Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: paduwan

@Z-DGİ 2 ay tatildeydim ben o yuzden cevap vermedim kusura bakma .Bios goruntusu nasil aliniyor direk prsc tusu ile oluyormu karti alan sorun yasayan cok kisi var.Ama bu kadar kötü bir kart degil bence gayet memnunum ben.Bu elktronik isi sansa dayali gibi valla arkadaslar 2 kisi tipa tip ayni sistem topluyor birinde hersey duzgun otekinde sorunlar bitmek bilmiyor kismet isi valla.

Önemli değil hocam,artık o sorunu takmıyorum kafaya , genede sağolasın. :)

Diğer arkadaşlar için , bende şuan F4 bios var ve sistem gayet stabil , hiçbir problem yok.(ısı,mavi ekran,ses)

Mavi ekran alan arkadaşlar, ram'lerini kontrol etsinler , sistemlerini farklı ramler ile çalıştırmayı denesinler.

Sıcaklık konusunda ;

Her zaman en güncel proğramlar ile donanım sıcaklıklarınızı ölçün ,bazı arkadaşların kartlarında ise ısı sensörleriyle ilgili problemler var , bunları bios update ile çözebilirsiniz oda fayda etmez ise yapacak başka bir işlem kalmıyor.(60-70-80 C gösteren arkadaşlar , soğutucularınızı elinizle kontrol edin aslında işlemcinizin bu sıcaklıkta olmadığını göreceksiniz , bu şekilde göstermesinin nedeni dediğim gibi ısı sensörleri ile ilgili bir durum.)

F3 bios kullanırken işlemcim 80-81 C gösteriyordu , F4'e geçtim ve sıcaklıklar 34-38 C'ye düştü , stock fan aşırı gürültü yapıyordu , dandik bir kasa fanı vardı onu 7v'a ayarladım hem ses sorunu çözüldü hem de sıcaklıkları 28-32 C'ye düştü.

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

• quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

İyi günler Arkadaşlar, ben bu Ana Kart için C/F yapmak istiyorum yani ex olarak bir Ekran Kartı ilave etmek istiyorum söylendiğine göre HD2400 ve HD3400 olduğu söyleniyor şu anda bir araştırma yaptım piyasada yaygın olrak SAPPHIRE'nin BU Ekran Kartı çok var HD3400 hiç yok. Acaba HD3450 çalışırmı hiç deneyen arkadaş oldumu yada hiç C/F ( Crossfire) yapan arkadaş oldumu? Bu konuda deneyimlerinizi bu topiğe yazarsak sanırım bu kartın tüm kullanıcıları için iyi bir bilgi kaynağı olacaktır.
    -

http://www.thgtr.com/motherboard/20080331/amd_780g_yongaseti_hdtv_htpc-06.html

HD3450 ekran kartı ile Hybrid Crossfire yapılabilmiş.

• quote:

Orjinalden alıntı: ufukluk

bu anakart ile phenomlardan tam kapasite yararlanabiliyormuyuz?

Aşağıdaki phenomlardan tam kapasite yararlanabilirsin.
     Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Phenom ve diğer işlemci destek listesi için.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma78gm-s2h_10.html

• Z-DGI Çok teşekkürler cevabınız için benim işletim sistemim HD 3450 (XP HOME EDITION'da) herhalde çalışır problem olamaz sanırım,Vista olacak diye bir kayıt yok herhalde! Selamlar.
  • quote:

Z-DGI Çok teşekkürler cevabınız için benim işletim sistemim HD 3450 (XP HOME EDITION'da) herhalde çalışır problem olamaz sanırım,Vista olacak diye bir kayıt yok herhalde! Selamlar.

