Şimdi Ara

Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming [Alındı]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sapphire RX 480 Nitro + beklemekten ciğerim soldu. Ha geldi ha gelecek , ha geldi ha gelecek dendi , mayıstan beri on board kullandığım bilgisayarıma artık GTX 1060 siparişi verdim. Sinerji bilgisayardan , 1275 TL 'ye alındı . Esasında 1220TL ye Ebrar Bilgisayar'dan Galax Gtx 1060 almayı planlıyordum fakat kendileri fiyatı yükseltti , haftasonu danışma çalışmadığı için herhangi bir iletişim kuramadım , bugün aradığımda da "kampanyası haftasonuna kadardı , dün bitti" denilince ben de 1280'e Galax almaktansa Gigabyte'ı tercih ettim. Yarın elimde olacağını düşünüyorum , bilgisayarımda hali hazırda GTA V , Witcher 3 , Crysis 3 kurulu , merak ettiğiniz şeyleri test etmek için hazır olacağım. Fiyat konusunda eleştirecek arkadaşlar olacaktır , biraz daha bekleseydin diyecek arkadaşlar olacaktır ama , yaz bitti be forum . Aylardır bekliyoruz , ne zaman oynayacağız ? Haziranın 29'unda duyurulan kart hala piyasada yok , amazonda bile yok , çıkartamadılar gitti referans satacağız diye . Zaten Türkiye'ye giriş yaptığında aşağı yukarı 1100-1200 civarında olacaktır , bir de onun fiyatı düşsün diye bekleyeceğiz . Velhasıl kelam bu arkadaşı aldım artık . Ne Nvidia'cıyım Ne Amd ' ciyim . Ancak bu bilgisayarı planlarken RX 480'ye göre planlamıştım . Napalım böyle olacakmış . Herkese iyi forumlar diliyorum.

Edit : Arkadaşlar , binbir türlü sorunla uğraşmaktan buraya yazamadım. Yurtiçi kargoyu bugün getirmeyeceğiz diyince gidip şubeden aldım. Eve geldim inventusun kablolara taktığı kelepçeleri kesmekle uğraştım. Tam her şey halloldu dönüştürücüyü 24+1 yerine 24+5 Dvi uçlu almışım , gidip Hdmi to VGA ile değiştirdim . Tamam bu iş bu kadar dedim şimdi de 1 saattir driver problemi ile uğraşıyorum. Kartı doğru düzgün kullanmaya başladığımda tekrar editleyeceğim. Şimdilik fotoğrafları buraya bırakıyorum.

Sinerji Bilgisayar'ın Yaptığı Paketlemeyi Merak Edenler İçin

Kartın Kutusu , Kasa İçinde Ve Dışındaki Görüntüleri

Oyun İncelemelerinden Sonra Edit : Arkadaşlar karşıma çıkan bir problemi çözmem biraz vakit aldığı için bu yazıyı söz verdiğimden biraz daha geç yazıyorum.Benim gibi başkalarının da bu sorunu yaşamaması için belirteyim, Nvidia driverları Windows 10 Version 1511'den aşağısını desteklemiyormuş. 1511 güncellemesi bildiğiniz gibi geçen Kasım'da gelen ilk büyük güncelleme , eski tabirle Service Pack 1 gibi bir nitelikte. Şimdi oyun deneyimlerimi başlıklar altında sizlerle paylaşayım.

Not : Değerler MSI Afterburner ile elde edildi.

