Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar iyi günler ben bu anakartı kullanyorum ekran kartı olarak 3850 kullanıyorum... benim sorunum şu ekran kartının fanı bir tane slotu kapatıyor 1 tane slot kalıyor geriye.. slotun birisine tv kartını taktım bir de xfi garmer ses kartı takmak istiyorum ama slot yok bunun için ne yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganays -- 7 Haziran 2009; 16:51:43 >
  • @Sayın İlkertezcan bu start sorunu için çalışmanızı tebrik ederim. Paylaşım içinde teşekkürler. Ben denemedim açıkçası çok geç açılıştan aldığımdan beri şikayetçiyim Önce XP ile başlamıştım sonra Vistaya geçtim fazla farketmedi. Şimdi Vistadayım ağ sorunları çıkabilir demişsiniz bu Torrent'i etkilermi? Portlarda problem çıkarırmı? onun için boşuna uğraşmak istemiyorum zira ikidebir bu yönde problem çıkarırsa benim hiç işime gelmez zira DL'de çok kullanıyorum PC'yi. Bu doğrultuda siz de bir problem oldumu?
  • @akkaynak:
    Teşekkür ederim. Registry'deki ilgili ufak değişikliği yaptıktan beri mesele yaşamadım. Emule, torrent sağlam. Evde ikinci bilgisayara bağlanmanda dahi mesele çıkmadı. Aslında ikazı okuduğum kaynaklara göre yaptım, ki onlar da "server"ı kasdetmişlerdi. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Beklenmedik etki olursa eski hale getirmek kolay. Umarım siz de açılıştaki gereksiz beklemeden kurtulursunuz. Neticeyi haber vermeyi unutmayınız. ;)
  • Ben denedim fakat bi farklılık yaşamadım.(win xp 32bit) Tekrar bi bakıyım belki bi yerde yalnışlık yapmış olabilirim.
    Ses kartı ile ilgili sorun yaşamaktayım.Kasa ön paneline kulaklık takınca algılamıyor ve ses vermiyor, Realtekin programından algılamayı kapatırsam ses alabiliyorum anca.Realtek programından algılamayı kapatmadan,kasa ön paneline kulaklık takınca direk ses alabilen bir arkadaştan ricam olucam.Kasa ön panel girişinin anakart üzerinde ki sıralamasını kablo rengi olarak yazabilir mi?
  • Bende yeni denedim pek fazla farketmedi yada ben hissedemedim belki zamanla hissederiz yalnız sürücüler yüklenirken çubukların geçme süresi sanki biraz azaldı gibi geldi bana. Sistem Vista 32Bit bende Norton Security var belki o kasıyor olabilir ondan çok şüpheleniyorum zira olay görüntüleyicisine baktığım zaman açılış ve kapanışlarda hep onun ismi çoğunlukta hata raporlarında daha çok. Mesela benim eski PC var onda XP32bit var Norton yada başka yazılım yok açılışı 20sn sürmüyor.
    @Kaan ben il zamanlar sürekli ön paneldeki kulaklığı kullanıyordum zira kulaklığım ile sürekli müzik dinler ve film izlerdim monitörde daha sonra LCD alınca Realtec Audiodan ayar yapıp sürekli ses sinema sistemine optic ile sesi verdiğimden artık oradan ses alamıyorum bildiğim kadarıyla optik yada koaksiyel bağlı iken ve ayarıda buna göre yaptıysan ön panel kulaklık çıkışındanda arkadanda ses alamassın iki uygulamadan birini seçmek gerekir ya sürekli stereo kulaklık ayarını seçip öyle kullanacaksın yada öteki türlü ikisi aynı anda olmuyor ben denedim.

• arkadaşlar bu anakarta x4 940 işlemci ve gtx 260 ekran kartı takıcaz sizce uyumlu olur mu?
    fiyatı çok cazip gerçekten.
  • @akkaynak & @KaaN:

Sanırım yanlış anlaşılma oldu, Windows'un açılışındaki hızlanmadan kastım logo ekranından sonra gelen siyah ekrandaki uzuuuun bekleyişin yokedilmesiydi. Ki bu anakarttan sürücülerden değil, gereksiz bir Windows servisinden (MrXsmb) kaynaklanmaktadır. Onu kapattığımda bu siyah ekrandaki fuzuli beklemekten kurtuldum. Bakın bu kadar bekletiyordu(network delay'a dikkat!):
    http://pic.leech.it/i/605e9/06c9eebmrxsmbacik.png

