@redboxer82 bende phenom 8450 kullanıyorum. sende de 8650 var sanırım. hiç overlock yaptınmı? birde stok fanı değiştirdinmi?
ı ıhh işlemcimin saat ayarına hiç dokunmadım stok fan'ı dediğin işlemci fanıysa onuda değiştirmedim, sadece ekran kartını kendi "catalyst" programından overclock yaptım ama gereksiz bi hareket oldu zaten bütün oyunlar çatır çatır çalışıyor, sistemini ne kdr iyi soğutursan soğut (ki bendeki kasa fanı 40cm.) overclock ihtiyaç olmadıkça yapılmamalı, o yüzden orj. ayarlar gayet iyi idare ediyor. sevgiler
Herkese selamlar, Aynı anakartı bende 1 senedir kullanıyorum ve 2.0 Rev. modelini vatan bilgisayardan bularak almıştım. AMD 5600+ işlemci ve 4 Gb Kingston ram kullanmaktayım... Windows XP de şu ana kadar hiç bir problemle karşılaşmadım... Artık Windows 7 ye geçme vakti geldi diyerek indirdim ve kurdum,Ve problem başladı: Gigabyte'ın kendi sitesinden 32 ve 64 bitlik sürücüleri indirerek Windows 7 kurulduktan sonra sürücüleri kurdum. Ancak LAN bağlantısına gelince sürücü uyumlu değil yanıtını aldım, realtek'in kendi sitesinden 8111 çipine ait windows 7 sürücüsünü indirdim ve kurdum. Bu sefer sürücü hatası vermedi ama DNS problemi ile karşılaştım. Network üzerinden modeme ulaşabiliyor, ancak internete çıkamıyordum. Windows 7 ye kontrol yaptığımda da DNS hatası veriyordu. Aynı makinayı Xp ile çalıştırdığımda da hiç bir sorunla karşılaşmadan internette gezebiliyorken Windows 7 de böyle bir problemle karşılaştım. Windows 7 kullanan ve böyle bir problemle karşılaşan oldu mu? Olduysa da nasıl çözdü?
quote:
Orijinalden alıntı: ometoh
Herkese selamlar, Aynı anakartı bende 1 senedir kullanıyorum ve 2.0 Rev. modelini vatan bilgisayardan bularak almıştım. AMD 5600+ işlemci ve 4 Gb Kingston ram kullanmaktayım... Windows XP de şu ana kadar hiç bir problemle karşılaşmadım... Artık Windows 7 ye geçme vakti geldi diyerek indirdim ve kurdum,Ve problem başladı: Gigabyte'ın kendi sitesinden 32 ve 64 bitlik sürücüleri indirerek Windows 7 kurulduktan sonra sürücüleri kurdum. Ancak LAN bağlantısına gelince sürücü uyumlu değil yanıtını aldım, realtek'in kendi sitesinden 8111 çipine ait windows 7 sürücüsünü indirdim ve kurdum. Bu sefer sürücü hatası vermedi ama DNS problemi ile karşılaştım. Network üzerinden modeme ulaşabiliyor, ancak internete çıkamıyordum. Windows 7 ye kontrol yaptığımda da DNS hatası veriyordu. Aynı makinayı Xp ile çalıştırdığımda da hiç bir sorunla karşılaşmadan internette gezebiliyorken Windows 7 de böyle bir problemle karşılaştım. Windows 7 kullanan ve böyle bir problemle karşılaşan oldu mu? Olduysa da nasıl çözdü?
öncelikle win7'nin hangi sürümünü kurdun? 7600 build ile hiçbir donanım problemi yaşamıyorsun. win7 yi kur şak diye internete bağlan... hatta driver yüklemek zorunda bile kalmıyosun. zaten win7 ihtiyacı olan driver'ı windows update üzerinden veriyor. sadece "aticcc" kur tabiki kullanıyorsan. bunun dışında problem yaşamazsın.
Arkadaşlar ekran kartım ecs anakartla pci-e x4 olarak çalışıyodu. Anakarttandır dedim evdeki diğer bilgisayarın anakartını taktım(ma780gm s2h) durum yine aynı. Sizce problem nedir ve sizde durum aynımı?
bende böyle görünüyor.
Cherooke senin işletim sistemin 64 bit'lik acaba bir alakası olabilir mi, doğru driver filan.
Hiçbir fikrim yok. Ecs anakartta da aynısı olmuştu. Vista 32bit vardı o zaman. Kartı söküp tekrar takmıştım düzelmişti ama şimdi ecs dede durum aynı gigabyte dada
sen en iyisi catalyst'in en son versiyonunu indirip kur o da olmazsa pc'in açılırken DEL tuşu ile gireceğin setup ekranında PCI express hız'ı ile ilgli bi yerler ara, başka bişey gelmiyor aklıma
Tamamdır problem çözüldü
@fatal error 7600 sürümünü kurdum, LAN bağlantısı dışında her şey sorunsuz... Aklıma bir tek bios ayarlarında bir değişiklik yapmak geldi o kadar... onun dışında ne denesem başarısız... işin garip yanı, REALTEK ve gigabyte sitelerinden LAN çipi 8111 sürücüsünü indirmiş olmama rağmen geçersiz sürücü diyor olması... (WinXP de çip 8111 olarak görünmekte)
quote:
Orijinalden alıntı: Cherokee
Tamamdır problem çözüldü
nasıl çözdün ??
quote:
Orijinalden alıntı: mastor1
HTPC de 1.5 senedir kullandığım MA78GM-S2H anakarttaki pci slotlarının yakınındaki bir chip duman çıkararak gitti kart mefta oldu,
Aklınızda olsun başınıza gelebilir.
