Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ben sata hdd tanitamadim. acil yardim edermisiniz? biosada giremedim. biosa guncellemelimiyim. bende F3 .
  • FFD2 Büyük ihtimalle sorununuz yazılımsal kaynaklı gibi veya oynatıcı programınızdan kaynaklı olabilir yada ayar gerektirebilir. Zira Divx'lerin görüntüsünü aldığınızı yazmışsınız. Bu donanımsal bir sorun olduğunu göstermiyor. barsoy, Ben yaklaşık sekiz aydır kullanıyorum HTPC olarak eski iletilerdede bulabiirsiniz üç sıkıntım olmuştu biri PC'nin geç açılması bu hala azda olsa devam ediyor eski PC'me nazaran zira önce xp idi sonra vista kurdum biraz hızlandı ama artık pek takmıyorum bunu sorun olarak bu sorun herkesde vardı. İkinci sorun, kartın Chipset soğutucusu çok ısınmaktaydı buda ortak sorun idi bunuda çok iyi bir kasa ve soğutma ile aştım. Üçüncü sorunum ve en önemlisi sistemi kurmamın gayesi olan LCD'ye aktarımın FullHD olarak kusursuz olmasıydı bunda çok başımı ağrıttı. LCD TV seçme bir özelliği var birde bu kartın bu aktarımda yaşanan sorunlarla ilgili. Örneğin bu forumdada çok anlatıldı bizim bu bölümdede var bu kartın TOSHIBA'lara alerjisi var bir türlü bağlanmıyor. Ben HDMI'dende DVI'dende XP kurulu iken 800X600 çözünürlüğün üstüne çıkamadım. Daha sonra Vista kurdum düzeldi istediğim gibi aktarıyordum. Fakat ilerleyen günlerde pek verim alamayınca HD3450 Ekran kartı aldım ve C/F yaptım gayet güzel oldu ve çok performanslı çalışıyor. Size önerim, eğer sürekli diskten BluRay ve yüksek ripli 1080P'ler izleyecekseniz önce bir deneyin derim memnun kalmassanız ekran kartı alabilirsiniz. Saygılar.

• akkaynak dostum aldim su tavsiye ettigin islemci sogutucusunu güzel harbiden memnun kaldim tessekür ederim.Stok fanda gta4 oynarken falan 80 falan olup kapatiyodu simdi 45 50 falan takiliyo pek ucmuyo.

Sana baska bir sorum olucakti bu sogutucunun 4 pin cikisi var yani fan hizi kontrol ediliyor dimi sen speedfan gibi bir program mi kullaniyorsun bunun icin yoksa fan kontolcünmü var.Bazen film izlerken yada torrente acik birakinca öyle düsük devirde kalsin istiyorum.

Son olarak bende 2 tane hyperx kingston 800mhz ram var bunlar dual calisiyor.Ama birini cl5(677mhz) olarak görüyor forumda bir arkadas .45li bir nicki vardi sayesinde 800 yaptim ikisinide fbsyi 219 yaparak acaba bunun baska yolu varmidir 800 yapmak icin cünkü islemciyede overclock yapmisim haberim yok

• Sayın paduwan yardımcı olduğuma sevindim. Ben Fan'ların devirlerini kablolarla oynayarak +5v yani minimum voltaja düşürdüm zira benim kasada bir önde HDD'ler için, bir arkada egsoz fanı için 12cm'lik birde yanda 14cmlik fan var bunların hepsini devreye verdim ama düşük çalıştıkları için ses minimum düzeyine indi yani üç metreden pek duyulmuyor gibi esasında işlemci fanınıda bir değiştirsem süper olacak şu anda bir tek o gürültüsü var ama okadar fazlada değil ilerde en güzeli bir fan kontrolcusu alacağım en iyisi bu sizede tavsiye ederim fan kontrolcu kesinlikle işinizi görecektir. Fireball- evren bilgisayar yada hepsiburadada çok çeşit var tavsiye derim. İkinci sorunuz için bir bilgim yok ben iki ram kullanıyorum Kingston 800mhz. çok memnunum. Sizin işlemci fanınızın aynı benimki gibi (stok fan) 4 pinli ana karta yuvasına takılıyor Bios'ta görünüyor ben devrini düşürmek için biraz uğraştım cd ile gelen bir program vardı onu filan kurdum olmadı en güzeli fan kontrolcü alacaksın kesin sonuç için. Saygılar.

