Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hasan_ugur_20
    Merhaba arkadaşlar cok güzel ya herkes birbirinin sorunuyla ilgileniyor. bütün sayfaları okudum. Anakartı almaya kadar verdim ama bu anakarta en iyi işlemci sizce amd x2 7750 black mi yoksa 5200+ 2.7 mi olur. Diger sorun ise anakartın hd 3200 ekran kartı ile cross fire yapabilcegim 100-150 ytl arasında en iyi ekran kartlarını yazabilir misin. ve son olarakda böyle bir bilgisayarı kaldırabilecek en uygun bi kasa ve power gerekiyor. Yardımlarınız için şimdiden cok cok tşk ederim.

Bildiğim kadarı ile bu anakart ile CrosFire Yapılamıyor.
    Hybrid Crosfire yapılabiliyor. İkisi birbirinden farklı şeyler. Karıştırmayın.
  • bendede aynı anakart var TMPIN2 81 derece olarak gözüküyor en son bios yüklü işlemcim amd 5600x2 pc sürekli acık bu normal değil kanımca neden böyle gösteriyor anakart revizyon 0.1
  • quote:

Orjinalden alıntı: paduwan

dostum tessekürler cevabin icin ama bu psu benim kasaya büyük geliyor.kücük psu lazim bana bulamiyorum hicbiryerde.

o zaman benim eski kullandıgım bir aopen ao300w psu var. hala sağlam kutusunda duruyor. hem gerçek 300w, hemde ucuz 40 tl civarlarında bir araştır derim. eğer ekran kartıın ekstra güç gereksinimi yoksa. bu senin için en ideali olacaktır emin ol.
  • up help

quote:

Orjinalden alıntı: djx

bendede aynı anakart var TMPIN2 81 derece olarak gözüküyor en son bios yüklü işlemcim amd 5600x2 pc sürekli acık bu normal değil kanımca neden böyle gösteriyor anakart revizyon 0.1
  • Merhaba arkadaşlar,

Anakartı almadan önce de bu forumu okumuştum şimdi de üye oldum....
    Öncelikle anakart cidden ince ayarların olduğu karmaşık bir kart, alıp lönk diye takıp sorun yaşamadan çalıştırmanız için 1-2 forum sayfasını karştırmanız gerkebilir...

Bu anakart ile genel anlamda karşılaşabileceğiniz sorunlar ve nasıl çözdüğümü kısaca özet geçeyim sizlere

-Yazı yazarken yazıların takıla takıla yazması/geç yazması sorunu :

Bios'tan usb keyboard ve mouse seçeneğini enable yapın

Bilgisayarımın 2boyutlu grafikleri acayip yavaş, windows ortamında pencere sürüklerken sürekli takılmalar oluyor,web browserlarla internette gezinirken (özellikle Mozilla Firefox ile)sürekli takılmalar yaşıyorum

Bu ati'nin hd3200 grafik işlemcileri için adam gibi bir yazılım güncellemesi yapmamasından kaynaklanıyordu, taa ki son 2-3 aya kadar.ATi 2 ay önce çıkarttığı Catalyst sürücüsü ile ancak bu sorunu çözebildi, içinde bulunduğunuz tarihe en yakın en güncel ati catalyst sürücüsünü indirip eski sürücüyü eksiksiz kaldırıp yükleyin...Anakartla gelen cd'deki sürücülerle problem yaşıyorsunuz çünkü, onlara tama etmeyin...

Yazı yazarken müzik dinliyorsam,klavye tuşlarına bastığım sırada aynı anda müzik takılmalara uğruyorsa

Gigabyte'ın sitesinden anakart için güncellenmiş en son realtek hd audio sürücüsünü indirin.Daha önce windows'a kurduğunuz ses sürücüsünü tümüyle kaldırın, yeni indirdiğiniz sürücüyü yüklerken çıkan "windows yeni bir donanım buldu napsın şimdi" gibi soruların hepsine iptal deyin, sadece ve sadece indirdiğiniz sürücüyü yükleyin

DdrII bilmemkaç ram taktım çalışmadı acaba neden?

