Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • HTPC için AMD 5200 Windsor a fansız soğutucu ne önerirsiniz? SESSSİLİK için
  • bende de aççılışta bekliyo, rev 1.0 f4 , sürücler güncel olmayabilir.

rev 1.1 olanları bi görmek lazım. birde 08 den önceki üretimlerde uvd desteğinde bir sorun olduğu yazıyordu bi yerlerde. gigbyte karıştırıyor işleri biraz bu sıra anlaşılan
  • rev 1.1 ne zaman gelir acaba?
  • Selamlar,

Bende yaklaşık 2 hafta önce bu anakartı aldım. özelliklerinden çok memnunum. Onboard ekran kartında bir miktar bellek olduğunu düşünüyorum. BIOStan bellek miktarını değiştirdiğim durumlarda dahi ekran kartının belleği hep 700mb görünüyor. Bu işe anlam veremedim.

128MB Paylaşımlı
     Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

256MB Paylaşımlı

512MB Paylaşımlı

Ek olarak BIOS F4 güncellemesini bir türlü yapamadım. "The Chipset is not supported" ve "Flash is write-protected" uyarılarını alıyorum. Cipsetin desteklenmemesi gibi bir olay mümkün değil, çünkü anakartımın kendi BIOSunu indirdim. Ayrıca sitesinde yazan "For F4 BIOS, please also update the AMD Chipset driver to version 8.470 or later" güncellemesini de yaptım ama olmadı bir türlü. Flashın yazma korumasını açmak için bir ayar mı yapmak gerekiyor?

Not: BIOS güncellemesini windows altında yapıyorum. disket sürücüm olmadığı için başlangıç disketi ile BIOS güncellemesi yapmam imkansız. Yukarıdaki hatayı bu sebepten alıyor olabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simetri -- 19 Mayıs 2008; 1:18:19 >

• Hacı bende ECS A780GM-A var bende de windows kurarken mavi ekran veriyorudu ram uyuşmazlığından sonra windows ta makina müzik dinlerken takılıyordu bi bios güncelledim sitesinden canavar gibi oldu kart bi dene istersen BIOS güncellemeyi...
  • Arkadaşlar Sistem geldi ve hafta sonu ilk denemeyi yaptık.. 307 Aslan ile yaptığımız testte PES 2008 performansına baktık.. Onboard kart PES de resmen çöktü.. Bunda Ram miktarının azlığıda etkilidir diye düşünüyorum.. Nihayetinde Pes 2008 Crysis kadar sistem istemez... Ati 3450 ile crossfire ve 1 gb ram eklemeyi düşünüyorum ama bakalım Psu buna yetecekmi.. :Neyse... sonuçları hepbirlikte göreceğiz..

Bu arada başka arkadaşlar da PES 2008 testlerini yada daha iyi oyun kalitesi için kartta hangi ayarları yapmamız gerektiğini söylerse harika olur...

Test Sistemi....

Asus Vento Beyaz kasa
    AMD x2 4400 CPU
    1 GB 800 DDR 2 Ram
    Samsung 500GB HD(32MB Cache)
    Microsoft Kablosuz Set
    Asus DVD-Writer

ve tabi ki;

Gigabyte MA78GM Anakart

işletim sistemi xp 32bit...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparuh -- 20 Mayıs 2008; 10:43:32 >

• Windows Xp açılışta bekleme sorununu çözen arkadaş warmı acaba ???????
  • quote:

Orjinalden alıntı: bluebey

Windows Xp açılışta bekleme sorununu çözen arkadaş warmı acaba ???????

Sadece XP değil Vistada da aynı problem var.
    Ayrıca sistemine Adobe Acrobat Professional 8 yüklemeyi bir dener misin?
    Bunu yüklediğin zaman program açılınca donuyor.
    Defalarca denedim aynı.

Sonuçları bekliyorum.
  • Bende XP pro türkçe yüklü açılışta bekleme olmuyor, beklemeyi tam olarak nerede yapıyor?

quote:

Orjinalden alıntı: bluebey

Windows Xp açılışta bekleme sorununu çözen arkadaş warmı acaba ???????
  • Mastor1 beklemeyi windows xp pro yükleme çubuğu çıkınca yapıyo çubuk ilerlemiyo 6-7 snye kadar.

Berrenger dediklerini bu akşam deneyip sonuçlarını yazarım.
  • bendede durum aynı ilk başta yoktu sonra sorun oluştu tekrar kurup deneyeceğim vista 64bit kullanıyorum bu arada
  • Bende çubukta bekleme olmuyor, nazar değmezse şu anda oldukça çabuk açılıyor HTPC olarak kullanıyorum bileşenler şöyle:

Versiyon 1.0 kart, Bios olarak üzerinde gelen var, sadece chipset ve audio driverları güncelledim, Bir de MS office yüklü.

