Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: osidi

Arkadaşlar, Gigabyte GA-MA78GM temelli bir sistem almayı düşünüyorum. Seçtiğim bileşenler aşağıda. Sistemde öncelikle XP kullanacağım aynı zamanda Vista kurabilirim ama oyunlar için XP daha iyi diye biliyorum. Amacım öncelikle film ve HD film izlemek sonra oyun oynamak.

RAM için bir uyumluluk sorunu yaşarmıyım, bunun yerine 1066 MHZ mi tercih etmeliyim ?
    Kingston, Corsair, OCZ gibi bilinen markalarda sorun yaşamazsın. 1066'yı ancak Phenom cpu larla kullanabilirsin.

HD3450 yi de alırsam sadece Vista'da crossfire olacak, XP 3200 ile mi çalışır HD3450 ile mi?
    HD3450 ile çalışır. Madem harici ekran kartı da alacaksın, o zaman Vista kur. Aksi taktirde XP öneririm.

Gigabyte GA-MA78GM AM2+ anakart
    2x2 GB 800Mhz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM KINGSTON (Kit of 2)
    LG 20X Dual layer SATA DVD yazıcı
    LG biraz sesli çalışıyor. Bence hızı düşürülebilen bir sürücü almalısın (NEC, ASUS,..)
    Sapphire HD3450 512 MB GDDR2 64bit ekran kartı
    Maxtor 1 TB 32 MB SATA2 HD
    Athlon 64 X2 Dual-core 6000+ AM2 3.0 ghz işlemci
    Cooler master Cavalier 430W kasa

Asus VW222S 22" LCD

Yorumlarınızı, fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

• merhaba arkadaşlar bendede gigabyte ma78g-s2h modeli var. kuzey köprüsü evet ısınıyo,bende gittim 5ytlye rain marka ekran kartı fanı aldım oraya vidaladım olduda bitti :) bilgisayarı kapatıp bakınca buz gibi duruyo, en ekonomik çözüm bence bu. bu arada ben 4850 ekran kartı aldım ve crysis oynuyorum. xpte hiç sorun çıkarmayan alet vistada oyunu tıkladığımda resetliyo. poweri değiştirdim 500w fsp yaptım, işlemcimi 3600+den 5600+ 65 nm ye çıkardım ama vistada oyun sorun yaaa :( bu anakartımı enişteme vercem yeni bir anakart alcam. MA790X-DS4 düşünüyorum nasıldır bu board? 790x msi baktımda çift ekran kartnıda 8x çalışıyormuş (ikinci pci-e 8x olduğundan) MA790X-DS4 te 2 tane pci-e 16x slotu var diyo buna ikili ekran kartı yapasam 16x olurmu??? diğer bir sorumda x2 işlemcilerle bu boardlar kullanılırsa ddr 1066 mhz oluyomu yoksa 1066 için phenomlaramı geçmek lazım?

ve vee son olarak :) ma78gm-s2h + x2 3600 (2ghz) + 2*1corsair 675 le vin xp işletim sistemi kullanılarak crysis oyunu düşük seviye ayrıntıyla takılmadan akıcı bir şekilde oynanabilirmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: joyberk

quote:

Orjinalden alıntı: osidi

Arkadaşlar, Gigabyte GA-MA78GM temelli bir sistem almayı düşünüyorum. Seçtiğim bileşenler aşağıda. Sistemde öncelikle XP kullanacağım aynı zamanda Vista kurabilirim ama oyunlar için XP daha iyi diye biliyorum. Amacım öncelikle film ve HD film izlemek sonra oyun oynamak.

RAM için bir uyumluluk sorunu yaşarmıyım, bunun yerine 1066 MHZ mi tercih etmeliyim ?
    Kingston, Corsair, OCZ gibi bilinen markalarda sorun yaşamazsın. 1066'yı ancak Phenom cpu larla kullanabilirsin.

HD3450 yi de alırsam sadece Vista'da crossfire olacak, XP 3200 ile mi çalışır HD3450 ile mi?
    HD3450 ile çalışır. Madem harici ekran kartı da alacaksın, o zaman Vista kur. Aksi taktirde XP öneririm.