Kapatınca şu kadar açılış süresi şu kadar indi:
    http://pic.leech.it/i/b24e6/b152a86mrxsmbkapa.png

Sizlerde (siyah ekrandaki) bekleyiş neden kaynaklanıyor? Microsoft'un BootVis yazılımıyla görebilirsiniz:http://vbnet.mvps.org/files/tools/bootvis.msi
    Trace menüsündeki Next Boot+Driver Delays'ı seçmeniz halinde sistem kapanacak ve tekrar açılarak süreler tutulacak. Windows'un yüklenmesi bitince netice grafik ekranda rapor edilecek. İşte buradan neyin, nelerin uzun yüklendiğini, açılışı uzattığını görebilirsiniz. Not: Kart okuyucunuz varsa anakarttan sökmeyi unutmayın. Kart okuyucu takılıysa Bootvis hata verip çalışmıyor.
    * * *
    Kasasnın önündeki kulaklık girişinin kablosu bende de ayrıktı. O yüzden uğraştır biraz(Soket olsaydı şak diye takılırdı). Anakartın kılavuzu baz alarak şu şunu hazırladım:http://pic.leech.it/i/50034/fdeec50ma78gms2hk.png
    Kırmızı olarak gösterdiğim yerlere taktım. Şu an kasayı açamıyorum, sarı ve kırmızı renkler sağ ve sol kanalları temsil ediyor. Ses çıkmazsa jumper'ı ters takınız(artı-eksi meselesi).

Şahsen Realtek programını kullanmıyorum(MSCONFIG'ten kapattım, boşuna hafızayı işgal etmesin diye). İhtiyacım olunca Denetim Masası'dan çalıştırıyorum. Ayarları yaparsanız bir daha onun arkada çalışmasına gerek yok. Son sürümü denemenizi öneririm:
    http://www.free-codecs.net/Realtek_HD_Audio_Codecs_download.htm

Programın Mikser bölümüne gelin. Realtek HD Audio Output seçili olduğundan emin. Mikser Araç Kutusu'nu açın(Çal'ın altındaki anahtar simgesi). Oradaki "Çalma çoklu akışını etkinleştir"in seçili olmadığından emin olun. Seçilince kasanın önündeki girişler çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 8 Haziran 2009; 19:16:28 >

• @İlkertezcan iyi akşamlar, bootVis bende çalışmadı [ima
     Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya
    ge][/simage] Böyle bir hata mesajı verdi acaba bu Vistada çalışmıyormu? Selamlar.
  • Bootvis testini yaptım ve bi uyarı durumu ile karşılaştım.
    disk I/O kısmında ''warning! Disk write caching is disabled'' diyor.2 adet seagate disk takılı kasada,aygıt yöneticisinde ikisininde ''diskte yazma önbelliğini etkinleştir'' seçeneği işaretli.Acaba harici 120gb hdd takılı onun yüzünden mi bootvis bunu diyor.çıkarıp deniyeceğim
    Artı olarak bende kasa önce jagi tek soket halinde ve realtek driver ne zaman çıksa güncellerim(hiçbir getirisini görmediğim halde, ön panel düzelir ümidiyle)Daha önce ki anakartımda m61p3 gibi bişeydi(gigabyte) onda da ayrı sorun mevcuttu, sanırım kablo sıralamasında bi sorun var.Kablo üzerlerinde ne oldukları yazmadığı için @ilkertezcan resimdekine ve kitapçıktakine göre ayarlayamıyorum.Renk sıralaması olursa ona göre sıralayıp denemek istiyorum.

Bootvisde gelen uyarının nedeni harici harddiskmiş, onu çıkarıp test edince aynı sorun gelmedi.Tek kalan ön panel ses olayı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka aN -- 8 Haziran 2009; 21:56:31 >

•  Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya
  •  Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Vallahi Arkadaşlar kusuruma bakmayın Foruma ilk defa resim gönderiyorum.
  • @akkaynak:
    BootVis'in verdiği hatayı Google'dan arattım. Vista ile uyumlu değilmiş. SP1'in kurulmasını öneriyorlar. Ya da advapi32.dll dosyasını \System32'dekinin (Vista'da hangi klasördeyse) üzerine yazmayı.
    http://www.dll-files.com/dllindex/advapi32.zip?0VGgRGcIlU

@Kaan:
    Evet, BootVis harici USB aygıtları (kart okuyucu, seyyar disk vs.) takılı olunca hata veriyor, onları çıkartınca açılıyor. Umarım Windows'unuzun açılmasını neyin, nelerin yavaşlatığını bulursunuz.