Anakart: GIGABYTE MA78GM-S2H 780G PCIex16 Vga HDMI 8XSes
    CPU: AMD Dual Core X2 4800+ 2500MHz,
    RAM: Corsair Dual KIT 2x1GB DDR2 800MHz
    HDD1:SEAGATE SERIAL ATA II NCQ 500 GB 32MB Cache ST3500320AS
    HDD2: Samsung S.ATA2 500GB Sabit Disk HD501LJ
    DVD: DVD RW 20X, SAMSUNG (SH-S203P/RSMN), (LightScribe), SATA, Siyah (Boxed)
    Kasa: Asus TS-631 Micro ATX 250W Yatay Kasa
    FAN kontrol:LIAN LI TR-3B 3.5' LCD li Fan Kontrol Siyah
    MM Kumanda: THERMALTAKE A2331 Media Lab 5.25" Siyah Media Center Kit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 21 Mayıs 2008; 16:53:15 >
  • merhaba arkadaşlar, dün sistem toplandı, gigabyte 78gm anakart + 4 gb ddr2800 bellek + x2 4800 + 480watt tagan vs..
    xp de işlem yokken durup dururken çat diye kapattı sistem kendini ,everestle donanım bileşenlerini incelediğimde gözüme birşey çarptı ,overclock kısmında ati 3200 ün bellek saati 400mhz gözükmesi gerekirken, 787mhz % 97 overclock gözüküyor.Acaba everest mi yanlış okuyor ? bios a girdim herşey auto da, F3 revision bios ile geldi anakart,yardımcı olursanız çok sevinirim hoşçakalın.
  • anakartın biosu nasıl güncelleyebilirim acaba ? F4 ü indirdim ama yüklemek için herhangi bir program yok,msi kullanırken update programı ile yapıyordum,gigabyte da ne yapmak lazım ?
  • chipset sürücülerini günceledim ,daha sonra da cd sinden çıkan bios programı ile F4 e yükselttim .Everest de halen oc kısmında bellek saati 787 mhz ( gerçek 400mhz,overclock %97 ) yazıyor,acaba standart hızına getirmek için ayar mı yapmam lazım,yoksa sistemdeki ddr800 ün bir kısmını kendine ayırdığından mı bu şekilde gözükmekte,bilgilendirirseniz memnun olurum,hoşçakalın.
  • revizyon 1.1 i iyice merak etmeye başladım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bende çubukta bekleme olmuyor, nazar değmezse şu anda oldukça çabuk açılıyor HTPC olarak kullanıyorum bileşenler şöyle:

Versiyon 1.0 kart, Bios olarak üzerinde gelen var, sadece chipset ve audio driverları güncelledim, Bir de MS office yüklü.

Hocam kasadan memnunmusunuz acaba??Psu herhangi bir sorun çıkardımı??

• quote:

Orjinalden alıntı: hellstar71

chipset sürücülerini günceledim ,daha sonra da cd sinden çıkan bios programı ile F4 e yükselttim .Everest de halen oc kısmında bellek saati 787 mhz ( gerçek 400mhz,overclock %97 ) yazıyor,acaba standart hızına getirmek için ayar mı yapmam lazım,yoksa sistemdeki ddr800 ün bir kısmını kendine ayırdığından mı bu şekilde gözükmekte,bilgilendirirseniz memnun olurum,hoşçakalın.

Ecs 780gm-a anakart var, aynı değerler bende de mevcut, sorun oluşturacak bir durum olduğunu sanmıyorum, yanlış algılıyordur.

Bellek Saati 787 MHz (Gerçek: 400 MHz, overclock: 97%)

Başka bir arkadaş 700 mb olayını sormuş, eğer ekran kartına 700 mb'tan daha az bellek ayrılmışsa 700 mb gösteriyor, 700 mb'tan daha fazla ayarlarsak doğru gösteriyor, buda 780g çipsetinin başka bir dengesizliği, ekran kartı kesinlikle sistem belleğinden kullanıyor, ekran kartının kendi bellekleri yok, yeni modellerde o şekilde olacağını okumuştum.

• Kasa gayet iyi memnunum PSU orijinal asus gördüğüm en sessiz psu lardan biri hem az ısınıyor hem fanı çok sessiz varlığı belli değil gibi çalışıyor.
    üzerinde 2 fan daha var bir kapakta 8cm bir de arkada 6 cm direk 12v bağlarsan sesli çalışır ki normaldir ama yavaşlatırsan iyi olur. 3 tane 3.5 HDD alacak yer var ki bu büyüklük teki kasa için süper.ayrıca 2 tane 5.25 ve 1 adet 3.5 ön kapağa takılabiliyor. bir de HDD ler için fan takma yeri var.
    Ben ilerde PCI slotlara tv kartı falan takarım diye 14 cm yüksekliğinde kasa tercih ettim ama sadece ana kart ve 1 HDD takarım düşük profil PCI kartlar kullanırım dersen 10 cm yüksekliğindeki kasalar da ideal olur.
    quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bende çubukta bekleme olmuyor, nazar değmezse şu anda oldukça çabuk açılıyor HTPC olarak kullanıyorum bileşenler şöyle:

Hocam kasadan memnunmusunuz acaba??Psu herhangi bir sorun çıkardımı??

• bir de tuhaf şekilde bazen görüntü bozuluyor ve reset atmak durumunda kalıyorum ( vga dan bağlı ),dvd yazıcıya sürücü cd sini koydum kopya çıkarmak için görüntü bozuldu reset attım açıldı,daha sonra xp açılışında biraz bekletti,nete girdim küt makine kendini kapattı,anlamadım sorun nedir.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.