Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mogue XP'mi kullanıyorsun? ONBOARD'danmı bağlanıyorsun? Monitörde seyrederken aynı olay oluyormu?
  • Evet XP ve Onboard. DVI monitörüm olmadığı için deneyemedim ama VGA da TV'de sorun yok.
  • Hımm.. çok garip LCD'yi monitör olarakmı kullanıyorsunuz? Büyük ihtimalle akla Ana kart sorunu gibi geliyor ama bol bol deneme yanılma yapmadan anlayamassın. VGA'da sorun olmaması Dijital aktarımda ve FullHD ile bir sorun olduğunu gösteriyor. Film izlerken LCD'de kaynak değişimi yapmadan oluyor öylemi bu siyah ekran daha sonra kendi kendine düzeliyormu?
  • Evet tv şuanda tek görüntü kaynağı. Problem sistem açıldıktan 15-20 dakika gibi değişken sürelerde kendi kendine ortaya çıkıyor. Hiç 1080p alamasam anakarta çamur atıcam ama kafasına göre sinyali kesmesi hakkaten tuaf. Sistemi bir kaç kez reboot ettikten sonra tekrar görüntü alıyorum -tabii 15-20 dk için :(

İşletim sistemi internetten indirdiğim özel bir xp media center versiyonu ilgisi olabilir mi bilmiyorum bir linux live sürümü kurup deniyeceğim bu gün.
  • mogue Ben Vista Premium kullanıyorum kurduğumdan beri bu tip bir sorun yaşamadım. Sistemi HTPC ağırlıklı kullanıyorum sürekli LCD aktarımlı ( SONY40X3500) çoğunluğu1080p MKV Filmler ve Azınlıktada BluRay Filmler izliyorum. Yalnız dediğim gibi aktarımda iken kaynak değiştirirsem sistem sapıtıyor ve kapanıyor birde TV'yi sonradan açarsam olmuyor önce PC'yi açıyorum sonra ayarları yapıp TV'yi açıyorum ve aktarıyorum. Bana kalırsa siz önce başka bir LCD'de aynı sistemi bir deneyin. Sonra olmadı bir Monitör bulun bir de öyle deneyin. Ana Kart'ın Dijital çıkışlarını ayrı ayrı (DVI ve HDMI) Film oynatarak deneyin.
  • XP pro kullanıyorum, Kaynak değiştirdiğinde HDMI da kapanma olmaması lazım kartın kutusundan çıkan CD deki eski driverlarda bu oluyordu ama güncel anakart driverlarla çözülmüştü, Gigabyte ve ATI sitelerinden driverlarınızı kontrol edin yenileri yüklenmemiş olabilir.

Sadece şu durum var: TV den başka kaynak izlerken mesela uydu gibi PC uzun süre boşta beklerse (15-20 dakika gibi) PC HDMI dan çıkışını kesiyor, PC ye geri döndüğünüzde karanlık ekranla karşılaşıyorsunuz. Bir çeşit ekran koruma gibi.

Bu durumda klavyeden (mesela bende my computer tuşu) basarak görüntüyü tekrar alabiliyorsunuz.

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

mogue Ben Vista Premium kullanıyorum kurduğumdan beri bu tip bir sorun yaşamadım. Sistemi HTPC ağırlıklı kullanıyorum sürekli LCD aktarımlı ( SONY40X3500) çoğunluğu1080p MKV Filmler ve Azınlıktada BluRay Filmler izliyorum. Yalnız dediğim gibi aktarımda iken kaynak değiştirirsem sistem sapıtıyor ve kapanıyor birde TV'yi sonradan açarsam olmuyor önce PC'yi açıyorum sonra ayarları yapıp TV'yi açıyorum ve aktarıyorum. Bana kalırsa siz önce başka bir LCD'de aynı sistemi bir deneyin. Sonra olmadı bir Monitör bulun bir de öyle deneyin. Ana Kart'ın Dijital çıkışlarını ayrı ayrı (DVI ve HDMI) Film oynatarak deneyin.

• bu kartı seviyorum,hergün yeni heyecan yeni bir macera yaşatıyor insana ! Kendini çot diye kapatmasına alışmıştım,şimdi de kapalı iken kendini açıyor,herhalde içerisine terminator kaçtı .Unutmadan, bir de dün akşam durup dururken anakartdan bip sesleri gelmeye başladı,arkadaşım 1.1 versiyonu aldı f7 biosla hiçbir sorunu yok,bendeki 1.0 versiyonu, f7 bios atıp deneyeceğim ,mantarlarsa servis yolu gözükür artık.
  • @akkaynak:
    Teşekkürler cevapların için. Hafta sonu biraz daha kurcalayıp olmazsa pazartesi iadeye götürücem kartı. Aynı tv de bile kimsenin başına böyle bişi gelmemesi donanım arızası gibi geliyor bana. Talihsizlik ne diyeyim ki... :(
  • Sadece şu durum var: TV den başka kaynak izlerken mesela uydu gibi PC uzun süre boşta beklerse (15-20 dakika gibi) PC HDMI dan çıkışını kesiyor, PC ye geri döndüğünüzde karanlık ekranla karşılaşıyorsunuz. Bir çeşit ekran koruma gibi.
    Bende bunu kastetmiştim.
  • Bu bence hata değil uzun süre tv ile haberleşme kesilince grafik yongasını kapatıyor bu şekilde boşuna enerji harcamaz, istendiğinde klavyeden açılıyor

