Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlkertezcan yorumların için teşekkürler. Bende ikiaydır Rev.1.1 F3 Bios (CD'sinde) kullanıyorum açılış hala çok kötü vaziyet! Bunun Sp3 alakalı olmadığı çok önceden anlşıldı zaten benim diğer PC'de SP3 XP yüklü bunun açılışının üçte birinden daha az zamanda açılıyor ama Kart ASUSP5B. Bu Kartın çıkışlarıda sorunlu zira benim deneyimlerime göre şöyle başıma geldi; 1: Kartın DVI İLE HDMI çıkışları aynı anda kullanılamıyor eğer dijital çıkışı (DVI,HDMI) kullanacaksanız monitörü VGA'dan bağlayacaksınız. 2: Bu Kartın DVI çıkışı sorunlu yada bende bir şey var ama daha önceki iletilerde bir arkadaşın başınada geldi monitör VGA'dan bağlı idi ben LCD çılışını DVI 'den aldım PC açılmadı sonra söktüm açıldı. 3: Sonuncusu Ben en azından yapamadım bir iki arkadaş var önceleri bağlayan benim bu sorun hala devam ediyor. Monitör VGA'dan bağlı LCD HDMI/HDMI ablo bağlı CCC'den TV'yi görüyor ekranı TV'ye alıyorum ama bir türlü 800x600 ün üstüne çıkamadım ne hikmetse! Selamlar.

• arkadaşlar merhaba ben de Gigabyte MA78G-DS3H kullanıyorum(şuan garantide) bios driverlar herşey güncel işletim sistemi temiz fakat yinede ben anakartın açılışını hiç sevmedim.daha önce asus m2a-mvp ile amd 4400 kullanıyordum açılış bundan çok daha hızlıydı ki şuan phenom 9950 kullanıyorum bu kartla.bilgisayarı açma düğmesine bastığımda ekrana ilk görüntü gelene kadar bile 5 sn geçiyor.hep asusa çamur atıyorlar amd için ama gigabyte beni hayal kırıklığına uğrattı şimdi başka marka 780g li bi anakart alıp bunu garantiden gelir gelmez satmayı pilanlıyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Gigabyte GA-MA78GM-S2H (ver 1.1)
    2*1 Gb OZC 800 mhz RAM
    AMD 5200+
    250 GB SATA Hdd
    500 Watt PSU
    Dün bu sistemi kurdum. HDD yi daha önce kullanıyordum. XP SP3 yüklü.
    Fakat açılışta siyah ekran çıkıyor. Seçim yapmamı istiyor.
    Güvenli,Olağan, En son.. vs.
    Hangisini seçersem seçim win başlıyor gibi oluyor. Çok kısa süreli bir mavi ekran görülüyor ve makina resetleniyor.
    Bios tan ayarlarla oynadım ama birşey değişmedi.
    Bu mavi ekranı durdurup görmenin bir yolu var mıdır?
    HDD 2 bölüm. 2. bölüme XP yi yeniden kursam açabilir miyim?
    Bios versiyonu bilmiyorum. Update çözüm olur mu?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • Bios işi değildir 6 aydır versiyon 1.0 sorunsuz çalışıyor, RAM leri kontrol et olmazsa windowsu yeni kurmaya çalış
  • Ramları kontrol ettim. Başka makinada çalışıyor. Hatta 667 lik 2*1 kingston bile denedim benim makinada sonuç aynı. Mavi ekran.
    Biosu F4 yaptım olmadı. Şimdi F5 yapıp deniyeceğim. Acaba bios ayarlarında mı sorun var?
    Ayrıca makina Güvenli Modda açılıyor ve sorunsuz çalışıyor. İşlemciyle ilgili bir sorun olabilir mi acaba?
    Bir de mavi ekran çıkınca en altında şöyle yazıyor:
    Fiziksel belleğin dökümüne başlanıyor.
    Fiziksel bellek diske dökülüyor %1,2,3,... sayıyro ve 100 de resetliyor.
    Çözüm önerisi olan var mı acaba?
    Anakartta mı sorun var diye düşünmeye başladım.
  • Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla benim gibi harici ekran kartı ile sesi LCD tv den almaya çalışan yok.Ne yaptıysam Realtek ses denetimi programını göremiyorum.Ses çıkışı var LCD tvden ama ses girişi yapamıyorum.Sorunu çözmek için bi format vacip oldu artık
  • Arkadaşlar ne yaptımsa olmadı.
    Şu anda başka bir hdd yi formatlayıp sıfırdan XP kuruyorum.
    Yine olmazsa artık kartı değiştirmeyi düşünüyorum.
    Eskiden Asus kullanıyordum.
    Sanırım yine Asusa dönerim.
  • arkadaşlar bnde bu anakarttan aldım rev 1.1 ama hoparlörleri bi sonuna kadar açın müzik fln hiç bişi dinlemeden hafif bi cızırtı varmı bn de var ne yaptıysam driver fln çözemedim cvp larınızı bekliyorum
  • merhaba arkadaşlar
    yardıma ihtiyacım var, ama sıramı beklerim. :)
    Gigabyte MA78GM-S2H ver. 1.1 F5
    ASUS ATI RADEON EXTREME EAH3450/HTP/512MB 64 BIT DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 ekran kartım var.
    hybrid crossfire nasıl yapılır anlatırsanız sevinirim.
    iyi çalışmalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabpaw -- 19 Ekim 2008; 20:17:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: crabpaw