• İşlemci fanı için cd deki overclock ve H/w monitor programını kullanabilirsin, bu programla CPU ve sistem fan hızını sıfıra kadar indirebiliyorsun.

CPU ısındıkça yavaşça hızlanacak şekilde ayarlayabiliyorsun, cpu yüklendikçe otomatik olarak fan hızlanıyor, manuel bir fan kontrolcuya cpu fanını bağlarsan farkında olmadan cpu'yu yakabilirsin.

Anakarttaki sistem fan çıkışına da bir fan bağlayıp anakarta doğru üfletirsen chipset ısınmasına da faydası olur onun hızını da cd deki h/w monitor ile düşükten ısındıkça yavaş yavaş yükselecek şekilde ayarlayabilirsin

Manuel Fan kontrolcuyu mutlaka kullanırım dersen kasa ve harddisk fanları için kullanmanı tavsiye ederim

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

Sayın paduwan yardımcı olduğuma sevindim. Ben Fan'ların devirlerini kablolarla oynayarak +5v yani minimum voltaja düşürdüm zira benim kasada bir önde HDD'ler için, bir arkada egsoz fanı için 12cm'lik birde yanda 14cmlik fan var bunların hepsini devreye verdim ama düşük çalıştıkları için ses minimum düzeyine indi yani üç metreden pek duyulmuyor gibi esasında işlemci fanınıda bir değiştirsem süper olacak şu anda bir tek o gürültüsü var ama okadar fazlada değil ilerde en güzeli bir fan kontrolcusu alacağım en iyisi bu sizede tavsiye ederim fan kontrolcu kesinlikle işinizi görecektir. Fireball- evren bilgisayar yada hepsiburadada çok çeşit var tavsiye derim. İkinci sorunuz için bir bilgim yok ben iki ram kullanıyorum Kingston 800mhz. çok memnunum. Sizin işlemci fanınızın aynı benimki gibi (stok fan) 4 pinli ana karta yuvasına takılıyor Bios'ta görünüyor ben devrini düşürmek için biraz uğraştım cd ile gelen bir program vardı onu filan kurdum olmadı en güzeli fan kontrolcü alacaksın kesin sonuç için. Saygılar.

• Sayın mastor1 benim Kart ile gelen CD'ye şimdi baktım, Yazılımlar bölümünde sizin bahsettiğiniz türde bir program bulamadım yoksa bende ismimi değişik? bendekiler şöyle, 1: Norton Internet Security 2: Acrobat Reader 3: Easytune 5 PRO 4: I - COOL 5: GOOM - Corporate Online Manager 6: DMI Viewer 7: Face - Wizard 8: BIOS hepsi bu kadar.
  • Easy tune 5 pro olması gerekiyor onu yüklersen fan hızı ölçümü ve ısıya göre ayarlama yapıyor

mesela: CPU ısısı

alt sınır: 30 derece için fan hızı %20

üst sınır: 60 derece için %100 olarak ayarlayabilirsin.

Aynı şekilde system fan soketine bir fan takarsan o da aynı yerden ayar yapılabiliyor

quote:

Sayın mastor1 benim Kart ile gelen CD'ye şimdi baktım, Yazılımlar bölümünde sizin bahsettiğiniz türde bir program bulamadım yoksa bende ismimi değişik? bendekiler şöyle, 1: Norton Internet Security 2: Acrobat Reader 3: Easytune 5 PRO 4: I - COOL 5: GOOM - Corporate Online Manager 6: DMI Viewer 7: Face - Wizard 8: BIOS hepsi bu kadar.

• Mesela ben htpc yi ilk açtığımda sistem 20 derecede soğukken cpu fanı 800-900 devirle dönüyor, film falan izledikçe biraz hızlanıyor 1500-1700 civarına çıkıyor. cpu sıcaklığı max 38-40 derecede kalıyor. Bunları easy tune 5 pro hw monitordan izleyebilirsin, istersen ET5 prodan clockları değiştirip OC da yapıyorsun.