Hocam XP crossfire destekliyor ama hybrid crossfire desteklemiyor maalesef.Vista'ya terfi etmeniz gerekicek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chemsin

quote:

Orjinalden alıntı: xanadu28

Bu kartla direk hdmi-hdmi kablo ile hiçbir dönüştürücü filan kullanmadan LCD Tv sini monitor gibi sorunsuz kullanabilen var mı?? varsa yaptıklarını bi anlatsın lütfeeennnn

Arkadaşlar bu anakartı ATI HD 3870 GDDR4 ile kullanıyorum.İşletim sistemim XP PRO.Philips marka televizyonumda ekran kartının HDMI çıkışı ile tv nin HD1 girişine takıyorum.Ve sorunsuz bir şekilde her istediğim çözünürlükte görüntü alıyorum.Yalnız ses ile ilgili problemim var.Şöyle ki,LCD tv den ses alabildiğim halde denetim masasında yada desktop da saatin yanında Realtek ses denetim programını bulamıyorum.Ve bilgisayarı her açtığımda "High definition Audio veri yolundaki ses aygıtı" diye yeni donanım bulundu diyor.Anakartın CD si dahil internetten bulduğum tüm Realtek sürücülerini indirmeme rağmen sorunu çözemedim.Bana yardımcı olacak arkadaş çok hayra geçer vallaaa..Mikrofon bağlıyorum pc ye ama ses denetimini açamadığımdan onu da aktive edemiyorum.Çok acil sesli görüşme işini halletmeliyim arkadaşlar.O yüzden şu ses sorununu bi halledelim.

Sayın Z-DGI Yukardaki arkadaş XP PRO ile kullandığını söylemiş onu okuduktan sonra bir de size sorayım dedim. Acaba benim anlamadığım bir şeymi var? Ben ben Ana Karta bir ekran kartı daha ekliycem onboard ekran kartı ile birlikte çalışacak. Bununda HD3400 yada HD2400 Serilerinden olması gerekiyormuş.Selamlar.

• @akkaynak

Hocam o arkadaşın ekran kartı harici ATI HD 3870 , yani hybrid crossfire olayı yok o arkadaşta.Harici bir ekran kartı var ve o kart üzerinden hd yada diğer işlevlerini kullanıyor.

Sizin kartınız ise HD3450 hybrid crossfire olayı var ama yapmak için vista'ya terfi etmeniz gerekiyor.

(Ben hybrid crossfire olayını XP'de denemedim, yalnız okuduğum bütün yazılarda xp'nin hybrid crossfire desteklemediğini , bu özelliği kulanabilmek içinse vista'nın yüklü olması gerektigini gördüm.)
  • Z-DGI arkadaşım sakın yanlış anlama sizin yukarıda verdiğiniz link'te Crossfire anlatıyor bir zahmet bakabilirmisiniz. Herhalde ben yanlış anlıyor olabilirim çünkü bu konularda fazla bilgim olmadığını söylemek durumundayım. Orda şöyle bir cümle var bakarsanız sizde görürsünüz, Vista veya XP başlatıdıktan sonra İşletim sistemi harici ekran kartını tanıyor. Diyor burada bahsedilen yazıda da geçen HD3450 Ekran kartı bu yüzden kafam karıştı. Sygılar.
  • quote:

Z-DGI arkadaşım sakın yanlış anlama sizin yukarıda verdiğiniz link'te Crossfire anlatıyor bir zahmet bakabilirmisiniz. Herhalde ben yanlış anlıyor olabilirim çünkü bu konularda fazla bilgim olmadığını söylemek durumundayım. Orda şöyle bir cümle var bakarsanız sizde görürsünüz, Vista veya XP başlatıdıktan sonra İşletim sistemi harici ekran kartını tanıyor. Diyor burada bahsedilen yazıda da geçen HD3450 Ekran kartı bu yüzden kafam karıştı. Sygılar.

Yok hocam ne demek

Orayı bende dikkatli okudum sizin için , ama dikkat ettiyseniz aygıt yöneticisinin resmi vista(h.crossfire) olayında , vista ve xp kelimesini kullanmasının nedeni , ilk olarak hd3450 ile h.crossfire'ı denemişler ve sonuç olumlu olmuş fakat ayrıyeten birde hd3850 ile deneyelim ne olacak diye bu kartı takmışlar ve sonuç hüsran bu arada 780g'nin tepkisini anlatmışlar(Yani harici bir ekran kartı takıldığında ve bu kart h.crossfire olayını desteklemiyorsa on-board ekran kartı ne yapacak kendini kapatacakmı , güç tasarrufu modunamı geçecek vs.)

