Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu anakartı almadan önce çok düşündüm elimde epox mf4 var ve overclock lu fsb 222 olarak kullanıyorum cpu ise 2.2ghz. Bu ana kartı tercih etmemin nedenlerinden biri mikroatx olmasındandı. Neyse Aldık ve ilk izlenimlerim Anakarta overclok yapamadım epoxta sorunsuz fsb yi 250 çıkarabilmeme ragmen bunda 222 ye bile ulaşamadım burdan bikere hayal kırıklığı yaşadım fakat fazla üzerinde overclokta durmadım çünkü 22mhz fsb ye veremeyen anakarttan overclokçu olmaz belki ben yapamamışımdır burda yapan arkadaşlar gördüm. ramlar ise hyperx 750 sorunsuz 800 ye overclok olabilen bi ram. gelelim ram ve cpu beachmarklarına epox kesinlikle daha başarılı onboard ekran kartlı anakartlar mutlaka cpu ve ram gücünden çalıyorlar. aslında bu anakartı 4x işlemcilerle denemek lazım kesinlikle amd 2x işlemcilerle bi anlamı yok eski bir model bile işi görür ama bazı arkadaşlar başka amaçları olduğundan bişi diyemem televizyona baglama gibi. Gelelim ısı problemine epox boardun nvidia chipseti kuzey güney entegre tek chip deli gibi ısınıyor üzerinde uyduruk pasif bi soğutucu (beş para etmez) koymuşlar takmıştım bu chip sıcaklığına araştırdım ve 90 dereceye kadar sorun olmayacağını okudum.(yuhhhhh) ama insanın içi rahat etmiyor manyakmı bu adamlar diye sonra araştırdım vehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000092 bu chip soğutucuyu taktım şimdi arada bir bakıyorum sıcaklık durumu nedir diye cooler ı elleyebiliyorum fakat uzun süre tutamıyorum. gelelim bizim gigabyte anakarta chipseti nvidia dan daha fazla ısınıyor onu araştıramadım nekadar çıkacak diye fakat bazı arkadaşlar sıcaklık olarak 80 falan görmüşler ve bazı arkadaşlarda onun doğru olmadığını söylemişler kesinlikle doğru ve o gördükleri chipsetin sıcaklığı bu noktada eskiden nvidia ya çok kızardım fakat amd ciddi anlamda beni hayal kırıklığına ugrattı yuh be kardeşim bu ne sıcaklık. Epox umdaki pasif HR-05 i söküp buna takmak istediğimde Gigabyte yapmış güzelliğini ve standart chip soğutma için kullanılan deliklerin arasını baya bi açmış buna soğutucu takacak arkadaşlar ne alacaklar çok şaşırıyorum. elimde zalmanın şu yelpaza soğutucusu vardı onun ayakları oynar ve genişletilebilir o bile o mesafeye yetmedi yani şimdi soğutucu takmak istediğinizde mutlaka başka yöntemler bulmak gerekecek. Bi süre bu anakartı kullanmamayı düşünüyorum ve şimdilik yeni 4x işlemci alana kadar bekletecegim epox umla mutluyum şu anda alan arkadaşlara tavsiyen kesinle yeni nesil 3x yada 4x işlemciler kullansınlar ve napıp edip o chipsete daha iyi bir soğutucu koysunlar.

kalın saglıcakla

• quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

power switch kablosunun yeri yanlış takılmış olmasın? tekrar kontrol et istersen. ayrıca kablonun sağlam olduğundan da emin ol bence

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Yardimlarin icin tessekürler tekrar joyberk Kablolari dün öylesine cikardim hepsini sadece anakartin 20pinli kablosu takiliyken calisti sonraada tüm parcalari taktim su an icin calisiyor.Bi ara bu Verfing Dmi poolda takiliyordu biosdan h.d.d yi auto yaptim düzelde önceden chs diye biseydi neyse bence iyi anakart pc hizli aciliyor tekrardan tessekürler joyberk

• quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

Bu anakartı almadan önce çok düşündüm elimde epox mf4 var ve overclock lu fsb 222 olarak kullanıyorum cpu ise 2.2ghz. Bu ana kartı tercih etmemin nedenlerinden biri mikroatx olmasındandı. Neyse Aldık ve ilk izlenimlerim Anakarta overclok yapamadım epoxta sorunsuz fsb yi 250 çıkarabilmeme ragmen bunda 222 ye bile ulaşamadım burdan bikere hayal kırıklığı yaşadım fakat fazla üzerinde overclokta durmadım çünkü 22mhz fsb ye veremeyen anakarttan overclokçu olmaz belki ben yapamamışımdır burda yapan arkadaşlar gördüm. ramlar ise hyperx 750 sorunsuz 800 ye overclok olabilen bi ram. gelelim ram ve cpu beachmarklarına epox kesinlikle daha başarılı onboard ekran kartlı anakartlar mutlaka cpu ve ram gücünden çalıyorlar. aslında bu anakartı 4x işlemcilerle denemek lazım kesinlikle amd 2x işlemcilerle bi anlamı yok eski bir model bile işi görür ama bazı arkadaşlar başka amaçları olduğundan bişi diyemem televizyona baglama gibi. Gelelim ısı problemine epox boardun nvidia chipseti kuzey güney entegre tek chip deli gibi ısınıyor üzerinde uyduruk pasif bi soğutucu (beş para etmez) koymuşlar takmıştım bu chip sıcaklığına araştırdım ve 90 dereceye kadar sorun olmayacağını okudum.(yuhhhhh) ama insanın içi rahat etmiyor manyakmı bu adamlar diye sonra araştırdım vehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000092 bu chip soğutucuyu taktım şimdi arada bir bakıyorum sıcaklık durumu nedir diye cooler ı elleyebiliyorum fakat uzun süre tutamıyorum. gelelim bizim gigabyte anakarta chipseti nvidia dan daha fazla ısınıyor onu araştıramadım nekadar çıkacak diye fakat bazı arkadaşlar sıcaklık olarak 80 falan görmüşler ve bazı arkadaşlarda onun doğru olmadığını söylemişler kesinlikle doğru ve o gördükleri chipsetin sıcaklığı bu noktada eskiden nvidia ya çok kızardım fakat amd ciddi anlamda beni hayal kırıklığına ugrattı yuh be kardeşim bu ne sıcaklık. Epox umdaki pasif HR-05 i söküp buna takmak istediğimde Gigabyte yapmış güzelliğini ve standart chip soğutma için kullanılan deliklerin arasını baya bi açmış buna soğutucu takacak arkadaşlar ne alacaklar çok şaşırıyorum. elimde zalmanın şu yelpaza soğutucusu vardı onun ayakları oynar ve genişletilebilir o bile o mesafeye yetmedi yani şimdi soğutucu takmak istediğinizde mutlaka başka yöntemler bulmak gerekecek. Bi süre bu anakartı kullanmamayı düşünüyorum ve şimdilik yeni 4x işlemci alana kadar bekletecegim epox umla mutluyum şu anda alan arkadaşlara tavsiyen kesinle yeni nesil 3x yada 4x işlemciler kullansınlar ve napıp edip o chipsete daha iyi bir soğutucu koysunlar.

kalın saglıcakla

bendeki kasanın yan kapağında 25cm lik kocaman fan var. chipset, cpu ve ekran kartını soğutabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: hakan4262

Bu anakartı almadan önce çok düşündüm elimde epox mf4 var ve overclock lu fsb 222 olarak kullanıyorum cpu ise 2.2ghz. Bu ana kartı tercih etmemin nedenlerinden biri mikroatx olmasındandı. Neyse Aldık ve ilk izlenimlerim Anakarta overclok yapamadım epoxta sorunsuz fsb yi 250 çıkarabilmeme ragmen bunda 222 ye bile ulaşamadım burdan bikere hayal kırıklığı yaşadım fakat fazla üzerinde overclokta durmadım çünkü 22mhz fsb ye veremeyen anakarttan overclokçu olmaz belki ben yapamamışımdır burda yapan arkadaşlar gördüm. ramlar ise hyperx 750 sorunsuz 800 ye overclok olabilen bi ram. gelelim ram ve cpu beachmarklarına epox kesinlikle daha başarılı onboard ekran kartlı anakartlar mutlaka cpu ve ram gücünden çalıyorlar. aslında bu anakartı 4x işlemcilerle denemek lazım kesinlikle amd 2x işlemcilerle bi anlamı yok eski bir model bile işi görür ama bazı arkadaşlar başka amaçları olduğundan bişi diyemem televizyona baglama gibi. Gelelim ısı problemine epox boardun nvidia chipseti kuzey güney entegre tek chip deli gibi ısınıyor üzerinde uyduruk pasif bi soğutucu (beş para etmez) koymuşlar takmıştım bu chip sıcaklığına araştırdım ve 90 dereceye kadar sorun olmayacağını okudum.(yuhhhhh) ama insanın içi rahat etmiyor manyakmı bu adamlar diye sonra araştırdım vehttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000092 bu chip soğutucuyu taktım şimdi arada bir bakıyorum sıcaklık durumu nedir diye cooler ı elleyebiliyorum fakat uzun süre tutamıyorum. gelelim bizim gigabyte anakarta chipseti nvidia dan daha fazla ısınıyor onu araştıramadım nekadar çıkacak diye fakat bazı arkadaşlar sıcaklık olarak 80 falan görmüşler ve bazı arkadaşlarda onun doğru olmadığını söylemişler kesinlikle doğru ve o gördükleri chipsetin sıcaklığı bu noktada eskiden nvidia ya çok kızardım fakat amd ciddi anlamda beni hayal kırıklığına ugrattı yuh be kardeşim bu ne sıcaklık. Epox umdaki pasif HR-05 i söküp buna takmak istediğimde Gigabyte yapmış güzelliğini ve standart chip soğutma için kullanılan deliklerin arasını baya bi açmış buna soğutucu takacak arkadaşlar ne alacaklar çok şaşırıyorum. elimde zalmanın şu yelpaza soğutucusu vardı onun ayakları oynar ve genişletilebilir o bile o mesafeye yetmedi yani şimdi soğutucu takmak istediğinizde mutlaka başka yöntemler bulmak gerekecek. Bi süre bu anakartı kullanmamayı düşünüyorum ve şimdilik yeni 4x işlemci alana kadar bekletecegim epox umla mutluyum şu anda alan arkadaşlara tavsiyen kesinle yeni nesil 3x yada 4x işlemciler kullansınlar ve napıp edip o chipsete daha iyi bir soğutucu koysunlar.

