Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hellstar71

bir de tuhaf şekilde bazen görüntü bozuluyor ve reset atmak durumunda kalıyorum ( vga dan bağlı ),dvd yazıcıya sürücü cd sini koydum kopya çıkarmak için görüntü bozuldu reset attım açıldı,daha sonra xp açılışında biraz bekletti,nete girdim küt makine kendini kapattı,anlamadım sorun nedir.

sizin anakartta bir sorun var gibi görünüyor, bence hemen değiştirmelisiniz

sistemi sıfırdan kurduğunuz için ram lerden şüphelenmiyorum
  • @mastor1,

PSU'nun fanı kaç mm'dir? bir de kasanın ön tarafındaki fan için ayrılan kısmın büyüklüğü nedir?
    ayrıca psu gücü 250Watt mı gerçekten?
  • quote:

merhaba arkadaşlar, dün sistem toplandı, gigabyte 78gm anakart + 4 gb ddr2800 bellek + x2 4800 + 480watt tagan vs..
    xp de işlem yokken durup dururken çat diye kapattı sistem kendini ,everestle donanım bileşenlerini incelediğimde gözüme birşey çarptı ,overclock kısmında ati 3200 ün bellek saati 400mhz gözükmesi gerekirken, 787mhz % 97 overclock gözüküyor.Acaba everest mi yanlış okuyor ? bios a girdim herşey auto da, F3 revision bios ile geldi anakart,yardımcı olursanız çok sevinirim hoşçakalın.

dostum merhaba,

dün ben de benzer bir sistem satın aldım:
    gigabyte 78gm anakart
    4 gb ddr2800 bellek (2*2 GB hi-level)
    AMD x2 4800

akşam eve götürdüm, HD film açtım, seyrederken çat kapandı, sonra açıldı tekrar tekrar gitti.. ben de araştırırken bunu buldum

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=13811385
    yine 4 gb ram takan birisi aynı problemi yaşamış

acaba 4 gb ram mi sorun yaratıyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1
    dostum merhaba,
    dün ben de benzer bir sistem satın aldım:
    gigabyte 78gm anakart
    4 gb ddr2800 bellek (2*2 GB hi-level)
    AMD x2 4800

akşam eve götürdüm, HD film açtım, seyrederken çat kapandı, sonra açıldı tekrar tekrar gitti.. ben de araştırırken bunu buldum

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=13811385
    yine 4 gb ram takan birisi aynı problemi yaşamış

acaba 4 gb ram mi sorun yaratıyor?

sistemini iyi günlerde kullan arkadaşım,vallahi anlayamadım neden mantarlıyor,arızalı olan parça orthos a 10 dk dayanmaz,netekim cinebenchi tamamlayamaz,var bi cinslik ama çözemedim ,sinir bozucu bişe ,bellekler 2x2 ddr2 800 veritech .Aynı markayı quad 6600 de 8 gb kullanıyorum problem yok,ama zaten belleklerden mi bilemiyoruz ki :) az evvel de görüntü gitti bir anda ne yaptıysam gelmedi,reset atmak durumunda kaldım :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellstar71 -- 23 Mayıs 2008; 10:56:50 >

• dostum ben işteyim, makineyi aldığım yere teslim ettim. şöyle bir çözüm olabilir mi bilemiyorum,

bios'ta ram'lerin default voltajı 1.8'miş. Bios'ta MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) bölümünde "system voltage control" AUTO olduğunda o voltajı kullanıyor. Yalnız yabancı sitelerde yine 2*2 gb ram kullanan bir arkadaş kullandığı corsair rami (voltaj değeri 1,9V) "DDR2 Voltage Control" de "+,1" olarak ayarlamış. bu şekilde problemin gittiğini söylemiş.

sen de kullandığın ramlarin voltaj değerine göre buradan artırıp deneyebilirsin.. sonucu söylersen sevinirim.
  • joyberk

psu fanı 80mm olmalı, ön taraf fanı 80 veya 90 mm için olabiliyor 2 tip delik var.

psu nun üzerinde öyle yazıyor 250w

kasa benchmark için şuraya bak ingilizce değil ama anlaşılıyor

http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://www.benchmark.pl/artykuly/testy/Asus_Vento_TS631/strona-1.html

selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

@mastor1,

PSU'nun fanı kaç mm'dir? bir de kasanın ön tarafındaki fan için ayrılan kısmın büyüklüğü nedir?
    ayrıca psu gücü 250Watt mı gerçekten?

