Şimdi Ara

GİGABYTE İNTEL CPU THROTTLE DİSABLE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • EVET ARKADAŞLAR GİGABYTE IN 955X ROYAL ANAKARTINI KULLANIYORUM ANAKART OC KONUSUNDA OLDUKÇA İYİ FAKAT BİOSTAN THROTTLE SEÇENEĞİNİ İPTAL EDEMEDİM HANGİ İSİM ALTINDA OLDUĞUNU VEYA NASIL İPTAL EDECEĞİMİ BİLEN VARSA BEKLİYORUM BİOSTA CPU TERMAL MONİTORİNG DİYE BİŞİ VAR ONU İPTAL EDİYORUM AMA BANAMISIN DEMİYOR THROTTLE YAPMAYA DEVAM EDİYOR TABİ DEDİĞİM BU OLAY İŞLEMCİ 4,2 GHZ DE FALAN OLUYOR SICAKLIKLARDA EASY TONE GÖSTERDİĞİNE GÖRE 54 55 DERECEDEN SONRA THROTTE OLMAYA BAŞLIYOR GİGABYTE KULLANANLAR YARDIMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

• quote:

Orjinalden alıntı: SELBAL

EVET ARKADAŞLAR GİGABYTE IN 955X ROYAL ANAKARTINI KULLANIYORUM ANAKART OC KONUSUNDA OLDUKÇA İYİ FAKAT BİOSTAN THROTTLE SEÇENEĞİNİ İPTAL EDEMEDİM HANGİ İSİM ALTINDA OLDUĞUNU VEYA NASIL İPTAL EDECEĞİMİ BİLEN VARSA BEKLİYORUM BİOSTA CPU TERMAL MONİTORİNG DİYE BİŞİ VAR ONU İPTAL EDİYORUM AMA BANAMISIN DEMİYOR THROTTLE YAPMAYA DEVAM EDİYOR TABİ DEDİĞİM BU OLAY İŞLEMCİ 4,2 GHZ DE FALAN OLUYOR SICAKLIKLARDA EASY TONE GÖSTERDİĞİNE GÖRE 54 55 DERECEDEN SONRA THROTTE OLMAYA BAŞLIYOR GİGABYTE KULLANANLAR YARDIMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

İşlemcinin throttle yapmasını engelleyemezsin. Aynen işlemcinin belli bir sıcaklıktan sonra kendisini kapamasını engelleyemediğin gibi. Intelin web sitesinden işlemcin için olan databooku indirirsen ve okursan görürsün.

Biostaki diğer ayarlar işlemcinin hızını ve voltajını düşürmesini sağlayan vb özellikleri açıp kapatmaya yarar.

• Biosta throttle seçeneği ile hiç karşılaşmadım.Gerçi anakartlarımızın çipsetleri farklı.Aradım taradım öle bişi göremedim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AbsoluteZero

quote:

EVET ARKADAŞLAR GİGABYTE IN 955X ROYAL ANAKARTINI KULLANIYORUM ANAKART OC KONUSUNDA OLDUKÇA İYİ FAKAT BİOSTAN THROTTLE SEÇENEĞİNİ İPTAL EDEMEDİM HANGİ İSİM ALTINDA OLDUĞUNU VEYA NASIL İPTAL EDECEĞİMİ BİLEN VARSA BEKLİYORUM BİOSTA CPU TERMAL MONİTORİNG DİYE BİŞİ VAR ONU İPTAL EDİYORUM AMA BANAMISIN DEMİYOR THROTTLE YAPMAYA DEVAM EDİYOR TABİ DEDİĞİM BU OLAY İŞLEMCİ 4,2 GHZ DE FALAN OLUYOR SICAKLIKLARDA EASY TONE GÖSTERDİĞİNE GÖRE 54 55 DERECEDEN SONRA THROTTE OLMAYA BAŞLIYOR GİGABYTE KULLANANLAR YARDIMLARINIZI VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM

İşlemcinin throttle yapmasını engelleyemezsin. Aynen işlemcinin belli bir sıcaklıktan sonra kendisini kapamasını engelleyemediğin gibi. Intelin web sitesinden işlemcin için olan databooku indirirsen ve okursan görürsün.