kalın saglıcakla

yazınızı okudum bende bu sıcaklığa çok şaşırdım elimi deydiremiyorum. httpc olarak kulanan arkadaşlar için sorun olacağını sanmıyorum. bnm üründe garantiye gitti değişimini bekliyorum.

• Arkadaşlar

ATI son sürücü 8.7 'yi kurduktan sonra ekran karardı!

Kurup deneyen var mı?

Açılışlarda bazen xp çalışmaya devam ediyor ama görüntü windowsa girdiği zaman hiç gelmiyor

• 8-7_xp32_dd_65993.exe
    veya
    8-5_xp32_dd_63030.exe
    IGP sürücülerini kurmaya kalktığımda ise aşağıdaki hatayı verip kurulumu sonlandırıyor:

Immediately following restart, the new display driver wil be loaded for the first time. It will automatically run a series of tests to ensure maximum stability on this system. These tests normally take under one minute to complete.

A test may cause your computer to stop responding. If this happens simply restart the computer at which point the tests will continue normally.

• Evet bendede ayni hata oldu Xp acildiginda bilgisayar restart atiyordu direkt.Sonra kaldirip tekrar yükledim sorun kalmadi.
  • Selamlar Herkeze,

Gigabyte'ın MS78GM-S2H anakartını yaklaşık bende 1 aydır kullanıyorum, F5 bios'u flash bellek ile sorunsuzca yükledim herhangi bir sorun olmadı kolay kurulum ekranı hemencecik hallediyor yüklemeyi.

Benim sorunum vista kullanıyorum sistem belli belirsiz bazen mavi ekran hatası verip reset atıyor. ekranda beliren hata "IRQ" çakışmasına benziyor.
    Cd'den çıkan sürücüleri kullanıyorum kesinlikle sorun çoğalıyor çünki.

Birde Samsung 40A656 40" lcd kullanıyorum onboard DVI ile görüntü alamazken LG 19" 1950H monitörümü DVI bağladığımda görüntü alıyorum, burdan anlıyoruzki bu anakart her monitörün DVI çıkışı ile uyumlu değil.

Bu mavi ekran sorun ile karşılaşan varmı acaba.? varsa çözümü için bir bilgi.?

kolay gelsin hekese...
  • quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

Evet bendede ayni hata oldu Xp acildiginda bilgisayar restart atiyordu direkt.Sonra kaldirip tekrar yükledim sorun kalmadi.

sadece display driver ı mı kurdunuz?
    anakart gigabyte 78gm s2h (harici ekran kartı yok) değil mi?
  • Arkadaşlar Bu Anakartta Makineyi Kapatınca usb güçleri kesilmiyor harici hdd çalışmaya devam ediyor. usb speaker çalışmaya devam ediyor. tüm donanım aynı fakat tek anakart farklı ve sorun bu anakarttan kaynaklanıyor galiba varsa çözüm için cevaplarınızı bekliyorum. teşekürler.
  • Arkadaşlar peki şu anakart nasıl Gigabyte MA74GM-S2H ben bunu almayı düşünüyorumda
  • arkadaşlar dün bu anakartla beraber sistemi topladım fakat şöle bi sorunum var tüm driverleri yüklüyorum ama ses driwerinde şöle bi hata verio içinden çıkmadım acil yardım edin

