Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilkertezcan, çok teşşekürler verdigin bilgiler icin. bende birsey sorucam. bios f8a ile fat diskler daha hızlı çalışıyor doğrumu?
    cünkü suanda phenom 8450'yi bu anakartın rev 1.1 modeli, vista 32bit ultimate ile kullanıyorum. donma ve kasmalar oluşuyor.

bunların dışında atihd 3650, high power 500w psu var.

teşekkürler saygılar ...
  • @akkaynak: Teşekkür ederim. Ekstradan ekran kartını entegreyle birleştirme yani Hybrid CrossfireX özelliğini Windows XP kullanabilirmişiz. Şahsen denemedim. Buradaki tartışmalardan merak edip GigaByte'ın sitesine baktım, oradaki bilgiyi burada naklederek sizlere haber vermek istedim. Anakartın FAQ sayasında "For Windows XP, please must install Catalyst 8.8 or later" ibaresi yazılı.
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/FAQ_Model.aspx?FAQID=2737&ProductID=2758
    Catalyst 8.8 veya son sürümü kullanarak deneyin derim. Eğer bu bilgi yalansa, Gigabyte Taiwan merkezine durumu iletelim. İbareyi kaldırabilirler.

Vista'da diski AHCI olarak çalıştırmada olur mu? XP'de denemiştim sadece. Endişenizi anlıyorum. Riskli bir iş tabii. Şu Forum'da bu işlemin Vista'da çalıştığı söyleniyor. Yine de ihtiyatlı olun derim.
    http://forums.hexus.net/hexus-hardware/112584-how-enable-ahci-raid-mode-without-reinstalling-windows-p35-ich9-ich9r-print.html?pp=40
    http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=261&threadid=105410&enterthread=y

Aslında bu REG kaydı AHCI servisini açışta başlattırmaya yarıyor. Catalyst sürücülerinin arasında RAID7xx\x86 klasöründe yer alıyor. ahcix86.cat & ahcix86.inf dosyasını Windows\INF klasörüne kopyalanması unutulmamalı.

@fatal.error: Size de teşekkür ederim. Yanlış anlaşıldığım hususu düzelteyim: Son BIOS F8a ile FAT disklerin hızlandığını bilmiyorum. Kasdettiğim BIOS yenileme işindi. Yani USB'li hafızada/diskte yeni BIOS dosyasının görülebilmesi için FAT ile formatlanması lazım... Donma, kasılmalarınızın sebebine dair ne söyleyebilirim? Vista hakkında bilgim yok. Aklıma gelenleri yazayım: RAM yetersizliğinden olabilir. Sürücülerden olabilir(Son Catalyst 9.4'u denediniz mi?). Virüsten olabilir. Arka planda çalışan anti-virüs yazılımından olabilir. Değilse, aklıma diski Native IDE ve/veya AHCI olarak çalıştırmak geliyor. Bunlar tahminlerim. Vista kullananlar net yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 24 Nisan 2009; 22:14:13 >

• @kaan achi olarak açabildinmi pcyi? ati ccc 9.4 ü yükledim şimdi. bakalım ne olacak
  • ben beceremedim bu achi olayını yahu:9 yahu. reg olayını yapamadım galiba.
  • @fatal.error:
    Registry metnini seçip Not Defteri'ne yapıştırıp ahci.reg dosyasıyla kaydedin. Tek yapılacak iş AHCI.reg 'i çift tıklayıp çıkan soruya "evet" demek. Mesele çıkmazsa "Başarıyla girildi" peneceresi çıkacaktır.

Yalnız şunu söyleyeyim, AHCI modu, diskin NCQ vs. özelliğini kullandırıyor. Daha çok RAID için elzem. Afaki performans farkı getirmiyor. Şu sitedeki teste gözatabilirsiniz. AHCI'li diske şöyle bir bakıp IDE'ye geri dönmüştüm. Uğraşmaya değmeyeceği kanaatindeyim.

