Şimdi Ara

Gigabyte HD6850 Windforce'u nasıl bilirsiniz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben BIOS güncellemesini F3_B sürümü ile yapmıştım, F3_C BIOS sürümü kartı garantiye gönderdikten sonra yayınlandı, uğraşmak istemezseniz direkt olarak garantiye göndermelisiniz.
  • Bu arada Gigabyte VGA@BIOS yazılımını kurarak BIOS sürümünü de görebilirsiniz, acaba hangi versiyon görünüyor? Bildirirseniz sevinirim.
  • Garantiye gönderdiğim kartın yenisi ile değişimi yapıldı, bugün teslim aldım ancak hangi BIOS'un yüklü olduğunu bilmiyorum, kart hiç açılmamıştı, büyük ihtimalle kartta eski BIOS yüklüdür, F3_C sürüm BIOS ile sorun giderildiği için kartın BIOS'unu güncelleyeceğim, selamlar.
  • Yeni Windforce hayırlı olsun. F3_C sonucunu bekliyoruz.
  • bende sorun çözüldü gibi. F3_C biosunda 1005 bellek hızları ile 2 saat blur, 7 saat mafia2, 4 saat bfbc2 oynadım tık demedi. Fakat bellek hızlarını 1200 e çekince kart gene cortladı.
  • Teşekkürler cmt;
    Kartı kutusundan çıkarıp taktığımda F2 sürüm BIOS yüklüydü, bu filmi daha önce seyrettiğim için taktığım anda F3_C sürüm BIOS'a güncelledim :) Sorun yaşadığım bütün oyunlarda denedim, hiç sıkıntı çıkarmadı, yeni BIOS güncellemesi ile sorunu aşmışlar, hızaşırtma yapmadığım/yapmayacağım için yüksek frekanslarda denemedim, şu anda bir sorun yok, selamlar.
  • iyi biliriz
  • novada sipariş verdik bakalım bekliyoruz

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=7153
  • İptal edebiliyorsan iptal et kardeş o GIGABYTE 6850 sorunlu diyorlar sonra kalma karta O/C yapılmıyormuş oc yapınca No signal hatası falan veriyormuş üzülürsün sonra boşu boşuna keşke başka bir marka alsaydın.
  • Novadan alan arkadas. O kartin kod ismini soyler misin. Gv-685d1 olmali. Sorunlu olan o. 685oc sorunsuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Legend

Novadan alan arkadas. O kartin kod ismini soyler misin. Gv-685d1 olmali. Sorunlu olan o. 685oc sorunsuz

evet Gv-685d1
    sorun sadece fan devirinin autoda %75 de sabit kalması o da bios güncelleyince düzeldi onun dışında hiç bir sorun yaşamadım oyunlarda şimdilik

/>
  • oo çok iyi o zaman. Nazar değmesin . Umarım sizin de başınıza gelmez
  • quote:

oo çok iyi o zaman. Nazar değmesin . Umarım sizin de başınıza gelmez

sorunlu olduğunu iş işten geçtikten sonra farkettim ama inşallah sorun olmaz
  • quote:

oo çok iyi o zaman. Nazar değmesin . Umarım sizin de başınıza gelmez

saat hızlarınız nedir, hangi sınırdan sonra sorun oluşuyor ve ne tür sorun yaşıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 11 Nisan 2011; 0:16:41 >
  • Core clock 775 - memory clock 1005. Bu degerleri cok ufak oynatmama ragmen hatayi alabiliyorum
  • hangi oyunlarda hata aldınız
    ben mesela bfc2 oynadım uzun süre sadece bir kere hata aldım donma ve reset atmak zorunda kaldım o da ekran kartından mı emin değilim
    onun dışında msi kombustor ile test ettim sorun yok unigine heaven ile test ettim sorun yok sıcaklık maximum 72 oluyor

850 - 1200 de
  • Blur, bfbc2, mafia 2, cod 4, tivibu, pcmark 11 performance. Daha baska programlar da vardir ama aklimda degil
  • arakadaşalar diğer tarafa yazım bu sayafa ilede paylaşayım

öncelikle herkeze selam

kartım tam olrak ürün kodu ile GV-GV685D5-1GD yani oc edition olmıyan modeli gigabyte hd 6850 1gb olan model

akılda soru işareti kalmasındiye komple kartal beraber kurdum yeni sitemi açıklıyım

*işlemci amd phenom x2 555 be 3.2 ghz ben 4 ghz kullnıyorum ve istersem 4 ghz olarak 4 çekirdekte çalışıtırıyorum
    *anakart gigbyte 870a- ud3 anakrta bir çok modifiye yaptım orjinal hali ile çok bişiy vadeden bir parça değil. 3000ht link ile stabil kullnıyorum
    *ram g.skill ripjaws F3-12900CL7D-4GBX YANİ CL7 OLAN SANDBRİGE versiyon 1600mhz
    *psu 10 yıldır kullndığım antec neo power480 watt

sistem uzay kasa(MASA ÜSÜTÜNDE AÇIK DURUYOR KASA YOK) montajlı ve bir çok iyi üfliyen fanla dontılmış çok sessiz ve ABARTI İYİ SOĞUTULMAKTADIR!!!

kartın driverı oc editionla paylaşıyor(KART OC EDİTİON DEĞİL).kartı alalı 1 ay oldu ama sizin dediniz bu sorun ları henüz yaşamadım.kartın kendi fan kontrol ünün hastalıklı oldu aşıkar ben %50-45 arası sabit yapıyorum asla 63 deceyi oyunda 55 geçmiyor.(kartı aldıktan sonra diğer gün direk ısılara bakmadan trhermalright cf 3 pasta sürdüm.

