Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @akkaynak, teşekkürler, gigatek fatura ve ürünü istedi.

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

@serotoninlover, öncelikle GİGATEK ile irtibata geçmelisiniz ve sanırım fatura ile garanti belgesinide isteyebilirler. Kolay gelsin.
  • @seratoninlover

benim de sorun işlemciden olabilir mi acaba?
    zaten ilk başta işlemciden şüphelenmiştim, daha sonra internetten araştırınca boarddan'dır dedim.
    başka bi işlemci ile denemek lazım anlaşılan ama nerden bulacam amd işlemci bilmiyorum...
    ya da senin gibi yakacaz işlemciyi sonra da mecburen alıp denemiş olucaz :)
  • @seratoninlover

bu arada ısı problemin tekrardan başgöstermedi dimi??
    Tekrarlarsa bizi bilgilendirirsen sevinirim..
    Teşekkürler...
  • Merhaba arkadaşlar;

Gigabyte MA78Gpm-ds2h kullanıcısıyım.Bu anakart ı 1 senedir kullanıyorum.5200 işlemci ile herhangibir sorun yaşamadım.Şimdi phenomII 3.0 black edition işlemci almak istiyorum.Bios güncelleştirmesi ve benzeri herhangi bir işlem yapmadım.İşlemci,anakartın bu hali ile sorunsuz çalışırmı?

2. si bios güncelleştirmesi yapmam gerekirse nasıl bir yol izlemeliyim.Daha önce hiç bios göncelleştirmesi yapmadım.Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

İyi günler.
  • @kirpisan Phenom İşlemcini gönül rahatlığıyla kullanabilirsin Ana Kartımız bu serileri destekliyor zaten Sitesinden de bakabilirsin. Bios güncellemesi için sana tavsiyem, 1. Sisteminde UPS Yani kesintisiz takat sistemi muhakkak olmalı zira güncelleme sırasında elektriklere bir hal olursa Anakart kullanılamaz duruma gelir. 2. Güncellemeyi kesinlikle windows altında değil Anakart CD'si ile gelen Q-FLASH Programı ile yapınız zira bu yöntem hem çok hızlı vede güvenilir yöntemdir. Öncelikle Biosunuzun dosyasını GIGABYTE TR'den indirip dosyayı bir Flash diske kaydedip açın. Sonra PC'yi yeniden başlatın ve F8'den bu programa ulaşın ve yeni dosyayı gösterdikten sonra yaklaşık 10-15 sn içersinde tekrar yeniden başlatılıyor ve işlem sona eriyor.Ben üç kez böyle yapıyorum hiç bir sorunla karşılaşmadım. Benimki Rev.1.1 güncelleme dosyasını indirirken buna çok dikkat ederek doğru dosyayı indirin buda çok önemli. Kolay gelsin.

• Cevabınız için teşekkürler.Peki bir sorum daha var.

Rev.1.1 gibi bir durumdan bahsetmişsiniz.İlk olarak bu nedir.Ve kendi bordumun hangi Rev olduğunu nerden anlarım.Birde benim PC de Flopy yok.CD ye çekip CD den başlatsam olurmu.Eğer olmazsa Windows altında bu işlemi yapmanın ne gibi bir sakıncası vardır.

Tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paslı Pedal -- 30 Temmuz 2009; 13:29:43 >
  • @kirpisan REV.1.1 gibi numaralar bios yükseltmeleri gibi durumlarda kendi bios'unuzun hangi rev. olduğunu kesin olarak bilmeniz gerekir zira yanlış Bios yükleyerek Ana Kartınızda sevis dışı pahalı arızalara sebebiyet verirsiniz. Hangi rev. olduğunu bulmak çok basit Ana Kartın kutusunda model numaralarının olduğu bölümde vede Ana Kartın plaketinin içinde yazar bunlardada bulamassanız en son çare Everest Ultimate Edition yazılımını indirip kurun oradan PC'niz ile ilgili bütün bilgilere her zaman ulaşırsınız. Yeni Bios dosyasını güncelleme yaparken CD'ye atmanız riskli olabilir zira program Flashdisk ve benzeri Fat32 ile formatlı Harici bir diskleri tanır zira bende harici disk ile yapmıştım.
  • F1 bios u sorunsuz şekilde f5 e yükselttim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paslı Pedal -- 31 Temmuz 2009; 8:32:23 >
  • Merhaba herkese,

Gigabyte MA78GM-S2H kullanıcısıyım ben de. BIOS versiyonum F5.

Usb Bootable diskleri sistem görmüyor maalesef. Aynı şekilde BIOS update için Q-Flash'a girdim orada da sadece Floppy gözüküyor.

Önerilerizi bekliyorum.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkaprol -- 15 Eylül 2009; 20:26:28 >
  • AMD Athlon II X2 işlemci ile GA-MA78GM-S2H anakartı calistirabilir miyim? Bunlarla OCZ GoldEditionXTC PC2 6400 1 GB * 2 Ram kullanmayı da planlıyorum. Bu uclu calisir mi acaba? Diger taraftan rev 1.1 olan anakartı F11 e yukseltmemi onerirmisiniz yoksa en basarili oldugunu dusundugunuz BIOS rev hangisi ? Birde OS oalrak tavsiyeniz nedir, XP veya Vista?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erturkvarol -- 15 Ekim 2009; 12:14:37 >

• Merhaba ;
    Ana kart :GA-MA78GM-S2H Rev.1.1 ; BIOS F7, gelişi F4 ; kuzey köprüsü + 0,1 volt ;
    İşlemci :AMD Athlon X2 7750 , çarpan değeri: 15 ; +0,025 volt ; soğutucu BIOS da PWM de ayarlı ;
    RAM :Kingston HyperX KHX8500D2K2/4G Zamanlama: 5-5-5-18, 1066 MHz ; +0;3 volt ;
    Ekran K. :Sapphire HD 2600 XT DDR4 ;
    1. HD :XP PRO. 64 Bit ;
    2. HD :Vista Home Prem. 64 Bit , Windows 7 RC 64 Bit ; kurulum AHCI mod ;
    Güç Kay.: 400 watt .