• ewet bencede. tesekkürler ilkertezcan
  • @ilkertezcan. pclaps'taki yazını okudum. vista 32 ve 64 bit bellek kullanım farkı hakkında. oradaki editör arkdaş. ocz reaper'dan bahsetmiş. yorumunu doğru buluyormusun? ben bu anakart için "fatalitiy" modelini düşünmüştüm. hem 2.1 volt oldugundan hemde 1066' mhz' i phenom 8450 ile kullanabilirim sanıyorum. sana sormak istedigim bu ram hakkında bu anakartla ne gibi sonuç alabilirm. veya bir önerin varmı?

bir sorum daha olacak. ccc nin en son sürümünü kurdum. dx güncellemeleride tamam. fakat mesela bir pencere açık. o pencereyi masa üstünde kaydırdıgım zaman. içerisindeki yazılar ve resimler takılarak ve titreyerek hareket ediyor. yani bu her nekadarda sorun çıkarmasada insanı bu kadar masraftan sonra böyle bir durumla karşılaşmak biraz sinirlerini bozuyor. bunu çözmenin bir yolu varmı?

saygılar...
  • Merhaba.

Yakın zamanda sistemimi yeniledim ve anakart olarak Gigabyte MA78GM-S2H anakartta (Rev. 1.1) karar kıldım. F5 BIOS sürümü yüklüydü, ilgili güncellemeleri sorunsuzca @BIOS'la yaptım ve şu anda F8A sürümü yüklü durumda.

Benim sorunumsa RAM'lerle ilgili. Öncelikle konuyla ilgili benzer bir konu olduğunu ama bu konunun -şimdilik- sorunuma çözüm olmadığını belirtmek isterim. Konunun linki aşağıda:

http://forum.donanimhaber.com/m_31299890/tm.htm

Aldığım RAM'ler OCZ Vista Upgrade Edition 4GB DDR2-1066MHz CL6 Dual Kit ve şu anda 800 MHz (128-bit, Ganged Mode) sorunsuzca çalışmaktalar ancak RAM'leri 1066 MHz'de çalıştıramadım!

RAM'lerin teknik özellikleri şu şekilde:

4GB Dual Channel Kit - 2 x 2GB
    PC2-8500 1066MHz DDR2
    2.0V'da CL 6-7-7
    Unbuffered
    Siyah XTC Isı yayıcı
    240 Pin DIMM
    Ömür Boyu Garanti
    Ürün Kodu : OCZ2VU10664GK

BIOS'ta DDR2 voltajını 2.0V'a getirip, hızı da x5.33 yaptığımda açılışta 1066 MHz, (128-bit, Ganged Mode) görmeme rağmen, önce Windows'un ne şekilde açılmasını belirttiğimiz ekran geliyor, neyi seçersem seçeyim, yukardaki konuda bahsedilen mavi ekran olayı gerçekleşiyor ve sistem yeniden başlıyor.

Anladığım kadarıyla bu sorunun çözümü "CL 6-7-7" şeklinde bir ayara bağlı ama bunu nereden yapabileceğimi bilmiyorum. (Buraya kadar yaptıklarımda bir sorun olmadığını düşünmekle birlikte, bir BIOS uzmanı olmadığım için yanlış yapma veya yanlış yolda ilerleme ihtimalimin yüksek olduğunu da göz önünde bulunduruyorum. Siz de bunu göz önünde bulundurun lütfen! )

Bu RAM'lerin, bu anakartta 1066 MHz'de çalışması için neyi nasıl yapmak gerekiyor, yardımcı olursanız sevinirim.

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi il_padrino -- 27 Nisan 2009; 14:40:35 >

• @il_padrino; sanırım işlemcin athlonx2. ram'i iyi seçmişsin fakat. sadece phenom kullananlar. frekansı 1066mhz çalıştırabiliyorlar bildigim kadarıyla. deneme fırsatım olmadı ama. deneyime sahip olan bir arkdaşım söyledi. o görürse ki görecektir yazdıklarını sana daha iyi yardımcı olur
    sende memory ayarlarında 4x diye bir şey var ayarları 4x'e getir birde öyle dene. phenomlarda 5x oluyor. bir dene istersen.
    benimde kafamdaki şuanda tek ram var. oda ocz fatality.

ama su var dostum ram'lerin 2.1 volt'u geçmemesi lazım. yoksa kesinlikle 1066 mhz'de çalıştıramıyorsun.
  • fatal.error

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Doğrudur, işlemciyi Athlon X2 7750 olarak seçtim.