şuana kadar
    *call of duty blcak ops ta hiç bir sorun yaşamadım
    *counter strike de sorun var. dx kaynaklı oldunu düşünüyorum önceki kartımda açmıyordu
    *deadspace 2 dede hiç bir sorun yaşamadım
    *starcraft 2 dede bir sorun yaşamadım
    elimde olup da denemediğim ayunlar crisis 1 ve 2

BUNA DİKKAT!!!!!
    burda özellikle bişiy belirtmek istiyorum (amd için) oc yapaıp ta ciddi saatlik yada günlük stabilite testleri yapmadı iseniz sanki dx göçmesi gibi oyun hata ile bir süre sonra kapanıp video bile açtınızda görüntüde sapıtık bozulma ve sesler geliyor.
    DOĞRU OC İLE BU SORUN KALKIYOR!!!!

**** Burda yabancı forumlarda bu kartım ram hızının 1000mhz yani 4000gbs hızı altına inildinde sizin bahsetiniz sorunların kalktını belirtiyorsunuz ama bende (pro bir) oc ci olarak.şuanları söliyim

KARTA EK HİÇBİR VOLTAJ VERMEDEN(DIŞARDAN MÜDALE İLE VE YAZILIMLA) sadece ankartan laf osun diye vga hakkında çok bilgim olmadı için pci e votlaji 1.80 den 1.90 v ye çıkarım.

kartı ankartan pci-e hızını 100 den 150 çıkartıp

****gpu 775 den 850
    ****ram 1000 den 1200 çıkarıp stabil oldunu 3d mark 2006 ve 3d mark 2011 de ve bahsettim oyunlarda denemelerini testlerini başarı ile geçti ve os nini çok az ferdiği performansın kartın yaşam döngüsünüe verdiği zararla oranladığımda orjinal fabrika ayarlarında kullnmaaya kara verdim.

kartı yaklaşık 1 aydır kullnıyorum bahsettiğim oc ile 5-6 gün kullndım.(4-5 ssaat black ops oynadım oldu günde kartın ve yeni sistemin gazı ile)

burda şunu belirteyin yeni nesil ekrankartları sözde düşük watt çekiyor gibi görünsede bazen kısa süreli abartı çektiği voltajlar oluyor yani
    psu nuzun 600 waatt üzeri ve tek kanala +12 40(a)mper üstü bişiy vermesi sitem stabilitenizi sağlar.

ben kendi psu umla *gtx275 *4870x2 gibi kartalrı kullndım. ama psu yu yakında değiştircem bunu da belirtyeyim.psu bu kullnımdan dolayı ÖMRÜNÜ ÇABUK DOLDURDU (kapasitörler dolma gibi).

örenmek istediğim sizdeki sorunlar halloldumu çünki kartan bir adet daha aalıp [cf] yapmayı pilanlıyorum

***************aldığım her üründe ilk olarak bios güncellerim bunuda belirteyim ama beta biosu kullanmam(beta yeterince test edilmemiş demek olduğu için)yada ben böle düşünüyorum

• kartılı ilgili şunuda söliyim kart oldukça iyi bir soğutucuya sahip.
    ben kartın fanlarını ve yerleşmiş olduğu komple plastiği sökük 2 adet 12 cm fan ile yaptığım denmede kart daha çok ısındı.kartın %50 deviri genel oyunlara soğutma olarak yetiyor vga strees destleri hariç.
    kesinlikle çok sesizimi soruna evet diye bilirm.ben %45 fan devrinde kullnıyorum kaliteli bir 900 rpm 12 cm fan sesinde oluyor.yani çok sessiz.
  • @tandemir

hocam tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler aynı kartın sahibiyim oc versiyonu değil benimkisi de

ben 1.3 voltajla 1030 - 1250 mhz hızlarda msı kombuster furmark unigine heaven 2.5 gibi benchlerle test ettim sorun yaşamadım ama bc2 oyununda reset gerektiren donma yaşadım default değerlerde ise bc2 oyununda hiçbir sorun yok...
    aynen dediğin gibi az bir performans artışı için kartı riske atmaya değmez amaç kartın sınırlarını görebilmek stablitesini test etmekse ne ala ama soğutması gerçekten çok iyi enerji tüketimi az olduğu gibi yeterince ufak olduğu için kasayı da ısıtmıyor ben de ileride cf yapmayı düşünüyorum ve karttan memnunum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 21 Nisan 2011; 22:37:05 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.