arkadaşlar vista ultimate ne kadar sürede açılıyor sizde? bende açılışta 20 çubuk geçiyor(tam 1dak. 4 saniye). birde innternette dolşırken bile cpu %50 yi buluyor. phenom 8450 ile. normalmi. birde ben bu home premium'u crackleyemedim. ultimettten başkası cracklenmiyor.
uzun süreli vista deneyimli arkadaşlara soruyorum. ultimate kullanıpta memnun olan arkdaşlar varmı?, yoksa xp'yemi geri dönsek.
fatal.error ben kartı aldığımdan beridir hemen hemen 10ay gibi oldu önce XP kurmuştum daha sonra LCD'ye aktarımda sorunlar yaşayınca Vista Premium 32Bit kurdum. Hala sorunsuz kullanıyorum SP1 ile geldi ve açılış çok farketmedi bende geçen çubuk sayısı 10-11 civarı ilk zamanlar çok kafaya takıyordum şimdi alıştık artık. Fakat sizin bahsettiğiniz durum normal gibi değil nette gezinirken CPU'nun %50 yüklenmesi acaba arka planda bir programmı çalışıyor nebileyim bir virüs programı gibi örneğin Norton gibi programlar baya sömürüyor. Crack yaptığınız Vista Ultimate sürümü 64Bit olanmı? bende yakında yüklemeyi düşünüyorumda. Saygılar.
Orjinalden alıntı: akkaynak
fatal.error ben kartı aldığımdan beridir hemen hemen 10ay gibi oldu önce XP kurmuştum daha sonra LCD'ye aktarımda sorunlar yaşayınca Vista Premium 32Bit kurdum. Hala sorunsuz kullanıyorum SP1 ile geldi ve açılış çok farketmedi bende geçen çubuk sayısı 10-11 civarı ilk zamanlar çok kafaya takıyordum şimdi alıştık artık. Fakat sizin bahsettiğiniz durum normal gibi değil nette gezinirken CPU'nun %50 yüklenmesi acaba arka planda bir programmı çalışıyor nebileyim bir virüs programı gibi örneğin Norton gibi programlar baya sömürüyor. Crack yaptığınız Vista Ultimate sürümü 64Bit olanmı? bende yakında yüklemeyi düşünüyorumda. Saygılar.
@akkaynak. ben 32 bitlik sürüm kullanıyorum. arkada çalışan sadece antivir var. başkada hiç birşey yok. hatta bazı windows hizmetlerinin neredeyse yarısını kapattım.
rica etsem bana vista home premium 32 bit için senin kullandıgın crack'in aynısını verebilirmisin.
ayrıca sana tavsiyem. ultimate'i ne için kuracağın çok önemli. arkada çalışan çok ek özellik var ultimat'te. (özellikle dream scene içerik paketi). ilk ultimate'i kurdugumda güncellemiştim ama artık güncellemiyorum. oda çalışamıyor tabiki.
senden tek ricam şu home premium'u crack'ledigin dosya.
bu arada 64 bitlik vista kuracaksan haberim olsun. başını ağrıtacak. birkaç sorun var. saygılar
F8 hakkında bilgileri bekliyorum arkadaslar...
fatal.error Vista Home Premium 32Bit SP1 Dosyasının Aktivasyon klasörünü göndereyim Benimle profilimden msn'den irtibata geçin ayrıca Vista 64Bit ile ne gibi sorunlar çıkıyor? programlarla ilgilimi? Biraz aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar.
quote:
Orjinalden alıntı: by_ProXy
F8 hakkında bilgileri bekliyorum arkadaslar...
F8 BIOS GAYET BAŞARILI SORUNSUZ, İLK BAŞTA Bİ KAÇ MOUSE TAKILMASI İLE KARŞILAŞTIM AMA SONRA BAKTIM Kİ KABLOSUZ MOUSE'MİN PİLİ BİTMİŞ ONDAN TAKILIYOMUŞ, O ANDAKİ YÜZÜME GELEN UN GİBİ BEMBEYAZ RENK TONU HİÇBİYERDE YOK TABİ = ) BU ARADA BİOSU "@BİOS" PROGRAMI İLE GUNCELLEYİN FAKAT ONCE BİOS DOSYASINI SABİT DİSKİNİZE KAYDEDİN SONRA "UPDATE BİOS FROM FİLE" YAPIN, BÖYLESİ DAHA SAĞLIKLI, "UPDATE BİOS FROM İNTERNET"' YAPMAYIN. SEVGİLER SAYGILAR
peki arkadasım bilgiler için teşekkürler.
