Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar son 3 gündür yapmış olduğum testler karşılaştığım olumsuzluklar şöyle...

1. Realtek ses sorunu bende yaşadım fakat 4400 4+1 i sonunda bağladım... şimdi sorunsuz...
    2. AHCI mod gayet başarısız ve bir o kadar da sistemin yavaş açılmasına neden oluyor... NATİVE IDE ise süper denecek kadar hızlı şöyle ki VİSTA 32 BİT HOME PREMİUM kurulu sadece 2. geçişte sistem açılıyor...
    3. VGA iyi değil crysis vs vs vs oyunlarda bayılıyor... O/C yapacağım onuda yazarım...

Şimdilik karşılaştığım sorunlar bunlar onun dışında gayet stabil çalışıyor ve herhangi bir sorun olmadı

ilerliyen günlerde neler olur bilemiyorum...

ve exa dan aldığım da v 1.1 geldi bios ise f4 olarak geldi...
  • arkadaşlar GPUZ ile baktığımda bende GPU Clock 0 MHZ Default Clock ise 500 MHZ de gözüküyor... Default clock 750 Mhz e aldığım zaman crysis ilk açılışta sistem bayrağı çekiyor hoopp pc restart neden GPU CLOCK 0 gözükebilir...
  • beyler ram timing kısmı yokmu anakartta benmi göremedim ?
  • Arkadaşlar merhaba. 6.5 yıl sonra kendime yeni kasa topladığım için konulara oldukça uzak kaldım. Bilgisayarıma speedfan programını kurdum ve şu şekilde çalıştı.
    http://img122.imageshack.us/my.php?image=98464176wm0.jpg
    Bilgisayarıma speedfan kurdum ve bu şekilde bir görüntü veriyor. Bu görüntü anında mp3 player im icin video convert ediyorum ve %50 civarinda cpu kullanımı mevcut. Ateşle gösterilen sıcaklık nedir ? Arka köprü diye birşeyin çok ısındığından söz ediliyordu o olabilir mi ?

Bilgisayarımda 1 adet kasa fanı 1 adet de cpu üzeri fan mevcut. Cevaplarınızı bekliyorum. Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tucky -- 22 Kasım 2008; 17:37:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tucky

Arkadaşlar merhaba. 6.5 yıl sonra kendime yeni kasa topladığım için konulara oldukça uzak kaldım. Bilgisayarıma speedfan programını kurdum ve şu şekilde çalıştı.
    http://img122.imageshack.us/my.php?image=98464176wm0.jpg
    Bilgisayarıma speedfan kurdum ve bu şekilde bir görüntü veriyor. Bu görüntü anında mp3 player im icin video convert ediyorum ve %50 civarinda cpu kullanımı mevcut. Ateşle gösterilen sıcaklık nedir ? Arka köprü diye birşeyin çok ısındığından söz ediliyordu o olabilir mi ?

Bilgisayarımda 1 adet kasa fanı 1 adet de cpu üzeri fan mevcut. Cevaplarınızı bekliyorum. Selamlar..

temp 3 cpu sıcaklıgı. biraz fazla. anakartın rev 1.0 ise eğer sensor sorunu var bu normal. rev 1.1 veya üzeri ise bu normal degil. psu düşük gelebilir. işlemci fanı tam oturmamış olabilir. kuzey köprüyü birde elinle kontrol et bakalım. yani benim aklıma gelen çözüm yolları bunlar.

ben phenomla kullanıyorum. fakat 300w lık aopen'e sapphire ati hd 3650 512 mb 128 bit ddr3 ü taktıgım zaman bende de ısı 50 lere cıkıyor. yani eğer 150 w lık bir ekran kartın var ise en az 350w psu şart.

• arkadaşlar bu anakart Hd 4670 ile hibrid CF olurmu kullanan varmı
  • beyler 1.1 revizyonunda kuzey köprüsü çok sıcak bende sizde de öyle mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cihankoca

beyler 1.1 revizyonunda kuzey köprüsü çok sıcak bende sizde de öyle mi ?

Rev1.1+F5 bios, Amd x2 6400, 2x1gb twinmos 800mhz ve Palit 9800gt 512mb gddr3 ekran kartiyla kullaniyorum ve dogal olarak onboard ekran karti iptal olmasina ragmen idle 80 derece civari, 1 saat oyun sonrasi 110 dereceye kadar cikiyor.

Bu yuzden firebal'dan kuzey koprusu sogutucusu siparis verdim bugun. Yarin gelince takip sonucu buraya iletirim. 70mm lik fan hediyeli 20 liraya cok pahali bir cozum degil diye dusundum. Umarim sorunsuz montaj yapip biraz olsun serinletebilirim cunku sistemi kapattigimda kesinlikle el degemiyorum. Thermalright HR-05 Chipset Cooler - FAN HEDİYELİ!

• Bir ölçüm hatası mı var, yoksa OC mu neden oluyor, Rev. 1.0 F3 bios HTPC olarak bende 4-5 saat kullanımda 38-40 dereceyi geçmiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: canolum

quote:

Orjinalden alıntı: cihankoca

beyler 1.1 revizyonunda kuzey köprüsü çok sıcak bende sizde de öyle mi ?

