Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende Gigabyte MA78GM-S2H kullananlardanım amd 5600 beraber aldım benim bir sorum olacak nette sayfayı aşagı yukarı yaptıgım zaman yazılarda hafif bir kayma oluyo acaba benmi çok elfamlıyım diye masa üstünde bir simgeyi sallamaya başladım yine aynı şey oldu yani pc ye formattan sonra e.kartını tanıtmazsınızya yani driver yüklenmedigimiz zaman olan kayma okadar fazla olmasada rahatsız ediyo önceki pc de öle bi sıkıntım yoktu acaba anakartın üstündeki onboard e.kartını kullandıgımdan dolayımı yapıyo yoksa eksik birşeylermi var yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • bir sürü şey yazdım sonra yetkiniz yok dedi bu ne biçim iş!!!!!!!!!!
  • ahci modda işletim sistemi (xp) kurarsanız daha sonra native ide ye geçtiğinizde windows başlatılamıyor haberiniz ola (vista da bilmiyorum)
    xpressrecovery ahci modu desteklemiyor sistem bulunamadı hatası veriyor ahci modda kurulum yaparsanız xpressrecovery'i unutun
    ben analog tv kartımdan ses alamıyordum gigabyte'ın sitesinden f8a bios sürümünü kurduktan sonra bu sorun düzeldi
    ön panel ses çıkışlarından da ses alamıyordum gerçi kablolar çıkık deneyemiyorum ama bence ön panel ses sorunu da düzeldi en kısa sürede deneyip size sonucu veririm.
    bende kuzey köprüsü ısısı 85 dereceler civarında yani her anakart aynı gibi görünüyor ekstra soğutucu istermi ??? gigabyte yaptıysa bence bir bildiği vardır diyorum ama neredeyse sistemini hiç kapatmayan biri olarak pek keyif verici bir durum değil
    bios update i biostaki Qbios ile yaptım ancak ntfs sistemi desteklemiyor drive bulunamadı hatası veriyor. fat16 yada fat32 olacak flash disklede güncellenebilir ben öyle yaptım
    kart gerçekten çok kapsamlı acemi arkadaşlar zorlanabilir. bunun sebebi komlike sisteminden dolayı her hareketin bir kuşulu şartı var onu gerçeklkeştirmeden sistemle oynayamıyorsunuz i

• ön panel ses sorunu çözüldü arkadaşlar aşağıda doğru bağlantıyı yazıyorum micle ilgilenmedim kulaklık çıkışları için yazıyorum

2 gnd ( 2 tane gnd var R ear ve L ear kablolarının ortasındaki gnd yi takın)

5 ear L
    6 ear L
    9 ear R
    10 ear R
    bu şekilde takın
  • pc üç gündür açık hiç kapatmadım kuzey köprüsü 85 diyor ama rahat rahat soğutucuya dokunabiliyorum bence ısıyı yanlış gösteriyor bilginize
  • dento35 Bios güncellemeyi nasıl yaptığını biraz anlatırmısın bende yapmak istiyorumda aldığımdan beridir F3 şimdi bir UPS aldım içim rahat oldu Elektrik kesintisine karşı benim kasada yalnız Disket yok Bios üzerinden yapmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • rev 1.1 için f8a linki alabilirmiyim arkadaşlar sitede bulmakta zorlanıyorum. teşekkürler.

birde sanırım "Q Bios" ntfs'i deskteklemiyormuş. nasıl güncelleyebiliriz.

birde vistada "achi" modunu çalıştırabilen arkdaşlar varmı?

şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dento35

ön panel ses sorunu çözüldü arkadaşlar aşağıda doğru bağlantıyı yazıyorum micle ilgilenmedim kulaklık çıkışları için yazıyorum

2 gnd ( 2 tane gnd var R ear ve L ear kablolarının ortasındaki gnd yi takın)

5 ear L
    6 ear L
    9 ear R
    10 ear R
    bu şekilde takın

evet bendede ön panelden kulaklıkla ses gelmiyo mic de çalışmıyo bu dediklerini nası yapacam :D cahillik işte. Bi yardımcı olursan çok memnun olurum
  • @fatal.error:

Rev 1.x için F8a BIOS:
    http://download.gigabyte.ru/bios/motherboard_bios_ga-ma78gm-s2h_f8a.exe

@w3hw3t_:
    Kasanın ön tarafına kulaklığı takınca biz de ses alamamıştık. Çözümü garip. Söyleyeyim: Realtek programını çalıştırın. Audio I/O bölümüne gelin. Analog ayar simgesine tıklayın, oradan "ön panele takıldığında etkisizleştirin" seçeneğinde işareti kaldırın. Bu veya diğer işaretleri seçin/seçmeyin. Ön tarafına kulaklık takıldığında böylece ses geliyor. İlginç durum. Türkçeleştirmede hata yapılmış olabilir.

