Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: akkaynak

quote:

Orjinalden alıntı: crabpaw

merhaba arkadaşlar
    yardıma ihtiyacım var, ama sıramı beklerim. :)
    Gigabyte MA78GM-S2H ver. 1.1 F5
    ASUS ATI RADEON EXTREME EAH3450/HTP/512MB 64 BIT DDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 ekran kartım var.
    hybrid crossfire nasıl yapılır anlatırsanız sevinirim.
    iyi çalışmalar..

Merhaba crabpaw, okuduğum kadarıyla aynı kartı rev.1.1 kullanıyoruz. Siz herhalde bir HD3450 aldınız Hybrid Crossfire yapacaksınız zira benimde ilgimi çekmesinin sebebi yukardaki iletilerimi belki okumuşsunuz PC ile LCD arasındaki bağlantıda görüntüyü TV'ye alıpta 1920x1080 bir türlü yapamadım. Yapmak istediğim hedefler şunlar; Şu anda XP kullanıyorum Hybrid için kesin olrak Vistaya terfi etmem gerekiyor siz herhalde Vista kullanıyorsunuz DirectX 10.1 yüklü dediğinizden anlıyorum. Hybrid Crossfire için BURADAN Bakıp bilgilneceğinizi umuyorum.

teşekkürler akkaynak
    verdiğin link i daha önce incelemiştim, aslında birçok araştırma yaptıktan sonra ati catalyst in son sürümüyle denemeler yaptım.
    crossfire seçeneği işaretliyken ekran kartı:
    toplam bellek: 895 mb
    hd3450 : 256 mb
    paylaşılan : 639 mb görünüyor.
    performans:
    işlemci: 5.9
    bellek : 5.9
    grafikler:3.7
    oyun grafikleri: 4.1
    disk: 5.7 görünüyor.
    sadece hd3450 kullandığımda, farklı olarak grafikler:4.0, oyun grafikleri:4.1,bellek 1150 mb
    ob hd3200 kullandığımda, grafikler:4.1, oyun grafikleri: 4.0 ve bellek 1250 mb görünüyor.
    anlam veremedim.
    bu konuda bana yardımcı olabilirsen sevinirim.
    senin problemine gelelim,
    benim toshiba 32C3500 LCD 1280x768 den fazlasını desteklemiyor diye biliyordum... bu konuda fazla bişey bilmiyorum.
    sanırım sayende öğreneceğiz. :D
    saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crabpaw -- 26 Ekim 2008; 19:53:42 >

• bu anakartı olupra raid yapan kardeşlerime soruyorum.raid yaparken hangi sata slotlarını kullandınız?
  • Merhaba crabpaw, benim çözünürlük sorunum hala devam ediyor. Bir kaç gün içinde Vista yüklüycem HD3400 de aldım kurduktan sonra bilgilerimizi paylaşırız. Şimdidenbir sorum olacak; yeni ekran kartını taktıktan sonra bildiğim kadarıyla CCC deki Crossfire tıkladıktan sonra hemen tanıyor. Peki çıkışları hangi uçlardan alıcaz? Ana kartın çıkışlarınımı kullanıyoruz! Yoksa HD3400 çıkışlarınımı? Saygılar.
  • quote:

Merhaba crabpaw, benim çözünürlük sorunum hala devam ediyor. Bir kaç gün içinde Vista yüklüycem HD3400 de aldım kurduktan sonra bilgilerimizi paylaşırız. Şimdidenbir sorum olacak; yeni ekran kartını taktıktan sonra bildiğim kadarıyla CCC deki Crossfire tıkladıktan sonra hemen tanıyor. Peki çıkışları hangi uçlardan alıcaz? Ana kartın çıkışlarınımı kullanıyoruz! Yoksa HD3400 çıkışlarınımı? Saygılar.

ekran kartı çıkışını kullancaksın
  • quote:

Merhaba crabpaw, benim çözünürlük sorunum hala devam ediyor. Bir kaç gün içinde Vista yüklüycem HD3400 de aldım kurduktan sonra bilgilerimizi paylaşırız. Şimdidenbir sorum olacak; yeni ekran kartını taktıktan sonra bildiğim kadarıyla CCC deki Crossfire tıkladıktan sonra hemen tanıyor. Peki çıkışları hangi uçlardan alıcaz? Ana kartın çıkışlarınımı kullanıyoruz! Yoksa HD3400 çıkışlarınımı? Saygılar.

ikisinden de aldım, ama 3450 daha rahat oldu. 3200 biraz uğraştırdı. parola ekranına kadar monitör açılmadı. eski bir monitör kullanıyorum şimdilik, (inka 20" dvi monitör siparişi vermiştim 20 gün oldu, parayı çektiler, tedarik edemediklerini söylüyorlar, bu arada dolar artşı denk geldi falan...)
    şu anda 3450 ye bağlı H/C/F de 3200 tasarruf için uyku moduna mı geçiyordu öyle bişeyler okumuştum ama tam hatırlayamadım.
    kolay gelsin..

