Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bendede ufak bir problem var , işletim sistemi açılmadan önce verifying dmı pool data.... diye bir uyarı çıkıyor ve 2-3 sn bekledikten sonra , sorunsuz bir şeklide açılıyor windows ama bu uyarının anlamı nedir , kapatabilirmiyiz yada neler yapmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz
  • Arkadaşlar onboard ekran kartıyla(HD3200) PES 2008 performansımedium ayar ve 1024-768 de idare ediyor ama ara geçişlerde donma olabiliyor.. Full ayar ve 1280-1024 çözünürlükte ise PES 2008 oynamak imkansız.. Bende ikinci ekran kartı olarak Ati 3450 kart aldım ve Crossfire yaptım.. Biosda PEG ayarını seçtim ama sanki Anakart onboard Ekran kartını kaale almayarak direk 3450 üzerinden işlem yapıyormuş gibi geldi. çünkü PES performansı yine yerlerde.. Acaba Catalist ayarlarından başka bişeylerimi açmam lazım.. Biosda farklı bi seçenek daha mı aktif etmem lazım.. Pes 2008 'i full oynamak uğruna 2 ekran kartı oldu kasada yoksa katakulliye mi geldim..

PES 2008 performansı deneyen başka arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırsa güzel olur.. Yada Crossfire desteğiyle ilgili ayarlar konusunda yol göstereceklere de kapım açık.. HTPC yi PES 08 - internet ve HD film için aldım ve sistemde şu:
    AMD x2 4600 - 2gb Kingston Ram - 500 Seagate HD - Asus MA78GM Anakart - Vento Beyaz Kasa :)

Bu arada açılışta ki donma meselesiyle hiç karşılaşmadım.. Biosda AHCI modu disable yapmış ve öyle XP SP2 kurmuştum.. Ramlar da Kingston.. Forumdaki arkadaşların aksine kilitlenme yada çakışma yaşamadım.. Sadece PES 2008 oynamak istedim.. çokmu????

• quote:

Orjinalden alıntı: bluebey

Bende bu kartla ilgili okuduğum yabancı ve yerli forumlardaki topicleri birleştirsem roman olur heralde. Kitap okumuyoz bunlarla uğraşıyoruz :)

Bu arada kart max 2.1 v veriyo ramlere.Bakalım böle kullanıcaz artık kitlenme olmaz işallah.

AHCI işinede bu akşam bi son vericem bende walla sistem xp açılış ekranın çubuk durduğu zaman acaip kasılıyo bütün fanlar max çalışıyo sonra susuyo pc , yabancı forumlarda bi çok kişi gigabyte mailde atmış cvp vermemişler bu konuyla ilgili çözülür işallah şu sorun.

Ayrıca vistada sorunu düzelttiğini iddia eden avsforumdaki bi arkadaşın dedikleri;

1.) Updated to the latest F3 bios
    2.) Set controller to IDE mode in BIOS
    3.) Install Vista
    4.) Install Chipset/device drivers
    5.) Install SP1 (I don't know if this is necessary, but it dramatically reduces windows updates)
    6.) Follow instructions on registry fix on MS support to enable AHCI:
    http://support.microsoft.com/kb/922976
    7.) reboot
    8.) let drivers install, then reboot
    9.) Enter BIOS and switch controller back to AHCI
    10.) Enjoy!

Bu forumudaki yazıyı ben de okumuştum.
    Önce Ahci modu devre dışı bırakıp temzi kurulum yapıyorsun sonra registery ayarlarından ahci'yi devreye sokuyorsun sonra tekrar biostan ahciyi etkinleştiriyorsun.
    Ölme eşşeğim ölme, yaptık artık kurulumu
    Format manyağı oldu makina

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berrenger -- 29 Mayıs 2008; 15:59:21 >

• bu anakartla yeni çıkacak 4850 falan hybrid crossfire olsa hemen alıcam bi tane :) artık pes mi oynarım yoksa yine sorunlarla uğraşıp pesmi ederim bilmiyom
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluebey

bu anakartla yeni çıkacak 4850 falan hybrid crossfire olsa hemen alıcam bi tane :) artık pes mi oynarım yoksa yine sorunlarla uğraşıp pesmi ederim bilmiyom

Ona destek vermezler hocam , ama biraz daha üst seviye kartlara desteği olsa güzel olurdu gerçekten

Bu arada benim yaşadaığım verifying dmı pool data sorununu yaşayan yok galiba
  • arkadaşlar merhaba son durum şu : belleklerin sırasını değiştirdim yine kapanma olunca,format attım ( quick değil ),sonra xp yi kurdum ,arkasından sürücü cd sini taktım, express installation yaptı bitirdi,diiğer modem vs sürücülerimi kurdum,xp güncellemelerini yaptım ,netice 48 saattir açık ,kullanıyorum tık demedi,bu gece de açık kalacak.Sorunun xp den kaynaklandığı anlaşımıştır,hepinize çok teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asparuh