merhaba arkadaşlar
    yardıma ihtiyacım var, ama sıramı beklerim. :)
    Gigabyte MA78GM-S2H ver. 1.1 F5
    ASUS ATI RADEON EXTREME EAH3450/HTP/512MB 64 BIT DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 ekran kartım var.
    hybrid crossfire nasıl yapılır anlatırsanız sevinirim.
    iyi çalışmalar..

Merhaba crabpaw, okuduğum kadarıyla aynı kartı rev.1.1 kullanıyoruz. Siz herhalde bir HD3450 aldınız Hybrid Crossfire yapacaksınız zira benimde ilgimi çekmesinin sebebi yukardaki iletilerimi belki okumuşsunuz PC ile LCD arasındaki bağlantıda görüntüyü TV'ye alıpta 1920x1080 bir türlü yapamadım. Yapmak istediğim hedefler şunlar; Şu anda XP kullanıyorum Hybrid için kesin olrak Vistaya terfi etmem gerekiyor siz herhalde Vista kullanıyorsunuz DirectX 10.1 yüklü dediğinizden anlıyorum. Hybrid Crossfire için BURADAN Bakıp bilgilneceğinizi umuyorum.

• merhaba arkadaşlar ben 2. pc topladım üzülerek söylüyorum bu anaakrta çattım benim sorun win xp yi kuruyorum çooooook yavaş kuruluyor kurulduktan sonra driverleri yüklüyorum bilgisayarı açıp kapatınca xp logosu olan açılış kısmında donup kalıyor açılmıyor ve işlemci aşırı ısınıyor en sonunda reset atıyor vista kullanınca bir sorun yok açılış sorunu yaşamıyorum yalnız açılışta işlemci ısısı 38-40 derecelerde oluyor en ufak bir yükleme işleminde veya oyunda 60 65 derece sıcaklık oluyor everest sistem kararlılık testinde 10 dk 80 90 dereceyi buluyor aşağıda sistemin özelllikleri yazıyor ben güzel bir soğutucu mu almalıyım yoksa benim donanımda uyumsuzluk mu var anlamadım ne yapmam lazım (ramlerim anakartın uyumluluk listesinde yok) yardımcı olcak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
    not çoğunuz gibi vistayı sevmiyorum :)
    Anakart:
    CPU Türü DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
    Anakart Adı Gigabyte GA-MA78GM-S2H (2 PCI, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Anakart Çipseti AMD 780G, AMD Hammer
    Sistem Belleği 1536 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    DIMM4: Kingston 2G-UDIMM 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    BIOS Türü Award Modular (04/30/08)
    Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 3200 Graphics (512 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 3200 Graphics (512 MB)
    3D-Hızlandırıcı ATI Radeon HD 3200 (RS780)Disk Sürücüsü

SAMSUNG HD321KJ ATA Device (320 GB

güç kaynağı switching model atx 300 w p4
    bios f4 ayrıca f5 f5c f3 hepsini denedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetemin -- 20 Ekim 2008; 0:53:13 >

• vetemin

CPUnun soğutucuya tam temas ettiğinden emin misin? 4800+ kullanıyorum 8-10 saat çalışmada bile 38-40 dereceyi geçmiyor.

