Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: redboxer82

vay be konu ölmüş : (

ALLAH rahmet eylesinn :)
  • şu konuyu bi canlandıralım benim anakarta bişiyler oldu sapıttı sanki o kadar yawaş çalışıyo ki anlatamam size ilk hali gibi değil bi de bu anakartta çift monitör kullanabilen war mı ben dvi dönüştürücü ile bi türlü 2 crt monitörü çalıştıramadım.servise vercem anakartı böle giderse çok yawaş çalışıyo psu mu yetmiyo acaba diyorum ama öle bişiy de söz konusu değil sanırsam veya şöle bişiy sorayım minimum kaç watt lık psu gerekli bu anakart için bende konfirigasyon şöle 2 tane optik okuyucu 1 tane tv kartı 1 hdd 1 tane kamera usb den çalışan a4tech mouse printer arada bir kullanıyorum
  • Arkadaşlar merhaba,
    Aynı kart ve AMD Ahlon X2 6000+ ,2 Gb ram ,320 Gb Samsung HDD,350 watt aopen kasa kullanıcısıyım.Bir sorunumu siz değerli ustalarımla paylaşma gereği duydum.Sorunum şu PC açılıyor normal masa üstü görünüyor ve ardından ekran bir gidip geliyor sonra düzeliyor.Ardından bilgisayarım girişine tıklayıp bölünmüş olan ve depo ismini verdiğim sürücüye tıkladığımda PC yaklaşık 25-35 saniye kadar donup kalıyor ve herşey normale dönüyor.Birdaha da böyle takılma sorunu olmuyor.Bu arıza hakkında siz kıymetli ustalarımın deneyimine ve bilgisine ihtiyacım var.konu hakkında yardımlarınızı rica ediyor,şimdiden yardımcı olacak ustalarıma teşekkürlerimi sunuyorum.
  • ekran kartı driver'dan olabilir
  • selam,

bende GA-MA78G-DS3H F8 revizyon anakart var. AM2+ (940) oluyor kendileri. Bu anakartın desteklediği en yüksek işlemci nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 28 Mart 2010; 12:55:41 >
  • Gigabyte MA78GM-S2H kimseye tavsiye etmem devamlı sorun yaratıyor bilginize!!!
  • bu saatten sonra alıncak kart değil evt, bende 1 senedir kullanıyorum suyu ısındı = )
  • Merhabalar;bu anakartı (REV 1.1) 2008 Haziran'ın dan bu güne "SIFIR HATA" ile kullanıyorum...
    bu süreçte,her biri değişik zamanlarda olmak üzere;
    üç ekrankartı,üç işlemci, iki de bellek (dual kit ) değiştirerek yeniledim,
    donanım bileşenlerinin ihtiyaç duyduğu duruma göre BIOS güncellemeleri yaptım,
    aldığım işlemcilerin her biri de çarpan kilidi açık olan modellerdir...
    hava soğutmalı bir sistemde zorlayabileceğim kadar da zorladım!...
    bellekler ve ekrankartlarını da zorladım !...
    şu anda da zorlanmış-yüklenilmiş halleri ile de kullanmaktayım...
    evet tabii ki model olarak eskidi !...
    hatta anakartın kendisi de eskiyor !...
    üzerine alınası ne modeller eklendi ama...
    sorun yaşayan arkadaşlara, üzerinize alınmamanızı dileyerek şu soruyu sormak istiyorum:
    NASIL BAŞARDINIZ ?...

Önemli NOT: İyi bir kullanıcı olduğumu kesinlikle iddia etmiyorum...
    tabii ki hata yaptığım,hatta fena halde saçmalayıp kendime kızıp güldüğüm günler de oldu,olacak da...

Herkese sorunsuz günler dieğiyle....

• Gigabyte GA-MA78GM-S2H modelinde anakartımı RAM şikayeti üzerine servise yolladım
    Servisten gelen anakartım aynı şekilde RAMlerde hata vermektedir
    Ramlerin DDR2 1066MHZ.
    Ürün ilk kullandığım sıralarda KIRMIZI slotta idi ramlerin
    belli süre sonra HATA sesleri vermeye başladı bende SARI renkli slotlara denedim çalışınca beeli süre idare ettim
    Fakat pek randıman vermediği için anakartı servise yolladım.
    Servisten tamir oldu adı altında gelen anakartım aynı şekilde kırmızı slotta sürekli BIOS HATA sesi veriyor.
    uzun biip sesi.