Biostaki diğer ayarlar işlemcinin hızını ve voltajını düşürmesini sağlayan vb özellikleri açıp kapatmaya yarar.

sağol murat abi peki asuslardaki termal throttle seçeneğini disable yapınca throotle watch adlı programda throttling seçeneği gelmiyor ve cpu ya yüklenince aynı mhzlerde ve ısılarda throttle seçeneği gelmiyor ve iyi cpu puanları alıyor onu açınca işlemci ısındığında throotling yapıyor bu neden oluyor peki ben asus göre hareket ettiğimden bu gigabyt tada bu tür bi seçenek vardır diye sordum eğer işe yaramıyorsa biraz daha iyi bi soğutma yapıp işlemciyi o şekilde kullanmam gerecekecek günlük ancak 3,9 kullanabilecem throttle olmadan

• quote:

Orjinalden alıntı: ottoman_solider

Biosta throttle seçeneği ile hiç karşılaşmadım.Gerçi anakartlarımızın çipsetleri farklı.Aradım taradım öle bişi göremedim.

peki senin işlemci tam yükte iken kaç derece oluyor ve çift prime yaparken max gördüğün sıcaklıklar nedir ayrıca bu çift prime yaparken throotle watch programı ile throttle yapıp yapmadığına baktınmı 4,3 iken throttle yaptığından daha düşük performansta kullanıyor olabilirsin
  • quote:

quote:

Biosta throttle seçeneği ile hiç karşılaşmadım.Gerçi anakartlarımızın çipsetleri farklı.Aradım taradım öle bişi göremedim.

peki senin işlemci tam yükte iken kaç derece oluyor ve çift prime yaparken max gördüğün sıcaklıklar nedir ayrıca bu çift prime yaparken throotle watch programı ile throttle yapıp yapmadığına baktınmı 4,3 iken throttle yaptığından daha düşük performansta kullanıyor olabilirsin

Vallahi şimdilik sorunum yok.Load ta 43 dereceyi geçmedi.Super pi den normalde 38 sn alıyodum 30 sn aldım.Throttle watch programından hiç bakmadım fikrin için sağol.?linki gibi bişi varmı???

• link veriim veriyim bi bak istersen asusta 65 lerde başlayan throttle gigabyte ta son bios yüklü f11 55 te throttle başlıyor çözemedim gitti günlük 4,2 kullanacaktım ama bu gıcıklıktan dolayı 3,9 kullanıcam olsun hiç yoktan iyidir ama throttle 1m pi almama engel değil bu gece buzlu su ile 4,5 4,6 da pi almayı hesaplıyorum bakalım hayırlısı

bu thorottle watch
    http://www.hemenpaylas.com/download/521164/ThrottleWatch.zip.html

buda prime 2004
    http://www.hemenpaylas.com/download/521208/SP2004.rar.html

*** yerlere h e m e n p a y l a s gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SELBAL -- 20 Nisan 2006; 17:50:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kısa zamanda bi tane D920 veya D930 al bence kendine.
  • quote:

Orjinalden alıntı: X

Kısa zamanda bi tane D920 veya D930 al bence kendine.

daha yeni sattı 920 yi zaten trye ilk selbal getirtmişti
  • quote:

yokki burlarda stoklarda 8 li hatta 6 lı serileri bitirmeye calışıo firmalar bende usadan alıcam yoksa kötü dediğimiz bulgaristanda bile vardır ordanda olur
  • quote:

sağol tavsiyen için haklısın ama 805 ile 920 arasında fiyat farkı oldukça fazla ve ben son derece memnunum bu 805 ten 3,9ghz da 3d mark 2006 cpu skoru 1990 presler 920 ile 4,2ghz de 2030 alıyordum yani son derece güzel bence açıkçası 805 leri bu kadar iyi beklemiyordum

bu throttle meselesinin soğutmadan başka çözümü yokmu arkadaşlar

• bende olmuyo ama o gigabytetaki acayip kartıda soğutuyorum ondan galiba.bu arada 4 ghz full stabil 805 im
  • Gigabyte anakartlarda overclock için easy tune mu kullanıyorsunuz yoksa biostan mı yapıyorsunuz? Asustan sonra Gigabyte banada ters geldi. Şimdilik Easy Tune ile oc yapıyorum ama bios bana herzaman için daha iyi gibi geliyor. Yalnız Easy Tune sebebiyle olduğunu düşündüğüm bi olay var. Biostan yaptığım ayarlar kaydederek çıkmama rağmen windowsta defaulta dönüyor. Bunun sebebi Easy Tune mu? Yoksa bilmediğim başka bi durum mu söz konusu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: supremum

Gigabyte anakartlarda overclock için easy tune mu kullanıyorsunuz yoksa biostan mı yapıyorsunuz? Asustan sonra Gigabyte banada ters geldi. Şimdilik Easy Tune ile oc yapıyorum ama bios bana herzaman için daha iyi gibi geliyor. Yalnız Easy Tune sebebiyle olduğunu düşündüğüm bi olay var. Biostan yaptığım ayarlar kaydederek çıkmama rağmen windowsta defaulta dönüyor. Bunun sebebi Easy Tune mu? Yoksa bilmediğim başka bi durum mu söz konusu?