GTA V :

Grafikleri oyunun kendisinin seçtiği ayarlarda , High / Very High karışık olmak üzere , oynadım. Yaptığım değişiklikler MSAA'yı x2 yapmak ve Advanced Graphics'lerin tamamını açmak oldu. GTA V'in işlemciye çok yük bindirdiğini söylerlerdi ama gözümle görünce şaşırmadım desem yalan olur , oyunun gerçekten çok kapsamlı olan açık dünya haritası işlemciyi fazlasıyla zorluyor , %90-95 lere kadar tırmanıyor . Ekran kartı ise ihtiyaca göre kendini 2000 MHz ' e kadar boostluyor , ayrıca performansı her koşulda çok stabil. Çatışma da olsa , patlama da olsa ani fps dropları yaşanmıyor , ancak tabiki küçük kayıplar oluyor . Oyunun default ayarları sizi 75-80 FPS civarlarında tutuyor bu açıdan ben çok beğendim , nedense her şeyi en yükseğe alma ihtiyacı hissetmedim . V-Sync açtığımda ise işlemci %30-45 civarında , ekran kartı ise %75-80 'lerde dolaşıyor.Ayrıca ekran kartı 1152 MHz'de çalışıyor. GPU'nun ısınmasından bahsedecek olursak en düşük değerleri GTA V'te aldım , maksimum 72 C'ye çıktı fan hızı ise maksimum %52 değerine ulaştı.

Crysis 3 :

Eski bir oyun olmasına rağmen hala çok iyi grafiklere sahip bir oyun . Öncelikle ne ayar varsa hepsini Very High' a aldım MSAAx16 açtım full + full başlattım . 3 yıl öncesinin oyunu diye küçümsediğim Crysis 3'te ancak 40 FPS alarak çok şaşırdım. First Person Shooter bir oyunda 40 FPS almak insana gerçekten iyi bir his vermiyor , ondan dolayı ben de ayarları High'a MSAA'yı x2 ye düşürdüm ve nihayet 70 - 75 civarı bir konuma geldi. Bu oyunda CPU ve VRAM kullanımı gayet düşüktü , CPU %20-30 değerlerindeyken VRAM ise 1000 - 1500 MB ' da kaldı.GPU maksimum 74 C' de ve %59 fan hızında çalıştı.

Witcher 3 :

Bu oyunda ise beklediğimin çok üstü bir performans aldım . Sanırım oyunun optimizasyonundan kaynaklanıyor olmalı .Oyunun Nvidia destekli olması da etkili oldu . Youtube incelemelerinde Witcher 3 ile alakalı gözüme çarpan şey ise GPU sıcaklığının nerdeyse hep en yüksek değerlere ulaştığı oyun olmasıydı. Gerçekten de bir ara 80 C 'ye kadar çıktı ancak sadece birkaç saniye sürdü , ortalama 72-73 C'lerde gezinse de zaman zaman 77 ve üstlerini de gördü , fan hızı maksimum % 67'ye çıkarak başarılı şekilde ısıyı düşürdü. Oyunu bütün ayarlar Ultra'da , Postprocessing 'de her şey açık olarak oynadım. 65 - 70 FPS civarı bir deneyim yaşatırken yapıların içinde ise 85'e kadar çıktı . Aldığım minimum değer ise çok yoğun otlak alanların içerisinde savaş sırasında 52 FPS oldu. CPU kullanımı ise açık dünya oyunu olmasına rağmen GTA V'in yanından bile geçmedi , % 40 - 50 arasında değerler alarak zorlanmadan oynattı .

Kart ile ilgili bu 3 oyun deneyiminden sonra genel olarak söyleyebileceğim kasadan en ufak bir ses duymadığım. Kart inanılmaz sessiz. 80 C' ye kadar ulaşmasına rağmen en ufak bir fan sesi bile kulağıma gelmedi. Kasanın kapağının kapalı olduğunu ve fan , clock ayarlarının default olduğunu belirteyim . Performansı etkilemek istemediğim için video türünde bir inceleme yapmadım , eğer isteyen olursa aynı şekilde başka oyunları da test etme imkanım olabilir , şu an aklımda Far Cry 4 var . Herkese iyi forumlar diliyorum , yazımı okuduğunuz ve ilgi gösterdiğiniz için teşekkür ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afrogs08 -- 5 Ağustos 2016; 16:21:11 >

• afrogs08 A kullanıcısına yanıt
    Bekleme hususunda haklısın.Hayırlı olsun.
  • Sinerji'de stok bitmiş bile.