Ben bu bilgisayarı yaklaşık bir yıldır sıfır hata ile kullanmaktayım.Ayrıca GRID ve DIRT'ı 4X de açıp oynayabiliyorum. İyi günler.
  • Arakdaşilar yokmu test eden veya deneme fırsatı bulmuş olanınız...

quote:

Orijinalden alıntı: erturkvarol

AMD Athlon II X2 işlemci ile GA-MA78GM-S2H anakartı calistirabilir miyim? Bunlarla OCZ GoldEditionXTC PC2 6400 1 GB * 2 Ram kullanmayı da planlıyorum. Bu uclu calisir mi acaba? Diger taraftan rev 1.1 olan anakartı F11 e yukseltmemi onerirmisiniz yoksa en basarili oldugunu dusundugunuz BIOS rev hangisi ? Birde OS oalrak tavsiyeniz nedir, XP veya Vista?

• @erturkvarol valla bende f11'e yükselticem ama. düşünüyorum şuan. deneyen biri varsa yazar umarım. şuanda f8 biosu phenom x3 8450 ile sorunsuz kullanıyorum. istersen f8'i kurabilirsin sorunsuz.

yalnız ramlerin 1066'da çalışmıyor. birde achi modunda sorun var. "native ide" olarak kullanamnı tavsiye ederim. birde kuzey köprü ısınma problemi var ama zararı yok bunların dışında iyi bir board.
  • quote:

Orijinalden alıntı: green71tr

merhaba,

dün bir sistem tasarlamışken anakartın burada işlendiğini gördüm.

sistemi lcd tv ile film seyretmek için (mkv) tasarladım. (lıyorum)

Gigabyte MA78GM-S2H AMD780G/DDR2 S+GL+1394+16X 940
    AMD Athlon 64 X2 4600+ (2.4 GHz) 940pin-D.Core
    Samsung CdRw+Dvd 16X52X32X52 Combo SIYAH
    Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G)
    High Power 350W Güç Kaynağı (5 Ide+5 SATA çıkışı)

samsung ide 250 gb hdd 16 mb cash

oc gibi bir talebim yok.

F5 bios a sahip bir kartı nereden bulabilirim? nasıl anlayabilirim? (almadan test ettirebilir miyim?)

düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim.

hoşçakalın...

hoca sen ne yaptınya benim sistemin aynısı olmuş :D bu sistemle sadece film izleyecem desen ayıp olur makinaya o sistemle düşük ayarda aklına gelen tüm oyunları oynayabilirisin crysis cof4 quake 4 hepsini bu sistemle bitirmiştim daha iki hafta önce ekran kartı aldım :D

• quote:

Orijinalden alıntı: fatal.error

@erturkvarol valla bende f11'e yükselticem ama. düşünüyorum şuan. deneyen biri varsa yazar umarım. şuanda f8 biosu phenom x3 8450 ile sorunsuz kullanıyorum. istersen f8'i kurabilirsin sorunsuz.

yalnız ramlerin 1066'da çalışmıyor. birde achi modunda sorun var. "native ide" olarak kullanamnı tavsiye ederim. birde kuzey köprü ısınma problemi var ama zararı yok bunların dışında iyi bir board.

benimde ram'lerim 1066 sorun yaratıyordu oyunlarda kitlenmeler vs. vs., sonra power supply'i değiştirdim 300w'lık dandik bişeydi, gittim 500 w'lık aldım şimdi hiç sorun yok çatır çatır çalışıyor, bu arada harici ekran kartı almak isteyenlere ati hd 4770 cok memnunum.
  • ramin frekansı ile power supply ne alaka anlamadım @redboxer82. ramlaerin markası ne ve nasıl 1066'da çalıştırdın. paylaşırmısın? saugılar
  • ram'İn markası kingston hyperx 1066 ddr 2gb, setup'dan M.I.T. kısmından, set memory clock'a gelip manuel yapıp x 5.33 yapıyorsun ve yanda otomatik olarak 1066 mhz diye ibare cıkıyor, F10 ile save&exit yapıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: redboxer82

ram'İn markası kingston hyperx 1066 ddr 2gb, setup'dan M.I.T. kısmından, set memory clock'a gelip manuel yapıp x 5.33 yapıyorsun ve yanda otomatik olarak 1066 mhz diye ibare cıkıyor, F10 ile save&exit yapıyorsun.

teşekkürler paylaşım için.
  • @redboxer82 bende phenom 8450 kullanıyorum. sende de 8650 var sanırım. hiç overlock yaptınmı? birde stok fanı değiştirdinmi?
  • HTPC de 1.5 senedir kullandığım MA78GM-S2H anakarttaki pci slotlarının yakınındaki bir chip duman çıkararak gitti kart mefta oldu,

Aklınızda olsun başınıza gelebilir.

2-3 aydır HDMI da çok nadiren görüntü kesilip kendiliğinden geliyordu,

son zamanlarda arada sırada pc açılırken bir anda kapanmaya başlamıştı.

en son çalışırken birden kapandı, defalarca açmaya çalıştık her seferinde açıldı ve kendiliğinden kapandı

ısrarlı bir şekilde açmaya çalışınca en son duman çıkışıyla ana kart gitmiş oldu

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 6 Kasım 2009; 14:24:09 >
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.