biostan yaptığın oc masaüstünde default olmamalı easy tone ile ilgisi yok sanırım ben biostan oc yapıyorum ama üst seviye oc için belli bi noktadan sonra masaüstünden yapıyorum senin biostan yaptığın oc açılamayacağından default oluyordur yoksa yaptığın oc ayarları ile açılması lazım

anlamadığım bi sorunda bu anakartta mesela örneğin 3,8 den sonra pc rest start yapmıyor illa kapatıp açmak lazım fakat 3,9 veya 3,95 de full+full stabil ama yeniden başlat dediğimde yeniden açılmıyor pc kapatıp açınca açılıyor normal olarak
    galiba 805 ile alakalı bi sorun anlamadım gitti

• Throttle yapmadı.Performansında herhangi bir azalma yok.Macunu herhalde iyice etkisini göstermeye başladı.39 dereceyi geçmedi.
    Buda benim anakartım.Aynı voltaj regülatöründen bende de var heatpipe ile başarılı soğutmasını ayrıca birde fanla soğutunca sistem stabilitesine müthiş katkıda bulunuyor.Ayrıca üzerindeki ledlerden işlemcinin yük altındaki değerini sinyalize edbiliyor.

quote:

quote:

Gigabyte anakartlarda overclock için easy tune mu kullanıyorsunuz yoksa biostan mı yapıyorsunuz? Asustan sonra Gigabyte banada ters geldi. Şimdilik Easy Tune ile oc yapıyorum ama bios bana herzaman için daha iyi gibi geliyor. Yalnız Easy Tune sebebiyle olduğunu düşündüğüm bi olay var. Biostan yaptığım ayarlar kaydederek çıkmama rağmen windowsta defaulta dönüyor. Bunun sebebi Easy Tune mu? Yoksa bilmediğim başka bi durum mu söz konusu?

biostan yaptığın oc masaüstünde default olmamalı easy tone ile ilgisi yok sanırım ben biostan oc yapıyorum ama üst seviye oc için belli bi noktadan sonra masaüstünden yapıyorum senin biostan yaptığın oc açılamayacağından default oluyordur yoksa yaptığın oc ayarları ile açılması lazım

anlamadığım bi sorunda bu anakartta mesela örneğin 3,8 den sonra pc rest start yapmıyor illa kapatıp açmak lazım fakat 3,9 veya 3,95 de full+full stabil ama yeniden başlat dediğimde yeniden açılmıyor pc kapatıp açınca açılıyor normal olarak

Sorun işlemciden değil sorun Gigabyte boardlarda.3.8 ghz kadar biostan yapabiliyorum.Daha fazla gitmiyor.Sonra hemen Easy Tune 5 programına geçiyorum.Ordan sonra en son 4.478 mhz gördüm görüntü alamadım.Daha gider diye bastım frekansa restart attı şimdi en son geldiğim değer bu.Ama şöylede bir şey var.Benim Biostan yaptığım.3.8 ghz ile Easy tune'dan yaptığım 4.3 ghz ile Sisandra testleri yapıyorum çok az bir fark çıkıyo.Arkadaşım o/c istiyosan adam gibi.Asus P5WD2 Premium i955x .Kısmetse geliyor.İşallah

• quote:

Throttle yapmadı.Performansında herhangi bir azalma yok.Macunu herhalde iyice etkisini göstermeye başladı.39 dereceyi geçmedi.
    Buda benim anakartım.Aynı voltaj regülatöründen bende de var heatpipe ile başarılı soğutmasını ayrıca birde fanla soğutunca sistem stabilitesine müthiş katkıda bulunuyor.Ayrıca üzerindeki ledlerden işlemcinin yük altındaki değerini sinyalize edbiliyor.

quote:

quote:

Sorun işlemciden değil sorun Gigabyte boardlarda.3.8 ghz kadar biostan yapabiliyorum.Daha fazla gitmiyor.Sonra hemen Easy Tune 5 programına geçiyorum.Ordan sonra en son 4.478 mhz gördüm görüntü alamadım.Daha gider diye bastım frekansa restart attı şimdi en son geldiğim değer bu.Ama şöylede bir şey var.Benim Biostan yaptığım.3.8 ghz ile Easy tune'dan yaptığım 4.3 ghz ile Sisandra testleri yapıyorum çok az bir fark çıkıyo.Arkadaşım o/c istiyosan adam gibi.Asus P5WD2 Premium i955x .Kısmetse geliyor.İşallah

işte sisoft sandranın aynı sonucu vermesi throttledan başka bişeyden değil 4,3 ghz de throttle baksaydın sisoft yaparkn görecektin yaptığını 4,3 ile 3,8 aynı olmaz oc için en önemli şey çipset 955 olsun taştan olsun tabi bu konuda en iyisi bencede asus