• quote:

Orjinalden alıntı: cengiz_vga

ekran kartı çıkışını kullancaksın

ben ses kartı çıkışından aldım. :D

(affına sığınarak espri yaptım cengiz kardeş kusura bakmazsın umarım)
  • 2 hafta önce ben de Gigabyte MA78GM-S2H aldım. 2*1 GB OCZ 800 Mhz bellek + AMD 6000+ taktım. Birde hybrid crossfire için Sapphire 3450 aldım. Anakart biosunu F4'e yükselttim. Vee Vista+SP1'i kurdum. Heyecanla biostan cf'yi de aktif hale getirdim ancak herhangi bir oyunu açtığımda ( starcraft bile olsa ) 5-10 dk. sonra anakarttan sürekli sinyal sesi geliyor??? Kitapçıkta ekran kartı hatası olduğunu söylüyor. Atinin 8.10 sürücülerini indirdim. Sonuç yine aynı. Crossfire'ı biostan kapatarak sadece anakart çıkışını ya da sadece ekran kartı çıkışını kullandığımda böyle bişey olmuyor. Sorun anakartta mı olabilir yoksa ekran kartında mı? Bir de COD4 te hissedilir bir performans artışı göremiyorum cf de. Boşuna mı aldım ekran kartını diye düşünüyorum şimdi

• LÜTFEN ANLAYANLAR CEVAP YAZSIN.

Arkadaşlar Sonunda bu anakartı kullanmaya karar verdim. Başımdaki macerayı sizinle paylaşmak istedim. İlk başta amd x2 3800 ile kullanıyordum. ramlerimde kingston 666 idi ve overclock ta geyet başarılı bir şekilde fsb:233 ü bile sorunsuz geçebiliyordum yani işlemcim 4200 e geliyordu. daha sonra işlemciyi phenom x3 2400 olandan alıp kullanmaya başladım. performans bence x2 lerden daha başarılı. tabi ramide 1066 lık yapalım dedik ve kingston hyperx 1066 aldık olay bundan sonra başladı. rahatlık battı overclok yapalım dedik ama ne yaptımsa bir gram bile overclock yapamadım acaba sorun nerde diye düşünmeye başladım x2 de süper overclok yaparken phenom 1066 ramde overclok yapamıyordum. eski kingston 666 mhz lik ram leri takıp overclok denemem gayet olumlu sonuç vermeye başlayınca bende sorunun ramlerden olduğu kanatine vardım. Araştırmalarım 1066 çalıştırabilmek için kingston hyperx 2.2v istiyormuş hayda dedik nerden çıktı bu benim anakart 2.1 volt verebiliyormuş maximum. kingston u iade edip bu siteden araştırmalarım neticesinde muskin aldım çünkü 2.1 de 1066 ı çalışıyormuş taktığımda ne göreyim 400 mhz çarpanı var hadi lan deyip rami iade ettim yani cpuz rami 1066 görmüyor sizin overclok yapmanızı bekliyor uyanık adamlar sonunda ocz almaya karar verdim ve ocz nin HPC modelini aldım. Heyecanla alıp taktım ramleri ve overclok denemelerine başladım çarpanlarında 533 olduğundan biosta phenom kullananlar için 5x memory diye bi seçenek var onu seçtiğinde herşey otomatik 1066 da çalışıyor alet windowstan ram voltajına baktığımda 2.1v u vermiş bios çok güzel dedim ocz şuanlık iyi gidiyor sonra +1 volt verip fsb yi yavaş arttırmaya başladığımda makine açılmadı fsb:210 açılmadı salak alet memory e ekstra voltaj verince 1.8 üzerinden +.1 verip 1.9 yapıyor herhalde bu nasıl bir salaklıktır ya ramin 5x çarpanını 4x e çekinde ram davranış değiştiriyor çarpanları voltajı tamamen ddr2 800 e göre yapmaya başlıyor voltaj 1.8 tabi benim +.1 voldum durduğu için 1.9 volttan ddr2 800 e 900 e kadar sorunsuz overclok yapabiliyorum 1000 mhz e kadar denemedim açıksası ama fsb: 233 te sorunsuz çalıştı kararlılığı konusunda emin değilim. ayrıca ocz 2.4 e kadar voltaj alabiliyormuş buda ramin çok rahat 1500mhz lere kadar çıkabilecegini gösteriyor. amacım sadece rami overclok etmek degil cpu fsb ht hepsini bununda en iyi yolu fsb yi 200 mhz den arttırmak eski 666 mhz lik ramle çok güzel oluyordu rakamlar yaklaşık olarak tam olasada ram:750 mhz ht:2000 fsb:225 cpu:2400 den 2600 mhz çalışıyordu vede gayet kararlıydı. ama bu anakartta rami overclok canavarı olan ocz ile bi halt yiyemiyorum. Bilgisi ve paylaşımları olan arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