Linkteki yazı >

Hybrid Crossfire deneylerimizi bir Radeon HD3450 ile gerçekleştirdik fakat bir de Radeon HD3850 deneyelim dedik. Bununla beraber tümleşik GPU kendini kapatarak bu kartla uyumlu olmadığını gösterdi.
    Melez grafik destekli bir ekran kartı bir 780G/V anakartına takıldığı zaman, dahili GPU'nun HDMI/DVI ve VGA çıkışları devre dışı kalıyor. Bu durum, ilk ekran bağlantısını anakarttaki çıkışlardan yapmanız gerektiği anlamına geliyor.
    Melez grafik destekli bir ekran kartı anakarta takıldığı anda, HD3200 diğer dahili grafik çözümlerinin aksine kendini devre dışı bırakmıyor, açık kalıyor.

Windows Vista veya XP başlatıldıktan sonra işletim sistemi harici ekran kartını tanıyor fakat HD3200 GPU aygıt yöneticisinde görünmeye devam ediyor.
    Grafik sürücüsündeki melez (hybrid) CrossFire seçeneği, geleneksel çift kartı yapılandırmalardan görülenden farklı değil. Sadece ilgili kutucuğu işaretleyerek çift GPU işlevini etkinleştirdik ve Radeon HD3450 ile HD3200'ü birleştirdik.

• merhabalar...
    benim epox anakartım yandığı için bu anakarttan almak istiyorum..benim sistemimle uyumlu çalışır mı?
    selamlar

sistemim
    amd6000+ işlemci
    2 gb dual 533 twinmos ram
    ati 1950 pro (512 mb)
    sata 2 harddisk( 120 gb)
    ocz 500 watt psu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: inanpolat

merhabalar...
    benim epox anakartım yandığı için bu anakarttan almak istiyorum..benim sistemimle uyumlu çalışır mı?
    selamlar

sistemim
    amd6000+ işlemci
    2 gb dual 533 twinmos ram
    ati 1950 pro (512 mb)
    sata 2 harddisk( 120 gb)
    ocz 500 watt psu...

İşlemci destek listesi > AM2 !!

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma78gm-s2h_10.html

Bellek Destek listesi >

http://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-ma78gm-s2h.pdf

Ekran kartının PCI-EX olması gerekir.(Senin ekran kartın AGP mi PCI-EX' mi bilmiyorum)

Hard Disk ve PSU'da sorun yaşamazsın zaten.

• arkadaşlar ben bi türlü 5+1 sesi alamadım nasıl alabiliyoruz detaylı bi anlatım yapabilen arkadaş varsa zahmet olucak pls
  • @akkavak

Hocam arkadaşın da belirttiği gibi ben ekran kartını harici olarak kullanıyorum.Performansında da gayet memnunum.Yalnız şu ses işini çözemedim.HDMI ile lcd den ses alıyorum.Ama denetim masasında realtek in ses denetim programını göremiyorum.Bu yüzden de mikrofon aktif olmuyor.Bu anakartla XP de realtek ses denetim programını açan var mı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: chemsin

@akkavak

Hocam arkadaşın da belirttiği gibi ben ekran kartını harici olarak kullanıyorum.Performansında da gayet memnunum.Yalnız şu ses işini çözemedim.HDMI ile lcd den ses alıyorum.Ama denetim masasında realtek in ses denetim programını göremiyorum.Bu yüzden de mikrofon aktif olmuyor.Bu anakartla XP de realtek ses denetim programını açan var mı??