Kart kesinlikle ve kesinlikle ram seçiyor, denediğim hiçbir Ddr800 ram'de sorun çıkartmadı, denediğim kingston ddr2 667 ramlerde ise 1. ram slotu sağlam ramlerden birini tanımadı, aynı slota diğer sağlam kinston rami taktığımda makine açıldı,aynı ramleri arkadşımın aldığı aynı anakartta denediğimizde sorunsuz çalıştı,artık şans mı desem baht mı desem ram mi seçiyor desem ne desem anlamadım....

Overclock yapıcam ram-saat-voltaj ayarlarını bulamıyorum

Yeni sürüm bios'lardan birini indirin ve biosa girdiğiniz sırada "ctrl+F1" e basın, bu sayede yeni bir menü belircek ayarlarınızı buradan yapabilirsiniz...

Benim sorunumsa kopyalama ve windows xp açılışı esnasındaki yavaşlık...
    Pek çok yerli ve yabancı forumu karıştırdıktan sonra pek çok sorunu çözdüm,şu an bilgisayarım eskisinden daha da hızlı, fakat çösemediğğm tek sorun bu...Windows Xp 32bit açılıken loading çubuğu takılıyor, yükleme üzün sürüyor, daha dün 4 gb'lık bir dvd'yi bilgisayarıma tam 30 küsür dakikada kopyaladım.İşlemcim tek çekirdekli olsa da bu hiç de normal bir süre değil...Bilgisayarıma en son bios f8a'yı ve en güncel sürücüleri tam olarak yükledim, hiç bir o.c bulunmamakta, hdd problemi var deseniz, harddiskim 0 daha yeni aldım, fsp blue storm 500watlık psu var...Sistemim Ahcı modda çalışıyor, fakat ide'den bir eksiği yada fazlası olmadığını biliyorum, o yüzden sorunun bundan kaynaklanmadığını düşünüyorum

Sizce sorun nerede olabilir, bulamadığım bir bios ayarından mı, sürücülerden mi, yoksa anartın kendi yavaşlığımı bu?
    Sizin sistemleriniz kaç dakikada açılıyor yada veri transferi-kopyala-yapıştır işlemlerinde böyle yavaşlıklar yaşıyor musunuz?

Sistem özelliklerim
    -ma78gm-s2h Rev 1.0 anakart
    -OCZ Gladiator Max soğutucu
    -Amd 64 Le1620 2.5 ghz işlemci (tek çekirdek)
    -Geil 2x1 gb ddr2 800 mhz ram
    -640 gb WD sata2 hdd(2 parça) (sistem bu yeni hdd'ye kurulu ve ahci mode'da çalışıyor)
    -120 gb Seagate sata1 hdd(tek parça)
    -win xp prof 32 bit
    -fps blue strom 500 watt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock the boy -- 20 Nisan 2009; 21:13:37 >

• arkadaşlar ben bu anakartı kullanıyorum. işlemcim amd athlon 64 x2 dual 5000+

bilgidayarımda ekran kartı yok. onboard ekran kartını kullanıyorum. vga girişinden crt monitör bağlı ve hdmi dan samsug 32" tv bağlı. crt monitörü 1. monitör. tv yi ise 2. monitör olarak kullanııyorum. film izleyeceğim zaman görüntüyü 2 monitöre kaydırıp izliyorum. ve sesi pc nin speakerlarından alıyorum. bildiğim kadarı ile hdmi dan ses akrarılıyor. izlediğim filmin senin tv den nasıl alabilirim.

diğer bir sorum ise bios um f3 ve gördüğüm kadarı ile f8 çıkmış. güncellememe gerek varmı?

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: HyDeS

diğer bir sorum ise bios um f3 ve gördüğüm kadarı ile f8 çıkmış. güncellememe gerek varmı?