Gelelim sorunuma. Şaka gibi ama dün bir kez daha denedim ve bu sefer başardım! Nasılını anlatayım da, benzer sorunla karşılaşanlara yardımı olsun.

Her şeyi yukarda yazdığım gibi yaptım, tek farkla. O da voltajı, belleklerin çalışma voltajı olarak verilen 2.0 V değil, 2.1 V (+0.300 V) yapmak oldu. Şu an açılışta 1066 MHz, Ganged, 128-bit yazıyor. Sanırım -istemeden de olsa- becerdim. (Anakartla gelen EasyTune5 Pro yazılımı voltajı 1.87 V gösteriyor!)

Sıcaklıklar ise (EasyTune5 Pro yazılımına göre) sistem için 30°C, işlemci için 36°C gösteriyor, ki bunlar da çok yüksek değerler değil sanırım.

Sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi il_padrino -- 28 Nisan 2009; 6:55:24 >

• menu penceresini kaydırıken yazılar birbirine giriyor, ve menuyu gezdirdigim yerlerde çok kısa bir süre gölgeler kalıyor.
  • arkdaşlar lütfen yardım edin moralim bozuluyor gördukce. ati ccc son sürümü yükledim direct-x güncellemeleride tamam.
  • @fatal.error:

Evvelâ kaydırma (scroll) derdi Firefox'ta mı oluyor? AMD Forum'unda bu mesele Catalyst 8.12 itibariyle
    düzeltildiği tasdiklenmiş.
    Burada rock the boy da bunu anlamıştı zaten. Tavsiyem Catalyst 9.4'u kaldırıp tekrar yükleyin. Olmazsa 8.12'u kurun, işte adres(sadece ekran sürücüsü):
    http://files.3dnews.org/pub/drivers/ati/8-12_xp32_dd_72271.exe

Alakalı olabilecek bir nokta da şu: XP'de Maxthon 1.x'i kullanırken durum çubuğunda yazılar birbirine giriyordu. Sonradan anladım ki, klasördeki Maxthon.exe.manifest dosyasını silmemdenmiş. Kullandığın programın .manifest dosyasını silmediğinizden emin olun. Problem bundan olmasa da, bir ihtimâl diye yazdım.

RAM sorusuna gelince. Açıkcası Athlon5000+'imiz, Kingston DDR2-800'ü ancak 667mhz olarak görüyor. Tabii "Default"da... BIOS'tan ayarlarla 800'e yükseltilse de bunu sağlıklı bulmayıp kullanmıyorum. Açıkcası "over-clock" konusunda bilgim yok, merakım da. Belleklerin işlemci ve veriyolu hızlarıyla doğrudan ilişkili olduğu malum. Google şunu aratın: "Overclock Nasıl Yapılır..., Rehber". Yazan kişi ayınrtılarıyla anlatmış.

Athlon 7750'nin 800mhz'lik bellekleri görüyor mesela. Phenom 8450, 1066mhz RAM'i normal hızında çalıştırır mı? Bilemiyorum. CPUCalc programıyla işlemciler ve RAM'lerin saat-hız hesaplamalarına bakabilirsiniz. Son olarak RAM'lerin Mhz'leri ne kadar performansa etkilendiğine dair bir test:http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/amd-phenom-x4-9850-ddr2-533-p1.html

• Merhaba arkadaşlar bu gün bende bir arkadaşıma GA-MA78GM-S2H ver1.1 , Phenom II X3 720 ve 1GB VERITECH DD2 800MHz aldım ama gelin görün ki sistemi açıyorum biip biip diye ses geliyor ve bilgisayar açılmıyor. Sistesinden Phenom II X3 720 işlemci için F7 biosunu yüklemem gerektiğini yazıyor sizce ver1.1 olan anakartımın bios sürümü eski olduğu için mi açmıyodur bilgisayar kendini?.. Bilgisayar açılmayınca işin garip tarafı başka bir işlemci bulmadan bios u nasıl guncelleyecem :) teşekkürler
  • opera ve explolrer'dada yapıyor aynı sorunu. yalnız @ilkertezcan; verdigin link win-xp linki. bende vista-32 var vista-32 ninde 8.12'si yok. şimdi 9.4'ü kaldırıp kurucam. bakalım ne olacak.
  • yine aynı. düzelmiyor...
  • fatal.error:
    Catalyst 8.12 ekran sürücüsü (Vista 32-bit için):
    http://files.3dnews.org/pub/drivers/ati/8-12_vista32_dd_72275.exe