@akkaynak tamam ekledim seni. yarın için online olurum. yaklaşık 5 ay falan kullandım 64 bitlik sürümü. sana şunu söylemek isterim. en basiti halen 64 bitlik bir flash bile bulamıyorsun.
ben ilk kurdugum zamanlar 64bitlik programlar pek yaygın degildi. gerekli programları "start64" diye bir site var oradan temin ediyordum.
şu bir gerçek ki! 2 gb ram 64 bitlik sisteme yetemedigi zamanlar oluyor. ve sistem direkt olarak donuyor. bu sık sık başına gelebilir.
bu konuyu daha ayrıntılı msn'den konuşuruz. deşmeye kalkarsak çok uzun şeyler var söylenecek.
bilmen gerekenlerden biri. 64 bitlik bir sisteme kurdugun 32 bitlik proglamlar windowsun simulasyon şeklinde çalıştıgı için. ayrı bir sanal bellek bölünmesine yol açıyor. buda iki kat daha bellek gereksiinimi demek yani. eğer 64 bitlik bir sistem kullanacaksan gecerli bir sebebi olmalı. ben apache kurmuştum o zamanlar. sadece apache kullanırken sorun yoktu ama. arkada çalışan 32 bitlik sürümler baya bir baş ağrısı yarattı. benim pc halen neden bu kadar yük altında halen anlayamadım senin bana göderecek olduğun crack dosyasıyla bir home premium sürümünü deneyecegim. inş' olur.
arkadaşlar az önce vistaya format attım. kurulum yaparken achi driverını yükledim. ekranda açılışta achi moduyla ilgili bir şeyler yazan 3 saniye duran bir ekran beliriyor. birde çubuklar gecerken 4'üncü geçişte 30 saniye bir süre takılma oluşuyor. bunun sebebini bilen varmı? 2 dakikada pc açılıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: fatal.error
arkadaşlar az önce vistaya format attım. kurulum yaparken achi driverını yükledim. ekranda açılışta achi moduyla ilgili bir şeyler yazan 3 saniye duran bir ekran beliriyor. birde çubuklar gecerken 4'üncü geçişte 30 saniye bir süre takılma oluşuyor. bunun sebebini bilen varmı? 2 dakikada pc açılıyor.
valla sana tavsiyem hiç AHCI mod'uya filan uğraşma, bios ekranından sabit diski NATIVE IDE olarak göster, canavar gibi çalışır windowsun
@redboxer82 ewet bende dedigini yaptım. abuksubuk şeyler olmaya başladı pc'de native ide. başka yolu yok. şimdi canavar gibi oldu! teşekkürler
rica ederim ; ) bide aklınızda olsun eğer ram'iniz 1066 mhz'lik ise bu anakart bütün 1066 mhz'ler ile sağlıklı çalışmıyor (örneğin bende kingston hyperx 2gb 1066mhz var ve sıkıntı yaratıyor), eğer kitlenmeler filan oluyorsa bios'tan ram'inizin frekans ayarını 800 mhz'e cekin, kaymak gibi pürüzsüz oyun keyfine devam edin.
Herkese Selam,
Bu anakartı geçen sene ilk çıktığında büyük hevesle aldım HTPC için. Gel Gelelim ki 1 yıldır CPU ısısını kontrol altında tutmak için yaptıklarımı yazsam roman olur.. Bu konuyu da çıktığı ilk günden beri takip ediyorum... Ne yaparsam yapayım (CPU soğutucuyu butterfly btf95(pasif CPU soğutucu) ile değiştirdim, yanına 12lik fan da ekledim (fan ekleyince çok başarılı bir soğutucu olduğu iddia ediliyor), bios updateler, cpu voltaj düşürmeler falan filan...) internette ne gördüysem yaptım denedim... Souç kocaman bir sıfır... İşlemci kullanımı %50 üzerine çıktığı anda CPU ısısı alıp başını gidiyor ve 90lı değerlere gelince bilgisayar fertişşş.... (kapanıyor) Bugüne kadar idare ettim bir türlü ama artık dayanamıyorum, zira şu anda sıcakların da etkisiyle ısı boştayken 40-45 arasında... Faturamı da kaybettiğim için garanti falan da yalan oldu herhalde, zaten 1 yılı da geçti...
