Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Z-DGİ

Bende AHCI modu devre dışı , 5 gündür ortalama 12 saat açık bilgisayar herhangi bir donma yada farklı bir problem yaşamadım @berrenger arkadaşımında dediği gibi AHCI modunu devre dışı bırakıp temiz bir format atmayı deneyin.

bios da baktım ahci kapalı ,native ide gözüküyor sata hdd ler,xp yi kurarken farklı dizin seçip kurduydum,c:\ windowss olarak,c ye format atıp xp yükleyip sonra da internetten indirdiğim son sürüm sürücülerini yükleyeceğim ,sonucu tarafınıza bildiririm,ayrıca bellek uyum listesini kotrol ettim ,veritech listede var, ama 1 gb olarak,2gb x 2 sorun olabilir mi bilemiyorum,hoşçakalın.,
  • quote:

Orjinalden alıntı: hellstar71

quote:

Bende AHCI modu devre dışı , 5 gündür ortalama 12 saat açık bilgisayar herhangi bir donma yada farklı bir problem yaşamadım @berrenger arkadaşımında dediği gibi AHCI modunu devre dışı bırakıp temiz bir format atmayı deneyin.

bios da baktım ahci kapalı ,native ide gözüküyor sata hdd ler,xp yi kurarken farklı dizin seçip kurduydum,c:\ windowss olarak,c ye format atıp xp yükleyip sonra da internetten indirdiğim son sürüm sürücülerini yükleyeceğim ,sonucu tarafınıza bildiririm,ayrıca bellek uyum listesini kotrol ettim ,veritech listede var, ama 1 gb olarak,2gb x 2 sorun olabilir mi bilemiyorum,hoşçakalın.,

Dostum öncelikle şunu belirtmek istiyorum liste çok karışık(değil gibi gözüksede) , benim aldığım kingston modelini örnek gösteriyim listede bu model yok ama hiçbir problem yaşamadım 5 günlük süre içerisinde, bende korkmuştum ilk başta , aslında A-DATA 2 x 1 DDR2-800 soğutuculu model olan ramlerden alıcaktım başıma bir iş gelmesin ram'le uğraşmıyım diye kingston aldım 2 x 1 DDR2 800 şimdilik bir problem yok .
    Konuyu tam takip edemedim eğer kingston yada farklı bir ramla deneyebilirsen belki sorunun çözülebilir.

• Orjinalden alıntı: Z-DGİ

Dostum öncelikle şunu belirtmek istiyorum liste çok karışık(değil gibi gözüksede) , benim aldığım kingston modelini örnek gösteriyim listede bu model yok ama hiçbir problem yaşamadım 5 günlük süre içerisinde, bende korkmuştum ilk başta , aslında A-DATA 2 x 1 DDR2-800 soğutuculu model olan ramlerden alıcaktım başıma bir iş gelmesin ram'le uğraşmıyım diye kingston aldım 2 x 1 DDR2 800 şimdilik bir problem yok .
    Konuyu tam takip edemedim eğer kingston yada farklı bir ramla deneyebilirsen belki sorunun çözülebilir.

mutlaka yazdıklarını dikkate alacağım, temiz bir kurulum yapayım ,son sürücüler ile...Yine mantarlarsa bellekleri kingston deneyeceğim, o da olmazsa anakartı değiştirme yoluna gideceğim,teşekkür ederim.,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellstar71 -- 24 Mayıs 2008; 15:12:41 >
  • Arkadaşlar benim anakartın kuzey köprüsü biraz fazla ısınıyor , sizde kuzey köprüsünün durumları nasıl acaba ?
  • Evet aynen benimde fazla ısınıyor. Dün kontrol ettim elim yandı valla :).
    rev.1 anakartlarda dikkat edersen bu kuzey köprüsünün üzerindeki soğutucuyu değiştirmişler.
    Ben de eski asus anakartımın opsiyonel fanını bu soğutucunun üstüne monte etmeyi düşünüyorum.

quote:

Arkadaşlar benim anakartın kuzey köprüsü biraz fazla ısınıyor , sizde kuzey köprüsünün durumları nasıl acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Evet aynen benimde fazla ısınıyor. Dün kontrol ettim elim yandı valla :).
    rev.1 anakartlarda dikkat edersen bu kuzey köprüsünün üzerindeki soğutucuyu değiştirmişler.
    Ben de eski asus anakartımın opsiyonel fanını bu soğutucunun üstüne monte etmeyi düşünüyorum.

quote:

Arkadaşlar benim anakartın kuzey köprüsü biraz fazla ısınıyor , sizde kuzey köprüsünün durumları nasıl acaba ?