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Sadece şu durum var: TV den başka kaynak izlerken mesela uydu gibi PC uzun süre boşta beklerse (15-20 dakika gibi) PC HDMI dan çıkışını kesiyor, PC ye geri döndüğünüzde karanlık ekranla karşılaşıyorsunuz. Bir çeşit ekran koruma gibi.
    Bende bunu kastetmiştim.
  • Merhabalar,

bugün elime geçen ve akşama kurulumunu yapacağım aşağıdaki sistem ile GA-MA78GM-S2H kullanıcıları arasına katılıyorum inşallah. Öncelikle sistem:

• Tabii ki GIGABYTE GA-MA78GM-S2H rev 1.1
    • AMD PHENOM 9600 QUADCORE AM2+ 2,3 MHZ SOC940
    • 1 GB*2 DDR2 1066 MHZ KINGSTON HYPERX CL5 2G
    • ASUS 3650 SILENT EXTREME DDR3 512 MB DX10.1 16X

Kasa ve HDD için henuz karar vermedim. 300W'lık bir kasa ve 500GB'lık bir HDD düşünüyorum. Sistemi salonda Sony 40W4500 ile film, dizi ve Flight Simulator için HTPC olarak kullanacağım.

Daha önceki mesajlarda, yazdığım ramleri kullanan arkadaşların olduğunu gördüm. Bazı arkadaşlar ise bu ramleri 1066 mhz olarak çalıştıramadıklarını yazmışlar. Bu ramleri şu anda 1066 mhz olarak çalıştıran kimse var mı?

Şimdiden teşekkürler.
  • Bu sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum sorun çözüldü...

Sistemi HTPC olarak deck in kaset çalarının içine kurdum. Led li lcd li gayet şık bişi oldu. Önceki sistemde havalandırma gayet yeterliydi ancak bu anakartın zaten kuzey köprüsü aşırı ısınıyor bir de bu dar alanda kullanmaya kalkınca kuzey köprüsü cehenneme dönüyor. (Elimi bile süremedim) Kısacası benzer bir problem yaşıyorsanız kuzey köprüsünü kontrol edin zira sistem ısıdan dolayı hata vermiyor ama HDMI sapıtıyor...

Sonuç olarak o kadar uğraştığım "dekoratif" kasama ya bir fan daha takıp gürültüye katlanmam gerekecek ya da bu "modding" sevdamdan vaz geçip adam gibi bir htpc kasa alıcam.

quote:

Orjinalden alıntı: mogue

Durum vahim delirmek üzereyim!
    4-5 gün önce rev 1.1 olarak bu kartı aldım. HDMI ile ilgili garip bir problemim var. Görüntü Sony lcd tvye gayet güzel 1080p olarak geliyor. Bir film açıp izlemeye başlıyorum 15-20 dk sonra tv sinyal yok diyip siyah ekrana bağlıyor. Aynı sorun az önce tam ekran bir program çalıştırdığımda da oldu ama rastlantı da olabilir bilmiyorum.