Rev1.1+F5 bios, Amd x2 6400, 2x1gb twinmos 800mhz ve Palit 9800gt 512mb gddr3 ekran kartiyla kullaniyorum ve dogal olarak onboard ekran karti iptal olmasina ragmen idle 80 derece civari, 1 saat oyun sonrasi 110 dereceye kadar cikiyor.

Bu yuzden firebal'dan kuzey koprusu sogutucusu siparis verdim bugun. Yarin gelince takip sonucu buraya iletirim. 70mm lik fan hediyeli 20 liraya cok pahali bir cozum degil diye dusundum. Umarim sorunsuz montaj yapip biraz olsun serinletebilirim cunku sistemi kapattigimda kesinlikle el degemiyorum. Thermalright HR-05 Chipset Cooler - FAN HEDİYELİ!

• quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bir ölçüm hatası mı var, yoksa OC mu neden oluyor, Rev. 1.0 F3 bios HTPC olarak bende 4-5 saat kullanımda 38-40 dereceyi geçmiyor.

Olcum hatasi oldugunu sanmiyorum cunku cevabimda dedigim gibi kapattiktan sonra birakin elimi degmeyi, yaklastirirken bile asiri sicagi hissedebiliyorum. OC konusu icinse; sistemde oc uygulanan hicbir sey yok. Bu arada yanlis anlamis olmayin, CPU demiyorum, guney koprusu diyorum...

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

edit: kuzey-guney karisikligi duzeltildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RhinoCO -- 25 Kasım 2008; 16:43:48 >

• Orjinalden alıntı: fixriterzi

arkadaşlar bu anakart Hd 4670 ile hibrid CF olurmu kullanan varmı
    [/quoYalnızca 2 ve 3 serisi kartlarla oluyor. Ben HD3450 ile yaptım. Yalnız Vista ile oluyor bilginize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: canolum

Evet maalesef aldigim sogutucu SB700 guney koprusu ustune monte olamıyor.

Sabitleyici metal parca kisa gelmekte ve 2 delige de plastik vidalari takamiyorsunuz. 20 lira bosa gitti.

Firebal'a mesaj attim ancak pek sonuc cikabilecegini sanmiyorum. SLI ya da IFX modelden almam gerekliymis gibi gorunuyor... Neyse dursun bir ara bir anakarta uydururuz artik napalim...

Evet basa donduk. Tekrar sicakligimiz idle 80+ derece.

• saftirik everest göstermiyor köprünün sıcaklığını gittim şimdi senin kullandığın hardware monitorü indirdim senle aynı sıcaklık: 85 derece..şimdi gigabyte a msj atıorm bakalım ne dicekler
  • adam geyik yaptı sonuç yok (:
  • bende saftirik everest vardı kuzey köprü sıcaklıgı gözükmüyormuş :) evet cok sıcak napıcaz bilmiyorum. 85C lerde geziyor benimde. fan ile çözülebilecek bir soruna benzemiyor hiç. en azından bir sogutucu uydurabilmek mesele. canolum arkadasımız firebal denemiş olmamış şu maaşı laınca bir el atıcam. önerisi olan arkdaslar yardımcı olsun. ben dener sonucu size yazarım arkadaşlar. bu arada canolum güzel paylaşım çok teşekkürler.
  • -------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hodoras -- 2 Aralık 2008; 8:42:32 >
  • http://img356.imageshack.us/my.php?image=12933289cr7.jpg

buda benimki valla arkadaslar bendede ayni sorun varmis demek gerci ben memnunum valla bu sicaklik ne gibi bir sorun acabilirki cözüm bulan varmi yada?Birde ben aldigim bios ile kullaniyorum update etmek + avantaj sagliyormu arkadaslar

resmi bir türlü ekleyemedim valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 28 Kasım 2008; 21:05:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: chemsin

@akkavak

Hocam arkadaşın da belirttiği gibi ben ekran kartını harici olarak kullanıyorum.Performansında da gayet memnunum.Yalnız şu ses işini çözemedim.HDMI ile lcd den ses alıyorum.Ama denetim masasında realtek in ses denetim programını göremiyorum.Bu yüzden de mikrofon aktif olmuyor.Bu anakartla XP de realtek ses denetim programını açan var mı??

Bence Realtek yönetim programını açılmaması Harici ekran kartı kullanmandan kaynaklanıyor olabilir.
    Harici ekran kartını çıkartıp, Onbord ekran kartını dene. Realtek yönetim programı mutlaka çıkacaktır.
    Veya realtek yönetimini elinle manuel çalıştırmayı dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Selamlar. herhalde açılış rekoru bende olacak.
    Power dümesine basma ile birlikte Windows mavi başlat ekranı tam 1 dak. 10sn.
    Bende XP HOME SP3 var zannedersem bu SP3'ün bu Karta alerjisi var. Saygılar.

:) 22 saniyede masaüstünü görüyorum kullanıma hazır hale geliyo. Çok şanslıyım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: paduwan
    Arkadaslar bu karti kullanlar icinde htpc kasa tavsiye edebilcek varmi acaba?

olmazmı
    burada
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.