Arkadaşlar onboard ekran kartıyla(HD3200) PES 2008 performansımedium ayar ve 1024-768 de idare ediyor ama ara geçişlerde donma olabiliyor.. Full ayar ve 1280-1024 çözünürlükte ise PES 2008 oynamak imkansız.. Bende ikinci ekran kartı olarak Ati 3450 kart aldım ve Crossfire yaptım.. Biosda PEG ayarını seçtim ama sanki Anakart onboard Ekran kartını kaale almayarak direk 3450 üzerinden işlem yapıyormuş gibi geldi. çünkü PES performansı yine yerlerde.. Acaba Catalist ayarlarından başka bişeylerimi açmam lazım.. Biosda farklı bi seçenek daha mı aktif etmem lazım.. Pes 2008 'i full oynamak uğruna 2 ekran kartı oldu kasada yoksa katakulliye mi geldim..

PES 2008 performansı deneyen başka arkadaşlar varsa görüşlerini paylaşırsa güzel olur.. Yada Crossfire desteğiyle ilgili ayarlar konusunda yol göstereceklere de kapım açık.. HTPC yi PES 08 - internet ve HD film için aldım ve sistemde şu:
    AMD x2 4600 - 2gb Kingston Ram - 500 Seagate HD - Asus MA78GM Anakart - Vento Beyaz Kasa :)

Bu arada açılışta ki donma meselesiyle hiç karşılaşmadım.. Biosda AHCI modu disable yapmış ve öyle XP SP2 kurmuştum.. Ramlar da Kingston.. Forumdaki arkadaşların aksine kilitlenme yada çakışma yaşamadım.. Sadece PES 2008 oynamak istedim.. çokmu????

Arkadaşım işletim sistemin vista değil mi? Bildiğim kadarıyla Hybrid Crossfire sadece vistada kullanabilirsin?

• ati 8,5 sürücülerinin içindeki ahci driverleri diskete çekin..
    onunla kurulum yapın xp açılırken olan 6-7sn lik kilitlenme olmuyor...
    bu arada realtekin sitesinde 1.94 sürümlü ses sürücüleri var hdmi içinde 1.92 sürümlü ikisinide yükledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D2145D26 -- 30 Mayıs 2008; 12:23:58 >
  • bu arada güney köprüsü için hr-05 soğutucu almayı düşüneneler.bizim anakarta olmuyor..
    montaj aparatı kısa geliyor,ben güç bela taktım ama termal macun falan kalmadı galba arada..
    ekstra aparat ayarlarım demeyenler bulaşmasın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: murat_dag

Arkadaşım işletim sistemin vista değil mi? Bildiğim kadarıyla Hybrid Crossfire sadece vistada kullanabilirsin?

üstad xp kullanıyorum.. sadece vista ile çalışırken mi Hybrid crossfire yapabiliyoz... hadi yaa... araştırmam lazım.. inşallah hepsinde oluyordur... Vistadan gram haz almıyorum yaa
  • merhaba arkadaşlar,philips 109p4 crt vga çıkışından bağlı ,ne yaptıysam bios dahil dvi üzerinden çıkış alamadım ,neden olabilir ya da çözümü nedir ? yardımlarınız için teşekkür ederim,hoşçakalın.
  • AHCI yı kapayıp native idede açtım pcyi yeniden kurmadan xp yi, sonuç artık sorun yok