Bu da olmazsa, meseleyi GIGABYTE'a yazın derim. Adresi aşağıda.

toprakyalin:
    Meseleniz işlemciden değil sanırım. F7 veya F8a BIOS sürümünde kastedilen yenilik "Phenom II'yle uyumluluk". Yani daha düzgün, tam uyumlu çalışması için yeni BIOS'u yüklemeniz gerekiyor... Önerilerim:
    * RAM'leri dört yarıklarda (slot) tek tek deneyin.
    * Farklı RAM deneyin.
    * Anakartın üzerindeki pili çıkarıp biraz bekleyin. CLEAR CMOS BIOS ayağına jumper takın. Böylece BIOS bilgileri fabrika ayarına döner.
    * Monitörü, ekran kartsız VGA veya DVI çıkışına bağlayın. Açılırken biraz bekletebilir, sabredin.
    * IDE / SATA kablolarında da mesele olabilir. Sabit diskleri çıkartın. DVD yazıcıyı da.
    * Güç Kaynağı (PSU) da arızalı olabilir. Aksilik olacak biz ya, biz sistemi alınca çalışmıyordu, meğerse mesele bundan çıktı. İyiki bilgisayarcıda denettirmiştik.
    * Yine mi olmadı? info@gigabyte.com.tr ye bu arızayı aynen yazın. Türkiye ofisi adresi, yazdığımız derdimizi, Taiwan'daki GigaByte merkezine aktarıyor, oradan gelen cevabı bize naklediyor. Ya da ingilizce olarak, direk siz yazabilirsiniz.

GIGABYTE Technial Support Service:http://www.gigabyte.com.tw/Support/ServiceCenter.aspx

• @ilkertezcan. olmadı dostum ya. napıcaz bilmiyorum. ben gigabyte'a yazdım ama. güney köprü ısınma sorununda da yazmıştım cevap vermemişlerdi. yine aynı olur sanıyorum. herşey için teşekkürler.
  • merhaba arkadaşlar ,
    aşağda bu anakart üzerine bir sitem topladım ama birtürlü üzerindeki HD 3200 ekran kartını görmedi .
    KONU HAKKINDA BİLGİSİOLAN ARKADAŞLAR ACİL YARDIM LÜTFEN ....

sistemim .
    1. GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 780G / SOKET 940 AM2+ ANAKART (rev 1.1 f8a bios)
    2. AMD PHENOM II X4 810 QUAD CORE 2.6GHz 6MB CACHE AM3 İŞLEMCİ
    3. OCZ Platinum 2x2GB 1066MHz DDR2 Bellek
    4. MAXTOR 500GB 7200RPM 32MB NCQ SATA2 SATA2 SABİT STM3500320AS
    5. GMC H-70 KASA ( SİYAH)
    6. MUSHKIN ENHANCED 400W MODULER POWER SUPPLY
    7. SAMSUNG SyncMaster T190 19" 2ms (ANALOG + DVI) WIDE SCREEN LCD MONİTÖR
  • wiper2002:
    Meseleyi muğlak yazmışsınız. Haliyle tahmini öneriler:

* BIOS'a girip Advanced BIOS Features'daki Init Display First'ün Onboard olduğundan emin olunuz.

* Anakartın beraberinde gelen CD'deki sürücüleri kurun veya en son yeni ekran sürücüsünü yükleyiniz (XP 32-bit için):
    http://files.3dnews.org/pub/drivers/ati/9-4_xp32_dd.exe

Sürücünün başarıyla yüklenmesi halinde Radeon3200 tanınacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.