şimdiden teşekkürler

Eğer overclok yapmıyorsan yada yeni phenomlar gibi bir işlemci takmayı düşünmüyorsan biosu'u güncellemen pek de acil bişey değil, ama yeni f8a bios'un ses çipiyle daha iyi iletişim sağladığı yazıyordu,daha önceki bioslarda olan ufak bir bug'ı bu biosta düzeltmişler sanırım..
    Kolay gelsin...
  • rock the boy, Geç açılma sorunu bu kartta var daha önce çok bahsedildi ve genel olarak çoğunluk bu topikte bu sorunu dile getirdi ve bende hala aşabilmiş değilim. Kartı yaklaşık Temmuz sonu almıştım Rev1.1 son Bios yüklü Vista Premier 32bit bir dak.'dan fazla sürüyor benim eski PC var Asus P4P800 XP Prof yüklü bios çok çok eski 20Sn'de açılıyor. Bahsettiğiniz veri transferi ve kopyala yapiştır gibi işlemlerde pek sorun yaşamıyorum.
    HyDeS bildiğim kadarıyla HDMI çıkıştan seside alabilmek için harici bir Ekran kartı kullanman vede içinde ses sürücüsünün olduğu bazı kartlar çalışıyor bu Forumda araştırırsan bulursun daha önce çok tartışıldı. Bios update yaptım F8'ze bir şey görmedim ben esas açılışı kısaltırmı diye yaptım değişmedi. Saygılar.

• arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. maknam açılışta oldukça hızlı. eğer ses olayınıda çözemiyeceksem biosu güncellemenin bir anlamı yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HyDeS

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. maknam açılışta oldukça hızlı. eğer ses olayınıda çözemiyeceksem biosu güncellemenin bir anlamı yok.

Allah allah , bu açılış problemi sanırım piyango işi biraz, kimininki hızlı, kimininki yavaş..

Hydes,
    mümkünse sistem özelliklerini yazabilir misin,işletim sistemin dahil,
    bir de sistemini Ahci mode'da mı kurdun yoksa Native IDE'de mi ? (Raid, Ahcı ve Native IDE olmak üzere 3 mod var biosta biliyosun), yada Bios'tan farklı bir ayar falan yaptın bazı değerleri değiştirdin mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock the boy -- 21 Nisan 2009; 1:23:26 >
  • Onboard HDMI çıkışı ses ayarlarından seçildiğinde sesi HDMI üzerinden iletiyor harici ekran kartına gerek yok.

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

rock the boy, Geç açılma sorunu bu kartta var daha önce çok bahsedildi ve genel olarak çoğunluk bu topikte bu sorunu dile getirdi ve bende hala aşabilmiş değilim. Kartı yaklaşık Temmuz sonu almıştım Rev1.1 son Bios yüklü Vista Premier 32bit bir dak.'dan fazla sürüyor benim eski PC var Asus P4P800 XP Prof yüklü bios çok çok eski 20Sn'de açılıyor. Bahsettiğiniz veri transferi ve kopyala yapiştır gibi işlemlerde pek sorun yaşamıyorum.
    HyDeS bildiğim kadarıyla HDMI çıkıştan seside alabilmek için harici bir Ekran kartı kullanman vede içinde ses sürücüsünün olduğu bazı kartlar çalışıyor bu Forumda araştırırsan bulursun daha önce çok tartışıldı. Bios update yaptım F8'ze bir şey görmedim ben esas açılışı kısaltırmı diye yaptım değişmedi. Saygılar.

• benim karta hep sorun vardı, öncelikle karta 5.1 bağladığınızda sorun yaşıyorsunuz kolonlar tam olarak çalışmıyor. ne yaparsanız yapın ayarlanmıyor. ayarlasanız dahi kapatıp açınca bozuluyor.
    usb girişleri resmen seçim yapıyor canı istediğini okuyor.
    son zamanlarda da makina oyun oynama esnasında 10-15 dakika sonra kendini kapatıyor. (resetleme değil) hemen açmaya kalkınca açmıyor beklemeniz lazım. bu sorun kartı farklı bir makinada deneyince anakarttan olduğu ortaya çıktı...

hafta sonu muhtemelen servise vericem kartı umarım ellerinde kalmamıştırda farklı bir kart verirler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rock the boy