• Arkadaşlar bende anakartı aldım sonunda , 3 gündür kullanıyorum , şuana kadar bir problem çıkmadı , sormak istediğiniz sorular yada yapmam istediğiniz testler olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

AMD X2 5200+ 65 W
    GIGABYTE MA78-GM
    KİNGSTON 2 X 1 GB DDR2 800 Mhz
    SAPPHİRE HD 3650 256 MB DDR3
    COOLER MASTER 430 W PSU
    SAMSUNG 320 GB SATA2 NCQ 16 MB
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Kasa gayet iyi memnunum PSU orijinal asus gördüğüm en sessiz psu lardan biri hem az ısınıyor hem fanı çok sessiz varlığı belli değil gibi çalışıyor.
    üzerinde 2 fan daha var bir kapakta 8cm bir de arkada 6 cm direk 12v bağlarsan sesli çalışır ki normaldir ama yavaşlatırsan iyi olur. 3 tane 3.5 HDD alacak yer var ki bu büyüklük teki kasa için süper.ayrıca 2 tane 5.25 ve 1 adet 3.5 ön kapağa takılabiliyor. bir de HDD ler için fan takma yeri var.
    Ben ilerde PCI slotlara tv kartı falan takarım diye 14 cm yüksekliğinde kasa tercih ettim ama sadece ana kart ve 1 HDD takarım düşük profil PCI kartlar kullanırım dersen 10 cm yüksekliğindeki kasalar da ideal olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

Bende çubukta bekleme olmuyor, nazar değmezse şu anda oldukça çabuk açılıyor HTPC olarak kullanıyorum bileşenler şöyle:

Versiyon 1.0 kart, Bios olarak üzerinde gelen var, sadece chipset ve audio driverları güncelledim, Bir de MS office yüklü.

Anakart: GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    CPU: AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz,
    RAM: Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    HDD1:SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    HDD2: Samsung S.ATA2 500GB Sabit Disk HD501LJ
    DVD: DVD RW 20X, SAMSUNG (SH-S203P/RSMN), (LightScribe), SATA, Siyah (Boxed)
    Kasa: Asus TS-631 Micro ATX 250W Yatay Kasa
    FAN kontrol:LIAN LI TR-3B 3.5' LCD li Fan Kontrol Siyah
    MM Kumanda: THERMALTAKE A2331 Media Lab 5.25" Siyah Media Center Kit

Hocam kasadan memnunmusunuz acaba??Psu herhangi bir sorun çıkardımı??

Hocam ben htpc için kasa arıyorum.Bu kasa hem şık hemde fiyat olarak uygun.10cmlik kasa bulsam alıcamda malesef bulamadım.Galipa hp de var ancak onlarda ayrı olarak ksasa satmıyorlar.Galiba bende bu kasadan alıcam.İnşallah psu sorun çıkarmaz.Bu arada sistem şu şekilde olacak X2 4200+gigabyte 78gm+2gb ram+250 gb hdd.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 23 Mayıs 2008; 13:53:21 >

• 10cm kasa var aynı fiyat foxcon hepsiburadan alabilirsin gayet iyi

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811153093
  • quote:

10cm kasa var aynı fiyat foxcon hepsiburadan alabilirsin gayet iyi

Hocam çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.Acaba bunun psu nasıldır.Bir problem çıkarır mı?Foxcon kasalar kalite anlamında nasıl dır önerirmisiniz?Bir de şimdi ben fanları çalıştırmayı düşünmüyorum acaba sıcaklık problemi olurmu kasanın dar olmasından dolayı.Ha son olarak ekran kartı mesela ileride bi 8800 gt takabilirmiyiz acaba buna?

• Sorun olacağını sanmam bunlar öyle no name ne olduğu belirsiz ürünler değil new egg de satıldığına göre belli bir kalite seviyesi vardır sanıyorum. Ben epey araştırdım iki bu iki kasa arasında kararsız kalmıştım 10cm hakikaten çok kompakt bir sistem olur, tam bir media cihazı yüksekliği veriyor. 14 cm kasa yatayda biraz yüksek duruyor haberin olsun bakma ben 16cm yüksekliğinde tv sehpa gözüne yerleştirdim fazla göze batmıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

10cm kasa var aynı fiyat foxcon hepsiburadan alabilirsin gayet iyi

Hocam çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.Acaba bunun psu nasıldır.Bir problem çıkarır mı?Foxcon kasalar kalite anlamında nasıl dır önerirmisiniz?Bir de şimdi ben fanları çalıştırmayı düşünmüyorum acaba sıcaklık problemi olurmu kasanın dar olmasından dolayı.Ha son olarak ekran kartı mesela ileride bi 8800 gt takabilirmiyiz acaba buna?

