Şimdi Ara

Gigabyte HD 4870 Isi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, elimde bir Gigabyte HD 4870 512 mb var suanda kullaniyorum ancak default clocklarda ekran karti cok sicak calisiyor. %40 fan hizi ile 60-65 derece arasi hizlarda ve oyun oynarken 80-90 a kadar cikiyor. Bana anormal geldi. Simdide bilgisayari acdigimda beyaz ekran sorunu yasadim ekran bi sure gelmedi ancak ekran kartini cikartip soguttugumda ekran duzeldi. Suanda karti minimum clocklarda calistiriyorum. Bunu duzeltmek icin herhangi tavsiyeniz var mi? Kartin garantisi hala devam ediyor.

Tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishG123 -- 3 Temmuz 2009; 18:44:41 >

• Kart yeni sanırım. Eğer herhangi bir üretim hatası olmadığını varsayarsak kasa içi havalandırmanızı biraz düzenlemeniz gerekecek. Kasa içerisinde rahat bir şekilde sıcak havanın atılmasını sağlamalısınız. Kasa içi havalandırmanız varsa aradaki kabloları düzenleyin. Dağınık durmasınlar ki böylelikle hava akımı daha rahat olsun...

Tüm bunlara rağmen sorun devam ederse elle fan hızlarını arttırmayı deneyin. Gerçi bu sizi biraz rahatsız edebilir sürekli yüksek hızda olması ama denemekte yarar var. Yine de ekran kartı sıcaklığınızda istediğiniz soğuma olmadıysa garantiye gönderin. Belki donanımsal bir kusuru vardır.
  • Daha gecen gun kasa icindeki havalandirmayi duzenledim. Elimi kasanin icine koydugumda normal oldugunu hissedebiliyorum ve bilgisayarin dereceside kasa ici sicakligini 20-30 derece olarak olcuyor. Ayrica kasanin yaninda 25 cm lik bir fan var. Sorunun kasanin icindeki hava akimi oldugunu sanmiyorum. Internetde bakdim ve diger HD 4870 kulanicilarinin kartlari %30 fan hizi ile 40 derecede ve yuk altindayken 50-60 derecede calisirken benimki 20-30 derece daha fazla. Gigabyte'a bir yazi yazip gonderdim cevap bekliyorum.
  • quote:

Internetde bakdim ve diger HD 4870 kulanicilarinin kartlari %30 fan hizi ile 40 derecede ve yuk altindayken 50-60 derecede calisirken benimki 20-30 derece daha fazla.

Nereden çıkardın bunu? Ya adamlar buzlukta test yapmıştır ya da sen başka soğutmalı kartlara baktın (ve bu da, ortam şartının devasa etkisi gerçeğini değiştirmiyor.) Hayır kullanmış olmak gerekmiyor bunu bilmek için ama, ben de stok soğutmalı 4870 kullandım ve olayını gayet iyi biliyorum yani.

Stok soğutmalı 4870 kullanıyorsan gayet sıradan sıcaklıklar söz konusu.

Değerlerin normâl olup olmadığını söyleyebilmemiz, kart çevresi sıcaklığını (yani ortam şartları), soğutmanın toz durumunu ve ne şekilde tam yük altına aldığını bilmemizle mümkün.

Ama o sıcaklıklar, fanı otomatik yaptığında AMD'nin fazlasıyla izin verdiği değerler aralığında. Hatta otomatik yapsan, boşta çok çok daha yüksek olacak sıcaklık (fanı, boştayken en düşük devirlerde bile otomatik olarak değiştirip durmasının ve 2B modunun pek etkili olmamasının etkisiyle, boştaki sıcaklıklar ile yükteki sıcaklıklar arasında nispeten az fark oluyor stok 4850-4870'te, otomatik devirde. Fan devrini, boştayken sıcaklığa oranlı biçimde düşürmeye kastığı için, tam yük altına alınca fan aniden hızlanıyor vs.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Temmuz 2009; 6:25:07 >