1275 fena fiyat değil, güle güle kullan.
  • Ben 1250 liraya aldim su an kizilaydayim ve yanimdaki sandalyede duruyor kendileri : ')

Ama sizin fiyatta oldukca uygun . Hemde sinerjiden almaniz daha guvenilir olmus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Ağustos 2016; 14:54:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam.
  • Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Belki de sonuncusunu almış olabilirim Teşekkür ederim .
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Nova'dan mı aldınız hocam ? Ben baktığımda fiyat daha yüksekti diye pek ilişmemiştim. Kızılay'da bir tek orayı biliyorum ama illaki başka yerler de vardır , nova biraz tuzluydu çünkü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi GTX970 Gaming 4G SATILDI
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Kardesim bi tane toptanci var burada sebil bilgisayar diye sadece bayilere satiyor netten alamiyorsun parcalari fiyatlari bilw goremiyorsun bayi degilsen.

Bende kapilarina gittim otobus bedava diye bugun : ),

1250 lira hesap cikarttilar bende artik dayanamayacak hale geldigimde direk aldim depodan cikarttirdim elimde gezdiriyorum kizilayda : )

Ya valla ben de distrübitörler ile bağlantı kurmaya çalıştım da perakende satmıyorlar , bayilere gidin oradan alın falan diyorlar , 50 lira 100 lirasında değilim artık ya bekle bekle çatladık . İyi yapmışsınız size de hayırlı olsun güle güle kullanın
    Tesekkurler dostum kartlari yaristiralim en kisa zamanda : )

Sogutma degerleri overclock degerleri ses cw ayni kart oldugu icin birbirimize danisalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Ağustos 2016; 15:06:09 >
    Bende Kızılay'a geçiyorum nova çok pahalı olmasa strix çekerdim vatan bile daha ucuz gidip alsammı dürtüyor 😁😁

Hocam iletişimleri varmı strix ucuzsa alayım ben gitmişken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 1 Ağustos 2016; 15:6:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Evet hocam faydalı olur . Ben elime geçer geçmez güncel atarım zaten konuya .
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Dostum bakamliklsrda akay caddesi uzerinde nete sebil bilgisayar yazin adrei alin 2. Kata cikip semra hanimla goruyorsunuz odemeyi yapinca alt kat depodan aliyorsun .

Millet 20 30 tane kamera 10 15 tane ssd falan aliyordu ben gittigimde...

Orada strix 1060 yoktu ssnirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 1 Ağustos 2016; 15:09:44 >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Valla orada ne kadardır bilmiyorum ama Strix fiyatı Sinerjide en ucuza gördüm ben , 1372 TL havale ile de 10 15 lira falan daha ucuzluyor herhalde.
  • Yani?
  • Yanisi benim gibi kararsız olan insanlara verdiğim kararı söyledim , merak ettikleri bir şey olursa buradan iletişim kurup birilerine faydalı olmaya çalışıyorum.
  • İyi yapmışsınız, zaten 1200'den aşağı fiyat pek inmez, RX480'in geleceği de yok gelse 1100'den aşağı vermeyecekler.
  • nexcore N kullanıcısına yanıt
    Bana da öyle geliyor , ama olmazsa da bu saatten sonra üzülecek halim yok , alıp kullanacağız. 3 ay önce olsa 380X alacaktım , güzel oldu böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexcore

İyi yapmışsınız, zaten 1200'den aşağı fiyat pek inmez, RX480'in geleceği de yok gelse 1100'den aşağı vermeyecekler.

Sapphireden umutluyuz bakalım koyuyomuş 999tlye
    1275 liraya çok iyi almışsınız.RX 480'in de özel tasarımları 1060'dan yavaş olmasına karşın aynı ya da daha pahalı fiyata çıkartılır bizim ülkede.Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 1 Ağustos 2016; 15:52:26 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.