Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar tv kartı ile linux sistemde kullanmak için anakart araştırıyorum..
    Bu kartın bios seçeneklerinde USB den başlatma seçeneği var mıdır.yani sistemi cd den, hdd den ve floppy haricinde USB den başlatma imkanı
  • Dün sistemi topladım

AMD X2 5600 işlemci
    2 GB RAM
    250 GB Seagate SATA HDD
    CPU soğutucu da Zerotherm NV120 yi taktım

Sisteme XP SP2 yi kurdum.Gayet rahat ve akıcı çalışıyor sistem.HD videolarda tam performansla görüntüyü veriyor.Hiç kasma yok.
    İnternet ve Filmler için alınabilecek en ucuz ve rahat bilgisayar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gorkem84

Dün sistemi topladım

AMD X2 5600 işlemci
    2 GB RAM
    250 GB Seagate SATA HDD
    CPU soğutucu da Zerotherm NV120 yi taktım

Sisteme XP SP2 yi kurdum.Gayet rahat ve akıcı çalışıyor sistem.HD videolarda tam performansla görüntüyü veriyor.Hiç kasma yok.
    İnternet ve Filmler için alınabilecek en ucuz ve rahat bilgisayar.

iyi günlerde kullanın,nirvanayı takmak için anakart arkasına plaka montajı yapılması gerekior mu ?
  • Hayır gerekmiyor.Direk normal montajla yaptım.Ayrıca AMD'de daha kolay.INTEL kullanan arkadaşlar plakayı çıkarınca sorun yaşamışlar galiba bu soğutucuda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gorkem84

Hayır gerekmiyor.Direk normal montajla yaptım.Ayrıca AMD'de daha kolay.INTEL kullanan arkadaşlar plakayı çıkarınca sorun yaşamışlar galiba bu soğutucuda.

afedersiniz anlayamadım,normal montaj derken ; kasa kapağını açıp stok soğutucuyu kulaklarından kurtarıp,sonra da nirvanayı kulakçıklara takarak mı montaj gereçekleşecek? büyükçe bir soğutucu da ,anakat arkasına destek plakası montajlamadan,doğrudan soket kulakçıklarından takılabiliyorsa, çok hoş gerçekten.
  • destek plakasına gerek yok.çok başarılı bir soğutucu.
  • Merhaba Arkadaşlar;

AMD ATHLON 64 X2 DUAL 5200+ (2.7GHz) 1MB 940p
    GIGABYTE MA78GMS2H AMD780G DDR2 VGA+GLAN+SATA2
    MUSHKIN ENHANCED 2GB DDR2-800 DUAL KIT (2x1GB)
    LG GSA H20-N 20X8X20X DVD-RW 20X DVD WRITER
    320 GB SAMSUNG 7200 SATA2 16MB
    ASUSTEK TA 9A1 ATX KASA SİYAH 350W
    ASUS EAH3450/HTP 256MB DDR2 PC-E 16X

cumartesi bu sistemi kendime topladım. performansından oldukça memnunum.

hd3450 ile onboard ekran kartını Hybrid Crossfire kullanıyorum. vista 64 bit sp1 kullanıyorum ve vista kendi sınamasında ekran kartına 4.1 puan verdi.
  • inanmayacaksınız ama ben hala almadım
    önümüzdeki ay rev 1.1 almayı düşünüyorum
  • arkadaşlar bu arada anakarttaki soğutucunun oldukça ısınması ile ilgili Gigabyte a mail attım. Yazdığım mail ve cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

i am using hybrid crossfire with asus eah3450 GPU without any overclock. on Windows idle onboard VGA temperature becomes too high.(i could not even touch it).is it normal?? if not what should i do to prevent such tepereature rise?

cevap:

Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, basically, if the temperature does not caused the system to crash or unstable, the heat generated from chipset are normal and the temperature can be acceptable.

In addition, please do not touch components on motherboard or VGA card while system is turn on. By the way, you could add a fan to help system ventilating in your chassis.

At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

******** Thank you for supporting Gigabyte products ***********

• anakarttaki soğutucunun ısınmasıyla ilgili bi problem yaşamadım ama azten maildede adamlar ısınma sınırlar içinde demiş, istersen bi fan takarsın şeklinde cvp vermişler. Bende ufak bi kasada sıkıştepiş bu anakartı kullanıyorum.Kasa düzgün havalanmıyo bile.Ayrıca phenom 9750 işlemci iide ısıtıyo kasayı.Overclock yapmadım ve bi kitlenme yaşamadım şimdiye kadar.
  • Arkadaşlar, benim Twinmoss 2x1gb DDR800 belleklerin DDR750 çalışması sorunu devam ediyor. Son ATI 8.5 sürücüsünü kurdum. Bir şey değişmedi. Diğer PC deki A-Data Extreme edition 2x1gb dual kit DDR800+ bellekleri denedim. Onlarda DDR750 çalışıyor. Biostan bellek ayarlarını "auto" dan "DDR800" seçeneğine aldım. Yine aynı. Açılışta DDR800 gösteriyor. Win XP Pro açıldığında DDR750 oluyor. CPU-Z ile bus hızı 350mhz. görünüyor.

