Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mastor1 teşekkürler devri düşürdüm çok çok iyi oldu şimdi tam bir HTPC oldu ses yok gibi bir şey iki üç metreden Smart FAN'dan ayarladım PC Health'takinide 1000'de bıraktım ne olu ne olmaz zira çoğu zaman DL de kaldığı için sabaha kadar. paduwan bildiğim kadarıyla, üç pinliler sistemde gözükmüyor haliyle devri buradan kumanda edemiyorsun ama dört pinli olsaydı herhalde olurdu diye düşünüyorum zira sistem fan jak'ı dört pinli biliyorsun. Fakat bir dönüştürücü bulunup karttaki dört pin yuvasına takabilirsin. Ben kasa fanlarının devirlerini kablo çıkışlarını değiştirerek hallettim. Saygılar.

• su kirmizi kablo falan olayi ama onun icinde kesip bicmek lazim kesin elimde kalir.biosda cpu fan ayarinda bi yerde pwm vardi nu yaptim ben bizim fanda var nede olsa diyerek bi fark görmedim gerci.

akkaynak kesmeden yapilirmi peki sadece 7 walt olarak calissa ucmasa cok olurmu ki sen nasil yaptin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 4 Mart 2009; 19:51:16 >
  • paduwan şöyle hallettim, benim kasa fanlarının hepsi üç uçlu olduğundan Ana Kart Smart Fan Jak'ına olmuyor Jak dörtlü olduğu için muhtemelen seninkide olmayacak zira fan üç pinli demiştin. Ben fanın kırmızı kablosunu güç'ten gelen dörtlü molex'in kırmızısına siyahıda siyahına bağladım bu durumda +5v gittiği için minimum düzeyde dönüyor hepsi ve gayet memnunum yalnız ilerde yaz gelince ya eski düzene dönücem yada fan kontrolcü alacam başka yolu yok. Saygılar.
  • kingston'un sayfasında ramler 800mhz'ye kadar listelenmiş. Ancak şöyle bir ibare var: DDR2-1066 is supported by AM2+ CPUs only.
    At 1066MHz, this system supports up to TWO SINGLE RANK modules ONLY.

Ne demek istiyor? 1066 mhz ram takacaksanız dual kit olarak çalıştıramazsınız olarak anladım ben? Ve tabiki işlemci de phenom olmalı. Doğru mu anlamışım?
  • Benim HTPC de kasa tv nin altında yerleşik ve bi ton kablo bağlı olduğu için açıp bakamadım ama hatırladığım kadarıyla sistem fanına 3 pin düşük devir bir fan bağlamıştım. anakart bios tan bir seçimi vardı bu yapıldığında sistem fan devri de otomatik ayarlanıyor, ilk açılışta yaklaşık 600 devir dönüyor ET5 prodan ayar yapılmıyor ama devir sayısının arttığını ve sıcaklığı izleyebiliyorsun sistem ısındıkça devir yükseliyor. Yani sistem fanının 4 pin olması şart değil 3 pin takmak için yeri uygun sabit 5 volta bağlamanıza gerek olmayabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

mastor1 teşekkürler devri düşürdüm çok çok iyi oldu şimdi tam bir HTPC oldu ses yok gibi bir şey iki üç metreden Smart FAN'dan ayarladım PC Health'takinide 1000'de bıraktım ne olu ne olmaz zira çoğu zaman DL de kaldığı için sabaha kadar. paduwan bildiğim kadarıyla, üç pinliler sistemde gözükmüyor haliyle devri buradan kumanda edemiyorsun ama dört pinli olsaydı herhalde olurdu diye düşünüyorum zira sistem fan jak'ı dört pinli biliyorsun. Fakat bir dönüştürücü bulunup karttaki dört pin yuvasına takabilirsin. Ben kasa fanlarının devirlerini kablo çıkışlarını değiştirerek hallettim. Saygılar.

• Kullanıcı kitabına baktım ve aşağıya ekledim Sistem fanında 4. pin sabit 5V için

Yani anakarttan sistem fanında hız kontrolunun çalışması için 3 pinli fanlar yeterli oluyor.