Kasanın önündeki kulaklık girişi meselesi hakkında aklıma gelenleri yazmıştım. Realtek Yönetici programındaki ayarların işe yaramaması ilginç gerçekten.

Kasam ASUS TA-863, bunda ön girişin anakarta bağlanması gereken kablosu soket değil ayrık. Hâliyle bu mikrofon ve kulaklık kısımlarını şemaya göre deneme-yanılmayla bağlamıştım. Hazırladığım grafikteki kırmızı daireye içine aldığım kısımlar kulaklığın sağ ve soludur. Kasamdaki bu kabloların rengi sarı ve kırmızı; ikili jumper olarak bir ayaklarında iki kablo birleşik hâlde. Her kasanın "Front panel / HD audio" kablosunun renkleri değişik olabilir. Önerim, denemeler yapmanız, olmazsa başka bir kasayla denemeniz. O da olmazsa, -Improve Audio compatibility ibareli- son BIOS sürümü F8a'yı yüklemeniz. BIOS'la alakası yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 9 Haziran 2009; 8:09:30 >

• @ilkertezcan kardeş çok sağol yardımların için artık kafaya takmıyorum açılışın uzamasını zaten biraz azaldı bekleme. Sizinde dediğiniz gibi karanlık ekranda benimkide baya bir bekliyordu. Şimdi sıcaklarla boğuşmaya başladım Fanların hepsini yüksek devire aldım zira yükte PC reset atıyor. Selamlar.
  • arkadaşlar yardımcı olurmusunuz?

bu anakarta x4 940 işlemci ve gtx 260 ekran kartı takıcaz sizce uyumlu olur mu?
  • quote:

@Kaan:
    Evet, BootVis harici USB aygıtları (kart okuyucu, seyyar disk vs.) takılı olunca hata veriyor, onları çıkartınca açılıyor. Umarım Windows'unuzun açılmasını neyin, nelerin yavaşlatığını bulursunuz.

Kasanın önündeki kulaklık girişi meselesi hakkında aklıma gelenleri yazmıştım. Realtek Yönetici programındaki ayarların işe yaramaması ilginç gerçekten.

Kasam ASUS TA-863, bunda ön girişin anakarta bağlanması gereken kablosu soket değil ayrık. Hâliyle bu mikrofon ve kulaklık kısımlarını şemaya göre deneme-yanılmayla bağlamıştım. Hazırladığım grafikteki kırmızı daireye içine aldığım kısımlar kulaklığın sağ ve soludur. Kasamdaki bu kabloların rengi sarı ve kırmızı; ikili jumper olarak bir ayaklarında iki kablo birleşik hâlde. Her kasanın "Front panel / HD audio" kablosunun renkleri değişik olabilir. Önerim, denemeler yapmanız, olmazsa başka bir kasayla denemeniz. O da olmazsa, -Improve Audio compatibility ibareli- son BIOS sürümü F8a'yı yüklemeniz. BIOS'la alakası yok gibi.

@ilkertezcan, win açılışının yavaşlığı pek sorun olmuyor bu anakartta oldukça alıştım normal bi durum geliyor artık, ama tabi başka bi sistemde çok kısa sürede açılınca etkiliyor ister istemez insanı Benim kasa asus vento a9.Soket şeklinde,ayrık değil ön panel kabloları.gnd uçlarından şüpheleniyorum çünki realtekten ön panel jag saptamasını kapat deyince ön panel mikrofon ve kulaklık girişi çalışıyor.Hangi rengin ne olduğunu bilsem değiştirip deniycem ama soket olduğundan deneme yanılma yapmak kablolaları çıkarmak aşırı uğraştırcak beni.Aynı kasayı gigabyte'in m61p-s3 müydü neydi o anakartında da kullandım aynı ön panel sorunu olmuştu sanırsam gnd'lerin algılamayla bi alakası var ve onlar engelliyor renkler renkler renkler..bir bilsem hangisi hangisi ))

quote:

arkadaşlar yardımcı olurmusunuz?

bu anakarta x4 940 işlemci ve gtx 260 ekran kartı takıcaz sizce uyumlu olur mu?

olur olur..Ama 260 yerine (eğer ki sıfır falan alıyorsan) 275 al.