Sorun XP Pro' dan mı, anakarttan mı?

• Güç tasarrufu devreye girip bus hızlarını tomatik olarak düşürebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

Güç tasarrufu devreye girip bus hızlarını tomatik olarak düşürebilir.

Akşam tekrar bakacağım. Daha önce CPU-Z ile baktığımda, CPU değeri normal, bellek bus hızı 350mhz idi. Everest te de aynıydı. XP den önce kısa süreliğine vista kurduğumda CPU-Z den doğru değeri görmüştüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 28 Mayıs 2008; 17:03:06 >
  • ahbecan arkadaşım ramlarin o hızlarda çalışması normal çünkü amd işlemlerin içinde bellek kontrolcüsü var ve o nedenle işlemcinin mhzlerine göre değişiyor yani o normal bir durum yok....

diğer konuya gelince soğutucunun ısınması normal çünkü ekran kartı chipseti var içinde ve yeni çıkan nvidia 8200 chipsetler 780gden 2 kat daha fazla ısınıyormuş bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrtNrn -- 28 Mayıs 2008; 17:25:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahbecan

Arkadaşlar, benim Twinmoss 2x1gb DDR800 belleklerin DDR750 çalışması sorunu devam ediyor. Son ATI 8.5 sürücüsünü kurdum. Bir şey değişmedi. Diğer PC deki A-Data Extreme edition 2x1gb dual kit DDR800+ bellekleri denedim. Onlarda DDR750 çalışıyor. Biostan bellek ayarlarını "auto" dan "DDR800" seçeneğine aldım. Yine aynı. Açılışta DDR800 gösteriyor. Win XP Pro açıldığında DDR750 oluyor. CPU-Z ile bus hızı 350mhz. görünüyor.

Sorun XP Pro' dan mı, anakarttan mı?

Anakarttan kaynaklanır gibime geliyor ama benm ramlerimde A-data normal seriden, default 366 mhz görüyor, belkide ramlerden dolayıdır.

quote:

ahbecan arkadaşım ramlarin o hızlarda çalışması normal çünkü amd işlemlerin içinde bellek kontrolcüsü var ve o nedenle işlemcinin mhzlerine göre değişiyor yani o normal bir durum yok....

Bellek kontrolcüsünden olduğunu sanmıyorum, öyle olsaydı zaten DDR800 seçiliyken 400 mhz de çalışması gerekirdi fakat benimkide 366 mhz de çalışıyor, işlemci fsbsi arttırdığımda ancak 400 ü yakalayabiliyorum.

• bellek kontrolcüsü entegre olduğu için çalışan mhzı ancak işlemcinin hızını yükselterek hızlandırabilirsin bütün anakartlar 800mhz olarak gösterir fakat everest yada cpu- programlarına bakarsan gerçek hızlarını görebilirsin ki zaten amd nin kaç senedir çalışma mantığı budur anakart açılış ekranında 800hmz göstersede ramler işlemciye bağlı olarak çalışır ama bi intelin 800 mhzde çalışan ramlerine bellek kontrolcüsü olduğu için(kayıp olmadığı için) bariz şekilde önüne geçer intelde o yüzden nehalem çekirdekli işlemcilerine entegre bellek kontrolcüsü koyuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

quote:

Orjinalden alıntı: reisserkan

mrb arkadaşlar

bende GA-MA78GM-S3H ana kart sahibim ve geçen hafta sonu exa bilgisayardan kingston hyperx 2*1 1066mhz aldım ama bilgisayarım açılış ekranında ddr2-800 yazıyor.
    vista-64bit kullanıyorum. nette biraz baktım bios ayarı diyor bu konuda hiç bilgim yoq. yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

bu kapanma sorunlarından dolayı epey yabancı forum okudum, orada sadece quadcore işlemcilerle 1066mhz desteklediğini, dual core işlemcilerle max 800mz desteklediğini yazmışlardı..

işlemcim amd 6000x2 ve kingston hyperx 1066 mhz ram'ler uyumsuz. bu sebeple sorum değiştirmek istediğim işlemcimi amd phenom 9850x4 2,5 mhz ile Gigabyte MA78GM-S2H anakartımızla uyum sorunu olurmu..
    cevaplarınız için teşekkürler,

