyonun benimkine benzer, test yaptın mı hiç ?
quote:
Orjinalden alıntı: casparza
adoni selam, öncelikle niye667mhz kullanıyorsun merak ettim.. Birde konfigürasyonun benimkine benzer, test yaptın mı hiç ?
Hocam test yapmadım hiç çünkü inan vakit bulamıyorum:ayrıca ramler oc konusunda çok başarılı değil fenomen hocam la yaptığımız çalışmalarda gördük bunu.İlk fırsatta ramler değişecek inşallah
arkadaşlar bu gigabyte nin bu anakartı nasıl
Marka Gigabyte Model Gigabyte 965P-S3 C2D 1066M 775P.DDR2800+GLan Chipset Intel® P965 Express CPU Desteği LGA775 Intel Core™ 2 Extreme/ Intel Core™ 2 Duo processor FSB Hızları 1066/800/533 MHz IDE Port 1 x IDE, 6 x SATA 3Gb/s Bellek DDR2 800/667/533 Azami:8Gb Slot Sayısı 3 x PCI , 3 x PCI Express X1, 1 x PCI Express X16 I/O 4 x USB 2.0/1.1, 1 x COM, 1 x LPT, 1 x PS/2 keyboard port, 1 x PS/2 mouse port, 1 x RJ-45, 1 x SPDIF Tümleşik Ses Realtek ALC883 8-Kanal Tümleşik VGA PCI Express x16 Tümleşik Ağ Gigabit Ethernet
Çok geç açılalı baya oldu arkadaşlar sizce olmaması gibi ihtimal varmıydı
Haklısın daha önce benzer bir topic açılmış ama en son msj aralık ayında atılmış, yani topic güncelliğini kaybetmiş. Yeni bioslar çıktıkça paylaşılan sorunlar ve öneriler artacaktır diye düşünüyorum. Bu arada yukarıdaki revision ile ilgili sorum henüz yanıtlanmamış. Bu konuda bizi aydınlatabilecek arkadaşların yanıtlarını bekliyoruz...
quote:
Orjinalden alıntı: leon17
arkadaşlar bu gigabyte nin bu anakartı nasıl
Marka Gigabyte Model Gigabyte 965P-S3 C2D 1066M 775P.DDR2800+GLan Chipset Intel® P965 Express CPU Desteği LGA775 Intel Core™ 2 Extreme/ Intel Core™ 2 Duo processor FSB Hızları 1066/800/533 MHz IDE Port 1 x IDE, 6 x SATA 3Gb/s Bellek DDR2 800/667/533 Azami:8Gb Slot Sayısı 3 x PCI , 3 x PCI Express X1, 1 x PCI Express X16 I/O 4 x USB 2.0/1.1, 1 x COM, 1 x LPT, 1 x PS/2 keyboard port, 1 x PS/2 mouse port, 1 x RJ-45, 1 x SPDIF Tümleşik Ses Realtek ALC883 8-Kanal Tümleşik VGA PCI Express x16 Tümleşik Ağ Gigabit Ethernet
Gigabyte'ın giriş seviyesi 965 anakartı. Overclock'la işim olmaz diyorsan rahatlıkla kullanabilirsin. Yine de bizzat kullanan arkadaşların yorumlarını dikkate almanı tavsiye ederim ki o konuda bu topicte aradığını bulamayabilirsin, sen en iyisi forumda S3 hakkında bir arama yaptır...
topic nedir acaba?
quote:
Orjinalden alıntı: leon17
topic nedir acaba?
Konu başlığı desem...
bende sağol desem
ya arkadaşlar bana bi yardım. daha yeni aldık bu kartı. gskill taktım 2*1 gb ddr2 800 ama ekran görüntüsü gelmeden reset atıyo. sürekli tekrarlıyo reseti. sanırım ram uyuşmazlığı var. çünkü başka ram taktığımda çalıştı. gskill i de başka pc ye taktım yine çalıştı.yani ikiside bozuk değil. sizce napmam lazım. ramlarimi değiştirecez yoksa biosta bi ayarı varmı çalışması için.
baska bi ram ile calıstır anakartı bnce bios update yap eger olmazsa ramleri deiştir veya sat derim
quote:
Orjinalden alıntı: LostNdumb
baska bi ram ile calıstır anakartı bnce bios update yap eger olmazsa ramleri deiştir veya sat derim
teşekkürler bi deneyeyim bunu. olmazsa satacaz galiba.
quote:
Orjinalden alıntı: LostNdumb
Aynı şey banada olmuştıu bios update ile çözülür merak etmeyin
bı soruda benden ben e6600 kullanıyorum ve hanıg fan programına baksam cpu sıcaklıgı 0yada 1-2derece gosterıyor.herks dıyorkı ımkansız dıye.ama smart fanı devreye sokunca ıse fan calısmıyor.cunkus ıcaklık gormedıgı zaman.ama sole bsıey var.bılgısayar ılk acılısında 19-20derecede acılıyor.fan calısıyor ama sonradan sıcaklık dusuyormu yoksa makınemı kafayı yıyor ben bunu anlamdım.sorun nerde olabılır.kullandıgım fan ıse tıtan vanessa l-type.anakart sıcaklıgı da cok dusuk gorunuyor.ve karta elledıgımde hıc bır eyrınde sıvcaklık hıssetmıyorum.sebep ne olabılır.lutfen bı care nolurrrrrrrrrrr