• tekkir kardeş iyi akşamlar dilerim. Crossfire yapacağım ama yapamadım. HD3450 taktım CCC'de Crossfire seçeneği çıkmadı? Bunun Biostan tam nereden? Hangi menüde? Yapıyoruz bizi bir aydınlatırsan memnun olurum. Saygılar.
  • Merhabalar Arkadaşlar, en yavaş ilerleyen topik bu herhalde; Bu Kartı kullanan arkadaşlar yaptıkları her türlü tecrübeleri burada sürekli paylaşsalar herhalda hem hızlanır hemde sorunlar çabuk çözülür. Şimdi gelelim bizim muhabbete, bir önceki iletimdeki soruyu hallettim. Yani Hybrid Cross Fire yaptım tümleşik HD3200 ile sonradan alıp taktığım HD3400 ile çalışıyor. İlk başta Biostan Advantage menüsündeki Unit Display First kısmı ONBOARD yapacaksınız sonra sistemi açınca otomatik olarak CCC'de Crossfire seçeneği çıkıyor. Bu durumda 16GB'lık bir MKV dxva Dosyası oynattığımda işlemci kullanımı % 7 ile 10 arasında gezindi ki daha önce yalnız Onboard'la % 25.30larda oluyordu. Şimdi gelelim esas soruna; Bu durumda yani Hiybrid durumda bir türlü DVI'den LCD'ye görüntü aktaramadım. Zaten Crossfire durumda Ana Kartın çokışları aktif oluyor. Ama HD3450 çalışmaya devam ediyor. Benim yaptığım gibi yapabileniniz varmı? Yani Crossfire durumunda LCD'ye Fullhd görüntü aktarabileniniz varmı? Saygılar.

• Arkadaşlar en şuanda ocz ile yakaladığım en iyi değer bu ama tam kararlılık testlerini yapmadım vaktim oldukça yeni denemeleri buraya koyacağım.

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya
  • akkaynak kusura bakma bir süredir foruma bakmıyordum soruna cevap veremedim. Sen de çözmüşsün zaten üstelik sayende ben de kendi problemimi çözdüm. Ben biostan display first kısmını PCIE yapıp 3450 kartın çıkışından görüntü alıyordum. Bu şekilde kullanınca oyun esnasında anakarttan sürekli hata sinyali geliyordu. Şimdi dediğin gibi o kısmı ONBOARD yaptım. Çıkışı da onboarddan alıyorum ve normal çalışıyor. Teşekkür ederim
  • windows içi hantallığını anlayabilmiş değilim..onboard ekran kartını kullanıyorum oynayamadığım oyun yok(minimal grafikte değil,orta seviye bazılarında yüksek)speedfan temp3 80küsür dereceleri kafama çok takılmıştı ama herhangi bi sorun yok ve yalnış gösterge olarak kabullendim..ahci yapıp sistem kurarsam windows içindeki hantallık gidermi acaba :\
  • Arkadaslar bu karti kullanlar icinde htpc kasa tavsiye edebilcek varmi acaba?
  • Sonunda Gigabyte tan ga-ma78gm-s2h revizyon 1.0 olan anakartım için test biosu geldi.
    Versiyonu t6 heralde Test6 gibi birşey zaten gigabyte ın sitesinde en son f5 versiyonu var.
    Yeni biosu anakartıma yükledim ve onboard HDMI bağlantı toshiba 46ZF355 ile sorunsuz çalışıyor.
    Revizyon 1.0 aynı anakarta sahip olup HDMI çıkış sorunu olan arkadaşlara yardım edebilirim.
    Sonucu yazacağımı söylediğim için buraya da yazıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: abebe123456

Tekrar merhaba,
    İlgili sorunumu gigabyte türkiye ye yönelttim.
    Şöyle bir cevap aldım.

GIGABYTE Merkez, problemin çözümü konusunda yongaseti üreticisi AMD ile yaptığı görüşmelerde benzer problemin başka bir Toshiba 42Z3030 modeli ile kendilerine geldiğini ve problem için çözüm araştırıldığı bilgisini almıştır. AMD firmasının yaptığı çalışmalardan çıkacak çözüme göre GIGABYTE Merkez bizleri bilgilendirecektir. Bilgilerinize

Yani problem toshiba ve Anakart arasında başka Tv ler ile görüntü alınması normal. Hatta ben başka model bir TOSHIBA dan bile görüntü aldım. Ama aynı model başka bir televizyonda yine görüntü alamadım.

quote:

