Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar yaklaşık 7 gündür kapanmadı hiç , sıcaklıklar şu şekilde

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Kuzey köprüsünü soğuk tutarsanız işlemci ve anakart ısısı doğal olarak düşük oluyor, ama bu anakartı kullananların, kuzey köprüsünü mutlaka soğutması gerek çünkü gerçekten çok ısınıyor

Benim bilgisayar kendi kendine hızlandı, bunca yıldır bilgisayar kullanıcısıyım,ilk defa böyle birşey başıma geldi, önceden xp ve vista da 8-9 çubuk geçerdi ve bios ekranında ve sonraki aşamalarda çok bekliyordu artık vista ve xp'de 3 yada 4.çubukta açılıyor,ve bios ve sonrasını çok hızlı geçiyor, kullandıkça donanımlar birbirine alıştı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 22 Mayıs 2009; 11:29:05 >

• Bu anakartla e-sata hdd ni bağlayabilen varmı, bende seagate 1 tb harici hdd var bağladım ama görmedi.
  • anakart üzerindeki sıcaklık değerlerini ölçtüğünüzde temp3 kaç derecede görünüyor... muhtemelen kuzey köprüsü ve 2 dakikalık oyunda 100-120dereceyi buluyor...

fan koyup deneyemedim fanım yok

ayrıca e.kartı fan koymama müsade etmez. farklı bir çözüm bulamazmıyız

gfeçen gün köprününbakırını söktüm altındaki macum chip in üzerine yapışmıştı...

tek çözüm yeni bir kart olmamalı
  • @Z-DGİ bende 4 cm bir fan taktım sogutucunun üzerine. ama sıcaklık sistam boştayken 80-85'leri gösteriyor. köprünün üzerindeki soğutucuyu çıkarmakmı gerekiyor acaba siz öylemi yaptınız. bir bu kuzey köprüsü yanlış bilmiyorsam işlemci ile ekran kartı arasında doğrumudur. yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatal.error

@Z-DGİ bende 4 cm bir fan taktım sogutucunun üzerine. ama sıcaklık sistam boştayken 80-85'leri gösteriyor. köprünün üzerindeki soğutucuyu çıkarmakmı gerekiyor acaba siz öylemi yaptınız. bir bu kuzey köprüsü yanlış bilmiyorsam işlemci ile ekran kartı arasında doğrumudur. yardımcı olursanız sevinirim.

Soğutucuyu çıkarmak gerekmiyor.
    Bu anakartın ısı sensörlerinde sorun var, ben F4 biosla düzelttim bu sorunu, diğer bioslarda bende de 80-85 gözüküyordu, bios güncellemek istemezsen aldırış etme, elini soğutucuya koy, hissedersin zaten , eğer gerçekten sıcaksa soğutucu o zaman başka çözümler aranır.

Evet kuzey köprüsü işlemci ile ekran kartı arasındadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rizeli

anakart üzerindeki sıcaklık değerlerini ölçtüğünüzde temp3 kaç derecede görünüyor... muhtemelen kuzey köprüsü ve 2 dakikalık oyunda 100-120dereceyi buluyor...

fan koyup deneyemedim fanım yok

ayrıca e.kartı fan koymama müsade etmez. farklı bir çözüm bulamazmıyız

gfeçen gün köprününbakırını söktüm altındaki macum chip in üzerine yapışmıştı...

tek çözüm yeni bir kart olmamalı

2 tane çözüm sana hocam

Daha küçük bir fan

Chipset soğutucu

/>

•  Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

• @Rizeli

Hocam güney köprüsünün önü kapalı, güney köprüsü zaten soğuk, onda bir sorun olmuyor, resimlerde de görüldüğü gibi kuzey köprüsünün önü açık , chipset soğutucu yada küçük bir fan ile ısı sorununu çözebilirsin.
    Resimleri hemen ekliyorum

En basit çözüm yolu, fanıda herhangi bir vida ile chipsete tam monte edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z-DGİ -- 22 Mayıs 2009; 17:29:27 >

• Güzel bir yöntem, benzerini denemiştim ama küçük fan sesini bile duymak istemediğimden geri iptal ettim.Bi dönem bende 80-85 derece olayına çok takıldım fakat o/b'ı 500'den 800'e işlemciyi 2,7'den 3.0'a çektikten sonra baktım banamısın demiyor makina hiç takmaz oldum
    @Z-DGİ resimler de bişey dikkati mi çekti.Kasa ön ses paneli için bu realtek programında öne kulaklık takınca arka sesi falan kesmiyor onun için kendin farklı bir giriş sıralaması mı yaptın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ka aN

Güzel bir yöntem, benzerini denemiştim ama küçük fan sesini bile duymak istemediğimden geri iptal ettim.Bi dönem bende 80-85 derece olayına çok takıldım fakat o/b'ı 500'den 800'e işlemciyi 2,7'den 3.0'a çektikten sonra baktım banamısın demiyor makina hiç takmaz oldum
    @Z-DGİ resimler de bişey dikkati mi çekti.Kasa ön ses paneli için bu realtek programında öne kulaklık takınca arka sesi falan kesmiyor onun için kendin farklı bir giriş sıralaması mı yaptın?