Uzun lafın kısası bana LCD TV'ye bağlamak için mATX, bilgisayara bağladığımda 1920x1080p görüntü alabileceğim, HDMI ve optik çıkışlı, on-board ekran kartlı ve ses kartlı, AMD x2 5000 ile kullanılacak, bu anakarta alternatif olarak bir kart önerir misiniz... Teşekkürler..
aynı sorun bende de vardı ama dün gece benim sorunum büyüdü ve zannedersem amd x2 5600 işlemcim yandı. 5-6 aydır işlemci hep 70-80 derecelerde çalışıyordu yaz aylarında ise 90 ı aşıp kapanıyordu bir süre soğutup tekrar başlatıyordum ama artık hiç başlamıyor. şu durumda garanti için nereye başvurmalıyım bilmiyorum. çünkü ben bilgisayara overclock falan yapmadım hatta devamlı kapanmaya başlayınca underclock yapıp normalde 2800 olan hızını 2000 e çektim. şu anda işlemci almayı düşünüyorum tekrar ama board da böyle genel bir arıza varsa yeni alacağım işlemci de ısınacaktır. ısınma konusunda ben de bir çok şey yaptım. özel silverstone kasa aldım, önüne 1 arkasına 2 fan taktım, arctic silver macun aldım ama hepsi hikaye 1080 film izlemeye başladığım anda sıcaklık mütemadiyen yükseliyordu. garanti konusunda ne dersiniz? işlemcinin garantisiyle uğraşmalı mıyım, yoksa direk board u mu garantiye göndereyim?
quote:
Orjinalden alıntı: nordica
Herkese Selam,
Bu anakartı geçen sene ilk çıktığında büyük hevesle aldım HTPC için. Gel Gelelim ki 1 yıldır CPU ısısını kontrol altında tutmak için yaptıklarımı yazsam roman olur.. Bu konuyu da çıktığı ilk günden beri takip ediyorum... Ne yaparsam yapayım (CPU soğutucuyu butterfly btf95(pasif CPU soğutucu) ile değiştirdim, yanına 12lik fan da ekledim (fan ekleyince çok başarılı bir soğutucu olduğu iddia ediliyor), bios updateler, cpu voltaj düşürmeler falan filan...) internette ne gördüysem yaptım denedim... Souç kocaman bir sıfır... İşlemci kullanımı %50 üzerine çıktığı anda CPU ısısı alıp başını gidiyor ve 90lı değerlere gelince bilgisayar fertişşş.... (kapanıyor) Bugüne kadar idare ettim bir türlü ama artık dayanamıyorum, zira şu anda sıcakların da etkisiyle ısı boştayken 40-45 arasında... Faturamı da kaybettiğim için garanti falan da yalan oldu herhalde, zaten 1 yılı da geçti...
Uzun lafın kısası bana LCD TV'ye bağlamak için mATX, bilgisayara bağladığımda 1920x1080p görüntü alabileceğim, HDMI ve optik çıkışlı, on-board ekran kartlı ve ses kartlı, AMD x2 5000 ile kullanılacak, bu anakarta alternatif olarak bir kart önerir misiniz... Teşekkürler..
quote:
Orjinalden alıntı: nordica
Herkese Selam,
@serotoninlover @nordica Ben aynı Anakartı önümüzdeki ay ile birlikte tam bir yılı dolduruyorum sistemi kuralı HTPC amaçlı kurdum. Sistem Bileşenlerim, Anakart, MA-78GM-S2H İşlemcim, AMD64X2 5600 Harici Ekran Kartım HD3450 Kingston Ram 4GB 600W PSU Kasa LIAN-LI İşlemci Soğutucusu Noctua NH-U12P İşletim Sistemi Vista Ultimate 64Bit işlemcinin soğutucusunu fazla ısınmasından değiştirmedim Stok Fanın gürültüsünden mahfolduğum için değiştirdim. Taktığım soğutucu Piyasanın en kalitelisi ufak bir araştırmada anlarsınız. işlemcinin stok fanını söktüğünüz taktirde bildiğim kadarıyla garanti kapsamından çıkıyor. Sistemde sürekli 1080P ve BluRay izliyorum İşlemci kullanımım %10 ile 20 arasında tabii bu DXVA Filtre ile Encode edilmiş MKV'ler için geçerli. Hiç bir sorunla karşılaşmadım tek sıkıntımız bunu ta baştan beridir kullananlar bilir Kartın aşırı ısınması ve PC'nin geç açılması ısınma sorununu bir nebze aldığım Kasa ile hallettim bilhassa bizim burada yaz aylarında aşırı bir ısınma var malum. Aşağıda İşlemci ısısını veriyorum PC'nin bulunduğu salon'da şu anda ısı 30 derece PC'nin içide bunun üstünde olması normal.