chemsin
    Benim Realtek HD Audio Yöneticisi ile kurduğumdan beri hiçbir sorunum olmadı. Halen kullanıyorum en altta görev çubuğunda süreklü devrede görünüyor. Yalnız tek farkımız şu ki, ben sesi Realtekten DTS olarak ayarladım ve Optik kablo ile Sineme ses sistemine veriyorum kayıpsız 5.1 DTS ses alıyorum. Daha önce okuduğum kadarı ile bir arkadaş, HDMI'den ses aktarımı konusunda 5.1 olarak başaramamış hatta Gigabyte 'a dahi yazı yazmış oradan da aynı cevap gelmiş HDMI'den sadece Stereo ses geldiğini bunun için ayrı bir kodek yüklenmesi sözkonusu galiba HD Audio Codec diye araştırmanız lazım. Benim sorun hala çözülmedi LCD ekranda, monitör VGA'dan bağlı olmasına rağmen 800x600 üzerine çıkamadım. Selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: metin929496

arkadaşlar ben bi türlü 5+1 sesi alamadım nasıl alabiliyoruz detaylı bi anlatım yapabilen arkadaş varsa zahmet olucak pls

Nasıl alamadınız?Realtek HD Audio programı ile gayet kolay bir şekilde yapılıyor. Siz ses aktarımını ne tür kablo ile yapıyorsunuz?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: metin929496

arkadaşlar ben bi türlü 5+1 sesi alamadım nasıl alabiliyoruz detaylı bi anlatım yapabilen arkadaş varsa zahmet olucak pls

Nasıl alamadınız?Realtek HD Audio programı ile gayet kolay bir şekilde yapılıyor. Siz ses aktarımını ne tür kablo ile yapıyorsunuz?

BENDE CREATİVE nin 5+1 i var 5800 serisi bağlantıyı kendi ses girişleri ile yapıyorum ,farklı bi yöntemmi var benim bilmediğim
  • Hangi girişleri kullanıyorsunuz? Anakart çıkışından onu kastettim.
  • quote:

Hangi girişleri kullanıyorsunuz? Anakart çıkışından onu kastettim.

özür dilerim pek anlamdım ama siyah ,turuncuve yeşil ...yoksa siz digital çıkıştanmı bahsediyorsunuz?
  • Bu anakarttan ben de bir tane alıp 5200+ bağladım. Şimdilik bir yamuğunu görmedim. Revision 1.1 ve F4 bios yüklü, tek parça 2gb Hilevel 667 bağladım tıkır tıkır çalıştı.
  • Gigabyte'ın sitesinde gördüm. Bu modelin Revision 2.0 sürümü çıkmış. Allah bilir ne zaman ithal edilir?

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ma78gm-s2h_20.html

Fotoğrafından görüldüğü gib yine kuzey köprüsünde değişiklik var. Ama en önemlisi gerçek anlamda dualBIOS'unun olması. Ben Rev1.0'ımı XP üzerinden BIOS'unu yenilerken mavi ekranla karşılaşmıştım. Böylece anakartım tamamen bozulmuştu. Güya kutusunda "çift bios" yazıyordu. Rev2.0'da iki adet BIOS chip'i var(foto.nun sağ alt köşesine bakınız). Rev1.0 ile Rev1.1'de yoktu. Demek ki pek çok kişi anakartını bozunca akıl etmişler.

* * *

Windows'un yavaş açılmasını SP3'ten kaynaklanabileceğini yazmıştım. Diğer mani ise AMD/ATI sürücüsü. Elinizde imkan varsa deneyin:

* Tertemiz şekilde WinXP'yi kurun.
    * Hiçbir sürücü yüklemeyin. Win.'un o saf haliyle ne kadar hızlı açıldığına şahit olun.
    * Akabinde CD'den anakart sürücüsünü yükleyin. Sonra XP'nin açılış hızına dikkat kesilin.

Elbette onlarca dosyanın sisteme dahil edilmesi sistemin hızını kesecektir.. kesmesine de, anakartın teknolojik nimetlerinden faydalanmak bu sürücülerle mümkün olduğuna göre gerçek hız beklemek hepimizin hakkı.

GigaByte sitesinde sürücüleri yenilediğini de haber vereyim(Sürüm numarası: 8.475. Bu Catalyst 8.4 olmakta):
    http://download.gigabyte.ru/driver/motherboard_driver_chipset_amd_7series_xp.exe

Catalyst 8.9 çıkmışken Gigabyte'ın bunu sunmaması destek vermediği anlamanı gelebilir. Eminim her sürücü test yaparak sitesinde sunuyorlardır.

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.