Herkese merhaba,
    Bu anakarttan ben de bir tane aldım.
    Fakat bir türlü HDMI dan LCD TV(Toshiba 46ZF355) ye sağlıklı görüntü veremiyorum.
    HDMI görüntü ile ilgili BIOS ta tek ayar var bu ayarda HDMI/DVI arasında geçiş yapıyor.
    Acaba PC açılırken windows açılmadan önce HDMI dan LCD ye görüntü direk geliyor mu.
    VGA dan CRT monitore bağladığımda hiç bir sorun yok. Fakat DVI ve HDMI ikisini de denedim olmuyor olmuyor. Catalyst ten LCD TV yi 2. görüntü olarak extend yaptığımda 640* 480 ve 720*5xx de görüntü extend olarak geliyor(genişletilmiş ekran) ama üstü 800*600, 1280*720, 1920*1080 görüntü yok. Fakat zaten televizyonu görüntüyü extend etmek için değil monitor olarak kullanabilmek için aldım(HD Film vesaire).
    Lütfen cevap verebilir misiniz. Bu akşam anakartı Vatan a iade ediyorum.
    Bu anakartı HTPC de kullanan bir çok kişi var ben de bu arkadaşların önerilerine göre bu anakartı aldım.
    Teşekkürler,

• Test biosu pek anlamadım.sorun olduğunu belirttin buna göre gigadaki abilerimiz sana bios yazıp mı gönderdi?Hdmi için mi bu bios sadece?

Bide bi sorunum var analoga dvi çevirici takıp onboard ekran kartına takıyorum fakat görüntü alamıyorum.Dvi aktif etmem için bi ayar mı lazım :S

Sonunda Gigabyte tan ga-ma78gm-s2h revizyon 1.0 olan anakartım için test biosu geldi.
    Versiyonu t6 heralde Test6 gibi birşey zaten gigabyte ın sitesinde en son f5 versiyonu var.
    Yeni biosu anakartıma yükledim ve onboard HDMI bağlantı toshiba 46ZF355 ile sorunsuz çalışıyor.
    Revizyon 1.0 aynı anakarta sahip olup HDMI çıkış sorunu olan arkadaşlara yardım edebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka aN -- 7 Kasım 2008; 21:01:26 >
  • Merhahaba arkadaslar ben bu anakartı yaklasik iki aydir phenom 8450 ile sorunsuz kullanıyorum. henüz overlock yapmadım. yalnız rami alırken 667 aldık yalnıslıkla hakan arkadasımız ram sorunu var yazmıs. buna katılan yada bu konuda baska sorun yasayan arkadaslarımız varmı acaba. ben 667 mhz olan rami 1066 mhz olanla degistirmek istiyorum. birde cpuz de "bus speed: 200,4 mhz gözüküyor bu normalmi sizce.
  • bir şey daha sormak istiyorum. su anda kullandıgım kasa aopen ao300w. ekran kartım sapphire ati radeon 3650 512mb 128 bit ddr3 pci-e 16x pc yuk altındayken (örn; crysis oynerken) cpu sıcaklıgı normlade 40 iken 50 civarı oluyordu, reset problemi olmadı hic ama ısınmadan dolayı ekran kartını kullanmıyorum. kullansam bir sorun yasarmıyım. ısıdan dolayı. yardımcı olursanız cok sevinirim. saygılar sınarım
  • birde. suanda aopen ao 300w kasa kullanıyorum. ekran kartımda sapphire ati radeon hd 3650 512 mb 128 bit ddr3 pci-e 16x. ilk kullanmaya basladıgım zamanlar normalde cpu sıcaklıgı maksimum yuk altındayken 40 iken (örn; crysis oynarken) ekran kartı varken bu 50C oluyordu bende psu dusuk geldi heralde diyerek ekran kartını cıkardım ama bu süre boyunca reset problemi yasamadım. beni tedirgin eden cpu ve kuzey koprü sıcaklıgı oldu. bir daha sıcaklık o kadar yukselmedi sıcaklık. acaba psu yetersizmi sice. ekran kartını kullanmaya devam etsem bir sorun yasarmıyım? saygılar sunarım.
  • Evet problemimi belirttim bunun için bios gönderdiler.
    Ama senin söylediğin durum farklı. İstersen gigabyte türkiye yle iletişime geç.

Orjinalden alıntı: Ka aN

Test biosu pek anlamadım.sorun olduğunu belirttin buna göre gigadaki abilerimiz sana bios yazıp mı gönderdi?Hdmi için mi bu bios sadece?

Bide bi sorunum var analoga dvi çevirici takıp onboard ekran kartına takıyorum fakat görüntü alamıyorum.Dvi aktif etmem için bi ayar mı lazım :S

Sonunda Gigabyte tan ga-ma78gm-s2h revizyon 1.0 olan anakartım için test biosu geldi.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.