4800+ cpu ve normal stok fanını kullanıyorum

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Easy tune 5 pro olması gerekiyor onu yüklersen fan hızı ölçümü ve ısıya göre ayarlama yapıyor

mesela: CPU ısısı

alt sınır: 30 derece için fan hızı %20

üst sınır: 60 derece için %100 olarak ayarlayabilirsin.

Aynı şekilde system fan soketine bir fan takarsan o da aynı yerden ayar yapılabiliyor

quote:

Sayın mastor1 benim Kart ile gelen CD'ye şimdi baktım, Yazılımlar bölümünde sizin bahsettiğiniz türde bir program bulamadım yoksa bende ismimi değişik? bendekiler şöyle, 1: Norton Internet Security 2: Acrobat Reader 3: Easytune 5 PRO 4: I - COOL 5: GOOM - Corporate Online Manager 6: DMI Viewer 7: Face - Wizard 8: BIOS hepsi bu kadar.

• mastor1 hemen kuracağım bahsettiğiniz yazılımı teşekkürler.
  • easy tune'u ben zaten kullaniyorum overclock olayinida onunla yaptim.cpu sicakliklarinada ordan bakiyorum.Bu programda kas aici fani ayarlanan yerde temperature treshold diyor orayi 300e cektim cpu system ve güc icin bana inmiyor sanirim hiz.Cünkü programda yukarda hep current ile original 2400de kaliyor.Su overclock olayindan ötürü sanirim bu fan hizi degil islemcinin hiziymis yanlis oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 2 Mart 2009; 22:31:57 >
  • Merhabalar, ET5 PRO'yu kurdum fakat hiç bir şey anlayamadım. Kullanan arkadaşlar yardım edeilirmi acaba? Ben yalnızca CPU Fanını otomatik olarak kontrol edilmesini istiyorum zira sisteme yani Ana Kartın dörtlü pinine yalnız o takılı PC HEALTH diye bir bölüm var oradan SETTING'e basıyorum çıkan yerde Fan Low Limit var birde Temperature Treshold diye kısımları var üstteki kısımdan CPU - SYSTEM - POWER devir ayarları var. Altaki kısımda ise, ısı ile ilgili CPU-SYSTEM ayarları var. Ben üstten CPU devrini 1200rpm aldım Everest ile bakıyorum fan devri hiç düşmedi? Hep 2000'nin üstünde üstelik Board sıcaklığı ve CPU sıcaklıkları 30-32 derece. Birde bahsettiğim SMART FAN diye menü var buradada CPU Fan Setting ayarları var bende varsayılan değerler, Automatic Mode kısmı, üstteki %100 alttaki %31 sağdaki ısı değerleri üst %65 alt %20 geçiyor. Sormak istediğim şimdi ben bu ayarlardan hangi kısmı ayarlamalıyım ki ilk açtığımda CPU fanı düşükte dönsün PC ısındıkça otomatik yükselsin? Saygılar.

• Makina evde olduğundan detayı bilemiyorum ama bios tan cool & quiet fan kontrolunun kapalı olmasından olabilir mi?

ET5 pro da deafult değerlerde bile CPU fanı soğukken yavaş dönmeli

quote:

Merhabalar, ET5 PRO'yu kurdum fakat hiç bir şey anlayamadım. Kullanan arkadaşlar yardım edeilirmi acaba? Ben yalnızca CPU Fanını otomatik olarak kontrol edilmesini istiyorum zira sisteme yani Ana Kartın dörtlü pinine yalnız o takılı PC HEALTH diye bir bölüm var oradan SETTING'e basıyorum çıkan yerde Fan Low Limit var birde Temperature Treshold diye kısımları var üstteki kısımdan CPU - SYSTEM - POWER devir ayarları var. Altaki kısımda ise, ısı ile ilgili CPU-SYSTEM ayarları var. Ben üstten CPU devrini 1200rpm aldım Everest ile bakıyorum fan devri hiç düşmedi? Hep 2000'nin üstünde üstelik Board sıcaklığı ve CPU sıcaklıkları 30-32 derece. Birde bahsettiğim SMART FAN diye menü var buradada CPU Fan Setting ayarları var bende varsayılan değerler, Automatic Mode kısmı, üstteki %100 alttaki %31 sağdaki ısı değerleri üst %65 alt %20 geçiyor. Sormak istediğim şimdi ben bu ayarlardan hangi kısmı ayarlamalıyım ki ilk açtığımda CPU fanı düşükte dönsün PC ısındıkça otomatik yükselsin? Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 3 Mart 2009; 18:05:43 >