• @w3hw3t_:
    Kasanın ön tarafına kulaklığı takınca biz de ses alamamıştık. Çözümü garip. Söyleyeyim: Realtek programını çalıştırın. Audio I/O bölümüne gelin. Analog ayar simgesine tıklayın, oradan "ön panele takıldığında etkisizleştirin" seçeneğinde işareti kaldırın. Bu veya diğer işaretleri seçin/seçmeyin. Ön tarafına kulaklık takıldığında böylece ses geliyor. İlginç durum. Türkçeleştirmede hata yapılmış olabilir.

çok saol akşama bi deneyeyim bunu banada bir garip geldi bende 5+1 var hepsinden ses almak için çok ugraştırdıydı beni bi garip olmuş programın yönlendirdigi gibi yapıyoruz arka çıkış ön çıkış vs. dogruı baglantılar yaptıgım halde olmadıydı en sonunda hepsini hat çıkışı yaptım ve oldu ama bana çok garip geldi böle olması..

• yine ben arkadaşlar belki konu dışı olacak pc de hd çıkışı var haliyle bu anakartımızdada var sadete geliyim şimdi 22" lcd monitör alacagım monitörde dvi çıkışı var hd-dvi dönüştürücü bi kablo alıp monitöre baglasam görüntü nası olur yoksa hiç kabloya gerek yok direk dvi-dvi mi baglayım görüntüde ne fark olur acaba...
  • son bios u yüklüyorum inşallah ses düzelir yoksa sabrım zorlanıyor ses stereo mixer ı açınca acayip eski plak gibi bi ses çıkıyo bu nedir anlamadım yaa ayrıca bu cold boot denen şeyi de anlamadım bunun tamiri söz konusu mu
  • Bir fark olmaz DVI-DVI bağlayabilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: w3hw3t_

yine ben arkadaşlar belki konu dışı olacak pc de hd çıkışı var haliyle bu anakartımızdada var sadete geliyim şimdi 22" lcd monitör alacagım monitörde dvi çıkışı var hd-dvi dönüştürücü bi kablo alıp monitöre baglasam görüntü nası olur yoksa hiç kabloya gerek yok direk dvi-dvi mi baglayım görüntüde ne fark olur acaba...
  • Sistemi bir kaç gün önce kurdum ancak daha yeni kurcalyabilme şansım oldu
    anakart Rev:2.1
    5600 AMD
    4 Gb ram
    Daha önceden vista kurcalamadığım için sistemi vista olarak kurdum, şimdilik bir problemle karşılaşmadım...
  • Merhaba arkadaşlar..
    Bende salonuma yeni bir HTPC kurmak istiyorum.. Kurmayı istediim kongfigurasyon kısaca :
    GIGABYTE GA-MA78GM-S2H anakart
    Athlon 64 x2 dual 5200+
    2 gb kingston ram
    500 gb seagate hd
    Aerocool M40 HTPC 350W Highpower kasa
    (ağırlıklı olarak film izlenecek)

Bu makine ile 1080p MKV videoları takılmadan izleyebilirmiyim?
    Philips 42PFL7403 lcd tv için görüntü aktarımında sorun yaşarmıyım?
    Elimde 7 yıl önce aldıgım emektar Creaative inspire 5200 5+1 ses sistemi var.Yani decoderi falan yok.. Ses bağlantısında sorun yaşarmıyım?

