Şimdi Ara

Gigabyte GA-MA770-DS3 BIOS Pilini Çıkardıktan Sonra RAM Çalışmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Kasamda gigabyte GA-MA770-DS3 anakart, amd phenom II x4 940 işlemci ve 2x4gb ddr2 800mhz kingston ramler vardı. Anakartın bios pilini çıkarıp taktığımda pc'den hata sesi aldım. Ram'lerle ilgili bir problem oluştu. 4 adet 2gb 800mhz ramle çalışmadı bir daha. Ram'lerde sıkıntı yok. 2'si beraber açılıyor ancak 3 ve 4. cüyü taktıgımda ekran acılmıyor ve hata sesi veriyor. Şu an 4gb olarak kullanabiliyorum. Problem nedir, nasıl düzeltilir?Anlayanların cevaplarını bekliyorum.

• Bu demektir ki ya ramlerden biri arızalı yada mhz ler uyumsuz
  • hocam deneme yanılma yolunu deneyin. elinizde kalan ramlerden birini takın sonra onu çıkartıp öbür rami takın hangisinin arızalı olduğunu bulursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ramler arizali degil.hepsi calisiyor.hepsini ikili taktigimda pc aciliyor.hepsinin mhz degerleri ayni.kullandigim ramler.ne zaman ki bios pilini cikartip ayarlari sifiadim ozmn acilmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 adet ram varken ramlerin frekanslarini dusurebildiginiz kadar dusurun. Sonra 4 tane ram takin. 800mhz yerine 533 olarak acin diger bir degis ile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.