Pek çok yerli ve yabancı forumu karıştırdıktan sonra pek çok sorunu çözdüm,şu an bilgisayarım eskisinden daha da hızlı, fakat çösemediğğm tek sorun bu...Windows Xp 32bit açılıken loading çubuğu takılıyor, yükleme üzün sürüyor, daha dün 4 gb'lık bir dvd'yi bilgisayarıma tam 30 küsür dakikada kopyaladım.İşlemcim tek çekirdekli olsa da bu hiç de normal bir süre değil...Bilgisayarıma en son bios f8a'yı ve en güncel sürücüleri tam olarak yükledim, hiç bir o.c bulunmamakta, hdd problemi var deseniz, harddiskim 0 daha yeni aldım, fsp blue storm 500watlık psu var...Sistemim Ahcı modda çalışıyor, fakat ide'den bir eksiği yada fazlası olmadığını biliyorum, o yüzden sorunun bundan kaynaklanmadığını düşünüyorum

Sizce sorun nerede olabilir, bulamadığım bir bios ayarından mı, sürücülerden mi, yoksa anartın kendi yavaşlığımı bu?
    Sizin sistemleriniz kaç dakikada açılıyor yada veri transferi-kopyala-yapıştır işlemlerinde böyle yavaşlıklar yaşıyor musunuz?

Sistem özelliklerim
    -640 gb WD sata2 hdd(2 parça) (sistem bu yeni hdd'ye kurulu ve ahci mode'da çalışıyor)
    -win xp prof 32 bit
    -fps blue strom 500 watt

hocam bayağı evvel kartı yeni aldığım sıralarda "ati sürücülerini çekip içindeki ahci sürücüsünü bulup aygıt yöneticisinden elle ahci sürücülerini güncelledim"
    xp de açılış ekranında çubuğun takılması sona ermişti sistemde daha hiç cd ve dvd yazmadığım için yazma süresi aklımda değil şu an vista kullanıyorum
    bir dene istersen faydalı olabilir...
    bunu denedikten sonra çözüm olmazsa birde sana zahmet 120 lik hdd yi çıkartıp dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7D2145D26 -- 21 Nisan 2009; 17:15:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kortin

quote:

Orjinalden alıntı: rock the boy

Sistem özelliklerim
    -win xp prof 32 bit
    -fps blue strom 500 watt

hocam bayağı evvel kartı yeni aldığım sıralarda "ati sürücülerini çekip içindeki ahci sürücüsünü bulup aygıt yöneticisinden elle ahci sürücülerini güncelledim"
    xp de açılış ekranında çubuğun takılması sona ermişti sistemde daha hiç cd ve dvd yazmadığım için yazma süresi aklımda değil şu an vista kullanıyorum
    bir dene istersen faydalı olabilir...
    bunu denedikten sonra çözüm olmazsa birde sana zahmet 120 lik hdd yi çıkartıp dene

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim, en kısa sürede deneyip cevabı buradan yazıcam hocam ;)

• sağol "rock the boy" ben ne kadar zamandır yabancı forumlardan bu sorunu araştırıyordum bunu firefox a dahi sorun diye yazdım benim derdim de firefoxda scroll yaparken ki takılmalardı internet explorer da herhangi bir sorun yoktu artık firefox kullanmamayı bile düşünmüştüm son ekran kartı sürücüsünü kurunca sorun düzeldi senin dvdromdan yaptığın kopyalama işlemine gelince ben de 500 gb samsung sata harddisk ile kullanıyorum ahci mod açık durumda bence testi dvd yi bilgisayara kopyalayarak yaparsan yanılırsın dvd deki tüm çizikler sana yavaşlık olarak geri dönecektir ben fenom 3 çekirdek işlemci kullnıyorum ama bundan dolayı çok fark olacağını zannetmiyorum.
  • Kasa fanı için olan güç girişini yandı, servise gönderdim.Kartın arkasında yollarda yanık izi falan görünmüyor bilmiyorum ne olucak 10 gün geçti ist. arenaya gitmişti orda da yetkili servise transfer edilmiş.beklemeye devam bakalım sonuç ne çıkıcak.