• mastor1 hemen Bios'a girip bakıyorum dediğiniz yere.
  • mastor1 bahsettiğiniz ibare benim Bios'ta bulamadım yok yani yalnızca PC HEALTH STATUS bölümünde CPU Smart Fan Control - Enable durumunda CPU Smart Fan Mode ise Auto durumunda başkada CPU Fanı ile ilgili yer yok. Saygılar.

• o cool and quite benim biosda da yok smart fan enable durumda olunca easy tune ile ayar yapabiliyorsun ama bendeki ayarlar söyle akkaynak dostum acilista tam yakalayamadim ama 600 falan dönüyor sanirim..fikir vermesi acisindan resimli koyim

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

en sonuncu resim acilali 1 saat olmustur.Zaten bi winrardan dosya cikar ucuyo heresey :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 3 Mart 2009; 22:25:22 >

• paduwan teşekkürler aynen sizin ayarlarınızı yaptım bakalım nasıl olacak. Saygılar.
  • Resimde CPU fanı 696 devirde görünüyor gayet iyi daha da düşerse durur zaten. Düşürmek için smart fanda %20 yi %15'e çekin, 30 dereceyi de 35'e çekin ilk açılışta iyice yavaşlar belki durabilir. Üst sınırla oynarken 100% değiştirmeden 65 dereceyi 70-75 'e falan çekerseniz ısındıkça biraz daha geç hızlanır ama cpu yu kebap yapma durumu olmasın.

Sistem fan soketindeki fanda 1626 devir görünüyor onda ET5 üzerinden ayarla oynama imkanı yok bildiğim kadarıyla ama 32 derece sistem ısısı için 1626 devir çok fazla değil ama daha özel düşük devirli sessiz fanlar var onlardan takarsanız o da biraz daha yavaş çalışma olabilir

quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

o cool and quite benim biosda da yok smart fan enable durumda olunca easy tune ile ayar yapabiliyorsun ama bendeki ayarlar söyle akkaynak dostum acilista tam yakalayamadim ama 600 falan dönüyor sanirim..fikir vermesi acisindan resimli koyim

en sonuncu resim acilali 1 saat olmustur.Zaten bi winrardan dosya cikar ucuyo heresey :D

• mastor kardeşim peki bu Fan Low Limit'teki değerleri nasıl yapayım? Arkadaştaki değer CPU 300 yapılmış bendeki default değeri 2000 idi diğerleri 1000 idi gerçi diğerleri beni ilgilendirmiyor zira CPU hariç diğer fanlar systemde görünmüyor. Bilgilendirirsen sevinirim. Saygılar.
  • PC health: taki Fan low limit değeri fan bu devrin altına düşerse alarm sesi verditiyor

Fanın kalitesine göre biraz değişiyor ama normalde cpu stok fanı 500 devirin altına düşünce stop ediyor, mesela 300-500 yaparsan olabilir, stop ederse de alarm verir.

Temperature treshold değeri de ayarlanan değerin üzerine sıcaklık çıkarsa sesli alarm veriyor cpu yu yakmayasın diye uyarıyor, 60-65 derece iyi mesela

quote:

mastor kardeşim peki bu Fan Low Limit'teki değerleri nasıl yapayım? Arkadaştaki değer CPU 300 yapılmış bendeki default değeri 2000 idi diğerleri 1000 idi gerçi diğerleri beni ilgilendirmiyor zira CPU hariç diğer fanlar systemde görünmüyor. Bilgilendirirsen sevinirim. Saygılar.

• system fanin ayari olmuyormu bu program ile 3 pinli revoltec sistem fani ama düsmüyor hizi hep bi hiz tutkunu cilgin bisi
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.