• Sonuç almanıza sevindim ama çok ilginç bende ilk zamanlar ısı problemiyle boğuşurken hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Fakat bu elektronik işi belli etmez ilk düşüncem bende sizin gibi LCD'nin altına Basitbir HTPC olarak koyup kullanmak niyetinde idim ama neki yazın o İzmir sıcağında öyle bir ısınmaya başladı ki el yaklaşmıyordu. En son çare Kasayı değiştirmekte buldum ve rahatladım. Başka çaresi yok bu kartı ya çok kaliteli ithal malı HTPC'lerden alacaksın onada güç yetmez yada bizim gibi yapıp yan tarafa koyacaksın başka çare yok Saygılar.
  • Ben bu anakarta bayılıyorum.
    Hele hele biosuna bayılıyorum.
    Biosu öyle karışıkki, istediğin her ayarı yapabiliyorsun.
    Nedense Basit olan hiç bişeyi sevemiyorum.
    Böyle karışık olan şeyleri kurcalayıp çözmeyi,
    Yeni şeyler öğrenip ufkumu genişletmeyi çok seviyorum.
    Bu anakartta tam bana göre.
    Anakartın özelliği çok olunca kurcalanacak şeyde çok oluyor. :))
    Bazen kurcalamanın maliyeti çok olabiliyor
    Emin olmadığım şeylere dokunmuyorum.
    Ama tek kelimeyle harika bir anakart.
    Bugüne kadar hiç problem çıkartmadı.
    Daha doğrusu ufak tefek sıkıntılar oldu ama kurcaladıkla ayar problemi olduğu
    anlaşılıyor. gerekli ayarları yaptıktan sonra hiçbir sıkıntı kalmıyor.
    İşe yeni başlayan kişilerin kendini geliştirmeleri için biçilmiş kaftan diyebilirim.
    pc işine yeni başlayan biri bu anakartta herşeyi öğrenebilir. kendini geliştirebilir.
    Dikkat edilmesi gereken şey. CD de çıkan driverlarla yetinmemek.
    Sürekli güncel tutmak.
    gigabayteın sitesinden 2 dakikada indirilebiliyor driverları.
    Kullanan herkesi seçimlerinden dolayı tebrik ediyorum.
    Tam bir HOME anakartı.
    Ben 780G çipsetin tam üzerine üfleme yapan 120mm lik bir fan taktım.
    Şimdiye kadar açamadığım oyun olmadı. Crysis1 800x600 de hiç zorlanmadan oynuyorum.
    1024x768 de ufak bir hızaşırtmayla oynayabiliyorum.
    Bu arada bilmeyenlerin öğrenmesi için diyorum.
    hd3200 ekran kartı default olarak 400 veya 500 hızında geliyor
    bu hızı 700 veya 800 lere çıkarttığınızda ekran kartı biraz ısınıyor ancak
    yeterli soğutmayı sağlayabilirseniz ekran kartından harika sonuçlar elde edilebiliyor.
    ekran kartı 512 mb ye kadar çıkartılabiliyor.
    almak isteyen kullanmak isteyen arkadaşlar hiç tereddüt etmeden
    alabilirler.
    Son yılların en revaçta olan satış rakamlarını alt üst eden anakartı ile karşı karşıyasınız.
    Ödüle doymayan hala ödül almaya devam eden anakart.

• bende geçen haftadan beri kullanıyorum sorunsuz(rev1.1 f5 bios), şuan htpc amaçlı kullanım için optimum program, işletim sistemi vs. bunlarla uğraşıyorum, bu arada sshd2 uydu kartıyla ilgili hertürlü yardıma açığım dvb programları arasında kayboldum ama anakart oldukça stabil geldi bana (ayrıca asus p5b kullanıcısıyım onla kıyaslayarak söylüyorum)
  • Arkadaşlar hdmi audio ile ilgili yardıma ihtiyacım var.

Full hd tvye bağladım görüntüyü elde ettim fakat seste sorun yaşıyorum.Driverını update ettim.Sound kısmında Digital Output Device (HDMI) 2-high defination audio device seçili ve working diyor.Aynı zamanda yanındaki mikserden ses geldiği de gözüküyor ama ben ses duyamıyorum.Acaba ince ayarlarda bir eksiklik mi var?

Daha önce deneyenler yardımcı olabilirmi acaba.İşletim sistemim vista.Teşekkürler.
  • arkadaslar bu anakartın ht sı kac 5200 muydu.Bu anakartla athlon x2 7750 2.7 calıstırınca ıslemcının htsı 1900lerde.Birde bu ht yi direk 3000 bine cıkarsam bır sorun olurmu.Daha cok mu hızlanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gorkem84
    Arkadaşlar hdmi audio ile ilgili yardıma ihtiyacım var.
    Full hd tvye bağladım görüntüyü elde ettim fakat seste sorun yaşıyorum.Driverını update ettim.Sound kısmında Digital Output Device (HDMI) 2-high defination audio device seçili ve working diyor.Aynı zamanda yanındaki mikserden ses geldiği de gözüküyor ama ben ses duyamıyorum.Acaba ince ayarlarda bir eksiklik mi var?
    Daha önce deneyenler yardımcı olabilirmi acaba.İşletim sistemim vista.Teşekkürler.

Anakartın kitapçığında HDMI üzerinden sesin nasıl alınacağıyla ilgili resimli bir açıklama var.
    Orayı tekrar gözden geçirmenizde fayda var. Mutlaka biryeri atlıyosunuzdur.
  • edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caution -- 16 Şubat 2009; 19:09:01 >
  • USB klavye ile BİOS a girip işlem yapabilen varmı?
    PS2 klavye kullandığımda BİOS DA İşlem yapabiliyorum.
    Ancak USB klavye kullanınca biosta işlem yapamıyorum klavye işgörmüyor.
    biosta USB klavye Enable yaptığım halde usb klavye bios içinde çalışmıyor.
    Nerede hata yapıyorum.?
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.