2-3 aydır HDMI da çok nadiren görüntü kesilip kendiliğinden geliyordu,
son zamanlarda arada sırada pc açılırken bir anda kapanmaya başlamıştı.
en son çalışırken birden kapandı, defalarca açmaya çalıştık her seferinde açıldı ve kendiliğinden kapandı
ısrarlı bir şekilde açmaya çalışınca en son duman çıkışıyla ana kart gitmiş oldu
saygılar
fyi
Kartı garantiden tamire verdim yapılamazsa 30 gün içinde yenisi verecekler
@fatal error 7600 sürümünü kurdum, LAN bağlantısı dışında her şey sorunsuz... Aklıma bir tek bios ayarlarında bir değişiklik yapmak geldi o kadar... onun dışında ne denesem başarısız... işin garip yanı, REALTEK ve gigabyte sitelerinden LAN çipi 8111 sürücüsünü indirmiş olmama rağmen geçersiz sürücü diyor olması... (WinXP de çip 8111 olarak görünmekte)
bendede olmuştu bir problem ama çözmüştüm.
hatırlamaya çalışıyorum biraz uğraştım ama. aklıma gelenleri söyleceğim sana sürücünün üzerinde sanırım ünlem işareti var. sağ tıkla/ özellikler/ sürücüyü geri yükle. bunu denedinmi.
bir şey daha soracağım. hiçmi bağlanamadın internete? yani ben kurar kurmaz hem bağlandı. sonra windows update ten bir realtek 8111 driver geldi yükledim kuruldu bağlantıyı kesti. ondan sonra aygıt yöneticisinden pc'yi tarattırdım. sürücüyü bulup yükledi.
Sanırım sorunu çözdüm... Deneyebilme şansım olmadı ama dizüstünü kurarken başıma XP'de de nete girememe problemi baş gösterince ve masaüstü XP girmeye devam edince geldi... Masaüstünde daha önceden DNS ayarlamıştım ve dizüstüne DNS ayarlarını girince bağlanabildim... Masaüstündeki DNSleri kaldırınca yine IP alınmış olmasına rağmen internet yoktu... Büyük çoğunluk problem bundan kaynaklı... Ama artı olarak yeniden belirtmem lazım ki gigabyte win7 64 bit network sürücüsü sorunlu çünkü sürücüyü kurmak istediğimde de problem çıkartmıştı... Yarın deniyerek bilgi verebilirim...
Bugün kardeşimin anakartını sökerken dikkat ettim soğutucu anakartta resmen bir seğim yapmış. Hayır soğutucu AMD'nin kendi ürünü, stok fan.
Heat sink'i ip ile kasayamı bağlamak lazımdı acaba! Zira işlemci arkasında filan kasaya montaj yapılacak bir kısmı yok. Garantiye versem mi? Böyle bir sıkıntı yaşayan var mı aranızda?
Foto 1
Foto 2
Sanırım suçlu hem anakartın PCB'si, hem de Heatsink'in arkasındaki siyah kalitesiz plastikten kaynaklanıyor gibi geldi. Sanki o siyah parça gerilmiş gibi... Gerilince de anakartı kendine çekmiş gibi duruyor. Anakartın arkasından bir fotoğraf koyayım bir de...
Acaba sizlerde durum nasıl? Merak etmedim desem yalan olur.
Benim anakarta öyle eğik duruyor..Zamanla anakartlar yassılaşır..Büzülür..Süzülür..Merak etme..Normal bence..Çalışıyorsa tam gaz ileri...
benim anakart'ta da öyle eğiklik var 3 senedir kullaniyorum sıkma canını akışına bırak o dans etsin kasanın içinde
GA-MA78GM-S2H (rev.1.1) modeli gigabyte anakartı kullanıyorum Win XP kullanırken herhangi bir sorun yoktu ama Win 7 işletim sisteminde kasanın ön panelindeki ses giriş çıkışını kullanamadım sorunun realtek ses driver inde olacağını dıüşündüm ve realtekin sitesinden Win 7 için olan realtek r2.42 sürümünü yükledim ve ön paneli aktif etmesi için gerekli ayarları yaptım ama hala ön paneli kullanamıyorum kasanın içindeki önpanel kablosu takılı bazı yerlerde bios ayarları hakkında bişeyler yazıyor ama ben pek bişey anlamadım acaba ön paneli nasıl aktif ederim şimdiden teşekkürler.