@akkaynak, işlemci fanınız nedir?
quote:
Orjinalden alıntı: Ka aN
@akkaynak, işlemci fanınız nedir?
@Kaan yukarıdada belirttiğim gibi işlemci Fanım soğutucu ile birlikte geldi. Aynı firmanın fanı ve araştırmalarıma göre Dünyanın en sessiz fanı diyebilirim. Firma Linki,BURADA Ben uzun zaman TR'ye gelmesini bekledim Sadece EVRENSHOP getiriyor birde yanılmıyorsam FİREBALL olmalı fakat bir türlü gelmedi bende Almanyadan yeğenime getirttim 50EUR'ya mal oldu fan üstünde istersen takarsın yada fansızda kullanabilirsin zira mükemmel bir soğutması var ben sırf HTPC amaçlı kullandığım için genel olarak ısı artışlarım yüksek değil yani oyun olayı yok. Kışın fanı bile iptal edebilirim geriye iki fanım birde PSU'nun fanı var ama PSU'nun fanı RECOM 0dBELL yani fan bellli bir dereceden sonra devreye giriyor şimdiye kadar hiç çalışmadı. Diğer Kasa fanlarını iki tane var bir önde bir arkada 120'lik, birisini Ana kart'a bağladım biliyorsunuz Ana Kartta tek kasa fan girişi var devir 900-1000 lerde diğeri yazın tam devire alıyorum Eksoz fanı olan tabii şu anda bütün sesi o çıkartıyor kışın bunu +5v'ta alıyorum düşük devirde çalışıyor ve hiç ses yok. Esasen önümüzdeki ay aynı firmanın iki kasa fanından getirticem ve kasadaki fanlarıda bunlarla değiştiricem o zaman 1 metreden ve uzağından ses diye bir olay duyulmayacak. Onlarında tanesi 15EUR.
Merhabalar, dün bir tane AMD x2 7750 işlemci aldım ve bu sefer çok iyi çalıştı. sıcaklık 50 derecede kaldı. burdan çıkardığım sonuç benim sorun işlemcideydi.
Yanık bir işlemciyle ne yapılır ne önerirsiniz? daha 10 ay olmuştu alalı garanti süresi devam ediyor olmalı. AMD nin direk garantiye yollanılacak bir adresi var mı acaba? Bu konuda bir tecrübesi olan var mı?
@akkaynak, evt işlemci sıcaklık değeri oldukça güzel fakat 50€ biraz tuzlu geldi sunbeam veya vandetta2 civarında bişey bakıcağım artık. @serotoninlover, intel de direk 1-2 mail vasıtası ile sorunlu işlemciyi değiştirebiliyorduk(hatta sorunlu işlemciyi daha göndermeden sıfırı adresimize geliyordu).Amd de pek bilgim yok ama yanık olsa sistem açmaz sanırım,sıcaklık değerleri çok yüksek olup kapanma sorunu yaratıyorsa başka bi olay söz konusudur.Garantisinin devam ettiğini söylemişsiniz aldığınız firma ile irtibata geçtiniz mi?
Kaan, işlemci zaten şu anda ölü. sistem hiç başlamıyor. ben yeni işlemci aldım o yüzden halloldu ama eskisi için de garanti hakkımı kullanmak istiyorum. aldığım firma internetten gigatek, onlarla bir temasa geçmem mi lazım direk amd ile mi temas kurmalıyım bilemedim.
quote:
Orjinalden alıntı: Ka aN
@akkaynak, evt işlemci sıcaklık değeri oldukça güzel fakat 50€ biraz tuzlu geldi sunbeam veya vandetta2 civarında bişey bakıcağım artık. @serotoninlover, intel de direk 1-2 mail vasıtası ile sorunlu işlemciyi değiştirebiliyorduk(hatta sorunlu işlemciyi daha göndermeden sıfırı adresimize geliyordu).Amd de pek bilgim yok ama yanık olsa sistem açmaz sanırım,sıcaklık değerleri çok yüksek olup kapanma sorunu yaratıyorsa başka bi olay söz konusudur.Garantisinin devam ettiğini söylemişsiniz aldığınız firma ile irtibata geçtiniz mi?
@serotoninlover, öncelikle GİGATEK ile irtibata geçmelisiniz ve sanırım fatura ile garanti belgesinide isteyebilirler. Kolay gelsin.