Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • w3hw3t Sisteminizin güç ihtiyacını en garantili şekilde
  • Kusura bakmayın link ekleme çalışmadı yukarıda bu yüzden ekleyemedim. (www.extreme.outervision.com) Bu siteye girerseniz kısaca hesbını yapabilirsiniz güç ihtiyacınızın.
  • beyler benimde bir sorum olcak yeri burasi degil belki ama;Bende htpc kasa oldugu icin uygun sogutucu bulmakta güclük cekiyorum.Kasayi sadece film icinde kullanmiyorum gta4 fear2 falan ne cikarsa oynuyorum islemci cok isiniyor stok fan ile sizin kullandiginiz 10cm'den kücük cpu sogutucusu varmi tavsiye edebilceginiz kullandiginiz.
  • Bu formda zaman ayırıp çeşitli yorumlar yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Yorumlar sayesinde karar verip, ben de Gigabyte MA78GM-S2H aldım :)

Hemencecik bir soru sorayım :

İlerisini düşünüp tek Kingston HyperX 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM CL5 ram modül aldım. Acaba 2 Gb lık eşini bir kaç ay sonraya alıncaya kadar çok mu performanstan kaybederim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FFD2 -- 24 Şubat 2009; 0:29:48 >
  • Bir fan controller almanı tavsiye ederim fan hızını ayarla düşürebilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: balistik81

Evet dostlar sistemimi toplamış bulunuyorum şöyle:

Gigabyte MA78GM-S2H rev1.1 F5 Bios
    AMD Athlon 64 Xp 5200+ 2.7 GHz
    Kingston 2*1 GB 800 Mhz DDR2 CL6 KVR800D2N6/1G
    Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB SATA2
    BenQ X2000W 20'' 2ms GTG Dvi Hdmi
    Asus Vento TS-6A1 250 W Slim mATX Siyah

Sistemi kendim toplayım kurdum gayet stabil ve serin çalışıyor. Birde şu kasadaki 60 mm fanlar sessiz çalışsaydı tam süper olacaktı. Sesi rahatsızlık vermeye başladı.Konu dışı ama piyasada 60mm sessiz fan bulabilirmiyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

w3hw3t Sisteminizin güç ihtiyacını en garantili şekilde

teşekkür ederim saol kardeş kafama takıldıydıda bi soruyum dedim herkez farklı birşeyler söyleyince noluyo dedim ben boşamı para verdim diyo insan birazda cool masteri psu kalitesine güvendigim aldım bazı arkadaşlar bu tip sistemlere 500-600 watt diyo bana fazla uçuyolar gibi geldi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

beyler benimde bir sorum olcak yeri burasi degil belki ama;Bende htpc kasa oldugu icin uygun sogutucu bulmakta güclük cekiyorum.Kasayi sadece film icinde kullanmiyorum gta4 fear2 falan ne cikarsa oynuyorum islemci cok isiniyor stok fan ile sizin kullandiginiz 10cm'den kücük cpu sogutucusu varmi tavsiye edebilceginiz kullandiginiz.

paduwan HTPC'ler için tam biçilmiş kaftan bir işlemci soğutucusu bunun daha kısasını bulmak TR'de çok zor. BURADA

• FFD2 Bahsettiğiniz Ram ile sorun yaşamassınız ama benim bildiğim, madem 2GBdaha alacaksınız o zaman 64Bit'lik Vista kurarsanız müthiş bir performans alırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

beyler benimde bir sorum olcak yeri burasi degil belki ama;Bende htpc kasa oldugu icin uygun sogutucu bulmakta güclük cekiyorum.Kasayi sadece film icinde kullanmiyorum gta4 fear2 falan ne cikarsa oynuyorum islemci cok isiniyor stok fan ile sizin kullandiginiz 10cm'den kücük cpu sogutucusu varmi tavsiye edebilceginiz kullandiginiz.

paduwan HTPC'ler için tam biçilmiş kaftan bir işlemci soğutucusu bunun daha kısasını bulmak TR'de çok zor. BURADA

saolasin dostum bunu almayi düsünüyordum bende tessekür ederim artik rahat rahat alirim aklimda soru falan kalmadi en azindan cok tessekürler tekrar

• Ya
    Arkadaşlar boardu aldık Xp SP3 kurduk. Ama oyunlar da feci bir yavaşlık var. Eskiden gariban sistemimle oynadığım Quake4 bile takılarak oynuyor. Fifa filan mümkün değil oynamıyor. Nereye bakmam gerek hata için yardımcı olrsanız bunalımdan kurtulacağım.

Sanki driverı doğru değilmiş gibi yavaşlığı. Bu formda bazı arkadaşlar onboard ekran kartı ile oyun oynayamadıklarını yazmışlardı şimdi benim başıma geldi valla acayip pişman vaziyetteyim.