Evet hocam rev.1 lerde soğutucu değişik ama onunda tam olarak soğutacağını sanmıyorum çünkü pasif soğutma ile çözülecek bir ısı değil bu , ben şimdilik geçici bir fan ile soğuk tutmaya çalışıyorum : )

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 24 Mayıs 2008; 18:11:43 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bluebey

Mastor1 beklemeyi windows xp pro yükleme çubuğu çıkınca yapıyo çubuk ilerlemiyo 6-7 snye kadar.

Berrenger dediklerini bu akşam deneyip sonuçlarını yazarım.

aynı sorun wardı bendede. şu anda yok.. size tavsiyem (kesin bilmemekle birlikte) driver yüklerken en alttaki güney köprüsü driver ını ve quiet 'n cool yüklemedim ben. onları yüklediğimde o sorun olmuştu. deneyin bi...
  • 1 ay sonra yeni PC için bu anakartı almayı düşünüyorum... genel olarak yorumlarınız neler.. oyun oynamicam bu arada... multimedia işlemleri için kullanıcam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

1 ay sonra yeni PC için bu anakartı almayı düşünüyorum... genel olarak yorumlarınız neler.. oyun oynamicam bu arada... multimedia işlemleri için kullanıcam...

ben sevdim anakartı, donanım oldukça zengin anlatmaya gerek yok,bios oldukça basit ve kullanışlı ,x2 4800+ takılı ( 2500mhz) voltaj vermeden 3000mhz de orthos,cinebech vs yaptım reset yok,kendini kapatıyordu durup dururken,sürücülerin hepsini güncelledim,şu anda sıkıntı yok,olursa da bakarız çaresine,neticede gigabyte ın kalitesi yazılım desteği memnun edecektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

1 ay sonra yeni PC için bu anakartı almayı düşünüyorum... genel olarak yorumlarınız neler.. oyun oynamicam bu arada... multimedia işlemleri için kullanıcam...

Sürücüleri ve BIOS'u tam oturmamış bir anakart ama; zengin donanımı sayesinde kendini cezbedici hale getiriyor.
    Bence alabilirsin.
  • berrenger adobe actobat 8 de dediğin sorun bendede oldu.Yükledikten sonra açarken donuyo.
  • quote:

berrenger adobe actobat 8 de dediğin sorun bendede oldu.Yükledikten sonra açarken donuyo.

AHCI modu devre dışı bırakıp temiz kurulum yapınca bu sorun ve diğer donma-yavaşlama sorunları da düzeldi.
    Sen de bu şekilde yap bence.
  • mrb arkadaşlar

bende GA-MA78GM-S3H ana kart sahibim ve geçen hafta sonu exa bilgisayardan kingston hyperx 2*1 1066mhz aldım ama bilgisayarım açılış ekranında ddr2-800 yazıyor.
    vista-64bit kullanıyorum. nette biraz baktım bios ayarı diyor bu konuda hiç bilgim yoq. yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: reisserkan

mrb arkadaşlar

bende GA-MA78GM-S3H ana kart sahibim ve geçen hafta sonu exa bilgisayardan kingston hyperx 2*1 1066mhz aldım ama bilgisayarım açılış ekranında ddr2-800 yazıyor.
    vista-64bit kullanıyorum. nette biraz baktım bios ayarı diyor bu konuda hiç bilgim yoq. yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

iyi günlerde kullan kardeşim,sağlıkla sıhhatle ,hoşgeldin giga ma78gm severlere :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellstar71 -- 26 Mayıs 2008; 0:57:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

quote:

berrenger adobe actobat 8 de dediğin sorun bendede oldu.Yükledikten sonra açarken donuyo.

AHCI modu devre dışı bırakıp temiz kurulum yapınca bu sorun ve diğer donma-yavaşlama sorunları da düzeldi.
    Sen de bu şekilde yap bence.

aynı sorun bendede vardı alaksız bir yerden tesadüfen buldum çözümü. ahci modu kapatmadan çözülüyor.
    adobenin sitesinde olması lazım licensingservice patch diye vista için ama bende xp pro var denedim ve düzeldi.

bulamazsan sana yollarım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: reisserkan

mrb arkadaşlar

bu kapanma sorunlarından dolayı epey yabancı forum okudum, orada sadece quadcore işlemcilerle 1066mhz desteklediğini, dual core işlemcilerle max 800mz desteklediğini yazmışlardı..
  • quote:

ben sevdim anakartı, donanım oldukça zengin anlatmaya gerek yok,bios oldukça basit ve kullanışlı ,x2 4800+ takılı ( 2500mhz) voltaj vermeden 3000mhz de orthos,cinebech vs yaptım reset yok,kendini kapatıyordu durup dururken,sürücülerin hepsini güncelledim,şu anda sıkıntı yok,olursa da bakarız çaresine,neticede gigabyte ın kalitesi yazılım desteği memnun edecektir.