Hazır kart yokkken ve geldiğinde kasaya monte etmeden önce kuzey köprüsü için bi soğutucu araştırıyorum.Ucuz 20-30 Tl'lik bir çözüm ne olabilir acaba..?
  • Zamanında ben de aramıştım kuzey köprüsü için fakat bulamadım, nette incelemesi olan soğutucuların hepsi uymyor maalesef, hepsinin kuzey köprüsü ebatları farklı farklı...
  • arkadaşlar, nasıl yapıyorsanız lütfen söyleyin ben achi moduyla pcyi açamadım henüz. tam açılacakken resetliyor kendini. ve ayrıca. vistayı fat olarak kullanan arkdaşlar varmı? teşekkürler
  • @rock the boy: Soru-Cevapla yaptığınız öneri ve yorumlar için teşekkürler. Bunu düşünmüştüm. 28 sayfaya ulaşan bu forum'da derlemeye toplama hasıl oldu. İki ekleme de ben yapayım. Evvela şunu söyleyeyim: Windows'un açılmasındaki yavaşlık Rev'lere göre farklılık gözetmiyorsa, AMD'nin chipset sürücünden kaynaklanıyordur. Malum, AMD, sürücülerde hâlen mükemmele ulaşmış değil. Bu yavaşlık meselesini AMD forumuna yazmanızı tavsiye ederim. (Babamın Ahtlon5000+'li 2GB DDR'li XP'mizin açılışı 30 sn.yi geçiyor. Kendi anakartım da bu model, serviste. Gelince, kısmetse PhenomII X3 710'umla Windows2003 açılış süresini yazarım.)

SORU: Windows'u AHCI modunda kurmadım ama AHCI olarak kullanmak istiyorum? Nasıl yapabilirim?
    CEVAP: Anakartın CD'sindeki veya en son Catalyst sürücüsünün RAID7xx\x86 klasöründeki ahcix86.cat & ahcix86.inf dosyalarını \Windows\INF klasörüne, ahcix86.sys dosyasını da \Windows\System32\drivers klasörüne kopyalayın. Windows'un bunları görmesi için de Registry'ye AHCI servisinin eklenmesi lazım. Aşağıdaki Reg. ayarını Not defteriyle AHCI.reg olarak kaydedin, sonra çift tıklayın. Sistemi yeniden başlatın, BIOS'tan disk seçeneği AHCI'ya getirin. Artık Windows'unuzun AHCI disk modunda açılması lâzım.
    Windows Registry Editor Version 5.00  

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\CriticalDeviceDatabase\pci#VEN_1002&DEV_4391&SUBSYS_B0021458]
    "Service"="ahcix86"
    "ClassGUID"="{4D36E97B-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ahcix86]
    "Type"=dword:00000001
    "Start"=dword:00000000
    "Group"="SCSI miniport"
    "ErrorControl"=dword:00000001
    "ImagePath"="system32\\drivers\\ahcix86.sys"
    "tag"=dword:00000019
    "DisplayName"="ATI AHCI Compatible RAID Controller"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ahcix86\Parameters\PnpInterface]
    "5"=dword:0x00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ahcix86\Settings\CAM]
    "EnableALPEDisableHotplug"=dword:0
    "EnableCCC"=dword:1
    "CCCTimeoutValue"=dword:10
    "CCCCompletionValue"=dword:32
    "NCQEnableDiskIDBits"=dword:0
    "EnableHIPM"=dword:0
    "EnableDIPM"=dword:0

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\ahcix86\Enum]
    "0"="PCI\\VEN_1002&DEV_4391&SUBSYS_B0021458&REV_00\\3&61aaa01&0&88"
    "Count"=dword:00000001
    "NextInstance"=dword:00000001