Saygılar..
  • Bence CPU olarak almışken düşük enerji tüketimli model bulabilirsen 4850e veya daha yenisi gibi tavsiye edilir, biz HTPC kurarken daha piyasaya gelmemişti şimdilerde de sanki piyasadan kalktı gibi, aramak lazım. Ne kadar düşük güçlü ve enerji tasarruflu CPU olursa fan sesi için o kadar rahat edersin

Player olarak doğru yazılımı kullandığında 4800+ bile yeterli oluyor

5.1 ses sisteminde decoder yoksa anakartın arkasındaki 7.1 analog çıkışları 5.1 olarak direkt ses sistemine bağlayıp 5.1 ses alabilirsin

quote:

Orjinalden alıntı: alperemr

Merhaba arkadaşlar..
    Bende salonuma yeni bir HTPC kurmak istiyorum.. Kurmayı istediim kongfigurasyon kısaca :
    GIGABYTE GA-MA78GM-S2H anakart
    Athlon 64 x2 dual 5200+
    2 gb kingston ram
    500 gb seagate hd
    Aerocool M40 HTPC 350W Highpower kasa
    (ağırlıklı olarak film izlenecek)

Bu makine ile 1080p MKV videoları takılmadan izleyebilirmiyim?
    Philips 42PFL7403 lcd tv için görüntü aktarımında sorun yaşarmıyım?
    Elimde 7 yıl önce aldıgım emektar Creaative inspire 5200 5+1 ses sistemi var.Yani decoderi falan yok.. Ses bağlantısında sorun yaşarmıyım?

Saygılar..

• 1080 formatındaki filmleri takılmadan rahatlıkla izleyebiliyorum ancak kullandığınız programda önemli eski pc mden biliyorum en hızlı okuyan zoomplayer arkasından media player clasik ama özellikleri bakımından gomplayerdan vazgeçemiyorum. bunlar tavsiye edebileceğim playerlar
    şu anda ön panel sesleri kulaklığa arka panel sesi de amfiye bağladım ikisinden de ses alabiliyorum daha önceki ana kartımda ikisini de bağlayınca ses çok düşüyordu bunda öyle bir sorun yok
    bios güncellemesi konusunda ise ;
    f3 ten f8a ya geçebilrsiniz sonuçta her güncelleme bir önceki düzeltmeyide içeriyor tabiiki
    güncelleme için sitesinden doğru biosu indirip fat sisteminde formatlanmış flash disske atın ( exe yi değil sonu f8a ile bitecek) biosun içerisinde sanırım f8 e basarak qflash programını çalıştırıyoruz.
    o bize yerini belirtmemizi istiyor seçip entere basıyoruz bios dosyasını buluyor update edeyimmi diye soruyo evet diyoruz 1 dakika sonra bios güncellendi
    tekrar başlatıyoruz biosa girip default settings i seçiyoruz kaydediyoruz tekrar başlatıyoruz
    sonraki açılışta zaten f8 diye yazacak başta ...

• dento35 Bios Update için indireceğimiz yeni bios dosyasını Flah Diske at demişsin bende FAT formatlı harici disk var SmartDisc ona atsam olur herhalde değilmi? Dosyayı tanıtabilirmiyim acaba? Bir sorun çıkarmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: haqanq

quote:

Orjinalden alıntı: alperalperler

quote:

Orjinalden alıntı: haqanq

kapanmanın nedeni "cold boot" arkadaşlar. teknik olarak çözümü imkansız bi problem. servis kartınızı değiştiriyor. bende göndermek üzereyim

Cold boot derken neyi kastediyorsun biraz daha acabilirmisin konuyu servise nasıl başvurucaz ? ki direk değiştirsinler kartı...?

Dostum forum içerisinde bi arkadaş bunu yazmıştı. Hatta linkide şuydu. burda çeşitli çözüm önerileri bulabilirsin ama tabiki nafile. Bu aralar sıklıkla aynı problemin yaşandığını görüyorum... kısaca pc nin sogukken açılmaması, açıkdıktan sonra bazen çat diye kapanması..

http://forum.donanimhaber.com/m_28956102/tm.htm

Dostum buralara hala bakiyorsan söylermisin ne oldu senin sorun cold boot olayi ? Benimkide hic acilmiyor su siralar ayni sorunmu bilmiyorumda

Düzeltme: Okudum diger yer sorunun hal olmus hayirli olsun sanirim benimki farkli birsey zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernoova -- 3 Nisan 2009; 22:53:08 >

• ty
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.