1. pin ground

2. pin hız kontrollu 12v

3. pin devir bilgisi sense

4. pin sabit 5 volt

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 5 Mart 2009; 10:43:42 >

• Bu Bios ekranından da system smart fan control enable olmalı

• @akkaynak kesip takmisin yani bi keserim elimde patlar diye korkuyorum ama bakalim.

@mastor1 System faninda 4. pinde 5v destegi var ama bizdeki fanlar 3 pinli oraya takamiyoruzki takarsakda fan calismiyor Gnd bos kalmamali sanirim...System smart fan enabled bende simdi baktim

@barsoy phenom olmadan 1066 calismiyormus ramler . !7. sayfadaki mesajlarda vardi bu konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 5 Mart 2009; 10:57:20 >
  • paduwan ben kabloları kesmeden yaptım kesmeye gerek yok fan'dan gelen kırmızı ve siyah uçları ile Power'dan gelen dörtlü molexin aynı renklerine bağladım ve devir minimuma düştü. Üçlü pinli fanlar zaten bizim Ana Kart Smart fan girişine takılmaz dediğim gibi karttaki fan jakları dört pinlidir ancak dörtlü fan pinli olupta takarsanız o zaman hen Biosta ayar yapılabilir hemde ET5 PRO'dada yapilabilinir.
  • 3 pin fan bende takılı ve çalışıyor bundan eminim, hemde anakart system fan kontrolu altında olduğundan gayet sessiz çalışıyor.

Takarken GND boş kalmayacak GND-control-sense uçlarına takıyorsun +5V boş kalacak,

Zaten molex 3 pinli FAN konnektörlerinin tırnağına bakarsan (tırnak tam 2 dedir yani 1 ile 3 pininin tam orta hizasındadır) anakartta system FAN headerında 1-2-3 nolu pinlere takabilirsin 4 üncü pin boşta kalmalıdır.

Bunu dene işi çözersin kesme biçme başka şeylerle uğraşmaya gerek kalmaz

quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

@akkaynak kesip takmisin yani bi keserim elimde patlar diye korkuyorum ama bakalim.

@mastor1 System faninda 4. pinde 5v destegi var ama bizdeki fanlar 3 pinli oraya takamiyoruzki takarsakda fan calismiyor Gnd bos kalmamali sanirim...System smart fan enabled bende simdi baktim

@barsoy phenom olmadan 1066 calismiyormus ramler . !7. sayfadaki mesajlarda vardi bu konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 5 Mart 2009; 11:20:29 >

• Benim Fanların üç pin uçları karttaki yuvaya kesin olmadı o yüzden takamadım.
  • 3 pinli fan normalde sistem fan header'a olması lazım yanlış yere veya ters falan takılıyor olmasın, micro atx kasada header çok dipte kalıyor.

Bir ara fırsat bulursam sistemin üzerinden resim çekip eklerim
  • mastor1 dostum bende senin dedigin gibi takili.Bios ayarlarim da ayni sendeki gibi.Ama system fani kontrol edemiyorum easytune üzerinden falan kendi baslangicta yavas calisiyor ama sonra durmuyor.Bu arada bi bulamadim su biosdan resim cekme olayini helal olsun valla yapmisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 5 Mart 2009; 13:27:37 >
  • Zaten system fanı için easytune dan ayar yok ET5 sadece devir sayısını ve ısıyı gösteriyor,

Sistem Fan kontrolunu anakart sistem sıcaklığına göre otomatik yapıyor sen oynama yapamazsın sistem soğukken yavaş döner ısındıkça hızlanır ama iyi kaliteli düşük devir sessiz bir fan olursa fazla hız yapmayacaktır.

Arkadaş fanı sokete uyduramamış ben nasıl takılı olduğunu gösteren bir resim çekecektim biosun resmini kastetmedim

Belki ET5 yerine deha gelişmiş bir anakart OC yazılımı bulabilirsen ayarda değişiklik olabilir. ET5 pro ne de olsa bedava belki daha gelişmiş olanları vardır

Bi de bu anakartın revision 1.1 - 1.2 falan versiyonları çıkmıştı onlarda sistem fanı için bişeyler değişti galiba

quote:

mastor1 dostum bende senin dedigin gibi takili.Bios ayarlarim da ayni sendeki gibi.Ama system fani kontrol edemiyorum easytune üzerinden falan kendi baslangicta yavas calisiyor ama sonra durmuyor.Bu arada bi bulamadim su biosdan resim cekme olayini helal olsun valla yapmisin