Gigabyte GA-MA78GM AM2+ anakart
    2x2 GB 800Mhz DDR2 Non-ECC CL5 DIMM KINGSTON (Kit of 2)
    LG 20X Dual layer SATA DVD yazıcı
    LG biraz sesli çalışıyor. Bence hızı düşürülebilen bir sürücü almalısın (NEC, ASUS,..)
    Sapphire HD3450 512 MB GDDR2 64bit ekran kartı
    Maxtor 1 TB 32 MB SATA2 HD
    Athlon 64 X2 Dual-core 6000+ AM2 3.0 ghz işlemci
    Cooler master Cavalier 430W kasa

Asus VW222S 22" LCD

Yorumlarınızı, fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Teşekkürler, RAM 800MHZ olacak o zaman. Vista oyunlarda sorun çıkarabilir diye XP düşünüyorum. Harici ekran kartı almamın en önemli sebebi bilgisayarı TV'ye S-Video'dan bağlamak için, başka bağlantım yok TV üzerinde. DVI to S-Video bir kablo olsa belki anakart üzerinden de bağlanabilir. Böyle bir kablo bulursam vista olmadan crossfire oladığı için ve vistada oyunlar sorun çıkartıyor diye belki ekran kartından vazgeçebilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: theraptorx
    xcamplus, bendede bir sorun yok ama zaten sorun olanlar ne yazacak.Ancak sorun yaşayan arkadaşlar buraya sorunlarını yazabiliyor

Çok haklısın.
  • ses problemi f3 biosu yüklüyken bende de oktu ve gerçekten de iyi ses veriyordu. f4 biosunun bazı hataları düzelttiği yazıyodu kandik yükledik evet sistem açılışta olsun kullanırken lsun birazdaha rahat ama bu seferde ses te problem çıktı.

şimdilik 5 kolondn da ses geliyor idare ediyor ama f3 biosu yüklüyken ki tadı vermıyor
  • Merhaba arkadaşlar... şuan aktif ve rahatsız edici bi sorunum yok benim... hani yukarıda arkadş yazmıi sadece sorunu olanlar yazıyo diye.. ben yazmıyorum ama herkesin yazdığını okuyorum cvp verebileceğim bişiler olsa vericem ama HTPC olarak kullanmıyorum... ayrıca harici X-fi ses kartım var... onboard ekran kartını kullanıyorum ama çok oyun oynamadığın için sorunlarım olmuyo aslında... bütün koınuyu 8 sayfayı baştan sona okudum ben...

Ben de F3 kullanıyorum... açılışta hdd ve optiklerle beraber boş olan 3-4 ide kanalını da tarıyo.. bunu kapatmak mümkün olmuyo... aslında bios update yapmayı istiyorum ama F4 ve F5 te bazı arkadaşlar sorun yaşadığı için çekiniyorum izlemedeyim halen.... bu arada F4 yükleyince sistemin açılışında hızlanma old.uğunu yazmış rizeli arkadaş bu ne kadar doğru ?? Adam gibi çalışan şeyi kurcalamamak mantığııyla gidiyorum ve bu yüzden F3 biosa dokunmak istemiyorum... ama PC bağımlısı ve ayrıntı hastası olarak canım bios update yapmak istemiyo değil...

Neyse yazacağınız bişiler yada cvbınız varsa beklerim..

• acilista ilk olarka bende de uzun tarama yapiyordur vering dmi falan bisilerde harddiski auto yerine large yaptim düzeldi bi alman forumunda okumusutum bende
  • quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

acilista ilk olarka bende de uzun tarama yapiyordur vering dmi falan bisilerde harddiski auto yerine large yaptim düzeldi bi alman forumunda okumusutum bende

bende Large seçimi pc'nin kitlenmesine denen oluyor
  • quote:

quote:

acilista ilk olarka bende de uzun tarama yapiyordur vering dmi falan bisilerde harddiski auto yerine large yaptim düzeldi bi alman forumunda okumusutum bende

Hemen bende Bios'a girip.Hdd ve Dvd-rom'u AUTO olarak yaptim.Enterasandirki ilk baslarda olan bekleme sorunu yok sistem hala cok hizli aciliyor.Ilk kurdugumda pc acilmiyordu yada Verifing DMi yazan yerde uzunc abekliyordu ama simdi olmadi hizli aciliyor.Tabi xp acilinca IDM , Kaspersky, Msn ayni anda acilinca kasiyor biraz ama onlar olmadan yaklasik 18 20 snde sanirim xp aciliyor.

• quote:

quote:

quote:

Hemen bende Bios'a girip.Hdd ve Dvd-rom'u AUTO olarak yaptim.Enterasandirki ilk baslarda olan bekleme sorunu yok sistem hala cok hizli aciliyor.Ilk kurdugumda pc acilmiyordu yada Verifing DMi yazan yerde uzunc abekliyordu ama simdi olmadi hizli aciliyor.Tabi xp acilinca IDM , Kaspersky, Msn ayni anda acilinca kasiyor biraz ama onlar olmadan yaklasik 18 20 snde sanirim xp aciliyor.

hayır xp'de değil, açılışta verifing DMI ... yazısı çıkınca kilitleniyor

• Arkadaşlar yeni bir duyum aldım.Kangurum.com.tr de gigabyte 78-GMS2H 87 $ + KDV den satılacak.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hayır xp'de değil, açılışta verifing DMI ... yazısı çıkınca kilitleniyor

Tamam orda kitleniyordu yani kitlenmiyordu uzunca bekliyordu sonra geciyordu.Simdi o sorunda kalmadi.