işlemcimin normal voltajı 1.25 olarak verilmiş amdnin sitesinde, acaba bu anakartla az voltaj verebilen warmı, bende F4 biosla normal seçili voltage 1.30-1.36 arası deişiyo, ısınma max 56 C kendi fanıyla diğer forumlarda konsulan anakart ddr voltaj max 2.1 veriyo şimdilik sorun yok bakalım benim ramler 2.2 istiyo.
  • bu anakartla olan sisteme vista tavsiye ediyorumm.. oyunlarda falan performans artıyor. crysiste juiced2 de gördüm bunu. crysis xp de iken giriş videoları takılıyordu. düşük ayarlarda 800x600 takılma yoktu. vistada giriş videolarında hiç bi takılma yok intro lardada öyle. bazı ayarlar düşük geneli orta ayarda takılmadan oynanıyor. o yüzden vistaya geçmenizi öneririm. vista kurarken kitlenme sorunu olanlar.. biostan onboard ne warsa kapatıp denesin.. ieee1394,usb,ethernet....
  • arkadaslar ben bu board ile birlikte Athlon 64 5400+, 64 Bit, Dual Core, SC-940(AM2) islemcide almak istiyorum ancak aklıma takılan bikac soru var yardımcı olursanız sewinrim.. onceliklel2 cache 1 mb olması beni dusunduruyor.. cogunlukla oyun oynayacagım ve dusuk cache problem yaratacakmı ? birde alternatif işlemci olarak AMD PHENOM 8450 TRIPLE-CORE, BOX,SC-940(AM2) yide dusunuyorum bunda cache biraz daha yuksek ama intelden yine dusuk bu konuda bana yardımcı olabilirseniz cok sewinirm.. dedigim gibi esas hedef oyun oyunda problem yasama istemiyorum.. tesekkurler
  • Arkadaşlar, hafta sonu bende bu anakartlı sistem topladım.Kasa olarak AopenG326, Ram olarak 2*1 800Kingston ve işlemci olarak AMD4800 aldım.Öncelikli olarak kasa çok ağır çıktı.Ufak görünmesine karşılık HTPC kurmak isteyenler için ağır bir kasa olduğunu söylemeliyim. XP'y rahatlıkla kurdum.Yalnız sistem açılışında bekletme olayı bendede var. Açılış süresi olarak daha hızlı bir şey bekliyordum.Açıkcası sorunun anakarttan kaynaklandığını düşünüyorum.HDMI çıkışından LCD Tv'ye bağladım.Görüntü muhteşemdi.Sırf bunun için bile alınır.Neyse kurcalamaya devam. Ama sanırım Vista kuracağım yakın gelecekte
  • quote:

Orjinalden alıntı: kotukedi

arkadaslar ben bu board ile birlikte Athlon 64 5400+, 64 Bit, Dual Core, SC-940(AM2) islemcide almak istiyorum ancak aklıma takılan bikac soru var yardımcı olursanız sewinrim.. onceliklel2 cache 1 mb olması beni dusunduruyor.. cogunlukla oyun oynayacagım ve dusuk cache problem yaratacakmı ? birde alternatif işlemci olarak AMD PHENOM 8450 TRIPLE-CORE, BOX,SC-940(AM2) yide dusunuyorum bunda cache biraz daha yuksek ama intelden yine dusuk bu konuda bana yardımcı olabilirseniz cok sewinirm.. dedigim gibi esas hedef oyun oyunda problem yasama istemiyorum.. tesekkurler

Kötü kedi, bu anakartın ekran kartı ile oyunları full detay oynaman biraz zor. O yüzden işlemciden önce, ekran kartı alman daha iyi olur diye düşünüyorum.50 dolarlık ,3450 ekran kartı ile rahatlıkla cross fire yapabilirsin

• quote:

Orjinalden alıntı: theraptorx

quote:

Orjinalden alıntı: kotukedi

arkadaslar ben bu board ile birlikte Athlon 64 5400+, 64 Bit, Dual Core, SC-940(AM2) islemcide almak istiyorum ancak aklıma takılan bikac soru var yardımcı olursanız sewinrim.. onceliklel2 cache 1 mb olması beni dusunduruyor.. cogunlukla oyun oynayacagım ve dusuk cache problem yaratacakmı ? birde alternatif işlemci olarak AMD PHENOM 8450 TRIPLE-CORE, BOX,SC-940(AM2) yide dusunuyorum bunda cache biraz daha yuksek ama intelden yine dusuk bu konuda bana yardımcı olabilirseniz cok sewinirm.. dedigim gibi esas hedef oyun oyunda problem yasama istemiyorum.. tesekkurler

Kötü kedi, bu anakartın ekran kartı ile oyunları full detay oynaman biraz zor. O yüzden işlemciden önce, ekran kartı alman daha iyi olur diye düşünüyorum.50 dolarlık ,3450 ekran kartı ile rahatlıkla cross fire yapabilirsin

üstad onu soylemedim cunku tahmin edebileceginizi dusundum cunku :) tabiki on board kullanmayacagım ekran kartını.. ben sadece islemci seciminde intel yerine amd tercih ederken cache sıkıntısı yasamak istemedigim icin size sormak istedim.. saolun

• işlemciden yana hiç bi sıkıntın olmaz. crysis ve cod4 ü onboard ile bitirdim. cod4 orta ayarda crysis düşük ayarda. ama iyi bi ekran kartı olsa fena olmazdı hani :) şimdi juiced2 yi oynuyorum. en düşük ayarlarda biraz takılma war.. süper oyun bu arada tawsiyemdir :)
  • Cok tesekkur ederim saolun..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.