Bu arada yeni bios çıkmış bi getirisi yok görünüyor deneyelim bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ka aN -- 9 Haziran 2009; 21:25:10 >

• @KaaN:
    Windows'umun açılışı o gereksiz servisi kapattığımdan beri düzgün. 20-30 saniye sürüyor. Neden böyle? nLite ile sadeleştirilmiş Windows 2003 CD'si hazırladım. Windows 2003'ün açılışı XP'den hızlıdır. Micsoroft XP'den sonra 2003'ü Server'lara çıkarırken çekirdekte ufak-tefek (?) geliştirmeler yapmış. Keşke Vista'yı çıkaracaklarına geliştirdikleri bu 5.x çekirdiğine devam etselerdi. NOT: İşlemci PhenomII X3 710, RAM ise 2 GB DDR2 667 (Aslında 800 lâkin Auto ayarında bunu görüyor, arttıramaya lüzum görmüyorum). Kısacası Windows'un yüklenmes sürelerinin yüklülüğünden, şişman Registry'den kaynaklandığını düşünüyorum. Bu duraksamanın failini tespit etmeden evvel, suçu anakartta ya da AMD'nin sürücülerinde arıyordur. Günahlarını almışım. :)

Benim kasa sizininkin alt modeli(ASUS Vento A8). Üst model HD Audio kablosunu soket yapmayı akıl edecebilmişler. Bilsem o modeli alırdım... Kulaklık girişinin kablodan olmadığı bariz çünkü kasadaki kablonunuz soket. Boşuna parçalamayın. İçinde GND'ler de eklenmiş olmalı ki ses alabiliyorsunuz. Mesele Realtek sürücüsünde/programında. "Ön panele fiş takılma algılanmasını engelleyin"i kaldırınca ön panel girişleri çalışıyor. Sanırım siz, Windows'ta saatin yanındaki (sistem tepsisinde) "Bir jack takıldı/çıkarıldı" ikazını görmek istiyorsunuz. Realtek'e başka bir konuda e-posta yazmıştım ama otomatik olarak aldığım cevap şuydu: "Biz üreticiyiz. Meselenizi satın aldığnız firmaya iletin." Demek ki bu meselelerimizi de Gigabyte'a iletmemiz lâzım ki, onlar firmadan talep ediyorlarmış.

NOT: Realtek'in HD Audio sürücülerinden evvel Windows'a yüklenmesi gerek Universal Audio Arch. HD Audio Bus yamasının en son halini (v5013a - temmuz 2005) kullanmıyorsanız denemeniz için şuraya yolladım:http://filekeeper.org/download/ilkertezcan/MS_UAA_HD_Audio_Bus_Driver.zip

* * *

Evet, Şubat ayında çıkan F8a sürümlü BIOS, Haziran'ın başında F8 adıyla yenilenmiş. Yükleyenler görüşlerini paylaşırsa herkes açısından faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkertezcan -- 13 Haziran 2009; 9:13:46 >

• ewet arkadaslar F8 hakkındaki yorumları alalım?...
  • Getiriden çok sanırım götürüsünü yaşıyorum f8in.F8a versiyonunda gayet sorunsuzdu ama bu f8i yüklediğimden beri garip sorunlar çıkmaya başladı.Tam windows açılıcakken şu bizim siyah ekran geçisinde sistem kitlenir oldu )) bu temp3 zamazingosu 82lerdeydi oldu şimdi 90)) işlemci 40lardaydı geze oldu 46civarında(boşta athlon x2 5200) @ilkertezcan, soket olayına gelince evet haklısın 2 tutan tırnakları kabloları hafif kaldırınca bile çıkarmak için eski haline tam dönmüyor uğraşmamak daha iyisi gibi.
  • arkadaşlar bu anakart ile GA-MA78GM-UD2H arasında kaldım.
    Yardımcı olurmusunuz hangi anakartı seçmeliyim?
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3017
  • arkadaşlar vista ultimate ne kadar sürede açılıyor sizde? bende açılışta 20 çubuk geçiyor(tam 1dak. 4 saniye). birde innternette dolşırken bile cpu %50 yi buluyor. phenom 8450 ile. normalmi. birde ben bu home premium'u crackleyemedim. ultimettten başkası cracklenmiyor.

uzun süreli vista deneyimli arkadaşlara soruyorum. ultimate kullanıpta memnun olan arkdaşlar varmı?, yoksa xp'yemi geri dönsek.
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.