• Kangurumda şu anda anakart HDD felan gibi OEM parça satışı yok ki?

quote:

Orjinalden alıntı: blackmagicman

Arkadaşlar yeni bir duyum aldım.Kangurum.com.tr de gigabyte 78-GMS2H 87 $ + KDV den satılacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Kangurumda şu anda anakart HDD felan gibi OEM parça satışı yok ki?

quote:

Arkadaşlar yeni bir duyum aldım.Kangurum.com.tr de gigabyte 78-GMS2H 87 $ + KDV den satılacak.

şu an anasayfada

linki aşağıda
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/productListing.do?categoryId=40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackmagicman -- 4 Ağustos 2008; 19:56:12 >

• Teşekkürler

O fiyata düşerse HTPC den sonra ikinciyi de desktop olarak alırım bu gidişle,

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Kangurumda şu anda anakart HDD felan gibi OEM parça satışı yok ki?

quote:

şu an anasayfada

linki aşağıda
    http://www.kangurum.com.tr/kangurum3-web/productListing.do?categoryId=40

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 26 Ağustos 2008; 15:16:49 >

• arkadaslar bugun ıtıbarıyle bnde topladım sıstemı bu anakartı kullandım 4800 işlemci 2 gb kingston ram seagate 250gb 7200 rpm 16 mb cache hdd ile onboard ekran kartıyla hangı oyunları ne sevıyede oynuyosunuzz yazarsanız sevınırım gercı yrn bnde denıcem ii forumlarrr.
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak.34
    arkadaslar bugun ıtıbarıyle bnde topladım sıstemı bu anakartı kullandım 4800 işlemci 2 gb kingston ram seagate 250gb 7200 rpm 16 mb cache hdd ile onboard ekran kartıyla hangı oyunları ne sevıyede oynuyosunuzz yazarsanız sevınırım gercı yrn bnde denıcem ii forumlarrr.

hiç oyun oynamıyorum.
    Bol bol Sinema İzliyorum.
  • quote:

arkadaslar bugun ıtıbarıyle bnde topladım sıstemı bu anakartı kullandım 4800 işlemci 2 gb kingston ram seagate 250gb 7200 rpm 16 mb cache hdd ile onboard ekran kartıyla hangı oyunları ne sevıyede oynuyosunuzz yazarsanız sevınırım gercı yrn bnde denıcem ii forumlarrr.

bende 1gb ram var islemcide athlon 64 dual 2.2.

farcry oynuyorum gayet güzel hic takilma ypamiyor ouyn belkide eskidir bilmiyorum zaten pek güzel degil bu oyun salla gitsin

Flatout Ultimate Carnage 800*600 cözünürlükte rahatca oynayabiliyorum kasmiyor.süper oyun bence kesin yükle

TimeShift bunuda 800*600 cözünürlükte cilginlar gibi oynuyorum gerci oyun direk basladi hibisey anlamadim öyle gidiyoruz zamani geri ileri aliyosun degisik bisiler yapiyiliyo ilerledim birazda hala cözemedim oyunu.

Stronghold 2 var bide bunu rahatca oynarsin ztn ama ilki kadar güzel degil diyolardi ben yinede yükledim sonra dedim aklin oylu birmis harbiden ilki daha güzel bunda cok sacma adamlari seciyon secmiyo dibine kadar geliyolar saldirmiyor.

Theme Hospital var bide en eski oyunlardan ama süper oyun.

simdi birde mass efecti indiricem bakalim o nasil olucak baskada oyun gelmiyor aklima geleni indirip oynuyorum ztn

• quote:

Orjinalden alıntı: xcamplus

quote:

hiç oyun oynamıyorum.
    Bol bol Sinema İzliyorum.

zaten oyun için deılde ben yınede sorıyım dedım bende film için 22" lcd aldım zaten izliyodum ama notebooka baglıyarak notebookunda 5+1 ses çıkışı yoktu sesler ii ama fazla zevk almıodum bu kartın onboard ses kartı bayaa ii asıl şimdi film izlemeye başlıcam cam çerçeve allah ne verdiyse indiricez artık aşagı :D:D

• Verifying DMI Pool Data uyarısı ''almayan'' arkadaşlar , bios menülerinin resimlerini buraya aktarabilirlermi acaba ? Çünkü hala bu sorun çözüme kavuşmadı maalesef.

Örnek:
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.