SORU: Bu anakartla Crossfire yapabilir miyim? Yapılıyorsa hangi modeller için geçerlidir?
    CEVAP: Desteklenen Crossfire değil, "Hybrid CrossFireX"dır. Yani ekstran takılan ATI ekran kartını entegreyle birleştirilmesidir. Desteklenen kartlarsa ise ATi Radeon HD 2400/3400 serisi... Bu seriden kartı taktığınızda BIOS'tan ekran özelliği Onboard olmalı, UMA Frame Buffer size da 256MB seçilmeli(Gigabyte'ın tavsiyesi)... Windows XP'de "Hybrid CrossFireX"dan yararlanmak için Catalyst 8.8 veya yukarısını kurmak gerekiyor. ATi Control Center'daki CrossFire ayarlarından "enable" yapılmasıyla iki ekran ünitesi melezleştirilmiş olacak.

SORU: BIOS'u en kısa yoldan nasıl (update) yenileyebilirim?
    CEVAP: En kestirme usul USB'ye takılan hafıza kartı, belleği, diskidir. Tabii dosya sistemi FAT olmalı. USB belleğiniz (flash disk) NTFS ise formatlanması lazım. Evvela dosyalarınızı yedekleyin. Bilgisayarım'dan USB sürücüye sağ tıklayıp Biçimlendir'den FAT olarak Formatlayabilirsiniz. GIGABYTE'ın sitesinden indirdiğimiz anakartımızın Rev'ine uygun yeni BIOS dosyasını WinRAR'la içini sürücüye çıkartınız USB sürücüye çıkartınız. Artık sistemi yeniden başlatınca ilk ekran END tuşuna basarak anakartın Q-Flash özelliğine geçiniz. "Update form disk"i seçildiğinde biraz bekletecektir. USB'li donanım FDD, HDD vb. şekilde gösterilecektir. Enter'la ilerleyerek ilgili dosyayı ulaşınız. Şu an son BIOS dosyasının adı:
    Rev 1.x için: "ma78gs2h.f8a"
    Rev 2.x için: "ma78g2h2.fca"
    NOT: Anakartın CD'sindeki @BIOS Live Update Utility yazılımını tavsiye etmiyorum. İlk geldiğinde bu yazılımı korkarak kullanmıştım. Korktuğum başıma gelmiş, Windows BIOS yenileme işlemi sırasında mavi ekran vererek anakart mefta olmuştu. Rev 2.0 olsaydı, ikinci BIOS yongası devreye girerecekti. Malum Rev 1.x modeller tek BIOS yongalı. O yüzden dikkatli olunmalı.

SORU: Kasanın önündeki kulaklık/mikrofon girişini nasıl çalıştırabilirim?
    CEVAP: Kasanızın ön kısım (HD Audio Front panel) fişi anakartınıza bağlıysa mesele Realtek sürücü ve ayarındandır. Evvela son sürücüyü indirip kurun:http://www.free-codecs.com/Realtek_HD_Audio_Codecs_download.htm
    Ardından Realtek Yönetici programından AudioI/O->Analog da yuvarlak simgeyi tıklatıp, ilk seçeneği kapatın/açınız. Programdaki resim üzerinde bulunan Play düğmesiyle kontrol edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 24 Nisan 2009; 22:17:09 >

• Sayın ilkertezcan, paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler emeğinize sağlık. Yalnız ben yazdıklarınız arasında bir konuya açıklık getirmek istedim. Daha önce HC/F için uğraşmıştım fakat olmamıştı Hybrid C/F olayı bildiğim kadarıyla XP ile olmuyor bende zaten XP ile yapamadım ve sonra Vista'ya geçtim hala devam ediyorum. BURADA Ayrıntılı bir biçimde anlatılmış ve Vista ile yaptıkları anlaşılıyor siz XP ile Hiybrid CrossFire yaptınızmı? Zira bu topikte bir kaç arkadaşlarımızda o zamanlar beni çok uyarmışlardı Vista ile olacağı konusunda. Amacım sizin paylaştığınız bilgilerinize gölge düşürmek gibi bir niyetimin olmadığını söyleyerek saygılar sunuyorum. Not: Bahsettiğiniz AHCI modda kurma olayı Vista'dada aynı şekilde olurmu?

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.