Bıoa menüsüne baktıgımda ise MEMORY CLOCK kısmında 4x 800mhz olarak ayarlı oldugunu farkettim.
    sanırım BIOSta 800mhz olacak şekilde ayarlı vede RAMlerim o nedenle hata veriyor.
    Şuan ki ramlerimin BIOStan 4 SLOTTAda kullanabileceğim şekilde ayarlanmasını istiyorum, dedim ve servise bu yazıyı gönderdim

GELEN CEVAP :Belirttiğiniz ürünün ayarları ile ilgili olarak, BIOS update öneriyoruz. BIOS upgrade yaptıktan sonra, tekrar deneyebilirsiniz. Problemleriniz devam ediyor ise, tekrar bize gönderildiğinde, bu formda belirttiğiniz sorunları da ekleyip gönderebilirseniz, anakartınız belirttiğiniz sorunlara istinaden tekrar incelenecektir

speedfan 4,40 değerlere bakınca
    cpu usage 2- 20-47 civ.YUKSELİYOR DÜŞÜYOR
    fan 1 23012 rpm
    temp1 36c
    temp2 44c-50C
    temp3 98c - 105 C görüyor???
    hdo 32c
    core 35c
    +
    ati gpu sıcaklığı 40ve45civ.

ısı neden yukseliyor????
    arada bir kendi kapanıyor acılıyor ..vs.vs
    bilgisayardan hiç anlamam anlamışsınızdır zaten yorumlarınızı bekliyorum ,teşekkürler.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 22 Haziran 2011; 20:25:27 >
  • bandit54 merhabalar;

belleklerimin özelliklerini ve sistemimde nasıl çalıştırıp kullandığımı yazıyorum,dilerim faydalı olur,

Bellekler: Kingston Hyperx KHX8500D2K2/4G 2*2 GB Dual Kit
    BIOS'da M.I.T'de Set Memory Clock................ (Manual)
    Memory Clock...................... ( X5.33) 1066 Mhz
    DDR2 Voltage Control........... [+0.300 V] 2.100 V
    M.I.T'den çıkıp ana menüden Ctrl+F1 ile yeiden M.I.T' ye girdiğinizde
    DRAM configuration satırını göreceksiniz,buradaki zamanlamaları 5-7-7-24'den 5-5-5-15'e çektim...
    yaklaşık olarak bir yıldır bu değerlerle çalışıyor...
    yüklü olan BIOS sürümü F11; F5 ve F7 yüklüyken de bu değerlerle çalışıyordu...
    bellekleri, işlemciden uzakta çalışmasını düşünerek kırmızı yuvalarda kullanıyorum...
    sıcaklıklara gelince,bendeki sıcaklı değerlerini yazıyorum:
    TMPIN0 27
    TMPIN1 29
    TMPIN2 78
    core#0 16
    core#1 16
    ekran kartı ise masa üstünde 43-45 arasında;oyunda ise 55-57'yi geçmiyor...
    çalışma ortamında klima yok !...
    tabii ki değerler bu gün için geçerli ( İst. 25 derece),
    sizin kuzeyköprüsü ve işlemci sıcaklıkları değerleriniz gerçekten yüksek!...
    bu arada, kuzey köprüsünün üzerine ve güney köprüsünün yanına 4 cm'lik fanlar takılıdır

kolay gelsin...

• Dikkatimden kaçmış,bir ekleme yapacağım;
    dört adet tekli bellek varsa,dördünü birlikte voltaj artırarak 1066 Mhz'de çalıştıramazsınız...
    dördü birlikte 800 Mhz'de çalışır (tabii 1066 Mhz'i destekleyen bellekler ise)
    1066 Mhz değerine ancak DUAL KIT olarak çalışan iki adet bellekle,voltaj artırarak ve de aynı renkli yuvalara takarak çıkabilirsiniz...
    DUAL KIT olarak iki kit taksanız da yine 800Mhz'de çalışır diye biliyorum (bu şekilde denemedim)
    şunu da ekliyim, belki denemişsinizdir; 1066 Mhz'de çalışan DUAL KIT iki adet bellek 800 Mhz'de çalışan dört adet
    tekli belleklerden daha performanslıdır...