Tam temas etmiyorsa thermal gres sürmen gerekebilir
  • evet eminim hatta 3 değişik termal macun denedim yeni açtım şimdi bilgisayarı sadece internetde dolaşıyorum 45 ila 50 aralarında geziyor

bir daha amd mi asla ne olur yardımcı olun kıracam ben bunu arkadaş 10 saat de 40 diyor bizim açılış 50 :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vetemin -- 20 Ekim 2008; 20:57:54 >
  • vetemin, PC'nin geç açılma sorunu genel bir sorun bu hala çözülemedi ben XP kullanıyorum diğer eski PC'im bunun açılış zamanının çeyreğinden daha az zamanda açılıyor ölçmedim ama gerçekten bir dak. yı bulmuyor fakat ASUS P5B Kart. Diğer sorun olan ısınma sorunu bu kartlarda var buda kanıtlandı benim değerler CPU yaz İzmir sıcaklarında 50 -55 oluyordu kasa içi 45-50 oluyordu tabii eski kasaya yerleştirmiştim şu anda o kasada Asus var ısı sorunu yok. Ben bu yüzden yeni kasa aldım içim rahat etti. Şimdi CPU 40 seviyelerinde. Birde güney köprü tarafı çok ısınıyor el değmiyor. Saygılar.
  • akkaynak, yani benim tek sorunum güç kaynagıyla mı ilgili bende eski kasyaı kullanıyorum çift taraf kasa açık bol havalandırmalı birde ben işlemciye giden voltajı 1,275 e düşürdüm şu an iboşta 31 diyor everest kararlılık testinde 2 dk 38 dedi eskiden voltajı düşürmeden önce 50 lere varırdı bunu neye bağlıyabiliriz benim güç kaynağım mı yoksa normal mi birde böyle kullansannm performans çok mu düşer normal olan cpu voltaj 1,325 saygılar
  • Bence geç açılma sorunu için söylenen herşey havada kalıyor kesin kaç saniyede açıldığını ölçelim ve buraya yazalım.

Geç çok göreceli kavram sıkıntılı durumda saniyeler dakika gibi geçebilir, o yüzden ben fırsat bulduğumda saniye olarak açılma süresini ayrıntılı olarak ölçüp yazacağım merak eden arkadaşlar da yazsın karşılaştıralım herkese faydası olsun.

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

vetemin, PC'nin geç açılma sorunu genel bir sorun bu hala çözülemedi ben XP kullanıyorum diğer eski PC'im bunun açılış zamanının çeyreğinden daha az zamanda açılıyor ölçmedim ama gerçekten bir dak. yı bulmuyor fakat ASUS P5B Kart. Diğer sorun olan ısınma sorunu bu kartlarda var buda kanıtlandı benim değerler CPU yaz İzmir sıcaklarında 50 -55 oluyordu kasa içi 45-50 oluyordu tabii eski kasaya yerleştirmiştim şu anda o kasada Asus var ısı sorunu yok. Ben bu yüzden yeni kasa aldım içim rahat etti. Şimdi CPU 40 seviyelerinde. Birde güney köprü tarafı çok ısınıyor el değmiyor. Saygılar.

• Bende Xp'nin acilmasi 22 saniye sürüyor tam olarak
  • Windows çubuğunun başlaması: 24 saniye

Kullanıcı Parola ekranı: 40 saniye

Bende XP pro SP2 var

HTPC olarak kullanıyorum 2 adet 500Gb sabit HDD + (160GB + 250GB + 500GB : 3 x USB HDD) + PCI DVB-T/analog TV kartı + PCI SS HD2 Uydu kartı var

quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

Bende Xp'nin acilmasi 22 saniye sürüyor tam olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 22 Ekim 2008; 11:45:36 >
  • arkadaşlar

1.bende tek bu ram var kingston kvr800d2n5/2g (bmme1670825) benim baktığım kadarıyla bu ram anakartın listesinde yok sıkıntı yaşarmıyım acaba 2 adet 1gb lıklarından mı almalıydım veya bunun yanına mhz aynı 1gblık bir ram taksam çakışma olurmu?

2.birde bu anakartın performanslı olması için en az kaç watt lık güç kaynagına ihtiyacım var zaten kasamda eski bahane olur bana, birdebenim işimi görecek en ekonomik kasa için link verirseniz sevinirim

3. benim en önemli sorunumda bu ben en az 10 kere format attım xp ye ilk 3 açılış kapanışta sorun yok (geç açılması dışında) sonra proğram yüklenince onlarda basit 15 proğramdır altı üstü daha sonra xp logon bölümünde makina kitleniyor

arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum bu karta lanet olsun ya

hepinize şimdiden teşekkürler

ma78gm s2h rev 1.1 rezaleti amd athlon 64*2 2700 mhz cpu başkada hiç bir alet yok üstünde

• Selamlar. herhalde açılış rekoru bende olacak.
    Power dümesine basma ile birlikte Windows mavi başlat ekranı tam 1 dak. 10sn.
    Bende XP HOME SP3 var zannedersem bu SP3'ün bu Karta alerjisi var. Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.