• bu karta ait en son ses driver R1.84 tü yenisi mi çıkmış yoksa yanlış bir driver yüklüyor olmayasın

quote:

Orjinalden alıntı: SnakeMannn

arkadaşlar dün bu anakartla beraber sistemi topladım fakat şöle bi sorunum var tüm driverleri yüklüyorum ama ses driwerinde şöle bi hata verio içinden çıkmadım acil yardım edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 27 Temmuz 2008; 23:33:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnakeMannn

arkadaşlar dün bu anakartla beraber sistemi topladım fakat şöle bi sorunum var tüm driverleri yüklüyorum ama ses driwerinde şöle bi hata verio içinden çıkmadım acil yardım edin

Biostan disabled durumda falan değil dimi onboard ses kartı

•  Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

5.1 i baglıyorum ama hiçbir şekilde kolonlar dengeli çalışmıyor. realtek ten ayarları yapmama ragmen olmuyot.

önden ses çıkıyosa arkadan çıkmıoy arkadan önden çıkıyosa ortadan çıkmıoyr. birtrlü çzemedim. normal koşularda ayarlayıp test ettiğimde hepsi çalışıyor ama bu seferde oynatcılardan düzgün ses alamıyorum.

nasıl çözerim.
  • sitesinde faq larda ses sürücüsünün nasil yükleneceği adım adım anlatılıyor
    ordan bir deneyin
    microsoft uua bus driver for high definition audio
    sistem aygıtlarında varsa kaldırın yeniden kurun ondan sonra driver yükleyin
    ben gigabyte sitesinden adım adım takip ederek sorunsuz kurdum ve kullanıyorum.
  • Arkadaşlar, Gigabyte GA-MA78GM temelli bir sistem almayı düşünüyorum. Seçtiğim bileşenler aşağıda. Sistemde öncelikle XP kullanacağım aynı zamanda Vista kurabilirim ama oyunlar için XP daha iyi diye biliyorum. Amacım öncelikle film ve HD film izlemek sonra oyun oynamak.

RAM için bir uyumluluk sorunu yaşarmıyım, bunun yerine 1066 MHZ mi tercih etmeliyim ?

HD3450 yi de alırsam sadece Vista'da crossfire olacak, XP 3200 ile mi çalışır HD3450 ile mi?

Gigabyte GA-MA78GM AM2+ anakart
    2x2 GB 800Mhz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM KINGSTON (Kit of 2)
    LG 20X Dual layer SATA DVD yazıcı
    Sapphire HD3450 512 MB GDDR2 604bit ekran kartı
    Maxtor 1 TB 32 MB SATA2 HD
    Athlon 64 X2 Dual-core 6000+ AM2 3.0 ghz işlemci
    Cooler master Cavalier 430W kasa

Asus VW222S 22" LCD

Yorumlarınızı, fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osidi -- 29 Temmuz 2008; 17:33:11 >

• çok ilginç problemlerle karşılaşan arkadaşlar var,
    Yahu bende hiç problem olmadı,
    Herşey mükemmel denecek kadar güzel,
    anakartın üzerinde yüklü gelen f3 bios kullanıyorum.
    dvi çıkışında hiç problem olmadı
    hdmi çıkışında hiç problem olmadı 1080 çözünürlüğü bile veriyor.
    digital optik ses çıkışından 6 kanal ses alıyorum.
    bellek problemim olmadı.
    gayet temiz ve stabil bir şekilde çalışıyor.

Bendeki tek sıkıntı pc kapatıldığında harici diskin hala çalışması oluyor.
    Ancak bir süre sonra diskte kapanıyor.
    Nekadar sürede kapandığını bilmiyorum.
    sabah pc nin başına vardığımda harici diskte elektrik oluyor, ancak
    diski kulağıma götürdüğümde çalışmadığını anlıyorum.

problem yaşayan arkadaşlar bios içindeki ayarları kurcalasınlar.
    biosda yapılan ufacık bir yanlışlık tüm sistemi rezalet hale getirebiliyor.

• xcamplus, bendede bir sorun yok ama zaten sorun olanlar ne yazacak.Ancak sorun yaşayan arkadaşlar buraya sorunlarını yazabiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

Evet bendede ayni hata oldu Xp acildiginda bilgisayar restart atiyordu direkt.Sonra kaldirip tekrar yükledim sorun kalmadi.

sadece display driver ı mı kurdunuz?
    anakart gigabyte 78gm s2h (harici ekran kartı yok) değil mi?

Sadece display driveri kurdum harici ekran karti yok.Ama bir sorun kalmadi simdi dedigim gibi sp3'de yükledim üstüne.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.