• Konuyu dağıtmak igib olmasında hazır Gigabyte kullanıcıları toplanmışken bende sorayım.
    Peki 224 fsb default voltaj sorunsuz çalışan işlemcinin Easy Tune'dan 225 yapınca sistem kilitlenmesini veya aynı ayarı biostan yapınca sistem açılmayıp daha sonraki başlangıçta default değerlerle açılmasına ne diyorsunuz?
    Voltajda verdim yine kilitliyor. Ramleri 2 çarpanına aldım. 225 fsb de 450 mhz olur ki buradanda sorun çıkmaması lazım. Yalnız önceden sabitlediğimiz pcı/agp oranı vardı. Ben bu anakartta böyle bir oranada rastlamadım.
  • quote:

Konuyu dağıtmak igib olmasında hazır Gigabyte kullanıcıları toplanmışken bende sorayım.
    Peki 224 fsb default voltaj sorunsuz çalışan işlemcinin Easy Tune'dan 225 yapınca sistem kilitlenmesini veya aynı ayarı biostan yapınca sistem açılmayıp daha sonraki başlangıçta default değerlerle açılmasına ne diyorsunuz?
    Voltajda verdim yine kilitliyor. Ramleri 2 çarpanına aldım. 225 fsb de 450 mhz olur ki buradanda sorun çıkmaması lazım. Yalnız önceden sabitlediğimiz pcı/agp oranı vardı. Ben bu anakartta böyle bir oranada rastlamadım.

.Throttle konusuda ben o/c siz sonucu söyledim.Evet SELBAL haklısın bu konuda.Ama super piden 38 sn alırken o/c ile 4.335 mhz de ramler ise 4-4-4-11 680 mhz de 30 sn aldım.Anlamadım gitti.Fark acaba ramlerden mi??? Bir gerçek var oda Gigabyte'ın o/c özürlüsü olduğudur.F2 biosu yüklüydü 220 fsb hiç bir şekilde geçemiyodum ne volt ne ram timingleri ayarları bakımından dedimki bari F4 biosunu yüklüyeyim.Büyük umutlarla yükledim ama sonuç tam bir fiyasko.Noldu biliyomusunuz hazırki pci-Ex frekans ayarını kaldırdı.Bir yapıyorum o/c sapıtıyor makine.Sonra yine F2 biosa döndüm..Asus tek geçerim..Dünya kadarda para vermişti büyük umutlar bağlamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottoman_solider -- 21 Nisan 2006; 3:18:09 >

• Ayrıca arkadaşlar benim anakartta gördüğünüz gibi 6 tane ram slotu var hepsi DDR2 için.şimdilik 2 tane sarı slotta 2*512 1T kullanıyorum.4 tane kırmızı slotta ise 4*512 1T kullanabilirmiyim?????
  • supremum@
    senin derdin ilacı çipset yani dediğin fsp de çalışıp 1 mhz arttırınca kitlenmesi çipset ile alakalı 945 in sınırı bu sanırım mesela asusta 945 te sınır işlemcinin %50 i kadardı 4490mhz de pi alıyorudm ve sorun yoktu fakat 4500 yapınca ya kitleniyordu yada rest istiyordu işlemcim 630 3ghz idi mesela şimdiki 805 d işlemcide 2,66 ve oda asus 945 te 3990 oluyor ve stabil fakat 4 yapınca rest istiyordu veya kitleniyordu 2,66 ın %50 side 3,990 oluyor gigabytteda benzer bi durum var sanırım sen 955 al işlemcini uçur

ottoman_soldier@
    sen 1m pi aldığından işlemci 4335 te fazla ısınmıyordur yani throttle dan olmadan kurtarmışsındır ondan dolayı 30 pi almışsın ki 4335 te 30 pide biraz kötü gibi gene pi sonlarına doğru throttle yapmış olabilir o mhz de 29 alman lazımdı ama 30 olabilir tabi sınırda almışsın birde bendeki 955 için son bios f11 sen anakartının biosunu güncelle bence f4 den sonra çıkmamışmıki

oc konusunda bu giaytenın biraz eksileri var tabi bende asusu tek geçiyorum intelde oc de asus gerçekten iyi ama gigabyte asustaki volt dalgalanması fazla yok biostan verdiğim voltun daha düşüğünü görüyor ama fazla dalgalanmıyor asusu gibi daha stabil diyebilirim ama üst mhz lerde saçma sapan sorunlar oluyor en büyüğü stabil bi değerde pc rest yapmıyor genede memnunum ben fena değil yani

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.