Hocam tam sorunu anlamadım, öne kulalklık girişine , kulaklık taktığında , normal hoparlörden gelen sesi mi kesmiyor ?

Ben standart olarak bağladım, şu şekilde

• hım bi an diğer resimde kendin tekrar sıralamışsın gibi geldide.Evet öne kulaklık taktığımda arkaya bağlı olan hopörlörlerin sesi kesilmiyor.realtek'in saatin yanında mevcut olan programında algılamayı kapatınca öndende ses geliyor kapatmazsam öne ne takarsam takıyım ses gelmiyor.r24 sürümü mevcut realtekin, yenisi çıkınca hep güncelliyorum zaten ama hiçbirinde düzelmedi.bundan önce gigabyte ma61-p tipi bi anakartım vardı onda da aynı durum söz konusu idi.asus vento kasam onun sıralamasında mı bişey var çözemedim.
  • Bu anakartla e-sata hdd ni bağlayabilen varmı, bende seagate 1 tb harici hdd var bağladım ama görmedi.
  • kablonun plasitğini biraz kesmen gerekebilir. Falçata ile metal kısmı yarım santim daha meydana çıkarın.
    Problem kablodan olabilir. Bende durum bu idi
  • arkadaşlar öncelikle merhaba ben bu anakartta 2 harddiskş sata modun da tam performanslı nasıl çalıştırırım tam açıklayıcı bişeyler yazarsanız sewinirim şuan sata modunda çalışıyo ama tek harddiski görüyo
    bios da yapılan ayarı kastediyorum ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşşekkürler
  • @Z-DGİ teşekkürler arkdaşım. doğru bağlamışım.

bu arada "kaan" ne kdar fan bağlarsan bağla kapağa, sıcaklıklar yine aynı. kapakta 2 tane biri sekiz diğeri 12. arkada havayı dışarı atan. birde 12 cm'lik fan var.
  • Hepinize cok güzel yaz günleri diliyorum arkadaşlar bu anakarta extra ekran kartı takmak istiyorum ve artık brz oyun oynamak istiyorum
    hd 4650, 4830 ya da 4850 var kafamda

1- Bu anakart bu kartlar icin yeterli genişliğe müsaitmi? (yani güney köprüsü soğutucusu takılacak büyük bir ekran kartına engel olurmu?)
    2- minimum kaç watt'lık power supply tavsiye olunur?
    3-miniatx kasam var, bu anakart ile büyük bir kasa'ya rahatlıkla terfi edebilirimiyim? (yani anakartın vida delikleri büyük kasalar için uygunmudur?)

Teşekkürler.
  • @rizeli. o şey 4850 mi? nasıl memnunmusun?
  • SORU: Windows açılırken logo akabindeki kararan ekranda 10-15 saniye bekliyor, ancak masaüstü geliyor. Bunu meseleyi nasıl halledebiliriz?
    CEVAP: Başlat-> Çalıştır-> REGEDIT ile Kayıt Defteri'ni açıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MRxSmb anahtarına gelelim. Sağ bölümdeki Start'ı tıklayıp değerini 4 yapalım. Windows'u yeniden başlatıp açılış hızına dikkat edelim. :)

Bu meseleyi az evvel çözünce sizlerle paylaşmak istedim. Bu zamana kadar hep anakartın sürüclerinden kaynaklandığını sanıyordum. Meğerse mesele Windows'tanmış. İzah edeyim: Microsoft'un BootVis adlı programcığı sistemin açılışı süresini, hangi sürücülerin, ayarların, dosyaların kaç saniyede yüklendiği izleyip bildiriyor. Programın Trace menüsündeki Next Boot+Driver Delays'ı seçip sistemin kapatıp açmasını bekledim. 41 sn. sürüyordu. Çıkan sonucda farkettim ki, network delay'da mrxsmb.sys dosyasının yüklenişi 15 sn. tutmuş! Google'dan baktım, pek çok kişi bu konudan muzdarip. Bu Windows SMB servisiymiş, sunucularla, ağlarla alakalıymış. Önerilere uydum. Registry'den MRxSmb servisini kapattım. Logo sonrasındaki aşırı bekleme yokolmuştu. Windows 20-25 sn. açıldı! Umarım bu derdi yaşayanlar yukarıdaki ufak ayar sayesinde, normal hızıyla açılan Windows'a kavuşurlar...

Not-1: MRxSmb'nin kapatılması sunucu (server), network (ağ) problemlerine sebebiyet verebilir.
    Not-2: BootVis programı Kart Okuyucularla anlaşamıyor. Kullanmadan evvel, anakartınıza bağladığınız kart okuyucunuzun bağlantı kablosunu çıkarmayı unutmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 3 Haziran 2009; 0:58:44 >

• güzel paylaşım @ilkertezcan teşekkürler hemen deneyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.