Fan için BIOS ekranı burada:

Bu da benim HTPC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 5 Mart 2009; 14:58:12 >

• speed fan var sanirim sadece program olarak.Oda en son kullandim dagildi fanlar kaldirdim yine fanlar bozuk kaldi cok ugrastirdi beni en iyisi fan kontrolcü almak yada akkayankin anlatigi sekilde

akkaynak dostum bi ara vaktin olurda müsait olursan su nasil bagladigini resimle koyarmisin.nette baktim hatta burdada gerideki mesajlarda var hep kesip takilmis kesemeden nasil tutuyorlar birbirilerini merak ettim valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 6 Mart 2009; 12:41:09 >
  • quote:

speed fan var sanirim sadece program olarak.Oda en son kullandim dagildi fanlar kaldirdim yine fanlar bozuk kaldi cok ugrastirdi beni en iyisi fan kontrolcü almak yada akkayankin anlatigi sekilde

akkaynak dostum bi ara vaktin olurda müsait olursan su nasil bagladigini resimle koyarmisin.nette baktim hatta burdada gerideki mesajlarda var hep kesip takilmis kesemeden nasil tutuyorlar birbirilerini merak ettim valla

paduwan kardeşim anlamadığın neresi? İşlem çok basit kasa fanından gelen üç uç var daha önce tam devirde çalışırken Power'dan gelen dörtlü molex uca rengi rengine taktım direk hemen girmişti yuvaya rahat oturdu yani, ama ben bu sefer fandan gelen ucu ters çevirerek takayım dedim önce girmedi sonra biraz zorladım girdi ve gayet güzel sıkıştı ve fanın o anda devrine baktım düşüktü o zaman +5v. geldiğini anladım diğer iki fanı da aynı şekilde yaptım. Çok memnunum zira beni 100TL'den kurtardı. Yoksa iki tane fan alıyordum çok sessiz NOCTUA 1200 şimdi dolarda fırladı şimdilik erteledim artık yazın sıcaklar basınca ya gürültüye tahammül edecez yada Fan kontrocüsü alacağım. Burada olay şu, Power'dan gelen molex uçlarda standart hepsi aynıdır 4 tane uç var en solda kırmızı uç, en sağda sarı uç ve ortalar'dada siyah uçlar var daha önce benimkinde sarı ile siyah bağlıydı ve fanlar tam devirde dönüyordu ben ters çevirince bu sefer canlı uç kırmızı oldu ve minumum devre indi. Belki başka Power'larda değişik olabilir bunu çok basit PC açıkken deneme yanılma ile yapabilirsin bende öyle yaptım zaten iki tane ince kablo aldım kürdanla bastırarak sabitledim hangisinden düşük voltaj aldığını buldum bu kadar. Saygılar.

• demek benim kasa farkli ondan bendeki.molex uclarin hepsi disi system fanida disi. O yüzden olmuyor.sende sanirim molexlerin biri erkek ona takiyorsun.
  • Arkadaşlar bir konuda kararsız kaldım.

Acaba Cross fire destekli bir HD 3450 mi alsam yoksa paraya kıyıp HD 4830 filan mı alsam nedersiniz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: FFD2

Arkadaşlar bir konuda kararsız kaldım.

Acaba Cross fire destekli bir HD 3450 mi alsam yoksa paraya kıyıp HD 4830 filan mı alsam nedersiniz??

şahsen hd3200 oldukça yeterli geldi bana.kalkıp 3450,4830 almak boşa masraftan başka birşey değildir heleki dolar şu vaziyetteyken.4850-4870 alınabilir seviyeye geldiğinde minumum alıncaksa kart bunlar tercih edilmeli,ben öyle yapıcam.
  • 64 bit ultimate kullanan. varmı arkadaşlar.

phenom 8450 2.1
    2gb kngston 667 mhz
    sapphire ati hd 3650 512 mb 128bit gddr3 pci-e

şu anda 32 bit ultimate kullanıyorum.
    64 bir programlar daha hızlı çalışıyor gibi geldi bana. birde oyunların performansı bakımından geçmek istiyorum.
    deneyimi olan arkadaşlar varmı?
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.