• Beyler dün akşam pc yi açtığımda xp de mavi ekran aldım. Yeniden başlattığımda sistem açıldı.Bir süre sonra nette gezerken sistem dondu.TEkrar açtım yine dondu daha önce yoktu böle bişi.Ramlerden şüphelendim.1066da çalışıyo ramler.Biostan voltajlar autodaydı ve 1.95 v ta çalışıyordu.5-5-5-15-2T ayarlarda.Ayarları 5-5-5-18-2T yaptım yine dondu.Bu sefer 1066 da 2.2 volltta çalışması gerekiyormuş ( 5-5-5-15-1T) bu kingstonların sitesinden baktım.FAkat voltaj artırmak istediğimde +0.3 en fazla verebiliyorum buda 2.1 volta denk geliyo.2.2 volt veremicekmiyiz bu boardla anlamadım.Ayrıca bu ramleri kullanan arkadaş varmı 5-5-5-15- 1T ayarlada 2.2 voltta çalışıyolarmı. Şuan +0.3 ile biostan gördüğüm 2.14 voltta çalışıyolar.Donma olmuyo şuan.

berrenger ahci mod bende açık hala, sistemi ilk topladığımda native ide olarak xp yükledim.500 diski 130 görmüştü bi süre öle kullandım çünkü sistemde disket sürücüm yok windows yüklenirken driverleri yükleyememiştim..O ara xp açılışında takılma olmuyodu. Senin dediğini yaparsam diski yine görürmü 500 olarak yada şimdi biostan native ide seçip pc yi açsam mavi ekran alırmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebey -- 29 Mayıs 2008; 11:59:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: bluebey

Beyler dün akşam pc yi açtığımda xp de mavi ekran aldım. Yeniden başlattığımda sistem açıldı.Bir süre sonra nette gezerken sistem dondu.TEkrar açtım yine dondu daha önce yoktu böle bişi.Ramlerden şüphelendim.1066da çalışıyo ramler.Biostan voltajlar autodaydı ve 1.95 v ta çalışıyordu.5-5-5-15-2T ayarlarda.Ayarları 5-5-5-18-2T yaptım yine dondu.Bu sefer 1066 da 2.2 volltta çalışması gerekiyormuş ( 5-5-5-15-1T) bu kingstonların sitesinden baktım.FAkat voltaj artırmak istediğimde +0.3 en fazla verebiliyorum buda 2.1 volta denk geliyo.2.2 volt veremicekmiyiz bu boardla anlamadım.Ayrıca bu ramleri kullanan arkadaş varmı 5-5-5-15- 1T ayarlada 2.2 voltta çalışıyolarmı. Şuan +0.3 ile biostan gördüğüm 2.14 voltta çalışıyolar.Donma olmuyo şuan.

berrenger ahci mod bende açık hala, sistemi ilk topladığımda native ide olarak xp yükledim.500 diski 130 görmüştü bi süre öle kullandım çünkü sistemde disket sürücüm yok windows yüklenirken driverleri yükleyememiştim..O ara xp açılışında takılma olmuyodu. Senin dediğini yaparsam diski yine görürmü 500 olarak yada şimdi biostan native ide seçip pc yi açsam mavi ekran alırmıyım ?

Dostum bu anakartın AHCI modunda problem var anlamadım gitti.
    Bende de AHCI mode devredeyken bir sürü donma kilitlenme olmuştu.
    Yabancı forumları da araştırdım adamlarda da aynı problemler var ve AHCI modu devre dışı bırakmayı tavsiye ediyorlar.
    Benim HDD 320 Seagate ve her iki modda da 320 olarak görüyor.
    Bu konuda problem yaşamaman lazım.
    Bu tip problemlerin çözümü için artık yeni biosu bekleyecez.

• Bende bu kartla ilgili okuduğum yabancı ve yerli forumlardaki topicleri birleştirsem roman olur heralde. Kitap okumuyoz bunlarla uğraşıyoruz :)

Bu arada kart max 2.1 v veriyo ramlere.Bakalım böle kullanıcaz artık kitlenme olmaz işallah.

AHCI işinede bu akşam bi son vericem bende walla sistem xp açılış ekranın çubuk durduğu zaman acaip kasılıyo bütün fanlar max çalışıyo sonra susuyo pc , yabancı forumlarda bi çok kişi gigabyte mailde atmış cvp vermemişler bu konuyla ilgili çözülür işallah şu sorun.

Ayrıca vistada sorunu düzelttiğini iddia eden avsforumdaki bi arkadaşın dedikleri;

1.) Updated to the latest F3 bios
    2.) Set controller to IDE mode in BIOS
    3.) Install Vista
    4.) Install Chipset/device drivers
    5.) Install SP1 (I don't know if this is necessary, but it dramatically reduces windows updates)
    6.) Follow instructions on registry fix on MS support to enable AHCI:
    http://support.microsoft.com/kb/922976
    7.) reboot
    8.) let drivers install, then reboot
    9.) Enter BIOS and switch controller back to AHCI
    10.) Enjoy!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluebey -- 29 Mayıs 2008; 13:43:34 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.