• quote:

dostum ben işteyim, makineyi aldığım yere teslim ettim. şöyle bir çözüm olabilir mi bilemiyorum,

bios'ta ram'lerin default voltajı 1.8'miş. Bios'ta MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) bölümünde "system voltage control" AUTO olduğunda o voltajı kullanıyor. Yalnız yabancı sitelerde yine 2*2 gb ram kullanan bir arkadaş kullandığı corsair rami (voltaj değeri 1,9V) "DDR2 Voltage Control" de "+,1" olarak ayarlamış. bu şekilde problemin gittiğini söylemiş.

sen de kullandığın ramlarin voltaj değerine göre buradan artırıp deneyebilirsin.. sonucu söylersen sevinirim.

merhaba belleğe voltaj verdim birşey değişmedi , yine kendini kapatıyor :) muhtemelen bellek seçiyor ( umarım ) ,pc cime götüreceğim .

• durum kötü o zaman :(

bir de tüm driver'ları ve bios'u güncellemek aklıma gelen son çare.. ATI onboard ekran kartının driver'ini özellikle güncelle bence.
  • quote:

durum kötü o zaman :(

bir de tüm driver'ları ve bios'u güncellemek aklıma gelen son çare.. ATI onboard ekran kartının driver'ini özellikle güncelle bence.

kötü sanırım bios u güncelledim f4 e ,chipset ve hd 3200 sürücülerini de güncelledim,sabah bellekleri diğer slotlara takacağım,olmadı veritech yerine başka bellek takılacak,o da olmazsa anakartı değiştireceğim ,tabi ki aynısıyla :)
  • 690G bir anakart alıcaktım hatta biostarın TA690G modelini ama almışken yenisi olsun diye bu anakartı buldum. Önemli olan hdmi çıkışlı onboard ekran kartı olması çünkü. Biosta sorun var anladığım kadarıyla ama yine de herkes tekrar bu anakartı seçer, doğru mu anlıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnypeR

690G bir anakart alıcaktım hatta biostarın TA690G modelini ama almışken yenisi olsun diye bu anakartı buldum. Önemli olan hdmi çıkışlı onboard ekran kartı olması çünkü. Biosta sorun var anladığım kadarıyla ama yine de herkes tekrar bu anakartı seçer, doğru mu anlıyorum

valla anakart güzel,bios u çok rahat, voltajsız 3ghz oc yaptım ( x2 4800+ 2500mhz ),problem kuvvetle muhtemel bellek markası seçmesinden,bios ise nasılsa güncellenir,en kötü ihtimal anakrt arızası bile olsa değişir.Kendi adıma gigabyte ın bios ,sürücü vs desteğine güveniyorum, ve donanım kalitesine.
  • revizyon 1.1 alan var mı yoksa hala satışta değil mi, bilen yok mu?
  • arkadaşlar gigabyte ın teknik desteğine sorunu yazmaya çalıştım,siz de sistemin kendini yüksüz halde kapattığını,denediğimiz çözümleri ,netice alamadığımızı,bios ya da sürücü güncellemesinin yardımcı olmadığını,sorununun nasıl halledilebileceğini sorarsanız, eminim netice alacağız,hoşçakalın.Gerekli adres :
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/ServiceCenter.aspx
  • quote:

arkadaşlar gigabyte ın teknik desteğine sorunu yazmaya çalıştım,siz de sistemin kendini yüksüz halde kapattığını,denediğimiz çözümleri ,netice alamadığımızı,bios ya da sürücü güncellemesinin yardımcı olmadığını,sorununun nasıl halledilebileceğini sorarsanız, eminim netice alacağız,hoşçakalın.Gerekli adres :
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/ServiceCenter.aspx

Bu anakartta açılışta ve işletim sistemi kullanımı sırasında donma, kararsızlık ve yavaşlık gibi problemler yaşayan arkadaşlara tavsşyem AHCI modu devre dışı bırakarak temiz bir kurulum yapmaları.
    Bende de donma yavaşlık mavi ekran gibi problemler vardı ve dün AHCI modu devre dışı bırakarak (SATA Type IDE) kurulum yaptım sistem sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı.
    Bilgilerinize...

• Bende AHCI modu devre dışı , 5 gündür ortalama 12 saat açık bilgisayar herhangi bir donma yada farklı bir problem yaşamadım @berrenger arkadaşımında dediği gibi AHCI modunu devre dışı bırakıp temiz bir format atmayı deneyin.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.