Gigabyte MA78GM-S2H
    AMD Athlon 64 X2 7750 ( 2.7GHz)3.3MB 940pin-D.Core
    Kingston HyperX 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL5
    WD 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2 WD5000AAKS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FFD2 -- 26 Şubat 2009; 21:18:06 >
  • FFD2 ben 2*1 Gb ram almıştım şuanda kafamı duvarlara vuruyorum 2*2 almadığım için, mutlaka ikincisinide al, 64 bit bir sistem kur, iyi bir soğutma + BIOS update+ onboard ın saat hızını yükselt biraz makina uçar ...
  • Peki grafik ayarları için BIOS'da bişi seçmemiz gerekiyor mu?

Mhz'ini filan ayarlamalımıyız?
  • Arkadaşlar AMD sistem kuruyorum.Bu anakartı almayı düşünüyorum. İşlemci olarak X3 2.1 Phenom aldım. Ram olarak 2x1 gb 1066 Mushkin high performance var. Anakartın ram uyumluluk listesinde Mushkin görünmüyor.Acaba sorun yaratır mı? Bu anakartla Mushkin high performance 1066 ram kullanan var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aries_ -- 27 Şubat 2009; 1:00:20 >
  • Vaktinizi caliyorum ufak bir yardim.

Gigabyte ga-ma78gm-s2h anakart
    Amd Athlon X2 6000+ islemci
    Kingston hyperx 1066mhz 4*1

sistemimde ramler 800mhz gozukuyor.Arastirmama gore islemciden dolayi 1066mhz kullanamazmisim phenom islemci kullanmam gerekiyormus.Bu bilgi dogrumudur ram lerimi 1066mhz kullanma sansim yokmu ? Anakart ddr2 1066mhz destekler yaziyordu.

Tesekkurler simdiden,
  • Dostlar BenQ X2000W hdmi girişli monitörüme hdmi kablosunu anakarttan bağlıyorum. Bios tan Onboard ekran kartını ve Dsub/HDMI çıkışı seçiyorum ve monitörün digital driver'ini de kurmama rağmen görüntü alamıyorum. Acaba yapmam gereken başka ne olabilir? Kestane Kebap, ivedi cevap!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balistik81 -- 27 Şubat 2009; 8:49:19 >
  • Evet 1066 mhz kullanamıyorsunuz board un manuellinde öyle yazıyor.

Bakınız ...

DDR2 1066 is supported with combination of AM2+ processors and DDR2 1066 memory modules, please refer "Memory Support List" for detail memory support information.

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2814
  • Jasonjustice, Evet diğer arkadaşın dediği gibi 1066MHZ. destekli Ramlar yalnız PHENOMX3 VE X4 Lerde destekli görünüyor AMD'nin sitesindede yazıyor. balistik81 büyük ihtimalle kablonuz arızalı olabilir board'dın çıkışında bir şey bir şeyin olup olamdığını başka bir monitör yada LCD girşinden kontrol edebilirsiniz. Eğer çalışırsa monitörde bir şey vardır çalışmassa kablo olabilir. Yinede öncelikle monitörünüzü bir ön kontroldan geçirin yada başka bir PC'de kontrol edin garanti olsun. Kolay gelsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Math77

Arkadaşlar AMD sistem kuruyorum.Bu anakartı almayı düşünüyorum. İşlemci olarak X3 2.1 Phenom aldım. Ram olarak 2x1 gb 1066 Mushkin high performance var. Anakartın ram uyumluluk listesinde Mushkin görünmüyor.Acaba sorun yaratır mı? Bu anakartla Mushkin high performance 1066 ram kullanan var mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

bir dene bakalım bendede phenomx3 2.1 var. ama sadece ram'im 2gb kingston 667. eğer ram gerçekten 1066 görünüyorsa bende alıcam.
  • HDMI çıkışı ile 42" Plazma Samsung'a çıkış yaptım. Gayet güzel ses de geliyor görüntüde. Oyun oynuyorum harddiskteki Divx filmleri canavar gibi seyrediyorum.
    Lakin DVD koyduğumda ses var görüntü yok neden ola ki???
  • Merhaba,
    Ben tam gigabyte'ın intel tabanlı 73PVM-S2H düşünürken, Chip'teki bir yazı üzerine bu MA78GM-S2H'a yöneldim. Herikisinde de tercih sebebim ekran kartına para vermeden HTPC kurup hdmi çıkışından HD film izlemek(blu-ray + BD-rip avi ve mkv) Bu iyimser hayalim mümkün mü yoksa mkv için illa phenom işlemci ve ayrı ekran kartı gereklimi?

Peki siz MA78GM-S2H alanlar! Şimdiki aklınız olsa hangisini alırsınız? Herikisinin de yorumlarını okudum, 73PVM-S2H alanlar genelde menmun, pek camdan aşağı atmak isteyen yok. Benim farkedebildiğim MA78GM'in farkı DirectX10 destekli olması. Bunun için sinir harbi riskini göze mi alayım?

Bir de 3 kez revize edilmiş bir kart (rev 1.0, 1.1, 2.0) hangisi alınmalı?
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.