tekrar kolay gelsin.
  • sn.erom bilg.ile ilgili bilgim yok cocuklara almıştım arada bende karıştırıyom tabiii. yeğenler sağolsun sorun olduğunda ilgileniyorlar yeni anakart düşünüyorum ama yeğenler engel oluyor anakartın iyi olduğunu ve servise göndrelmesini tavsiye ediyorlar bakacaz artık caresine ilgine teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandit54

sn.erom bilg.ile ilgili bilgim yok cocuklara almıştım arada bende karıştırıyom tabiii. yeğenler sağolsun sorun olduğunda ilgileniyorlar yeni anakart düşünüyorum ama yeğenler engel oluyor anakartın iyi olduğunu ve servise göndrelmesini tavsiye ediyorlar bakacaz artık caresine ilgine teşekkürler

Tarihi eser oldu artık bu anakart yenilerine bakmak lazım:)
  • ya ne çabuk eskiyor bu parçalar arkadaş daha 1 sene oldu bu anakartı alalı herkes eskidi diyor = )
  • quote:

Orijinalden alıntı: bandit54

Gigabyte GA-MA78GM-S2H modelinde anakartımı RAM şikayeti üzerine servise yolladım
    Servisten gelen anakartım aynı şekilde RAMlerde hata vermektedir
    Ramlerin DDR2 1066MHZ.
    Ürün ilk kullandığım sıralarda KIRMIZI slotta idi ramlerin
    belli süre sonra HATA sesleri vermeye başladı bende SARI renkli slotlara denedim çalışınca beeli süre idare ettim
    Fakat pek randıman vermediği için anakartı servise yolladım.
    Servisten tamir oldu adı altında gelen anakartım aynı şekilde kırmızı slotta sürekli BIOS HATA sesi veriyor.
    uzun biip sesi.

Bıoa menüsüne baktıgımda ise MEMORY CLOCK kısmında 4x 800mhz olarak ayarlı oldugunu farkettim.
    sanırım BIOSta 800mhz olacak şekilde ayarlı vede RAMlerim o nedenle hata veriyor.
    Şuan ki ramlerimin BIOStan 4 SLOTTAda kullanabileceğim şekilde ayarlanmasını istiyorum, dedim ve servise bu yazıyı gönderdim

GELEN CEVAP :Belirttiğiniz ürünün ayarları ile ilgili olarak, BIOS update öneriyoruz. BIOS upgrade yaptıktan sonra, tekrar deneyebilirsiniz. Problemleriniz devam ediyor ise, tekrar bize gönderildiğinde, bu formda belirttiğiniz sorunları da ekleyip gönderebilirseniz, anakartınız belirttiğiniz sorunlara istinaden tekrar incelenecektir

speedfan 4,40 değerlere bakınca
    cpu usage 2- 20-47 civ.YUKSELİYOR DÜŞÜYOR
    fan 1 23012 rpm
    temp1 36c
    temp2 44c-50C
    temp3 98c - 105 C görüyor???
    hdo 32c
    core 35c
    +
    ati gpu sıcaklığı 40ve45civ.

ısı neden yukseliyor????
    arada bir kendi kapanıyor acılıyor ..vs.vs
    bilgisayardan hiç anlamam anlamışsınızdır zaten yorumlarınızı bekliyorum ,teşekkürler.

BIOS'a girip işlemci voltaj değerini AUTO değil elle ayarlamanız gerekiyor. İşlemci default voltaj değerini AMD resmi sitesinden öğrenip BIOS'a set edin. Kaydedip çıkın. Aşırı ısınma ve reset atma olayı düzelecektir sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kafeinn

BIOS'a girip işlemci voltaj değerini AUTO değil elle ayarlamanız gerekiyor. İşlemci default voltaj değerini AMD resmi sitesinden öğrenip BIOS'a set edin. Kaydedip çıkın. Aşırı ısınma ve reset atma olayı düzelecektir sanırım.

Söylediğin gibi birşeyi bulamadım.AMD 2500+ için değerleri yazarsan ayarlayıp denerim
  • sorunum şu son bios update ini yaptım ve birkaç kez windows formatladıktan sonra 500 GB lık bi hdd aldım sonrasında windows yüklemesinin geri saymaya başladı adımlarda biraz bekleyip 3-5 dakika gibi veya daha az re-start atıyor cihaz ve bu şekilde windows kuramıyorum acaba sorunum bios güncellemesinden mi hdd ise başka bi cihazda windowsu kuruyorum yüklüyorum kullanıyorum vs acaba optik okuyucudan mı diyorum ama oda imkansız die düşünüyorum ama olasılık dahilince sizin yorum larınız nelerdir
  • benim sorum bu anakart 6850 sapphire kaldırırmı 2,1 diyo bu karta anakartda ise 2,0
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.