bu arada benim kapanma sorunum da bitti.. ilginç, evde çatır çatır kapanan bilgisayar, aldığım yere götürünce kendi kendine düzeldi :)

şu an f4 bios ve son ekran sürücüleri yüklü.. yalnız başka bir problem var, dvi-hdmi kablomla samsung 42Q91 plazma ile denediğimde görüntü ara ara gidiyor, plazma "desteklenmeyen mod" uyarısı veriyor. aynı kabloyu MSI laptopla deniyorum, cam gibi görüntü, hiçbir problem yok.. evdeki dvi-vga kablodan ise hiç görüntü alamadım... son çare vga-vga kablo alıp onu deneyeceğim..

• heavy1

Kabloda gevşeklik yoksa ve ekran kartı çözünürlük ayarlarında bir problem yoksa görüntü gidip gelmesi samsung plazmanın hatası olabilir dün ben HDMI-HDMI kablo ile hiç durmadan LCD de 8 saat 4 film izledim en ufak bir kesinti olmadı.

Sonuç pek farketmiyor ama HDMI kablo fiyatları düştü DVI-HDMI yerine HDMI-HDMI kablo kullanmanı tavsiye ederim.

DVI-VGA kablodan görüntü alamazsın çünkü anakartın DVI konnektörü DVI-D dir yani analog desteği yoktur, o kablonun işe yaraması için anakartın üzerinde DVI-I tipi olmalı ki değil.

Anakarta VGA girişli bir cihaz bağlamak istersen kartın asıl VGA çıkışını kullanmak zorundasın dolayısıyla VGA-VGA kablo kullanmalısın

quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

quote:

bu arada benim kapanma sorunum da bitti.. ilginç, evde çatır çatır kapanan bilgisayar, aldığım yere götürünce kendi kendine düzeldi :)

şu an f4 bios ve son ekran sürücüleri yüklü.. yalnız başka bir problem var, dvi-hdmi kablomla samsung 42Q91 plazma ile denediğimde görüntü ara ara gidiyor, plazma "desteklenmeyen mod" uyarısı veriyor. aynı kabloyu MSI laptopla deniyorum, cam gibi görüntü, hiçbir problem yok.. evdeki dvi-vga kablodan ise hiç görüntü alamadım... son çare vga-vga kablo alıp onu deneyeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 26 Mayıs 2008; 9:53:32 >

• @mastor1,

sanırım dvi-hdmi kablomda gevşeklik yok, çünkü belirttiğim gibi dvi çıkışlı laptopuma bağladığımda hiçbir problem yok.. belki ati'deki ayarları düzgün yapamadım desem, 1 e 1 piksel alabiliyorum, cam gibi, kristal netlik var. ama dediğim gibi görüntü 10 sn. geliyor, 5-10 sn gidiyor..

aslında plazma panelim 1024 x 768 çözünürlüklü olduğundan vga-vga bağlantı yeterli olacaktır diye düşünüyorum. zaten sesi optik çıkıştan logitech ses sistemime aktarıyorum. ama dediğiniz gibi hdmi kablolar epey ucuz, denemek için bir tane hdmi-hdmi kablo almayı düşünüyorum.
  • arkadaşlar
    sistemi dün Gigabyte MA78GM-S2H ocz 1 gb cl 4 ram amd 4400 cpu ve maxstor ide hard disk ile kurulumunu yaptım windows açılışa geçmeden siyah ekran çıkıyor ve olağan şekilde , güvenli modda , en son çalışan ayarlarla vs. vs. bölümüne geçiyor tekrar verilen süre sonunda yeniden aynı bölüme geliyor güvenli mod dahil denemediğim yol kalmadı biosdan ide ayarları yaptım. ahcı modunu kapattım yine aynı yine aynı acaba ramden mi diye emanet 2 gb kingston klasik ram ile denedim sonuç değişmedi açılışta donanım sorunu olmadığını belirten seste gelmiyor kurulu sistem uyumsuzluğumu var diye aklımdan geçirdim ama formatta atamıyorum cd r dönüyor ama kuruluma başlamıyor muhtemelen anakarta ahbecan arkadaşın anakartı gibi garanti yolu gözüktü gibi başka yapabileceğim birşey varsa arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim .
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.