• Bu sabah bilgisayari acdigimda kartdan goruntu alamadim. Acinca 1-2 saniye sonra kart 100% fan hizi yapip goruntuyu kesiyor. Monitor calisiyor ancak goruntu gelmiyor. Cikardim tekrar takdim ama degisiklik yok. Anlasilan garantiye yolluycam. Urunu yurt disindan aldigim icin Gigabyte in RMA secenegini kullancam. Gigabyte in garanti servisi ile deneyimi olan var mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: TurkishG123

Bu sabah bilgisayari acdigimda kartdan goruntu alamadim. Acinca 1-2 saniye sonra kart 100% fan hizi yapip goruntuyu kesiyor. Monitor calisiyor ancak goruntu gelmiyor. Cikardim tekrar takdim ama degisiklik yok. Anlasilan garantiye yolluycam. Urunu yurt disindan aldigim icin Gigabyte in RMA secenegini kullancam. Gigabyte in garanti servisi ile deneyimi olan var mi?

dolu

napcan deneyimi gönder gitsin garantiye
    elbet birgün gelir

• RMA formunu doldurmadan once son bir inceleme yapdim ve suanda tam bir salak gibi hissediyorum. Farkettimki karti herseferinde vidalagimda cok yukarda kaldigini ve DVI kablosunu takinca yer olmadigindan tam oturmadigini farkettim. DUzeltim ve tam oturdu ve calisiyor. Dun aksamda heatsinkdeki tozlari temizledim ve 4-5 derece fark gordum:D Hic yokdan iyidir. yanliz acinca gordum ki ATI cok dandik bir termal macun kullanmis. En kisa zamanda AS5 ile degistirmeyi planliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkishG123 -- 4 Temmuz 2009; 13:42:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GİGABYTE HD6870 KAPANMA SORUNU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sevindim sorunun çözülmesine sıcaklıklar 4870 e göre normal görünüyor.Bendede 4890 oc var boşta 58-59 yükte 70 fln referans auto fan da.Bende pişmanım özel soğutulu alsaymışım diye ama almış bulunduk artık.Olmadı ilerde soğutucu takarız.Bu referans tasarımlardada fan sesi hakikaten rahatsız edici.%60 a bi vurdum odada durulmucak nerdeyse .Şimdi otoda %24 de çalışıyor ses yok gibi bişey.Yük altında %34 gördüm oda normal sayılar.50 üstü çekilmez gibime geliyor.
  • evet oyuna girerken %60 yapiyorum. Profil hazirladim alt+g yapinca oyun moduna alt+d yapinca dafault moda geciyor.:D oyunda zaten sesde pek duyulmuyor. Ben termal mcaunu yenilemeyi panliyorum baya bi etkisi olcakdir. Ve tavsiyem aralikli olarak kartinizi acin heatsink i temizleyin toz tikarsa sicakliklar cok artiyor.
  • Yük altında riva tuner da Vrm pahase temparature leriniz(1 2 3 ) maksimum kaç dereceyi görüyor?
  • Vrm phase temp 1= 72
    Vrm phase temp 2= 74
    Vrm phase temp 3= 72

Bir saat crysis oynadikdan sonraki dereceler yanliz default da deil... GPU clock 775 ve memory clock 1100 deyken bu degerleri gordum.
  • bende de aynı kartın HIS markası vardı garantiye gönderdim aynı sorundan sağlam diye geri geldi sıcaklıktan oyunlarda artifact hatası vermeye devam etti tekrar aradım anlattım durumu artifact hatasını kanıtlarsam değişim yapacağını söyledi bende video ya çektim sorunu ve değişim aldım. diyeceğim 4870 in referans üretimlerinde bu sıcaklık sorunu normal ve benim gibi birçok kişi değişim için göndermiş forumlarda gördüm yani bence şansını dene sorununu anlat bence bu ilk referans üretimde sıcaklık sorunu kronik
  • Yok degistirmeyi dusunmuyorum zaten urunu yurt disindan aldim. artifactlerde cikmiyor bende.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.